Doğum yapmış olan anneler buraya....

aytencim benimki de 4100 gr doğmuştu ve geçen hafta 7 kg. geldi.. gayet iştahlı ve dr. da iyi gidiyor dedi..sen nereden çıkardın şimdi bunu yaw kaydirigubbakcemile

mervecim allaha şükür bebeklerimiz sağlıklı olsunda gerisi boşşş kiloo sorun değil, 6-8 arası hepimizin yavruları buda normal ben takılıyorum duygucummaaaaa:lepi:

çok iyi yapmışsın canım :lepi: tedbiri elden bırakmamak lazım di mi :ecrin_bebek:

ya arkadaşlar benim oğlum 3850 doğdu tam 40 haftalıktı.yani hastanedeki en iyi kiloya sahip bebekti ama sonra kilo alımı yavaş oldu şimdi kaç bilmiyom ama çts kontrolde ö-ğrenicez 6 civarı falandır
ben bu kilo meselesinin birazda genetik olduğunu düşünüyorum benim bi arkaşın bebeği 3 ayında 7 kiloydu bizim bebişi görmeye gelmişlerdi çocuk çok dombili görünüyodu babası iriyarı yapılı bi adam yani anne baba yapısıda önemli
bende eşimde çok iri insanlar değiliz
bu kilo mevzusunda çok takılmamak lazım hepimizin bebeği aynı kiloda olucak diye bi kaide yok sağlıklı bebeklerse iştahlarıda normalse sorun yok
yani ben öyle düşünüyorum

sagol mervecım butun bebıslerımızı allah nazardan korusun maşallah..1 ayda 1 kg almıs cok degıl aslında.ama normal demı?

bu aylarda artık 500- 600 gr alıcaklarmış canım benimki de 850 gr. almış bir ayda.. ama daha az da alsa normalmiş yani..
duygucum seninkini daha tombiş doğdu sanıyordum ben yaw bundan önceki aylar 2 şer kilo alarak mı geldi bu aya :CüvCüv:

Herkese merhabalarr
Bizimki sabahtan beri huysuz sürekli ağlıyor gezdiriyoruz istediğini yapmaya çalışıyoruz ama yine aynı, hiç byle olmadı en sonunda fitil yaptık şimdi uyuyor kalkmak üzere acaba dİşle alakası var mı? çok canım sıkıldı

aytege canım sizin böbrek genişlemesi vardı değil mi? sizin kaç mm'di? bu arada ziyaretçi mesajların kapalı canım

Son düzenleme:

nurdancım bende aynen senin gibi düşünüyorummmmm herşeyin başı sağlık

canım muhallebiyi sütle mi yapacan?1 yaşına kadar süt verme bence en azından şöyle 8-9 aylık olana kadar eskiden verirlermiş tamam ama artık yeni araştırmalar sayesinde neyin zararlı neyin faydalı olduğunu biliyoruz eskiden bilmeden verirlermiş.Bu araştırmaları ve tavsiyeleri de eskiden de yaparlarmış bişeycik olmaz deyip göz ardı etme bence.Şeker ve tuzda minimum düzeyde olması gerekiyor,bence pirinç unundansa havuç veya elma suyunun içine 1 cici bebe bisküvisi daha iyi olur hem doyurucu da olur.

E artık dursun bi zaahmet yaneee,sizinkiler erkek diye mi bu kadar ağırlar ayol?benim kız da 6500gr doktor çok iyi dediydi Alla allaaaaCADIARZU
Nasıl yani 3. aydan sonra hastalık riski kalmıyor mu Duygu? o zaman ben 3 gün için mi vurdurdum bu aşıyı?6 aralıkta olmuştu benim kızım 9unda 3 ay dolacaktı...madem öyle 2. dozunu neden 6 aya kadar tamamlayın dediler ben anlamadım şimdi.sositososito

merhaba edacım bizimki de pnömokotan sonra birkaç gün aynı anlattığın gibi sürekli huysuzlandı nedensiz yere ağladı..iki gece fitil verip uyuttum rahatladı yavrum demek ağrısı varmış...siz de aşı olduysanız ondandır belki..
geçmiş olsun canım inşAllah böbreğinin genişlemesi normal değerler içinde kalır senin bebişin ve aytenin bebişinin .. ..

