Doğum yapmış olan anneler buraya....

Hicrancım ya geçmiş olsun canım..inşallah kötü bir şey değildir.benimki de çok hızlı emmeye başladı.o yüzden emme sırasında hep boğazına kaçırıyor.tıkanıyor ve öksürüyor.kendise de bu durumdan korktuğu için ağlıyor.seninki de emme sırasında mı oluyor? Allah bebeşine acil şifa versin..
bir de geçen gece rüyamda seni ve bebeğini gördüm.bebişin bebek arabasındaydı.eşim bebişini sevmek istiyor.sen de sevdirmek istemiyorsun mikrop falan kapar diye.ben de sana sinir oluyorm.klava:ama rüya işte.burdan aslında ben seni çok sevmiştim.rüyama niye öyle girdin anlamadım..hihoyyytkaydirigubbakcemile

Günaydınnnn bugun bende 12 den once kalkabıldım sukurler olsunkaydirigubbakcemile2herkese ıyı haftasonları dılıyorum
ayyy birisi benimi anlatıyor nesengözlerimebaksanab

canım çok geçmiş olsun, bizim geçen gün egeye çektirdiğimiz şey gibi çekiliyor damar yolıyla sıvı veriyolar bebeğe sonra bir makinanın altına sokuyolar gövdesini kalın bir çarşafla sarıp sabitliyolar hareket etmesin diye ben ve kayınvalidem ellerinden tuttuk elini gövdesine getirmesin diye, arada sıkıldı dikatini dağıtacak şarkılar söyledim falan, neyseki çektirdik çok şükür, korkulacak bişey değil yani yarım ssaatlik bişeydi bizimki böbrek olduğu için miğde ne kadar sürer onu bilmiyrum, içini ferah tut canım sonuçta eğer miğde reflüsü ise 6. ayda geçiyormuş. allah dermanı olan dert versin yeterki. bu günlerde bitecek elbet sağlık olsun.a.s.

Canım yaa çok geçmiş olsun ben senin yazılarını kaç gündür takip ediyorum ve senin bebekte reflü olduğunu hemen anlamıştım, balgam, yemekten sonra öksürük, hır hır nefes alma, iştahsızlık, az emme, emerken ağlama bunların hepsi reflü belirtisi, süt genzine kaçıyor ondan dolayı balgam oluyor balgamdan dolayı da hır hır ses çıkıyor. Öksürük ise yemekten sonra oluyor diyorsun, benim doktorum bu belirtiyi kesin reflü belirtisidir demişti. Benimki biberonu dahi görünce ağlıyordu aç olduğu için, çok çektim ben saç kurutmayla bile anca 3-4 saatte 30 cc içirebilyordum. Ayda 130 gr aldı benimki.. hala 5400 gr, çok ufak kaldı. Dua etki seninki ağlamıyor.Ben gaviscon infant ile motillium kullanıyorum günde 3 defa. Düzenli bir şekilde, sende kullan sakın ihmal etme, etme ki o kaçaklar azalsın ve iştahı artsın ceylinimizin. Gaviscon infant içtiği sütü jelleştiriyor kıvamlı hale getiriyor ve kaçak önleniyor.Eğer ilaçları kullanmazsan bu sefer daha ağır sonuçlar olabiliyor...

Bak sana yapman gereken şeyleri yazayım,

1- İlaçlar işe yaramaz deme, ben çok faydasını gördüm ama 15 günden sonra etki ediyor, biraz sabır...

2-Ceylini her yemekten sonra 30 dk yatırma, dik tut.

3-30 dk nın sonunda yatırırken başının altına yastık koy ki kaçak olmasın.Yastığı sonra kaldırabilirsin, bebekler sütü yarım saatte hazmetmeye başlarmış.

4-Motilliumu yemekten en az yarım saat önce içir ki kana karışsın mide kapakçığını düzene soksun.

5-Gazını çıkarmadan yatırma, gaz reflüyü azdırır.

