Doğum yapmış olan anneler buraya....

slm canım benımde bebişiminde cildi kuruyodu bebek yagı malesef bazen yeterlı olmuyo dr cilt hastalıgına dönüşmesın dıye excipial hydro diye bir krem verdi bebek yagı gibi gunde 1 kez sürdüm geçti bebeyagını sık sık sür yada dr gittiğinde sor bii istersen

benim kzımda da olmuştu 3 aylıkken şimdi geçti...doktor arkadaşa sormuştum sık banyo yaptı nemlensin vücudu demişti...

Umut cum bu konuda sakın üzülme.. Dediğin gibi Bora ilk günden beri hem anne sütü hem de mama aldı.. Süt de ancak 2-2.5 ay aldı... Sen 3-5 ay boyunca sadece sütünle besledin.. almıştır bebeğin yeterli desteği vücudu için.. Allah a şükür Bora nın bugüne kadar bir rahatsızlığı da olmadı.. şimdiki mamalar zaten anne sütünün formülü.. Anne sütüne çok yakın.. bizler en azından mama alabiliyoruz.. Bebğimize dışarıdan yapay da olsa o vitaminleri verebiliyoruz... Yeter ki Allah sağlık versin bebişlere...
a.s.

Bora nın da kaşlarını üstünde pullanma olmuştu.. Doktorumuz bize de basiccreme diye bir krem verdi.. iki kere sürdüm bişi kalmadı..

Sende doktoruna danış istersen
a.s.

günaydın canım...tetanoz aşısı olcez dimi ben ne zaman olcaktım ya unuttum...

Derya ben hamile iken mayıs ve haziranda iki doz tetanoz oldum.. Bir sonraki tarih 2008 aralıktı.. ama ben yaptırmadım kaçırdım.. Sonraki dozlar da birer yıl arayla 2009-aralık ve 2010-aralıktı.. sizinde az çok bu tarihlerdir..

patikcim üzülm bence de...bak ne güzel 3,5 ay emmiş...kaç kiloydu beeğin doğumda...benimki de 5800 ve 4 aylık....ama doğum kilosu 2900....ondan merak ettim...bir de 1 aya kdar ek gıdaya da başlatır belki doktorun...4-5 ayda başlanıyormuş artık ek gıda...

Birşey söyleyeyim mi bende süt sağmaktan çok bunaldım...
Keşke bebeğim bir mamayı beğense yesede bende mamaya geçsem..böyle kiloda almıyor belki mama kilo aldırır.Bende mamayla büyümüşüm nestle giukoz içirmiş annem bana hep, almanyadan gelirmiş mamalarım.Çok da dirençliyimdir pek kolay hasta olmam (maşallah diyim dilimi ısırayım) Ağbimde milupayla büyümüş ama o sık hastalanır, belki bünyeden bünyeye değişiyordur.Benim kızım milupayı hiç sevmedi, bebekler lactuma bayılır dedi dr, denedim ondan tiksindi desem yeridir, tükürüp durdu.Bebelac aldım onu denicem, sonra sırasıyla nestle, sma falan...

Seda biliyorsun ben bütün mamaları Bora da denediğim için arada tatları anlamak için bende tatlarına baktım.. cokacimcoook :roflol:

Hero baby daha tatlı içinde tatlandırı kullanmışlar.. Bora normalde mama ayırmaz ama onu daha bir iştahla şapur şupur yedi.. ama Bora zaten iri bir bebek olduğu için biz kullanmadık hero baby i.. Nestle nin Nan ı bir süre kullandık.. Anne sütü kıvamına çok yakın.. milupa arada kullanıyorum çünkü içindeki bazı şeyler kolay kaka yapmasına yard. oluyor.. Şimdilerde de SMA kullanıyoruz.içindeki Kazein miktarı en fazla olan mama.. Kazein de genelde çok hızlı kilo alan bebeklerin mamalarında kullanılıyormuş.. Ama Bu dediğim SMA yeşil kutuda olan...

daha aralık bimedi cansucum...o zaman bu ay olabliriz....

olabiliriz tabi Derya da ben şimdi Bora ya tek başıma bakıyorum.. bir de tetanoz dan dolayı kolum kötü olursa çok zorlanırım.. Zaten boynumda düzleşme de var.. Veleti kucakta taşımaktan ve havaların soğumasıyla coştu ağrıları..
O yüzden ben devam etmeyi düşünmüyorum tetanoz için.. Yanlış yapıyorum ama zor geliyor :tomato:

canım bir dozu atlayınca aşı kürü tamamlanmaz ama....bir de sezerya doğum yaptık ihmal etmemek lazım....tekrar en baştan aşılara başlaman gerekir...cuma akşam saatlerinde yaptır eşin yardım etsin hafta sonu bence....ya da yılbaşı günü :)

Herkese günaydın arkadaşlara.s.
ya ben cok uyumaya basladım neden acaba yaCADIARZUdun gece 1 de yattım saat 12 de kalktım...bu kadar uyumak ıstemıyorum cunku günüm bıtmıs olarak yataktan kalkıyorum..
Aytencım en alımlı guclu ve guzel sectıgın ıcın cok tesekkur ederım canım arkadasım:1hug:
kızlar dun alısverıse gıttık yılbası aksamı ıcın..soyle degısık bırseyler alalım dıye meze falan..bebegımede ılk olarak özenıp bır tane milupa organık elma aldım:asigim:4.aydan ıtıbarenmıs.oğlum 9 gun sonra 4 aylık olcak dıye yılbasında bır ıkı kasık verem dedım cocukta ogün mıdesı bır bayram etsın dedım ama aslında en saglıklısı evde yapılmıs olanlar onu bılıyorum.zaten ek gıdaya gecınce hep evde yapıcam bır tek dısarı cıkınca vermeyı dusunuyorum bu tarz seyler.sızce yılbası aksamı vereyımmı ne dersınız:uhm:

kızlar aranızda benden baska anne süt veren yokmu ben hiç mama vermedım daha dun ıhlamur verdım birde öncekı gun elma suyu 2 cay kasıgı bu gunde havuç suyu vercem drsöledi bakalım yarın kılosunu öğrencez

duygu ben arada cam rendede rendeleyip bir de üstüne süzgeçten geçirdikten sonra elma suyu veriyorum.. bir çay kaşığı kadar..

canım ben sadece anne sutu verıyorum ve bebegımde 1 hafta once 8 kgyduumarım senın bebegınde guzel kılo almıstır:1hug:

Arkadaşlar bebekleriniz uyandıklarında tek başlarında ne kadar süre kalıyorlar?Benim kızım yalnız olmayı hiç sevmiyor oyuncaklarını önüne koyuyorum bi müddet onlarla oyalanıyor sonra ben onunla muhabbet ediyorum emerek ya da mamasını yiyerekte uyuyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…