Doğum yapmış olan anneler buraya....

yavrum maşallah zaten çok tatlı dahada tatlanır artık

deniz kaldırıyo canım hatta o pozisyonda tv seyrediyo ama o şekilde acayip salyaları akıyor :) ama şunu da ekleyim hiç sevmiyo yüzüstü yatmayı 5 dakika falan max.duruyor sonra mıyırdanmaya başlıyor

canım 2-3 dakika kadar kaldırıyor sonra yoruluyormu sıkılıyor mu bilmem ağlıyor yani oda sevmiyor aslında yüzüstü yatmayı.ben yüzüstü yatırırken dirseklerinin üzerine bırakıyorum elleri önde oda başını dirseklerinden destek alarak kaldırıyor

Merhaba herkese, nazlım daha iyi merak edenler için söyliyeyim, bugün kustu korktuk ama bi daha olmadı.Rota virüs aşısı yaptırmayan arkadaşlar varsa 1 dakika bile düşünmesin yaptırsın, rota virüsten şüphelenmişlerdi beimkinde bende doktora sordum nasıl bir rahatsızlıktır bu diye, ilaç tedavisi yok dedi, sadece serum bağlanıyormuş sıvı desteği için, 10 gün falan ishal-kusma-ateş olan beter bir hastalık.Çeşme suyundan, tuvaletten geçiyormuş. Ben çeşme suyu içirmem demeyin, yıkanırken bile ağzına su girebiliyor.Ya da tuvaletten sonra elini yıkamayan biri (genelde erkekler çişini yaptıktan sonra yıkamıyor!!!) bebeğinizin elini tutarsa falan elini emdiğinde bebeğinize geçebilir...1 yaş altı çocukların ölümünde çok rolü varmış rotavirüsün. Yaptırın bence... Isıtılmış bir sütü asla tekrar ısıtmayın, ben bilhassa doktoruma sordum hayır yapmayın dedi.Zaten 2 kere ısıtıldığında o sütü içeceğine mama içsin inanın daha çok vitamin vardır içinde.

Papatyam, yani hicrancım senin bebişinin iştahsızlığı tanıdık geldi bana, emmek istememe, aç olsa dahi ağlama ama içmeme, hatta emme pozisyonuna geldiğinde bile ağlıyor benimki, biberonu görünce reflüden kaynaklı canının yanacağını düşünürmüş bebekler ondan ağlarmış. Açmış gibi biberona yaklaşıyordu ama iki yudumdan sonra ağlama krizi oluyordu benimkinde. Bazen saatler geçsede acıkmama, iştasızlık, her zamankinden az içme bunlar reflü belirtisiymiş.Kaç gün anlam veremedim hatta hatırlarsanız bebeğim biberonla içmek istemiyor falan yazmıştım buraya, biberondan sanmıştım ama öyle değilmiş işin aslı. Benimki 1 aydır böyle...Reflü diye illa kusacak değil benimki bu son olaydan önce kusmazdı, doktora bu yazdıklarımı anlatınca tipik reflüyü tarif ediyorsunuz dedi.Ama İnşallah seninki değildir.Yemekten sonra bazen tek tük öksürük var mı?

Son düzenleme:
deniz kaldırıyo canım hatta o pozisyonda tv seyrediyo ama o şekilde acayip salyaları akıyor :) ama şunu da ekleyim hiç sevmiyo yüzüstü yatmayı 5 dakika falan max.duruyor sonra mıyırdanmaya başlıyor

canım benim zümra da kanepeyi felan yalıyo bende örtü açıyorum ,tükürük çıkarıp baloncuk yapıyo.