6.Yattığı yerden kucağına alırken ani kalkış iniş hareketleri yapma hep yavaş haraket et kucağına alırken, ve evdekileride bu yönde uyar...Gazını çıkartırken midesine baskı yapma.

7-Reflüyü 6. aya kadar çekicez sabret...Taaki bebeklerimiz oturana kadar..Çok bebek bu derdi çekiyor ama genele bu iştahsızlığını, yok gazı var, yok diş çıkartıyor diye geçiştirirlermiş. Ama çoğunlukla altta yatan neden reflü olurmuş...

8-Mama kullanıyorsan AR (anti reflü) mamalara geçmelisin.Ben bugün AR mama alıcam, milupa AR yada Humana AR al dedi benim doktorum. Gerçi bunları sana doktorun bir bir anlatacaktır eğer gerçekten reflüyse...

Sintigrafi için erken gibi geldi bana, önce ilaçları bir düzenli kullansaydın cevap alamazsan sintigrafi çektirseydin? Diğer iki ilaç ne merak ettim isimlerini yazarmısın?

Son düzenleme:
merhabalar , hepimize güzel bir hafta sonu olsun kaydirigubbakcemile5

hicran geçmiş olsun dr.dan sonra güzel haberlerini alırız umarım..

betül evet satlar aynıymış ama bizim kız bir hafta erken teşrif etti :CüvCüv:

herkese sevgiler Şeniz :1hug: a.s.

ya bride yazdıklarının aynısı benim bebiş de de oluyor nu aralar sürekli yediğini çıkarıyo öksürmesi önceden de vardı hrlaması zaten hiç geçmedi...yok yok ben kesin bugün bi dr.a göstereyim yoksa içim hiç rajhat etmeyecek

yaa ben anlamıyorum eskiden bebekler nasıl büyüyomuş , miğde reflüsü, böbrek kanalında darlık, böbrek reflüsü, böbrekte bilmem ne yapılaşmaları bizler nasıl büyümüş gitmişizzzzz bazen aklım almıyorrrrrr,

Günaydınlarr

Güzel bir hafta sonu diliyorum... sıcacık evlerimizde bebişlerimizin kahkalarıyla dolu bir neşeli hafta sonu geçirelim inşallahhh

Hicran geçmiş olsun... İnşallah o çektireceğiniz şeye gerek kalmaz.. Seda nın dediği gibi ilaçlar iyi eder inşallahh

fatihderya sende ihmal etme bence 20 gün diyorsun öksürük için baya olmuş ilaçlar da fayda etmediyse .. doktora götür bencede. Size de çok geçmiş olsunn

a.s.:teytey:

biz birbirimizi internetten bulduka.seşim bide rizeli ailesi oldukça muhafazakar..benım annem arnavut babam elazığ lı ve alevi..ama babişim saolsun oldukça sıkardı bizi ikikızkardeşiz..biyere göndrmez..akşam 6dan sonra bıyere gidemeyiz..başı kapalı kızlar benden özgür yaşamıştır..eşimde marjınal bi dinci aslında..hiç dine bağlı bi yaşam sürmez..bi alkole ve dekolte gıyıme sınırlenır..ama kültürel altyapılarmız oldukçafarklı tabi..ençok orda zorlandım..misal sofra adablarımız alışkanlıklarımız hep farklı..ama ben eşimle yazışırken kendım bıle ınanamıyodum ınternetten dürüst birinın karşıma çıkıcağına..ama deli dolu ve oldugu gibi biri..ilk gördüğümde aşık oldum dıyebılırım..güven verdi..ve özgürlüğümün kısıtlı oldugu yaşantımda annemın buldukları yada bagdat caddesı fırlamalarının dısında birisiyle tanışma imkanımda yok gibiydi..iyi dileklerin için teşekkür ederima.s.güven ve sahiplenicilik çok önemli..eşimden allah razı olsun.:1hug:

herkese güzel haftasonları diliyorum.

hicrancım geçmiş olsun.inşallah en kısa zamanda atlatırsınız.

ya benim oğluşunda burunları tıkanıyor geceleri.gündüz uyuduğunda olmuyor öyle birşey ama gece uyuduğunda burnu tıkanıyor.neden olabilir acaba ?

