Doğum yapmış olan anneler buraya....

duygucum ne kadar içti biberonla verince....bir de sağdığında bir seferinde e kadar süt çıktı senden ?

cnım dökme sütünü bende bayramda hasytaydım doktora sordum sütten geçmez dedi...ben emzirdim...sen sadece üzerine çok soluma nefesini...

canım çok geçmiş olsun ya...doktorlar ne diyor peki kesin mamadan mı?verme bir da ha diyeceğim ama ne yiyecek...öocuk doktoruna gittinmi ya da aradın mı canım?

Ay çıldırıvericem..Benim akıllı uslu oğlum artık hiç durmuyor.Yeni doğum yapmış gibi afalladım.Ağlamıyor ama devamlı mızırdanıyor,sesini yükseltiyor,homurdanıyor,yanına gitmesem ağlamaya dönüştürecek.Neyi var bilmiyorum.Kendi kendine yatardı önceden.Kucağıma alınca susuyor ama alıştırmak istemiyorum.Şimdide hasta gibi inliyor.Vee uyudu.Yandım ben valla,ne sırt kaldı ne bel ,eğilip doğrulmaktan.Zaten romatizma hastasıyım.Neyse.. Kızlar bebişleriniz kakasında parçacıklar oluyormu?Bide emziriyorum doyuyor gibi oynamaya başlıyor,yarım saat sonra yine aranıyor emzirsem yine emiyor.Sütümde az değil,anlamadım.120lik mama verdim biraz önce,ondan öncede 10dakıka emmıştı ama maması bitince sinirlendi bağırdı.:uhm:

meyve suyunu ne kadar verdin canım....ben de ilk dün verdim ama doktorum 3-4 kşıla başla dedi...

ilk gün 2 çay kaşığıyla başladım sonraki gün 4 ,8,12 diye giitim hafta sonuna kadar bir elma ve havuç suyunu verir duruma geldim ..diğer hafta havuç suyuna geçtim onuda aynen azar azaz başlatıp çoğalttım.. şimdi ikisinide çok rahat içiyo .zaten doyunca o belli ediyo istemediğini ...a.s.

biberonda mama daha kolay onlar için işlerine geliyo benimkide aynısını yapıyo ...biras emiyo sonra oynuyo yarım saat sonraa mama yapıyorum doymadı diyee içiyor hepsini..gerçi benim sütüm az biliyorum ..sağınca pek bişiy çıkmıyo.. sende bir sağ sütünü belki sütün azalmıştır...

çok geçmiş olsun canım ya çok üzüldüm inşallah biran önce sağlığına kavuşurr...

slm kızlar..
emelcim benimki de memeyi ne zamn versem almam demiyor.belki emzik almadığından hep emiyor.bu aralar mamayı da kestim.arada akşamları acaba aç mı diye veriyorum.almıyor yada zar zor 30 cc falan içiyor.işte o dediğin mızıklama bizde de var.çok şükür eskisi gibi yaramaz değil.ama arada gezmek falan istiyor.bu arada çok güzel çıkmışın gıı.mert zaten çok tatlı.
Hicrancım sakın memeni kesme.ve sütünü dökme.çünkü grip sütle geçmez.grip virüsü solunum yoluyla bulaşır.ağzını burnunu maskeyle kapat ve fazla yaklaşma.yoksa sütün bebeğinin iyileşmesi için altın değerinde.sütte bulunan antikorlar virüsleri yok etmek için var.bebeğinin çabuk iyileşmesini istiyorsan bbol bol emzir.Sütün en iyi ilaç canım..

Son düzenleme:
sedacım çok geçmiş olsun.allah yardımcın olsun.dr. ne diyor bu durum için.
bak benim dr. özel bir kan testi yaptırdı.genetik hastalıklara baktırdı.bazı yiyecekler alerjisi falan var mı diye.bazı hastalar kusma şikayeti ile geliyorlar.önemsenmiyor.reflü, vb. diye dedi.uzun süre teşhis konmuyor dedi.
hepimiz daha önce fenilketanüri adı verien proteine alerjiye neden olan genetik hastalığa baktırdık.hani sağlık ocaklarında da tekrar bakıldı.benim dr. bu hastalığa benzer 20 hastalık var.ama sağlık ocaklarında onlara bakılmıyor.hastanelerde de istersek bakılıyor dedi.yani her dr.çok gerekmedikçe bakmıyor.biz erkeden bakalım varsa ona göre tedaviye başlarız dedi.biz de kabul ettik ve topuktan alınan kan sonucu 20 gün sonra çıktı.allaha şükür birşey çıkmadı.
acaba böyle bir alerjik durum mu var mamalara karşı.tetstin adı tandem testi.size yapıldımı?

canım oktor atır dedimi öyle..bana 4-5 kaşık ve rdedi.....

canım oktor atır dedimi öyle..bana 4-5 kaşık ve rdedi.....

cnm ben özel olarak doktora danışmadım ama çocuk büyüten çok arkadaşım var onların tavsiyesi ...eğer sadece tadına baksın diyosan 4-5 kaşık yeterli tabiki ama ara öğün yapmak istiyorum dersen yavaş yavaş artırıp bir süre sonunda ara öğün olarak verebiliyosun...

ben sadece anne sütü veriyor olsaydım geçmezdim ek gıdaya ama mama da veriyorum bu yüzden ek gıdalara yavaştan yavaştan geçeyim artık diyorum...

doktora danışsan her doktor farklı bişiy söylüyor hangisine inancaksın ki.. ama internette bazı doktorların bebek beslenmesi ile ilgili yazıları var ordanda teyit etmiştim doğru olduğunu ..a.s.

canım ben dökülmesinin normal olduğunu biliyorum. yeni saçlar çıkar merak etme

duygucum bizim doktor midesinin 200ml ye kadar alabildiğini söylemişti.
ama bazı öğünlerde daha az da içebiliyorlar.

geçmiş olsun canım ya inşallah birdaha olmaz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…