bende tam sana yazacaktım canım kalp kalbe karşı derler, benimki şimdi bir böbreği 66mm diğeri 58 mm. aslında bu duruma böbreğin idrar geçişini yapan damarın dar olmasından ya da reflü sebep olurmuş, yarın nükller tıpta mag 3 çekilecek herşey aslında yarın netleşecek, dokto bize bence kendiliğinden düzelir aama genede mag3 istiyorum dedi ama ben şöyle düşüdüm madem kendiliğinden iyi olacağını damarın açılacağını düşünüyor neden mag3 istedi sonuçta bu nükleeer tıp, ben ilk aydan beri takip eetiriyorum 1. ay böbrek genişliği 9mm 2. ay 18mm 3. ay 28mm .çıktı

başka bir isteden buldum doktor yanıt vermiş oku istersen.[
/B]Oğlunuzdaki böbrek büyümesinin teşhisinin konması için bazı tetkiklere ihtiyaç vardır. Öncelikle koruyucu düşük doz antibiyotik tedavisine başlayıp ardından daha sonra da takiplerinin yaptırabileceğiniz iyi bir radyoloji uzmanı tarafından böbrek ve mesane ultrasonu çektirmek gereklidir. Böbrek büyümesi gene görülürse işeme sistoüretografisi çekilerek bu büyümenin idrar torbasından böbreğe idrarın geri kaçışı (vezikoüreteral reflü) olup olmakdığı araştırılır. Eğer bu yok ise nükleer tıp merkezinde böbreğin fonksiyonu ve boşaltım mekanizmasının değerledirilip böbrekten idrarın boşalmasında bir problem olup olmadığı araştırılır ki buna da üreteropelvik bileşke darlığı denir. Her iki rahatsızlıkda yüksek oranda kendiliğinden zamanla düzelme eğilimdedir. Çocuklaron ancak %30 unda ameliyata gerek duyulur. Oğlunuzu en kısa sürede bu tip tetkiklerin yapılabileceği bir merkeze götürüp Pediatrik Üroloji ile ilgililenen Üroloji veya Çocuk Cerrahi uzmanlarına danışmanızı öneririm.

kız erkekten cok genetıklede alakalı oldunu dusunuyorum kılonun bırde sutun yaraması sanırım...

hayır canım rısk kalmıyor degıl 3.aya kadar daha rısklı dedı.yanlıs anladın sen.3.ayı gecıncede yapılmıyormus.ben yınede yaptırma nıyetındeydım bılıyorsun ama 2 doktoda gerek yok ve gec kaldın deyınce kaldı anlıyacagın.

ek gıda konusunda kimi doktor 4. ayda geçebilirsin diyor kimi 6 aya kadar geçme diyor.
sanırım biraz tercih meselesi
ben sütüm yeterse ek gıdaya beş buçuk 6 aya kadar geçmemeyi düşünüyorum.

Merveciğim çok saol iyi dileklerin için inşallah en kısa sürede kurtuluruz bu böbrek sorunumuzdan.
huzursuzluğuna gelince,aşı olmadık :sm_confused:bugün pnomokoku yaptıracaktım ama vazgeçtim böyle olunca
hazır konusu açılmışken;
gerçi biliyosunuzdur arkadaşlar ama yinede söylemeden geçemeyeceğim: aşı yaptıracağınız gün bebeklerinizin durumunu iyice değerlendirin ateşi yada bir huzursuzluğu varsa o gün aşı yaptırmayınn.Allah korusun çok tehlikeli...

evet aytenciğim kalp kalbe karşıymışyerimseniben
canım eminmisin 68mm 58 mm olduğuna çünkü bizimki sağ böbrek 6,5 sol böbrek 7,5
ayrıca 15 mm yada 20 mm geçerse çok tehlikeli operasyon şart bence..
aşağıdaki yazıyı bir siteden buldum bir bak istersen?

Herhangi bir dönemde > 10 mm ise bu yüksek risk anlamına gelmektedir.
IU dönmede
Pelvis AP çap Operasyon yüzdesi;
•> 20 mm % 94
•10-15 mm % 50
&#8226;< 10 mm % 3
AP çap ne kadar büyük ise anomali şiddeti o kadar fazladır

kızlar be elma suyu+ bebe bisküvisi veriyorum.bence 6 aya kadar beklemeyin.6 aya kadar bebeklerin aklı çok ermediği için ne verseniz alıyolar.ama 6aydan sonra onun sözü geçiyo ve alışmadığı şeyleri yemeyi reddediyo.

bunu biliyorum okudum ilk gittiğimiz doktorda 20 mm geçerse ameliyat demişti bu doktor medikal parkın doktoru, sonra biz iş ciidiye binince iyi bir uraloaji doktoru bulduk oda 40 mm dedi bilmiyorum yaaa kafam çok karışık bizim böbrek duvarında da incelme var bu basınçtan dolayı allahım hayırlsını ver, yarın herşey neticelenecek bakalım.
:Saruboceq:

haklısın Eda, biz bile grip aşısı olmaya gittiğimizde gripliyseniz yapamayız demişlerdi.. fenalaşmaya neden olabilir dedi dr. ki biz koca insanlarız bebişleri Allah korusun

alin çok güzel çıkmışsınız ana oğul Allah nazardan saklasın..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…