Doğum yapmış olan anneler buraya....

Bence en azdan baslayın arkadaslar.. once yalatmak snra bır cay kasıgı sonra uc sonra bes gıbı bırden 5 cay kasıgı agır gelebılır bellı olmaz.. anı tad degısıklıı yasayabılır.. bır sendrom adı gıbı oldu hee :)))
yanı okduklarıma gore boyle soyluyorum. 5-6 aydan sonra ek gıdalara baslandıgında bıle 1 tatlı kasıgı ıle baslanıp oyle 1 hafta gıdıyolarms sonra artırıyorlarmıs.. sız bılırsınız yınede..

betülcüm biz dün doktora gittik doktoru değiştirdim bu arada . ona sordum bende
5 dakika emiyor sadece deniz dedim doktor hiç merak etme o alması gerekeni 5 dakikada alır dedi . biraz büyüdükçe 2-3 dakikada bile bırakabilir dedi . birde bir öğünde kaç cc içer diye sordum . hiç kitaplara falan bakma sen dedi bazen 30 cc içer doyar bazende 200 cc içer dedi. sen bazen oturunca 2 hamburger yemiyomusun mesela bazende 1 taneyle doymuyor musun dedi . o keyfine göre takılır hiç kafana takma bunları dedi.

aaa cok sevındım o zaman tam ustune geldı senın sorman.. ıyı oldu.. kafaya takmamak lazım gercekten.. ama ısın kotu tarafı zıyan olan 80 cc sutun bosa gıtmesıne ıcım yandı.. benneyaptımki çoğu ınsan o kadar cıkarmak ıcın neler yapıyor... ne kadar ıcıcegını bılsen ona gore cıkarırısın ama o da ımkansız neyse saglık olsun ne yapalım.. benneyaptımki

slm aslıcım ne yaptın işe başladın mı benim 4 aralıkda iş başı yapmam gerekiyordu.saglık ocagından rapor aldım yarında devlet hastanesinden rapor alacagım bu sekilde dönemi kapatacagım inşallah.sen iznini bi kısmını memleketinde geçirmiştin ben son raporumu aldıktan sonra sömetr tatilimi adanada geçirmek istiyorum sen nasıl hallattin işini.uçakla mı yoksa otobüsle mi yolculuk ettin.
ek gıdalara bende tadımlık başladım ama meyve suyu içine şeker girerse besin degeri düşer ve kan şekeri seviyesi yükselecegi için emmez

Kızlar benim kızımın şimdi mama saati idi ama ağlamaya başladı çok.Kucağa alıp gezince susuyo.Bi dha memeyi verdiğim de bi çekiyo bi bırakıp ağlıyo.En sonunda gittim mama yaptım şimdi mamayı yiyiyo.
Çok acıktığında ve uykusuz kaldığında böyle ağlayıp bi emip bi bırakıyo, en sonunda tutup emiyo yada mamayı yiyiyo.
Nerden kaptı bu huyu bilmiyom ama... avazı çıktığı kadar ağlıyo...Sanki bi yeri ağrıyo gibi...

Kızlar hepinizi çok özledim ailemin yanında olduğum için pek fırsat bulamıyorum girmeye,dün mert efeyi dışarı çıkardık alışveriş mrk.ne götürdük çok seviyo dolaşmayı annesi gibi,ama gece yine felaket gaz sancısı tuttu sanırım 6 aydan önce biz bu gaz işini halledemicez,aranızda benim bebeğiminki gibi gazı olan varmı çok üzülüyorum bu gaz bizi resmen helak etti,ilk günlere oranla biraz daha azaldı ama geçmek bilmiyo valla kafayı yicem artık inşallah en kısa zamanda geçer şimdi ailemin yanındayım ama eve gidince çok zor oluyo yardımcım falanda olmayıncaNeyse inşallah hepiniz iyisinizdir beni unutmayın ha küserim yoksa valla buraya yazamayınca kendimi çok kötü hissediyorum o kadar çok alışmışımki sizlere benim kader arkadaşlarım hepinizi çok seviyorum ve bol bol öpüyorum fırsat bulunca gelirim yine:1hug:a.s.

canım bende daha işe başlamadım 20+20 raporları almaya çalışıp 2.döneme kadar getirmeyi düşünüyorum 2.dönem ne olacagıda belli degil güzelim. ama o raporlarıda zor veriyorlar sinir oluyorum geçen hafta bir şekilde aldım yarın ne yapacagım kara kara düşünüyorum. ben tatile otobüsle gittim canım gece yolculugu yaptım minnoş uyuyarak gitti. birde canım raporu alıp gideceksen rapora il dışına çıkabilir ibaresini yazdırmayı unutma çünkü Allah korusun birşey olursa hiçbir hak talep edemezmişiz. ama raporda yazarsa birşey olmazmış. olmazsa bende evimin üst tarafında kadın dogum ve çocuk hastanesi var ordan rapor almayı deneyeyim birde.
herkese iyi akşamlarrr.

