Doğum yapmış olan anneler buraya....

hadı ya:1shok zaman cok kullanıslı bırsey degıl.pure yapıyor buharda pişiriyor falan dıyor sebzeleri ama..demek oyleymıs.sagol canıma.s.

sedacım arı mama bim de satılan bi mama var arı mama diye omu acaba üzerinde bebek yüzü resmi var

kız bu yazıdan sonra nıye eklıyon msn de soruyon soruyon cevaplıyom onlarda destek degılmı:roflol:dedık ya en kucuk betul anlıyorum senıa.s.

Burda ıma etmeye calıstıgın sey herkesın en cıtır dıye sectıgı seyden cok farklı bunu anlayacayk kadar zekıyım.. msn de konusurken de kanım kaynadıgı zamanlar olmustur belkı ama belırtmemısımdır herkes her zaman ıcınden gecenı belırtmıyor ama burada her zamankınden daha cok kaynamıstır belırtme ıhtıyacı duymusumdur..bu sefer soylemeye calıstıgın seye kırılmadım dıyemıcem acık sozlu olmak gerekırse.

Ben daha hiç bişey tattırmadım. arı mamayı tattırmak istiyorum hani şu nostaljik mama varya hani ondan...

Seda daha dun arı mamayı arastırdım ınternetten.. benım de aklıma gelmıstı.. ve pek iç açıçı seylere rastlamadım acık soylemek gerekırse.. senın yazını gorunce hemen belırteyım dedım.. bır kac şikayet sıtesınden arı mama hakkında sıkayette bulunanlar var.. arı mama urununun son kullanma tarıhıne 1 sene kala 9 ay kala kutuyu actıklarında kurtcuklarla karsılasanlar olmus.. bız aldıgımızda kurtcuk olmasa bıle sonucta kurtcuk bır gunde olusmuyor belkıde o safhalarından bırınde o mamayı hazırlayıp verecegız bebegımıze Allah korusun. ve bu sorunu ayrı ayrı bır kac yerde gordum.. acıkcası bende denemeyı dusunuyordum ama sogudum vazgectım.. bilginize..

betül o zaman yanlış anlamışsın beni..Sen bana her zaman muhalefetsın dıyorsun ama senden baskası demıyor demekkı sende bana muhalefetsınkı aynı karşılığı alıyorsun...sana yazdıgım hıc bırsey senın zekı olmanı gerektırmıyor cunku art nıyet barındırmıyor..en basıdı bıraz once ben mama vercem derken senın yazdıgın cevaba bak ıstersen..mama sandalyesınede oturt falan dıye muhalefetsın..sımdı bendemı sana çıkışayım yanı..ben hıc bır zaman bırseyı soylemeye calısmam direk söylerım bilmem anlatabildimmi?senınle coook uzun yazısmalarımız oldu..benı bırazcık tanımıs olmanı umut ederdım ama yanılmışım..sen benım kucugumsun manasında kullanmıstım..ben senden 7 yas kadar buyugum bırakta hayat tecrubem senden farklı olsun demı...
neyse uzatmayalım bu konu kapansın tamammı...

Son düzenleme:
Bunun hayat tecrubesıyle bır alakası yok.. tecrube yarıstırmıyorum senınle.. tecrube yarıstıralacak brı durumda yok zaten ortada.kucuksun anlıyorum fılan demıssın..bahsettıgım sadece bu cumle oncesı yada sonrası degıl. bunun ne demek oldugu bellı. sende bana muhalefetsın dıyuebılırsın bunda alınacagım bırsey yok.. zaten tamamını okuduysan en muhalefetsın dememısım en bana muhalefet sın demısım.. ayrıca bu en ler de yazıdgımdan once sana hıc muhalefetsın dedıgımı hatırlamıyorum.ne demek ıstedıgım bellı zaten ve guldugume gore saka oldugu da bellı oluyordur degıl mı? mama sandalyesı konusunda da sen ne demek ıstedıgımı bılıyorsun yanı saka yaptıgımı ama ıste.. neyse buyutmeye gerek yok.

Son düzenleme:
of betul gercekten cok sıkıldım bu muhabbetten son olarak yazıyorum...mama sandalyesı konusunda sen saka yaptıysan bende sana yazarken gulucuk kullanmıstım o zaman bende sana saka yaptım..bende senın onu yazarken ne demek ıstedıgını cok ıyı anlıyorum..haya tecurbesı derken yıne yanlıs anladın benım kastım sana kucuk derken benden kucuksun demektı ama sen yınee anlamadın ıste demek ıstedıgım buydu..neyse cok bayıldım ben..ıstedıgını dusunmekte ozgursun..dedım ya kapatalım bu konuyu ..

Son düzenleme:
iyi akşamlar kızlar
sema ve betül yorumunuz için teşekkürler hihoyyyt
betül ve duygu çok şekersiniz Şeniz atışmalarınız şeker oluyo ama kalp kırmaya değmez boşveriiin :içelim:
duygucum ben arzum bebbe aldım.. parçalayıcı, biberon ısıtıcı ve sterilizatör, bir de buharda pişirme özelliği var..çok işime yarayacağını düşünüyorum.
bir dee zorunlu kalmadığım müddetçe ambalajlı hiçbir gıdayı bebeğime vermeyi düşünmüyorum..ne kadar organik de yazsalar, raflarda onca ay bozulmadan kalması , katkısız mümkün değil.. tabii eninde sonunda katkılı birşeyler yiyip içecek kaçış yok.. ama en azından ilk yaşlar için elimden geldiğince kendim hazırlamayı düşünüyorum :ecrin_bebek::ecrin_bebek:

mama sandalyesı derken ınsan ne demek ısteyebılırkı anlayamadım..demekkı ortada olmayan bır seyı anlamıssın. neyse cok bayıldım dıyorsun sankı saatlerce tartıstıık. kırılan ben iken bırden sen oldun.konuyu carpıttıgına ınanıyorum. baskada bırsey yazmıyorum.