Herkese Merhabalarr,gününüzün güzel geçmesi dileğiylee
Dün aylık kontrolümüz vardı.Hamileliğimde Serkan borada böbrek genişlemesi vardı doğduktan bir hafta sonra bakılmıştı ve herşey normal gözüküyordu dr.a dün tekrar ultrasona girmesini istediğimi söyledim,oda gerek yok ama istiyorsan girsin dedi,bende evet dedim ve yine büyüme çıktı, Annelik iç güdüsü galiba ilk duyunca kötü oldum ama toparladımm hemen kendimi.kalbim rahat.
Zaten şu an için tehlikeli bir şey olmadığını söyledi takip altına alınacak.2 ay sonra tekrar bakılacak.Bunu da şükürler olsun,Allah dermansız hastalık vermesinn

Bizde çok yakınız ve o kadar faydasını görüyorum ki!
Ablamlarla ,abimlerle ,annemlerle aramızdaki mesafeler 2-3 apartman kadar..
Millet evlendirir kurtulur,bizde tam tersi çoğalarak geri döndükkaydirigubbakcemile3
Torun sevgisi bambaşkaa, babam astım hastası olmasına rağmen sırf bora için hergün 5 kat merdiven inip çıkıyor..

Tesekkurler Arkadaslar, peki sırtustu yatarken yan dönüyorlarmı kendı kendılerıne ?

betülcüm seninkiyle benimki hemen hemen aynı günlük sayılırlar sanırım aramızda bir gün var benim kızım 22 eylül doğumlu. sırt üstü yatarken abacaklarını yana doğu atıyor ama bedenini daha çeviremiyor yani tam bir dönüş değil seninki çevirebiliyor mu?

Geçmiş olsun canım umarım serkan boranın rahatsızlıgı daha da ılerlemez onemlı boyuta ulasmaz yıne kuculur..
Gercekten baskaymıs torun sevgısı evet daha dogrusu annemler adına dıyorum.. annemın arkadasları torun evlattan daha kıymetlı olur derlerdı ona o da merak ederdı. sımdı 2 gun gormese cok ozluyor.. Allah onları basımızdan eksık etmesın.. cok sık yardım almıyorum annemden ama en cok yardımı bana sımdıden sonra olucak.. 4 saatlık bır kursum baslıyor artık bu cumartesıden ıtıbaren gıtmesı gelmesı belkı 5-6 saatı bulucak.. bu sure zarfında anneme bırakıcam tabı gonlum ve ıcım rahat.. onlarda tasınma durumlarını dusunuyorlar suan kı kıra fazla gelıyor onlara.. tasınınca ne yaparım bılmıyorum ınsan annesınden baska bırıne gonlu rahat nasıl teslım eder bebegını.. benneyaptımki
Daha esımın askerlıgı var.. bız onların yanına en ck bu yuzden tasınmıstık esım askere gıdınce evı kapatmamıza gerek kalmaz yanyana oluruz aksamları gelır bırı yanımda kalır dıye.. ama sımdıden kara kara dusunmeye basladım tasınırlarsa bebegı kıme bırakırım, esım askere gıdınce duzenımız nasıl olur dıye..
Allah hayırlısını nasıp etsın ınsallah ne dıyeyım..

Evet aynı sayılırız 23 eylül doğmlu benımkı de aynı dedıgın gıbı bacaklarını kaldırıp yana atıyor ama kendını cevıremıyor henuz.. yattıgı yer hafıf meyıllı olunca donuyor ancak.. dumduz zemınde kendı kendıne tamamen yan donmedı daha...

canım bence haline şükret ayak parmagını emen bebişler bile varmış :icecream:

Ya ben çok emermişim ayaklarımı,varsın emsin iki büklüm bir şekilde ayaklarını emmeye çalışırken görüntülerini izlemek güzel olur

bizimkisi de bayağı bir kaldırıyor iki elini kavuşturarark ve sinirli bir şekilde sanki memeya saldırıyormuş gibi

Canım çok sevindim inşallah nazlın bir daha hastalanmaz, rota için biz geç kalmşıız ama ben yine yaptırmak istiyorum yarın başka bir dr.la konuşacağım bakalım o ne diyecek?

benim oğlum çok hareketli kızlar yani uyanık olduğu zamanlarda kıpır kıpır sakince yattığına şahit olmadım sizinkiler kendi kendine oyalanıp yatıyolar mı?
kucağıma alınca bile omzumdan yukarı doğru tırmanmaya kendini yukarı doğru atmaya çalışıyo sizde
durum nasıl

valla oyalandığı zamanlarda oluyor ama genelde anlattığın gibi
yalnız kucakta gezerse hiç sesi çıkmıyo bayılıyo etrafı izlemeye