Seninkinde böbrek kanalında darlık mı var? Benimde var biliyormusun, tesadüfi 3 sene önce çıktı ortaya taş düşürürken, kimi doktor ameliyat dedi ama ben dinlemedim, doğuştan gelen zararsız bir anomali benimki. Cerrahpaşada prof. bir hocaya gittim en son bana ne ameliyatı, bayırlırlar ameliyat yapmaya demişti.Sintigrafi çektirmiştim akışta problem yoktu o yüzden de ameliyat falan olmadım.Yani düşün taş düşürmesem hiç bilemicektim, Şimdi görüntüleme cihazları ilerledikce insanlar evham yapıyor, yok şuyum var buyum var diyor halbuki normalde belkide o anomali hiç belirti vermicek paşa paşa yaşıyıp gidecektik habersizce...

Canım sen caddede mi oturuyordun? Ben doğma büyüme çiftehavuzlarlıyım, bir ara şaşkınbakkalda da oturdum...

Geceleri kalorifer üstüne bir kap su koyuyorum ben. Böylece o gece hırıltısından kurtulduk..

evet canım böbrek kanalında darlık var ve bu da sol böbreği büyütüyor büyüncede böbreğin işlevsel yerlene başınç yaparak zarar veiyor, bizde filmi çektşrdik sonucu salı günü alıcaz umarım seninki gibi sonuç alırız bizde

moralini bozma canım ya bişeysi yoktur inşallah çokoprensesin

Arkadaslar herkese guzel bır hafta sonu dılıyorum.. :ecrin_bebek:
Benım bugun dersım basladı artık.. Aslanı anneme bırakıp gıdıcem.. aksam da görümcemlere gidicez yıne bır sekılde goz acıp kapayana kadar gecıcek hafta sonumuz.. ee sen ne ıstıyorsun dıyorsanız :)) esımle hep bırlıkte olmak ıstıyorum her gunumuz hafta sonu olsun yada bır ıkı gun calıssın istiyorum ( yetmıyor bırlıkte vakıt gecırdıgımız zamanlar.. cumartesı yarım gun zaten bır pazarımız var cabucak bıtıyor buna da sukur ne yapalım Hayat karmasası.. :a015:
neyse gıder ayak felsefeye gırdım.. kaydirigubbakcemile3
öpüldünüz... a.s.

(Bu arada duygu bak bu saat oldu en ufak bır abur cubur yemedım.. şimdiye 5-6 tane cıkolata yada kek goturmustum oysa.. -tatlicadiarzu-sade bır kahvaltı yaptım 9:30 da o kadar ve su ıcııyrum... aferım bana dımıı... :bbo:)

bende başladım abur cubur yememeye bugün mesela simit yemedim yerine bir parça ıspanaklı börek yedim öğleyin tarhana çorbası veee bulgur pilavı yedim çokazda ekmekkk bakalım benimde artık zayıflamam lazım çok fenaya doğru gidiyorum yoksaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

herkse slmlar
hicrancığım geçmiş olsun canım inşallah biran önce atlatırsınız

gülcüm uyutma konusunu sormuşsun önceden aynı sizin yaptığınızı yapardık biz 21:30 da başlardık uyutma çalışmalarına taaa 23:00 de uyurdu onur bey tabi o saatler arası onur hep ağlardı sonra vazge.tik onur istediği saatte uyusun dedik 23 de uyutuyoruz o saate kadar da oynuyoruz vakit geçiriyoruz artık hiç ağlamıyor saati gelince biraz ayğımda sallıyorun yada memede uyuyup kalıyor

diğer anneler herkese güzel günler dileriz oğluşumla a.s.a.s.a.s.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…