merhaba merveciğim
nasılsın minik kuzun da iyidir inşallah ben de senin gibi düşünüyorum herşeyin doüalını yesin kuzucuğum tabi mecbur kalırsak dışarda falan verilebilir

BETÜLLL BEN SENLE TARTIŞMIYORUM O KADAR ZAMANDIR YAZIŞMAMIZA RAĞMEN HALA BENI TANIMADIGIN ICIN KIRILIYORUM.MAMA SANDALYESINE DEGIL.AMA SEN HERZAMANKI GIBI YINE BENI ANLAMADIN..DEMEKKI BIRBIRIMIZI ANLAMIYORUZNEYSE...

mervecım hosgeldın bende oyle bırsey almak ıstıyorum işte..ambalajlı gıda konusunda haklısın ama ben cok özendim ne bileyım:asigim:bende klısmetse hepsını evde yapcam tosunuma:dance:ama dısarı cıkarken boyle şeyler almayı dusunuyorum

merhaba merveciğim
nasılsın minik kuzun da iyidir inşallah ben de senin gibi düşünüyorum herşeyin doüalını yesin kuzucuğum tabi mecbur kalırsak dışarda falan verilebilir

sağool fatmacım çok şükür iyiyiz ..onur napıyo ooyy yerim ben onu nasıl da bıcı bıcı yapıyoo resminde :CüvCüv:
evet canım milupanınkileri verebilirim ama danone falan asla..geçen gün.bi arkadaşımdan mail aldım meyvalı yoğurtların analizi yapılmış aman Allah..katiyyen vermem alıştırmam umarım tv de görüp istemez yooksa kavga dövüş kaydirigubbakcemile olur evde kaydirigubbakcemile3

hı hı dışarısı için iyii olur, siz bi deneyin hele , bakalım beğenecek mi tosunun :ecrin_bebek:
robot çok işlevli görünüyo henüz kullanmadım ama..çook işe yarayacak gibi..
120 ye almıştım sanırım...

Kızlar benim kafam karışıyor bu kavonoz mamalar konusunda. üstlerinde organik yazıyor.. Kapakları vakumlu.. Bizim annelerimizde evde kavonoz kapaklarıın vakumlayıp içine hiç bir katkı maddesi koymadan bir yıl boyunca dayanan meyve suları falan yapıyorlar.. Mesela ben hamileyken bana ağaçtan topladıkları kayısılardan kayısı suyu hazırladılar.. Çok fazla hepsi şişelerde duruyor halaa...
Acaba milupa da organik derken evde kullanılan yöntemle mi yapıyor o mamaları???

:uhm: Bir de 4.aydna itibaren kayısı suyu verilebilir mi acaba???Evdeki kayısı suları süt yapamadı bari oğluma başka yerde fayda sağlasın.. doktora soracağım ama randevumuza daha var??

Son düzenleme:

cansucum milupa nın içindekilere falan hiç bakmadım elime aldım ama sadece organik olduğunu okudum içeriğini okumadım..
evde yapılan yöntemle evet uzun süre bozulmadan kalıyor reçeller meyva suları falan..ama hazırların rengi kıvamı gibi olmuyor değil mi ? mesela hepsi aynı renk, hangisini açarsan aynı kıvamda..bu nasıl oluyor ? evde yaptığımız reçel kimi zaman çok sulu kimi zaman kaşık batmaz şekilde iken onlar nasıl binlerce kavanozu aynı kıvamda tutabiliyor ?
milupa yı bilemem ama mesela danino diyo ki reklamında, içinde üç küp süt varmış..minicik bi küp ama içinde üç küp süt..insanı çok da güzel kandırıyorlar gıda sektöründe.. ben inanmıyorum açıkçası.. ama mecbur kalırsam da vereceğim tabii ki zehir değil içindeki..ama keyfi olarak da meyvalı yoğurtmuş falan bu tarz şeyler vermeyi düşünmüyorum...

Canım yenı gordum aklıma geldı.. tesekkur ederım.. yalnız ben senı yorum yapıcak kadar tanıtamadgm ıcın yazmadım.. tanıyınca ınsallah.. :1hug:

doğru söylüyorsun merve cim.. Ne biliyim çok iyi niyetli düşünüyorum galiba... Söylediklerinin doğru olabileceğini düşündüm..Pazarlma stratejisi aslında söyledikleri herşey.. :1no2:

Ben ve eşim de kendimiz için bile hazır gıda almıyoruz.. Herşeyi kendimiz yapmaya gayret ediyoruz Ki bebeğimiz için daha da özenli davranmak istiyoruz...
Bir de arkadaşlar meydan alıişveriş merk. e organik pazar kuruluyormuş galiba.. Haberi olan var mı?? Ya da istanbul da nerlerde organik ürün satan yerler var ??? Ben salı pazarına çok yakındım ama onu da kaldırdılar artık.. Başka da pazar bilmiyorum.. CADIARZU

onur da ii teyzesi bugün aşı vuruldu biraz huzursuz ama şuan ii çok şükür çıngrağıya oynuyor ağzına sokmaya çalışıyo kerata ne bulura azına götürüyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…