Çok saol canım inşallah büyümez inanıyorum da zaten ilk defa bu kadar içim rahat..
Betül askerlik durumu bizde de var:teselli:,bu sorunu aklıma getirmemeye çalışıyorum Zaten işi gereği sürekli ş.dışına çıkıyorr bunun üstüne bir altı ay çok zor gelirr,belki bedelli çıkar inşallahh....
annenlerde yakınlarda ev baksınlar olmaz mı?

ya denizde bu memeye götürünce kıyameti koparma olaylarına başladı bu aralar çıldırıyorum resmen nasıl ağlıyor anlatamam. özellikle çok acıktıysa veya uykusu geldiyse emziremiyorum bir türlü ama ben anlamadım bizimkini aynı gün içinde bazen bunu 1-2 kere yapıyor bazen hiç yapmıyor . bu arada çok acıktı diye kıyamayıp sağıp biberonla verince lokur lokur içiyor.deniz doğduğundan beri kusmadı desem yeri var . herhalde reflü değildir o . bizimki inat sarı damarı tutuyo bazen :)
sedacım sana da çok geçmiş olsun tekrardan rotoyı bizde hala yaptırmadık . en kısa zamanda onu da halletmem lazım . denizde hala yeşil kaka yapıyor bende ona takık durumdayım doktor arada sarı yapıyorsa bişey yoktur dedi ama için kültür yaptırmadan rahat edemiycek sanırım

Demek senınde basına askerlık derdı var.. Allahtan uzun donem degıl zaten o zaman kesın bırlıkte yapardık heralde..
zaten onlarda yakınlardan bır yerden bakıyorlar hanı cok uzak kalmayalım dıye ama yakınlarda da onların ıstedıgı kadar uygun ve temız bır daıre bulamıyorlar ıste.. babam emeklı.. buraya tasındıkların da da emeklıydı ama abımler oduyordu kırayı sımdı onlar da da bıraz sorun cıktı serbest meslek oldugu ıcın durumlar hep aynı kalmıyor.. babamda kendı maası ıle rahat gecınecegı bır yere gecmek ıstıyor.. sımdı 1100 verıyorlar aıdat harıc.. cok gelıyor yardım olmaınca onlardan.. hayırlısı Allahtan ınsallah cok uzak kalmayız.. cunku ben ozgurlugume ve kendı evımın rahatlıgına cok duskunum askerlık zamanı annemın yanında da uzun sure kalamam ne bıleyım evet onlar annem babam ama ne bıleyım bebekle hemde ınsan bır kez o evden cıkınca ne kadar anne baba da olsa evlenmeden oncekı gııb rahat olmaz bırsey soylense batar bence..
Belkı sacma olucak ama ne bıleyım abılerım fılanda var ya ne kadar abımde olsa kendı evımde rahatlıgım gıbı rahat edemem.. artık bır ben gıderım bı bırısı gelır yanıma kalır arkadaslarım gelır bılmem yapıcaz bırseyler esımde bunu cok dusunuyor zaten.. benneyaptımki

canım annenler de kira için bayağı fazla ödüyorlarmışş,emekli olunca insan kılı kılına yetiştiriyor bizimkilerde emekli...
annenlerin yanında kalma olayına gelince bende sana katılıyorum şu anda eşim yok zaten yanımda annem gelip kalıyor inan çevremizdekiler hep imrenirler bizim ailemize, birbirimize olan düşkünlüğümüze ama ne kadar olursa olsun insanın ayrı bir evi olunca ne adar rahat ederse etsin olmuyorr...
askerlik döneminde ise evci yazılabiliyormuş akşamları eve gelebiliyormuş o zaman bende nereye düşerse orada küçük bir ev tutup gitmeyi düşünüyorum,ama zaman ne gösterir bilemem..

canım benim bebeğimde arada yapıyor öyle özellikle geceleri uykusu geldiğinde yapıyor gündüz hiç yapmıyor.
dediğin gibi ne zaman yapıcağı belli olmuyor şu aralar hiç yapmıyo. bende sakinleştirip tekrar emzirmeyi deniyorum. önemli bişey değildir bence

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…