fisfisfisfisfisfis
kusura bakmayın geçen gün eşim geldi farkında olmadan sayfayı kapatmış fisfisfis
ben evlendiğimden beri sürekli düşünüyorum zaten daha önceden bebek istemiştim ama bakamıycağımı düşündüğüm için istememiştim ama şimdi kendimden çok eminim gerçekten anne olmak istiyorum. benim için problem değil ben her türlü çocuğuma bakarım yeter ki olsun . Amin inş Allah olmayanlarada verir:Saruboceq:

canım aynısını geçen gün bizimkide yaptı ama nasıl bir ağlamak anlatamam etinden et koparıyosun sanki memeye koyduğum an başlıyo biliyorum karnı da aç. hemen buzluktaki sütlerden indirip verdim 180 cc lokur lokur içti. ama neden yaptığını buldum ışık ve ses dikkatini çekiyor etrafı seyretmek istiyo ve emmiyo. o günden sonra hep karanlık ve sessiz yerlerde emzirmeye çalışıyorum. artık duyuları gelişti dikkatleri dağılıyor.

walla canım benim geçen gün 40 cc kaldı. kıyamadım atmaya sarıp sarmaladım soğumasın diye verdim 2 saat sonra içti... gögsümden gelen süte bakıyorum o da çok sıcak değil zaten bende verdim o yüzden kıyamıyorum dökmeye içim gidiyo :)
biberon termosları var onlardan almak lazım aslında.biyere giderkende iyi olur ısıtacak yer bulma problemi falan olmaz . kalanlarda ziyan olmaz

Son düzenleme:

Canım ben gece hiç değiştirmiyorum,zaten bana herkez gece kaka yapmadığı sürece değiştirmene gerek yok demişti.Bence bezini güzelce bağla dışına falan çıkmaz,arada çıkabilir tabi,ama sen gece açma altını.

Geçmiş olsun canım.Umarım en kısa zamanda atlatırsın.

Bende seni merak ediyordum,unuturmuyuz hiç.Msnede girdiğin yok.a.s.

merhaba arkadaşlar.. benim 8aylık bir kızım var.8aydır neredeyse 4saat üstüste uyumamısımdır.çok sık emiyo kızım.ama herse feda olsun kızıma:ecrin_bebek: gaz pproblemi çok yaşadım tam bitti derken kolit problemi basladı.. haliyle kucağa alıstı bensiz durmuyo.kendimi ona adadım ama bu arada kendime ayıracak hiç vaktim kalmadı inanırmısınız kuafore bile onunla gidiyorum:bbo: saldık ister istemez.. bende ilgi istiyorum ve eşime ilgi göstermem gerekıyo ama bitti şimdilik o işler.. artık cemre büyüyünce:teselli:

merhaba
dediğin gibi gerçekten bebek bakımı zor birşey ama insan hepsine severek katlanıyor bebişin bir gülümsemesi yetiyor.
canım bu arada 8 aylık demişsin artık kendi kendine oynamıyormu oyuncaklarla falan
çünkü bebişler hareketlenince pek kucak istemiyorlarda ondan sordum

iyi geceler kızlar ben geldimmm bugün sabahtan kızımın okulda toplantısı vardı 12 de ona gittim 2 de eve geldim misafirim geldi 2:30 da o gitti 5 te hazırlandım kızkardeşime yemeğe gittim şimdi geldim kızın mamasını yedir altını temizle ancak fırsat bulabildim neler yaptınız inşallah herşey yolundadır geçmişe bakayım biraz ben

Herkese Gunaydın..
Bu gece de bızım ıcın uykusuz bır geceydı, daha doğrusu benım ıcın.. benneyaptımki
esımı pek uyandırmak ıstememıstım ıse gıdecek dıye sabah verdım ancak.. gece 12 den berı saat bası hatta saat basını bulmadan bıle kalktı aslında buna yatmadı desek daha dogru olur belkı.. :bbo:
neden yaptgını anlayamıyorum uyumuyor yanı uyuyorda sureklı uyumakla uyanmak arasında cebellesıyor. acıktı dıye emzırıyorum ıkı cekıyor bırakıyor aglıyor yıne almıyor memeyı...:sm_confused: bu herkeste sorun oluyor sanırım okudugma gore sımdı..
zaten dogru duzgun doymadıgı ıcınde uyumuyordu.. ama emmemesının sebebı ne anlamadım gogsumde doldu tastı cok sertlestı duzgun emmedı dıye.. mutlaka hafta da bır kere boyle yapıyor yahu.. CADIARZU sebebını bır anlasam ona gore cozum bulcam ama ..
sımdı emzırdım duzgun emdı ılk defa dunden berı ve uyudu tabı doydugu ıcın..mirmirmirmir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…