- Konu Sahibi Girl and baby
-
- #6.841
ben ek gıdaya başladım bu konuda tecrübelerimi paylaşmak istedimm..
öncelikle bir bebeğin ek gıdaya hazır olduğunu başını dik tutmasından ve eline verdiğniz şeyi ağzına götürebilmesinden anlıyabiliyorsunuz..
ben 3 hafta önce başladım ek gıdaya... ilk önce elma suyu verdim 1. gün 2 kaşık,2. gün 4 kaşık,3 gün 7 kaşık vs.. bir haftanın sonunda 1 elmanın suyunu verir duruma geldim..
diğer hafta havuç suyu, ve ondan sonraki hafta armut suyu kullandım...bunları içer duruma geldikten sonra 4. hafta meyve püreleri ve sebze çorbasına geçtim ( püre değil çorbası yani sadece suyu ) örnek : yarım patates,tatlı kaşığı pirinç ve küçük bir havuç 1 bardak suyla kapalı tencerede pişir ocaktan inice yarım çy kaşığı zeytinyağ koy içine ...pirinç yerine ya da ilave olarak mevsim sebzeleirnden kullanabilirsin...
1 hafta sonrada sebze püresi, yoğurt ve akşam muhallebesine geçiçem..
muhallebi içinde yarım bardak su 1.5 tatlı kaşığı pirinç unu pişir ocaktan indirdikten sonra 3 ölçek mamayı karıştır içine....
yukarıda yazdığım menüye göre ishal ,kabızlık gaz herhangi bir şikayet yaşamadım ama her gıdayı verdikten sonra bebğinizi takip edinn bir kaç gün alerjisi olabilir mi diyee ..istemesse zorlamayın 2-3 sonra veya 1 hafta sonra tekrar deneyin ...yaptığınız suyun ya da pürenin hepsini bitirmesini beklemeyin yada yedirmeye zorlamayın o doyduğunda bırakıyo zaten ...
:lepi:kolay gelsin arkadaşlar
ya ben ayten ben yapamadım slaytı.daha doğrusu yaptımda geçersiz dosya tipi diyor.yardımcı olurmusun?
hee olmuşşşşşşşşş valla kocişlerimiz görmesin buraya foto koyduğumuzu valla benimkiii heeçççç hoşlaşmazz kısarrrrrrr banaaaaaaaaaaaaaaaa
günaydın kızlarrr ben hala gribiiiiiiiiiiiiiiiiiimmm dr gittim sabah az önce geldim kahvaltı edip ilaçlarımı aldım size bakiim biraz gidip yatıcam minik kuşum uyuyor babası yedirip uyutmuş çıktı şimdi kaldım yalnız başıma nasıl bakıcam ben kızıma bugün bu halde bilemiyorum valla başım çookk ağrıyorrrrrrrrrrrrrrrrr gözlerim yanıyorrrr burnum akıyorrr öksürük ve boğazda gıcık ve kaşıntı var
Herkese iyi pazarlar...
Betul burdakı arkadaslarında yazdıgı gıbı senın yasadıklarını bıre bıre herkes yaşıyor malesef..bende bazen cok üzülüyorum eski kıyafetlerımın hıcbırısının olmamasına,eşimle geçirdiğim dolu dolu zamanların geride kalmasına..Ama ıste kendımı bu durumların geçici bır durum oldugunu söyleyerek avutuyorum.Doğum yapan arkadaşlarımında zamanında aynı bunalımlı donemlerden gectıgını duyunca bıraz olsun rahatlıyorum.Bırde soyle dusunmek lazım allah bıze saglıklı bırer evlat nasıp ettı esas sımdı dogum yapıpta eskı halımıze hatta daha altına donersek kendımızı cok daha ıyı hıssedıp takdır edıcez dıye dusun..Dun butun gardorabımda kıslık dıye cıkardıgım ve gıycem dedıgım kıyafetlerımın hepsını hurç yapıp tepeye kaldırdımsenağlamacunku aynen senın gıbı eşofman altım ve ben cok guzel bır ıkılı olduk:roflol:uzulme arkadasım vercez kıloların hepsını..Bır arkadasımda hamıleyken aynı bunalımlara gırıp doktora gıtmıstı oda dıyetsıyene yonlendırmıs.bır lıste sayesınde hem bol sutu gelmıs hemde ayda 2 3 kılo vere vere zayıflamıs.sımdı o lısteden bende esınlenerek eşim pazt.işe baslar baslamaz bende baslıyorum:teytey:haydi kazamız mubarek olsun beraber başlayalım betüş.:1hug:
HİCRANCIM SABRET GEÇECEK NASIL OLSAAA, TEKRAR GEÇMİŞ OLSUN BU ARADA SANA SARI SAÇ GİDİYOR ŞEKER BENCEEEEEEEEEEEE
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?