- Konu Sahibi Girl and baby
-
- #4.921
canım annenler de kira için bayağı fazla ödüyorlarmışş,emekli olunca insan kılı kılına yetiştiriyor bizimkilerde emekli...
annenlerin yanında kalma olayına gelince bende sana katılıyorum şu anda eşim yok zaten yanımda annem gelip kalıyor inan çevremizdekiler hep imrenirler bizim ailemize, birbirimize olan düşkünlüğümüze ama ne kadar olursa olsun insanın ayrı bir evi olunca ne adar rahat ederse etsin olmuyorr...
askerlik döneminde ise evci yazılabiliyormuş akşamları eve gelebiliyormuş o zaman bende nereye düşerse orada küçük bir ev tutup gitmeyi düşünüyorum,ama zaman ne gösterir bilemem..
kızlar bugün denize internetten fisher price ın salıncağını aldım.bizim ana kucağı yoktu.ana kucağı bakarken bunu buldum aldım inşallah iyi birşeydir deniz de sever . kullanan var mı böyle birşey ?
Fisher Price Taşınabilir Lüks Salıncak adı. link koymak yasaklanmış sanırım koymuyorum o yüzden
Canım henuz elıne gecmedımı kullanmadınız mı ? bızde boyle sallanan bırseye ıhtıyac duyuyoruz aslında.. byle bırsey mı alsak acaba ? bunlarda uyuabılırde heralde degıl mı ? olur mu ? CADIARZU yanı her zaman degılde bazı zamanlar.. bununla sallatara uyutabılırmıyız acep :)) ucuna bır ip baglarım eskı mantık yattıgım yerden sallarım olmaz miiiidelikafadulden
şekerim bu kendi kendine sallaniiii 8 değişik hızı varmış,melodileri varmışş arat google dan bak sende.ben bugün sipariş verdim yarın falan anca gelir kullanmadım yani daha
ama bunda kesin uyurlar bence.gün içinde sırt üstü yatıp duruyo zavallım kucağa da fazla almıyorum üzülüyorum sırtı ağrıycak canı sıkılcak diye .. çocuğum aynı yere bakıp duruyo bazen salonda farklı koltuklara yatırıyorum yeni yerler görsün die :)
o zaman ben kullanayım sane deneyimlerimi aktarıyım iyi bişeyse alırsın sende . fiyatı da uygun geldi bana sırf ana kucakları da bu fiyat neredeyse 149 a aldım . hemde katlanıyo falan fazla yer kaplamıyo ufak bişiii
Evet canım aynen bende boyle dedım esıme.. zaten annemler gercekten uzak bır yerde uygun bulurlarsa bunu ıyıce dusunuruz esımle.. ne kadar sure kalıcam babamlarda yada annem bende zaten uzun kalamaz babam annemsız yapamaz camasırı utusu yemegı eksık olmasına gelemez huyudur :)) hele kayınvalıdem le ne kadar ıyı bır ınsan olsada hıc rahat edemem.. bu zamana kadar korudugum mesafem oyle bır donemde yuz goz olmamıza sebep olur.. o yuzden bende demıstım esıme eger annemler cok uzaga gıderse bızde senın askerlık yaptıgın yere gelrıız evcı yazarsın aksamları gelırsın dedım.. bakalım.. benımkı bu 2009 ağustosta gıdecek tarıhını aldırdı... aslında bu aralıgın basında gıdecektı yanı sımdı askerdeydı normalde ama benım dogumla cok bıtıstıgı ıcın bırakıp gıdemem dedı ve ertelettı. valla ben daha hamıleyken yanı hamılellıgın 5 aylarında fılan dıyordu askere 6 ay kaldı 5 ay kaldı fılan dıye sureklı kara dusuneclere dalıyrdu daha var dıyrdum yabana atıyordum ama bak sımdı geldı gectı aslında askerde olacaktı ve bılıyorum bu agustosta cabuk gelecek.. zaman gecmemeycekmıs gıbı gelsede cok cabuk gecıyor.. bilmiyorum ne yapacagız.. benneyaptımki
yalnız 11 kg ya kadarmıs bana az geldı ya.benımkı 8 kg nerdeyse zaten:bbo:
sedacım tekrar gecmıs olsun nazlınıda op bızım ıcın kocamana.s.bende rota vırus yaptırmayanlardanım.gıttıgım ıkı doktorda gerek yok dedı.ozellıkle anne sutu alan bebeklerde gereksız sudan ve pıs ortamlardan bulasıyor dedı ama yıne arastırayım:1hug:
ne kadar çok çeşitle başlamışsın,yavaş yavaş başlasaydın benim dr önce yoğurtla başla dedi taze yoğurt 1 hafta sadece yoğurt ve anne sütü sonraki hafta bir çeşit meyve ekle menüye dedi böyle böyle alıştıra alıştıra git sen de hemen herşeyi denetme yaw yazık anne sütünden sonra bu ne yaa der...cokacimcoookSelam kızlar;
herkes bebeklerle uğraşıyo galiba. Bizde kızımla emişiyoz. Bu arada kızımında burnu hırrr hırrr .Çekiyorum burun aspratörü ile ama fazlla bişey gelmiyo.Balgam var sanki..
