Doğum yapmış olan anneler buraya....

betül nbr cnm? oğluşun napıyor?benim oğlum çok hasta deli gibi öksürüyor nerdeyse ciğerleri sökülcek içim acıyor bide inat giib öksürürken gözümün içine bakıyor sanki medet umuyor bende çok kötü oluyorum ya ya şu benim takviimimi düzelticektin ya sana zahmet bi düzeltirmisin cnm?

kızlar biz 3 ayı geçtik bugün yaptı doktorumuz rota virüsü aşısını.Bu aşı ateş yapıyo mu yaptıran arkadaşlar.
bebeğinin kilosu kilosu 8 kg olan arkadaşlar ek mamada veriyormusunuz , mesela duygucum veriyon mu?

deryacım rota ile pnömokok u aynı gün yaptırdım ben ateş yapmadı ama huysuzlandı çok , ben de gece yatmadan yarım fitil verdim ağrı kesici ateş düşürücü.. biz de 3. ay bittiği gün yaptırmıştık tam bir hafta evvel..bizim dr. 4. ayı geçince yapılmaz demişti..

aytencim kürkmantolumadonna yı nereden gördün kız cidden çok hoş nick miş delikafadulden

Son düzenleyen: Moderatör:

ıyılık canım cok sukur sen nasılsın... bende hafıf atlattım grıbıı cok gecmıs olsun oglusuna kıyamam..

sen ta oncekı gırısınden sonra doğum tarıhını fıln ıstemıstım ama gormedın sanırım..
oğlunun doğum tarıhını soyleyover yapayım canım ..

Sağol cnım, seninki reflüden dolayı işthsızlaşmıştır kullandığın ilaç muhtemelen motilliumdur, gaviscon ifantta kullanıyorum ben epey düzeldi nazlı, o biberonu görünce çığlık çığlığa ağlamaları azaldı. ilaçlarını düzenli kullanmalısın ki reflünün yemek borusuna verdiği tahribat düzelsin.Birde öğün aralarını uzat, artık büyüyorlar 4-5saatte bir besle 3 saatte bir canı yemek istemiyordur.

elma suyuyla bisküviyi ezip verince yiyebiliyo mu bebişler.biraz kıvamlı olur da ondan sordum.ben yalnızca elma suyu veriyorum.yiyebiliyosa ben de vereyim.
bi de ben daha havuç suyu vermedim.gaz yapar mı acaba versem mi ki.büyük kızıma 4 aylık olunca pirinç unu ile mama yapıp vermiştim sütü sulandırarak ve çok güzel yemişti.hiç bir zararı da olmamıştı ama şimdi biraz daha mı pimpirikliyim ne ben de anlamadım...

Kız mommy aynı kafayız seninle, bende ne verilir ne yedirilir ne yedirilmez falan hep senle aynı fikirdeyim.İnek sütü 1 yaşından evvel sakıncalı..Yalnııız mandalina, portakal ise çok asitli olduğu için 6 aydan sonra tavsiye ediliyor, balık, sarmısak 1 yaşından evvel yasak..işte böyle kafanıza takılan soruları pediatri portalında online doktorlara sorabilirsiniz..Ek gıda için şu sıra çok erken belki 1 ay sonra önce sulu, sonra pütürlü en son katı gıdaya geçilir. Şu bebeği oturtmaya başlama konusunda da hem fikirdik, ben o konuyu çok araştırdım 3 aylık bir bebek destekli yada desteksiz asla bir kaç saniyeden fazla oturur pozisyonda durmamalıymış. Bazı arkadaşlar bana çıkışmıştı ama intenet önümüzde araştırmak bedava...Bin makaleden sadece 1-2 tanesi oturtulabilir demiş hangisine inanmak size kalmış....

Son düzenleme:

elma suyuna yarım bebek bisküvisi ile başladım yarım çay bardagı falan oluyo onuda bardakla içiriyorum.senin su az olurda katı olursa kaşıkla da verebilirsin onuda yapıyorum ben.herşeyi biberonla vermeyin arkadaşlar sonra hep onu isterler..uyanıklar..

bizimde bugün aylık kontrolümüz vardı doktorumuz bu ay mama ve anne sütüne devam edelim öbür ay geçeceğiz yavaş yavaş ek gıdalara dedi.meyve suyu yoğurt felan heralde.elma suyu verilebilir de bebe büskivisine çok erken değil mi?

Arkadaslar bebe bıskuvisi ıcın bencede erken.. ilk once meyvelerı yalatarak yanı tadına bakılarak baslatılıyor..
sonra 1 cay kasıgı gıbı cuzzı bır mıktar meyva suyu oncelıkle havuc ve elma olmak uzere sonra bu sekılde bır kac gun verdıkten sonra gıderek artırılıyor yavas yavas.. daha sonra pütürlü gıdalara yanı meyve püresine gecılıyor.. ondan sonra muhallebı ondan sonrada kahvaltılara baslanıyor.. bunun sıralaması onemlı.. sadece anne sutu alan bır bebege dırek katı gıda verılmez... ama tabı herkesın kendı tercıhı saygı duyarım..

canım ben anne sutunden baska bırsey vermıyorum.

sedacım bende oturmasının sakıncası olmadıgını dusunenlerdenım tabıkı dıger arkadasların dedıgı gıbı kısa surelı...bende senın gıbı cok arastırdım ve dogru oldugunada ınanıyorum.ayrıca doktorumda bugun saglık ocagındakı doktorum da bunu tasdıkledı...herkesın kendı gorusu ısteyen oturtur ısteyen oturtmaz.bu kadar ıncede dusunmuyorum ayrıca sakındıgın goze çöp batar misali..hatta bebegın gelısımı ıcın faydası bıle oldugunu dusunuyorum...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…