Doğum yapmış olan anneler buraya....

iyi geceler arkadaşlar muhabbet koyu ben de geldim :)
fatmacım benim bebiş de ben birşeyler yerken ağzını şapur şupur yapıyo imreniyo gibi kaydirigubbakcemile3 ağzını da açıyor edacım demek hazır oluyolarmış ek gıdaya, ben geçen gün sarelle yiyordum yine böyle bakıyordu bana , ağzına miniminnacık sürdüm nasıl şapırdatarak yedi anlatamam cokacimcoook inşAllah bol iştahlı yemek seçmeyen bebişler olurlar hepsi ..
bu arada fatma ve eda çok güzel evlenir evlenmez anne olmuşsunuz ben ilk 1 yıl istemedim sonra da hemen olmadı işte 3. yılımız bu yıl herşey kısmet tabii Allah ne zaman yazdıysa oluyor
Aycan hayırlısıyla sen de bebeğine kavuşursun inşAllah..ama çok iyi düşün..büyük sorumluluk..ben olsam biraz daha gezer tozardım bak biz tıkıldık evlere delikafadulden gerçi bebişler için gezmesek de olur ama insan bazen bunalıyo işte.. hayırlısı olsun hakkında ..
hepinize iyi geceler :1hug: a.s.

iyi geceler için teşekkür ederim inş. ama ben zaten hemen hemen hep evdeyim gezmeyi pek sevmem zaten

bizimkiside ağzını açsa bişeyler süreceğim diline şansına küssünn:icecream:
evet canım hamdolsun ki bu güzel melekleri öyle yada böyle bize verdi..
kızınla iyi geceler mervecimm...

bende onuru uyutup tekrar geldim ilkkez bu kadar kolay oldu uyuması hala şoktayım :1shok::1shok::1shok:

Hepinize iyi akşamlar arkadaşlar.
Hakkaten muhabbet koyu.Benim evliliğimin 3. senesinde oldu kızım.Böyle olması bizim tercihimizdi Allah da nasip etti çok şükür.Şimdi içimde hiç ukte kalmadı keşke şunu da yapsaydım dediğim bişey olmuyor aksine artık kızımızla yaparız diyoruz.Tabii insan bazen yoruluyor geceleri uyumadığında sinirlenede biliyor ama sonra ona bakınca herşey geçiyor inanın.Hep şükrediyorum iyi ki doğurmuşum iyi ki Rabbim onu bize vermiş diyorum.Hatta bugün eşimle onu konuşuyoruz insanın çocuğuna duyduğu sevgi hiçbirşeye benzemiyor çok farklı ve çok güzel.Rabbim uzun ömürler versin ve aycankaya dasana da bi evlat nasip etsin inşş.Emin ol bu duygunun ötesi yok hiç kafana takma stres yapma akışına bırak.

onu öyle yerken görünce ne kadar mutlu olduğunu tahmim edebiliyorum çok güzel bişey gerçekten

mervecim takvimini hangi siteden yaptın sanırım link vermek yasaklanmış bana özelden adresini yazar mısına.s.

iyi geceler için teşekkür ederim inş. ama ben zaten hemen hemen hep evdeyim gezmeyi pek sevmem zaten

canım zaten gönlünce gezememek bebekten sonra kısıtladığın şeylerin sadece onda biri..bebek sorumluluk demek özellikle biz annelere mesela benim eşim işi gereği çoğu zaman yurt dışına gidip geliyo tüm sorumluluğu bana ait..yalnız gidebileceğim yerler de kısıtlı.. ama kendi kendime ; bekaken üniv. hayatında ve evliyken dolu dolu geçirdiğim günlere say diyip oturuyorum.. bebeklerimiz en büyük mucizemiz Allah eksikliklerini göstermesin..iyiki de sahip olmuşum Allaha bin şükür..demek istediğim iki kere düşün dü.. sorumluluk duygusu bambaşkaymış...aç mı ? terlemiş mi ? acaba üşür mü ? vs.. kendinden evvel o geliyor her konuda.. ama dünyanın en güzel duygusu.. Allah olmayan ve isteyen herkese hayırlı zamanda bebek nasip etsin..

selan kızlar ben uzunca bi ara yoktum günlerim nasıl geçiyo anlamıyorum.bu arada pc başına en fazla 15-20 dakika kalabiliyorum. sizler nasıl vakit bulupda giriyosunuz yada ben mi zamanı iyi kullanamıyorum.sizlerin günleri nasıl geçiyo neler yapıyosunuz

ne zaman ek gıdaya geçicez konusu konuşuluyodu galiba
akşam üzeri mandalina yiyordum emir alp kucağımdaydı mandalinayı ağzıma götürürken salyasını akıtıp bana doğru baktı bende bir dilimini tutup emmesine izin verdim ağzına bikaç damla suyu gitti çokta hoşuna gitti ağzını şapırdatıp durdu
okadardan bişi olmaz yavaş yavaş tadabilir diye düşündüm

geçmiş olsun canım.allah acil şifalar versin

Herkese günaydın ve iyi pazarlar arkadaşlar.
Benim bebiş de yediklerimize hep ağzını açıyo. Ben de birkaç gün önce mandalinanın suyunu verdim,dün de 1/4 elma suyu verdim.ikisi de çok hoşuna gitti bebişimin.yalnız sanırım biraz gaz yaptı.