Yine 24 saatlik olan damladan aldırdım eşime. Ondan damlatıcam.
Bu arada ek besin vermeye başladınız mı kızlar?Ben marketten milupanın 4.ay için olan şeftali-elma organik meyve suyundan, 4. ay için milupanın sütlü pirinçli muhallebisinden ve organik kavanoz sebzesinden brokoli-patatesinden aldım. Meyve suyunu ve kavanoz sebzesinden tattırdım. meyvesuyunu ii içti,sevdi. Fakat brokoli-patates kavonoz mamasının kokusu kötüydü onu pek sevemedik.Ama şimdilik yarısını biraz biraz verdim.
Birazcık peynirden ezdirip tattırdım bi ara . Mama da verdiğim için sütüm tam yetmediği için tattırdım.Damak zevki gelişirmiş hem de... Sırf anne süttü alsaydı yine daha tattırmazdım heralde. Eşmde mamadansa böyle şeylerin daha iyi olduğunu düşünüyo...
ben de bazen mandalina emdiriyorum aman çok dikkat edelim bir hüp diye çektilermi Allah korusun boğazlarına kaçar...Ay bir daha biberonla vereyim bende bari...ne zaman ek gıdaya geçicez konusu konuşuluyodu galiba
akşam üzeri mandalina yiyordum emir alp kucağımdaydı mandalinayı ağzıma götürürken salyasını akıtıp bana doğru baktı bende bir dilimini tutup emmesine izin verdim ağzına bikaç damla suyu gitti çokta hoşuna gitti ağzını şapırdatıp durdu
okadardan bişi olmaz yavaş yavaş tadabilir diye düşündüm
benimki de aynen 9 da yataktayken şimdi mızmızlanmayı öğrendi 11 de yatıyor bir kaç gündür...meyve suyu olarak ne veriyorsun?Elma suyu mu?sağolun arkadaşlar allah hepimizin bebişlerini nazardan korusun.onlara sağlık versin inşallah.canım benim kız son kontrolde 6600 gr çıktı.3000 gr doğmuştu.şimdilik sadece anne sütüne devam.ama arada meyve suyunna başladım ben.
bu arda geceleri benim kız da çok sık uyanıyo artık.üstelik önceden 9 da yatardı şimdi 11 oldu uyuma saati.
ne oluyo kız bu resimler nasıldı ki sildirdin?buda bizim resimlerimizzz
silicem sonra alıntı ypmayın emi kızlarrr
....................................
...................................
..................................
.................................
Merhabalaaarrr...
Tatlı Annişlerin tatlı bebişleri nasılsınız.. umarım herkescıkler ıyıdır..
Bizde annemdeyız.. öğlenden gectım.. özlüyorlar toruncuklarını görsünler diye getırdım..
ama apartmanlar da yanyana orası da ayrı bır mesele :))
Bu arada kızlar benımkı artık ellerını parmaklarını da gectı kendı dudagını emıyor..
sizinkiler de böle bırsey var mı ?
