Doğum yapmış olan anneler buraya....

Canım yenı gordum aklıma geldı.. tesekkur ederım.. yalnız ben senı yorum yapıcak kadar tanıtamadgm ıcın yazmadım.. tanıyınca ınsallah.. :1hug:

Betülcüm ben burda daha yeni yazmaya başladım ama uzun zamandır takip ediyordum sizi ve bu nedenle de yorum yapabilecek kadar tanıyabildiğimi düşünüyorum onun için hissettiğimi söyledim sizler için ama şimdi iyi ki yazmaya başlamışım diyorum.a.s.

evet canım çoğu şey ürünü pazarlamak için.. mesela meyvalı çoğu şeyin arkasına bakarsın doğala özdeş aroma der..doğal olduğunu zannedelim diye .. benim aktif bi çalışma hayatım olmadı okuldan beri, ama okuldaki tüm hocalar bildikleri için asla ambalajlı gıdaları tüketmeyin ve çocuklarınıza da tükettirmeyin diyorlardı hep..kendi çocuklarına da asla yedirmemişler...ama şimdi hangi çocuğun eline baksam meyvalı yoğurtlar vs... bazı dr.lar da çıkmış bas bas bağırıyo on yıla kadar kanserli milyonlarca insan geliyo diye.. bunları düşündükçe ; tertemiz bi bedene de evde yapılmış tertemiz şeyleri yedirmek istiyorum..
organik pazar istinye park ın içinde var canım..ama size uzak kalıyor sanırım..

ne milupa ne de danino ben de hazır mama vermeyi düşünmüyorum evde kendim sebze haşlar püresini yaparım meyve suyu da sıkarım biz bile bikere mandalina ,portakal suyu bile sıksak 2 saat içinde tüketiyoruz ertesi güne bile kalınca vitamini kaçmıştır diyoruz,aylarca tazeliğini nasıl koruyacak ben de inanmayanlardanım.Ben de bebe robotu falan değilde tefal rondo var bir de el blender ı var çorba falan çekmek için...heralde onlar işe yarar.

Mervecim kesinlikle sana katılıyorum zaten meyveli yoğurdu insan evinde de çok rahat yapabilir.Şimdi çocukların ellerinde cipsler kolalar inan çok üzülüyorum ama kendi çocuklarımızı nasıl koruycaz bilemiyorum birinde görecekler heves edecekler offf offf zor işler.

onur da ii teyzesi bugün aşı vuruldu biraz huzursuz ama şuan ii çok şükür çıngrağıya oynuyor ağzına sokmaya çalışıyo kerata ne bulura azına götürüyor

geçmiş olsun canım büşra da öyle yastığı, battaniyeyi bile ağzına sokmaya çalışıyo :CüvCüv: çok yaramaz olmaya başlıyo bu minikler büyüdükçe :ecrin_bebek:

Bende size katılıyorum arkadaslar ne kadar doğal olsa evde yapılanlar kadar olamaz.. ama bırde su var bızım evımızde ki meyve ve sebzeler ne kadar doğal o da tartısılır tabı... ama kötünün ıyısı ıste elımızden bu kadar gelır.. Benım en cok sınırlendıgım sey daha kucucuk cocukların lokur lokur kola ıcmelerı yada ıcırmelerı yokmu.. buyuk konusmaya gırıyor bılıyorum ama gercekten uzuluyorum.. gorumcemın cocukları gece kalkıp kola yada fant ıstıyormus.. ve tabı verıyorlarr !! daha kucuk kızı 8,5 aylık.. eltim kola ıcırdı gecen aksam yemek yerken.. söylendık ama ne care.. kolaya gelene kadar ne faydalı seyler var ayran ıcır meyve sık ıcır.. aah ah sonrada ugrasır dururlar hastalıgıydı yazık degılmı cocuklara onların aklı erermı onun ınsıyatıfıne bırakıyorsun...!! Allah hepimize akıl fıkır versın..

Son düzenleme:
Canım düşün Avrupa da 7 yaş altı çocuklara kola vb şeyler içirilmesi yasaklanmış tabii kim ne kadar uyguluyor o ayrı ama ben de ifrit oluyorum inan.Ama işte bazen bu kınadığım şeyleri yapmak en büyük korkum.Benim de görümcem çocuklarını tv karşısında yediriyor çocukların tv de ilgilerini çekecek bişey bulacaksın da ağızlarını açacaklar ama nasıl sinir oluyorum anlatamam.İşte bu da en büyük korkularımdan.

ah betülcüm bu kimsenin suçu günahı değil ki; reklamlarda gözümüze gözümüze sokuyorlar ne kadar zaralı şey varsa ..zararlı olmadığına da inandırıyorlar bir güzel...
mesela hatırlıyorum ben ilk okulda iken bi turfanda sebze modası vardı.. mevsimi olmadığı halde domatesler çilekler özendirildi millete..şimdi de organik ürün furyası başladı.. yani önce alıştırıldık, şimdi, mevsimi dışında sebze meyva yemeyin, yerseniz de organik olsun diyorlar.. aslında en sağlıklısı herşeyi mevsiminde tüketmek..yazın domatesin bolluğunda hormon koymazlar mesela... ama kışın hepsi hormonlu...

semacım o dediğin olaya ben de çok kızıyorum ama inan büyük konuşmayalım.çünkü bebeklerimiz sırf yesin de kilo alsın diye herşeyi yaparız. biz de tv. karşısında yemek yedirirsek şaşırma..klava:

Evet arkadaslar.. bende kınadıgımının basına gelmesınden cok korkarım her zaman ama kınamak degıl bu kızıyorum gercekten.. bır ton reklam dedıgınız gıbı goruyorlar ve ıstıyorlar onlar ne bılsın ıs annelere babalara dusuyor.. onlara anlatmak konusmak gerek.. ınsallah bız bu gorevlerımızı hakkıyle yerıne getırebılırız.. evet hıc yemeden olmaz belkı cunku neyı yasaklarsan daha cekıcı gelır.. ama fast food ısteyecekler hamburger gorecekler ısteyecekler.. muhakak yıyecekler bence tamamen yasaklamkta yanlıs.. ama ayda 1 kere gıbı olucak seyler bunlar.. her hafta sonu dısarı cıkınca fast food olmaz kı o zaman yasam bıcımı halıne gelıyor tabı.. bız de anne baba olarak bunları yapmamız lazım.. bız kola ıcersek de sana yok zararlı dersek ne derece ınandırıcı bız fast foodları gotururken sana yasa dersek ne derece verımlı bır yasak olur dusunmek gerek.. o yuzden hersey kokten gelıyor kendımıze de dıkkat etmek lazım.. ebeveyn olmak sorumluluk ıstıyor her sekılde..

Ben kucuk bebeklere orda burda yemek yedırmek ıcın pek brısey dıyemıyorum belkı o durumlara bızde dusecegız yedırmek ugruna :) ama koca cocuklar yanı kendını bılen cocuklar ın elıne bırseyler verıp evın ıcınde dolasarak yemelerıne sınır oluyorum.. nerelere dokuldugu bellı degıl kekler borekler yerlerde gezer ustune basarlar eller yaglı oraya buraya hıc sevmıyorum.. oturtun bı yere koyun onune yesın bıtsın kalksın oyle oynasn.. cok havadan konusuyoruz bılmıyorum kı :))) umarım ıstedıgım gıbı yetıstırebılırım oğlumu..kınadıklarım basıma gelmez :)

Canım inan bundan öyle korkuyorum ki hani derler ya kişi kınamadığını yaşamadıkça ölmezmiş diye.Anneme diyorum ki bak ben böyle bişey yaparsam beni n'olur uyar. Dediğin gibi ama yesin de nasıl yerse yesin derdine de düşebiliriz aman Allahım inş böyle bişey olmaz çünkü gerçekten hiç hoşlanmıyorum.

sema madem oyle bıraz tanısalım ne dersın :)))
mesela ısmın sema sanırım degıl mı ? hangı ay dogumlusun :) burcunu soracagım tabı herkes ezberledı artık beni :))
mesleğin öğretmenlik mi ?

yaa geçen sene bu zamanlar bebeişler varımış karnımızda ben yılbaşında 12 de dua ediyodum Allah ım bu sene hamile kalayım diye meğersem tosunum karnımdaymış

ben kızımın karnımda olduğunu 23 aralıkt aöğrenmiş ylbaşı programımı iptal etmiştim....kızımla sigara iile bir ortama girmemk adına :))) canım kızım benim ya.....

İnş düşüncelerimizi kendi çocuklarımızda uygulayabiliriz inş istemediğimiz şeyleri yapıyo olarak bulmayız kendimizi.Bu aralar o kadar çok çocuk yetiştirmeyle ilgili kitap okudum ki ama okumak ve uygulamak çok farklı bunu biliyorum.Bu arada arkadaşlar bi kitap buldum inanın bayıldım onu hepinize tavsiye ediyorum eminim çok beğeneceksiniz yazarın adını şuan unuttum bulunca hemen yazıcam.

beni unuttunuz ben de en gezentiye aslının yanına eklenebilrmiyim??

sema madem oyle bıraz tanısalım ne dersın :)))
mesela ısmın sema sanırım degıl mı ? hangı ay dogumlusun :) burcunu soracagım tabı herkes ezberledı artık beni :))
mesleğin öğretmenlik mi ?
Evet Betülcüm adım Sema

7 Temmuz 1981 Yengeç .Ben ingilizce ve arapça özel ders veriyordum kızıma kadar şimdilik tatildeyim.

bende o küçük kavanozları mecbur kalmadıkça, yani dışarda falan değilsem almam..ama zaten alanlarda hep onları içirmiyordur, mercbur kalınca yediriyordur.Mesela gezmeye gittin diyelim o ara mızıklanır gibi oldu midesini tutsun diye hazır bir havuç püresi verilebilir. Ama evde asla vermem...
Arı mama hakkında yazıkların ve uyarıların için çok teşekkürler, çok dikkat etmek lazım demekki. Pirinç unu var onun içinde, sıcakta pirinç unu kurtlanır doğrudur, diğer unlar gibi, sıcakta tutarsan yeni olan bir ürün bile kurtlanabilir.

duygu ve betül, iyi arkadaşlıklar kavgasız olmaz, aksi halde yapmacıklarla dolu samimiyetsiz bir paylaşım olur, ay çok özendim bende mommynin saçını başını yolmak istedim şuan :sm_cool::roflol::dance:

tutmayın beni..nerde buuukaydirigubbakcemile

:roflol::roflol::roflol:

Son düzenleme:
kızlar şimdi nette bakıyorum da yılbaşı akşamı için sizler menü oluşturdunuz mu???
Evde geçirecek arkadaşlar sofranızda neler olacak?? Ben çok kararsız kaldım.. Eşimle ikimiz olucaz sadece aa tabi bir de Bora mama sandalyesi ile bize sofrada eşlik edecek yine.. hihoyyyt .ama neler hazırlayayım karar veremedim kafamçokkarıştı

Allah ıyılıgını versın emi kaydirigubbakcemile3 dur şimdi bir de siz bozusmayınn.. :))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…