Doğum yapmış olan anneler buraya....

kızlar bi kere ısıttığınız sütü ikince kez ısıtmayın bence.. Allah korusun elinizden, biberondan bi mikrop bulaştırmış olsanız, hem bekleterek hem de yeniden ılıtarak iyice artmalarına zemin hazırlarsınız .. yine de dr.unuza danışın daha net bilgi verecektir size kaydirigubbakcemile5

şule maaaşallah pek datlu kirpiklerine maaşşallahhh allah nazarlardan korusun. Kaç kilo canım şimdi seninki.

sağolun arkadaşlar allah hepimizin bebişlerini nazardan korusun.onlara sağlık versin inşallah.canım benim kız son kontrolde 6600 gr çıktı.3000 gr doğmuştu.şimdilik sadece anne sütüne devam.ama arada meyve suyunna başladım ben.
bu arda geceleri benim kız da çok sık uyanıyo artık.üstelik önceden 9 da yatardı şimdi 11 oldu uyuma saati.

benim kızda çok fena betülcüm hem emmek istemiyor hem mama almakta direniyor resmen zorla veriyorum yarısı ağzına yarısı üzerine dr mamayı değişti farklı 2 mama da denedik aynı reddediyor reddediyor ama 2 gündür sadece benim sütüme hayır demiyor ama sütümde şuan ancak 3 öğününe yetiyor sıkıntıdan yüzümde sivilceler çıktı resmen yarın dr gidicez testler yapılacak inşallah normal bir iştahsızlık durumudur daha öncede yapmıştı benim kızm ama sonra düzeldi bu defa uzun sürdü ve tamamen aç kalıyor reddediyor seninki inşallah düzelir canım yemeyince insan kötü oluyor yaww

ben çok fazla tutmuyorum hemen vücudunu sabunluyorum kafasını yıkayıp kurutup giydiriyorum ev sıcak olsada üşür diye korkuyorum ama benimkide eskisi gibi banyodan sonra uyumuyor en fazla 2 saat uyuyor kalkıyor bazen 15-20 dk uyuyor hatta

artkadaşlar sabah bi kalktım boynum tutulmuş sağ tarafımı oynatamıyorum nasıl bi ağrı anlatamam eşim öğlenciydi okula gidicekti izin aldı bugün o bakıcak emir alp e akşam duş almıştım saçımıda kuruttum ama yinede nemli kalmış sanırım ondan oldu bugün böle geçicek galiba siz aman dikkat edin oğlumu kucağıma bile alamıyorum meğer insan boynundan güç alırmış çok kötü valla .........
bu arada şule resimlerinizi şimdi gördüm çok güzel çıkmışınız maşallah

Anne sütü saklama koşuları diye internetten araştırın isterseniz benim bildiği oda sıcaklığında 6 saat durabiliyor 25 dercede dolayısıyla bir beberon süt iki partide 2 saat arayla verilebilir bence zaten anne sütünü sıcak suyun içinde eritip veriyorsun kaynatmıyosunki. Ama genede doktora sormakta fayda vardır.

buda bizim resimlerimizzz
silicem sonra alıntı ypmayın emi kızlarrr

....................................
...................................
..................................
.................................

Son düzenleme:
valla bende henüz çirkin bebek görmedim burdaki resimlerde Allahım yerim ben bunları yaa:)valla dün gece kucağımda bi ağladım bi ağladım bırakıp da işe gelmek çok zor geliyor

kızlar bende sütlerimi sağıp aventten aldığım bardaklara saklıyrum bunlardan onlu bardak şeklinde satılıyor...avent in bütün ürünleri çok kullanışlı zaten...ama kalan sütü biz tekrar içirmiyoruz sanki su kısmı aşağıya iniyor içime sinmiyor ne bileyim gerçi maşşallah bizimki pek de bırakmıyor öle...

Anne Sütü Saklama Kosullari Mesaj Linki

--------------------------------------------------------------------------------

Anne Sütünü Saklama Koşulları

Yakın zamanda yapılan çalışmalarda, anne sütünün buzdolabı veya derin dondurucuda saklanması ile besin değerini kaybetmeden korunabildiği ortaya çıkmıştır.

Yapılan çalışmalar, anne sütünün bakteri üremesine dirençli olduğunu ve oda ısısında 10 saate kadar özelliklerinden bir şey kaybetmeden saklanabileceğini göstermektedir. Anne sütü, kapağı iyice kapatılmış cam ya da plastik kapta saklanmalıdır.

Burada sözü edilen plastik, şeffaf sert plastik (polikarbonat) veya buğulu sert plastiktir (polipropilen). Derin dondurucu için hazırlanmış anne sütü saklama torbaları, pompaya adapte edilebilir.

Bunlar kilitli, önceden sterilize edilmiş, kalın ve özel torbalardır. Gereğinden fazla süt çözünmesini önlemek için depolanan sütün 60-120ml civarında olması uygundur. Süt, 8 günden önce kullanılacaksa, buzdolabında dondurulmadan bekletilebilir. Anne sütü sağılmadan önce, eller iyice yıkanmalıdır.

Özellikle süt bankalarında sıklıkla kullanılan bir yöntem olan pastörizasyon ile antimikrobiyal özelliklerini kaybederler.

Anne sütünün +4 derecede buzdolabında veya -20 derecede derin dondurucuda saklanması ile bakteriyel yükün azaldığı, sütün anti bakteriyel etkilerinin arttığı gösterilmiştir.

50-100cc sağılmış anne sütünü temiz bir kap veya süt saklama poşetine koyabilirsiniz. Donarken süt genişleyebileceğinden, tepeleme doldurmayınız. Tüm torbalara mutlaka tarih ve miktar yazınız. Sütü derin dondurucunun kapağına değil, en soğuk noktasına koyunuz.

Güvenli süt saklama koşulları:

* Odanın serin bir yerinde 6-8 saat
* Buzdolabının rafında 72 saat (3 gün)
* Buzdolabının buzluğunda 2 hafta-2 ay arası
* Derin dondurucuda 6 ay

Dondurulmuş anne sütünün eritilmesi ve ısıtılması

* Sakladığınız anne sütünü kesinlikle ocağın üstüne veya mikrodalga fırına koymayınız. Bu, sütün proteinini bozar ve sütün içinde oluşan sıcak noktalar bebeğinizin ağzını yakabilir.
* Süt poşetini bir kaba koyduğunuz ılık suyun içine ağzı dışarıda kalacak şekilde batırarak çözülmesini sağlayınız (benmari usulü) ve salladıktan sonra sıcaklığını kontrol ederek bebeğinize veriniz.

Unutmayın!

* Çözülmüş süt kullanılana kadar buzdolabında saklanmalıdır.
* 24 saat içinde kullanılmalıdır.
* Bebeğinizi besledikten sonra sütün arta kalanını atılmalıdır.
* Her zaman önce en eski tarihli süt kullanılmalıdır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…