Herkese Guzel Pazarlar dılıyorum...
Ek gıdaya baslama konusunda bende nurdan gıbı dusunuyorum.. doyumluk degıl tadımlık baslamalı tabı 4 ten sonra. yanı 6. ay dolldugu gun ek gıdaya baslıcak halımız yok yavas yavas tattırmalı.. ben baska bır sıteye de uyeyım. orada dr. lar soruları cvaplıyor cocuk doktorları o kadar cok sorulmus soru ve yanıt okudum kı nerdeyse herkes 4 te baslamıs tattırmaya 5 ten sonra da azar azar puturlu gıdalara baslamlar zaten doktorların tavsıyes bu. acıkcası ben kendı adıma dortten sonra tatırmayı dusunuyoru meyvelreden oncelıklı olarak.. a.s,

bende gecen gun armutu agzına surdum yalattım cok hosuna gıttı sapır sapır yaladı.. :))

Bu arada suan da esım ve abımle ve Aslanımla dısarda kahvaltıdayız denız kıyısı tam bır pazar kavaltısı oldu yanımada yedek sut aldım onu ısıtıyorum sımdı benımkı uyandı oyuncaklarıyla oynuyor kaydirigubbakcemile3 oda kahvaltısını yapıcak sımdı..:ecrin_bebek:

Bebıslerle huzur dolu bol sutlu bır gun dılıyoruumm... :) :1hug::sm_confused:

Son düzenleme:
Ohh maşallah Betülcüm keyfini çıkar valla:)Ama dikkat et havalar bayağı soğudu gerçi önlemini almışsındır ama yine söyliyim.

İyi pazarlar arkadaslar:)
Dun en sonunda kadın dogumcuma gıttık.dogumdan sonra bır turlu fırsat bulup gıdememıstım.allaha sukur hıc bır sorun cıkmadı.doktor rahım eskı halıne donmus dedı.bır kac daha gecınce smear testıde yapalım dedı.Saglık ocagındanda çarşamba gunu ıcın pnomok yapıcaz dıye aradılar.onada cok sevındım:)
Arkadaslar ek gıda konusundan bende 4.ay dolunca vermeyı planlıyorum.agzına henuz hıc bırsey degmedım kuzumun.ama bende bugun bır parca elma degdıreyım bakalım ne tepkı verıcek oglusum:)Bu arada MANDALİN veren arkadaslarım cok dıkkatlı olun lutfen cunku mandalın cogu bebekte ınanılmaz gaz yapıyor.benım esım ılk mandalın suyu verıldıgınde hastanelık olmus.gaz sancısından..onun ıcın ben oncelıkle elma denenmesı taraftarıyım.
herkese sevgıler....

betülcüm afiyet bal şeker olsun bizim yerimize de bol bol hava al özleidm valla en son hamileyken gitmiştim pazar kahvaltısına bi daha da ne zaman giderim bilmiyorum

arkadaşlar dün bizde biraz gezdik alışveriş falan bebeğine sütünü sağıp biberonla veren yada mamayla besleyen anneler gaz probleminiz az da olsa devam ediyosa size tavsiyem kolik biberonları deneyin hani şu eğri olanlardan dün aldım denedim gece mamayı verdim gazını çıkarmadım ne inledi ne gaz rahatsız etti deneyin derim
bugünde rahatız maşallah diyeyim

tünaydın arkadaşlar sabahtan beri sitedeyim pc açık ama yeni yazabiliyorum. ek gıdalardan bahsetmişsiniz.bende yavaş yavaş tattırma taraftarıyım ileride babası gibi yemek seçen bir ogluşum olsun istemiyorum herşeyin tadını alsın.
geçen gün komşum mandilanayı sıkmış yanlız asidinin gitmesi için biraz içine şeker atmış haberiniz olsun bayada içmiş bende gaz yapar diye korktum ama çok şükür birşey olmadı ve çokta sevmiş. birde asitli meyveleri bu aylarda vermemeliymiş aslında ama şekerleyip olabilir bencede. birde arkadaşlar kardeşimin dru cam rende alıp onunla rendele sonra tülbent gibi birşeyle suyunu sıkıp öyle içir demişti bizde dün dışarıya çıktıgımızda aldım bu sabah elma suyu yaptım minnoşa bir sevdi şapırdata şapırdata içti.bazen biz yemek yerken peynir,yogurt ama kaşıgın ucuyla tattırıyorum zaten biz bu hafta 4ayımızı bitirip 5 aydan gün almaya başlayacagız artık zaman ne çabuk geçiyor.
herkese güzel pazarlar.

herkese iyi akşamlar kızlar bende sabahtan beri temizlik yemek bebeişim derken bir türlü yazamadım, bizde 2 günüdr günde 5 çay kaşığı havuç suyu vermeye başladık damarları açıyormuş, belkide böbreğindeki damara faydası olur diye deniyoruz bir yandan da tedirgin oluyorum acaba bişey olurmu diye sütten falan vazgeçermi diye korkuyorum, vermesemmi acaba?

betülcüm afiyet bal şeker olsun bizim yerimize de bol bol hava al özleidm valla en son hamileyken gitmiştim pazar kahvaltısına bi daha da ne zaman giderim bilmiyorum

saol canım, bız normal de de cıkıyoruz ama evden fazla uzaklamasamıyorduk bellı bır uzaklık mesafesını gecemıyorduk :) cok yakınımızda bır alısverıs merkezı var oraya cıkıyoduk gnelde ama bu sefer yanıma yedek sut aldım cıktım artık.. denz kenarında kapalı bır yerdı acık olsa gıdılmez zaten soguk..

yalnız sunu anlamadım 100 cc lık sut vardı. ısttım verdım sadece 20 cını ıstı daha ıcmedı gerısı 80 ı bosa gıttı yaaa .. dokucem degımı mecbur ?

halbukı cok actı neden 20 cc ıctı sadece sızde ıstahı azalms olabılır mı eve geldım yıne emzıreyım dedım yıne 3 -4 dk emdı yıne bıraktı ?? :sm_confused:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…