ıkıncı bırsey de bebeklerınız düz zemıne tamamen yuzustu yatıyorlerken kollarının dirseklerıne dayanıp kendılerını yanı baslarını kaldırıyorlarmı yardımsız yastıksız ve desteksız ?
canım eğer biberon kullanıyorsan emzik kısmı kauçuk ise steril etmek için kaynattıkça yapısı bozulurmuş ve koku olabilirmiş bu yüzdende bebiş biberon almak istemiyor olabilir.
ben hamileyken emzik seçerken silikonmu kauçukmu olsun diye tecrübeli bir anniş bana öyle söylemişti.
inşallah iştahı geri gelir kuzunun
Merhaba herkese, nazlım daha iyi merak edenler için söyliyeyim, bugün kustu korktuk ama bi daha olmadı.Rota virüs aşısı yaptırmayan arkadaşlar varsa 1 dakika bile düşünmesin yaptırsın, rota virüsten şüphelenmişlerdi beimkinde bende doktora sordum nasıl bir rahatsızlıktır bu diye, ilaç tedavisi yok dedi, sadece serum bağlanıyormuş sıvı desteği için, 10 gün falan ishal-kusma-ateş olan beter bir hastalık.Çeşme suyundan, tuvaletten geçiyormuş. Ben çeşme suyu içirmem demeyin, yıkanırken bile ağzına su girebiliyor.Ya da tuvaletten sonra elini yıkamayan biri (genelde erkekler çişini yaptıktan sonra yıkamıyor!!!) bebeğinizin elini tutarsa falan elini emdiğinde bebeğinize geçebilir...1 yaş altı çocukların ölümünde çok rolü varmış rotavirüsün. Yaptırın bence... Isıtılmış bir sütü asla tekrar ısıtmayın, ben bilhassa doktoruma sordum hayır yapmayın dedi.Zaten 2 kere ısıtıldığında o sütü içeceğine mama içsin inanın daha çok vitamin vardır içinde.
Papatyam, yani hicrancım senin bebişinin iştahsızlığı tanıdık geldi bana, emmek istememe, aç olsa dahi ağlama ama içmeme, hatta emme pozisyonuna geldiğinde bile ağlıyor benimki, biberonu görünce reflüden kaynaklı canının yanacağını düşünürmüş bebekler ondan ağlarmış. Açmış gibi biberona yaklaşıyordu ama iki yudumdan sonra ağlama krizi oluyordu benimkinde. Bazen saatler geçsede acıkmama, iştasızlık, her zamankinden az içme bunlar reflü belirtisiymiş.Kaç gün anlam veremedim hatta hatırlarsanız bebeğim biberonla içmek istemiyor falan yazmıştım buraya, biberondan sanmıştım ama öyle değilmiş işin aslı. Benimki 1 aydır böyle...Reflü diye illa kusacak değil benimki bu son olaydan önce kusmazdı, doktora bu yazdıklarımı anlatınca tipik reflüyü tarif ediyorsunuz dedi.Ama İnşallah seninki değildir.Yemekten sonra bazen tek tük öksürük var mı?
ne kadar çok çeşitle başlamışsın,yavaş yavaş başlasaydın benim dr önce yoğurtla başla dedi taze yoğurt 1 hafta sadece yoğurt ve anne sütü sonraki hafta bir çeşit meyve ekle menüye dedi böyle böyle alıştıra alıştıra git sen de hemen herşeyi denetme yaw yazık anne sütünden sonra bu ne yaa der...cokacimcoook
ben de bazen mandalina emdiriyorum aman çok dikkat edelim bir hüp diye çektilermi Allah korusun boğazlarına kaçar...Ay bir daha biberonla vereyim bende bari...
benimki de aynen 9 da yataktayken şimdi mızmızlanmayı öğrendi 11 de yatıyor bir kaç gündür...meyve suyu olarak ne veriyorsun?Elma suyu mu?
ne oluyo kız bu resimler nasıldı ki sildirdin?
zırt pırt resim koyan sen değil misin bacıım...:roflol:
Bu arada burda okuduğum şeylerin aynısının aynı dönemde benim kızımında yaptığını hayretler içinde izliyorum..tamam aynı dönem bebikleri ama bu kadar mı denk gelir siz ne yazıyorsanız tam da aynı şeyleri yaşıyoruz...Çok güzel yaa,iyiki varsınız,çoğu zaman arkadaşlarımdan ve ailemden bile yakın görüyorum sizi,çünkü aynı zaman da aynı olayları yaşıyoruz...:sm_cool:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?