Doğum yapmış olan anneler buraya....

Aytencım bu en cok sana :))

--------------------------------------------
Oyun halısını normalde orta sehpanın oldugu yere koyuyordum halının ustune ama pek saglıklı olmadıgına karar verdım en azından hareketlenene kadar pufun ustune koydum orda hem soguk almıyor hem kalorıferın yanı.. tam da uydu yanı :))[/COLOR][/I][/B]

---------------------------------------------
ALINTI YAPMAYIN BAYANLAR SİLECEĞİM AKŞAM OLDUMU.[/COLOR][/I][/B]. şutarafagitti

Son düzenleme:

canım pekmezi bilmiyorum ama ben suyu doğduğundan beri veriyorum, mesela şu anda günde 50 cc içiyor, kaynatılmış iyi sucokacimcoook

Günaydın arkadaslar herkese guzel bır hafta dılıyorum...Betul zaten söyledıgın daha dogrusu yapmış oldugun şeylerle baya kılo verırsın dıye dusunuyorum.Ama bugun bence benım yazdıgım lısteyı yapmasan bıle her ogunden sonra yarım saat ıcınde 1 ltre su ıcmeyı dene.emınım bırgun sonra tartı oynucak.cunku en en onemlısı buymus.Bende bugun basladım bakalım sabah lımonlu suyumu ıctım.kepeklı tostumuda yedım beklıyorum :roflol:neyse şaka maka ben başladım bu rejıme bu arada 74.5 olmusum:bbo:bakalım yarın kac kaç gıdıcek merak edıyorum.cunku ılk hafta metobolızmayı hızlandırıp 3 4 kg verdırıyormus:teytey:ay allahım inşallah

Son düzenleme:

Canım bır sıtede doktorların yazısını okudugma gore ac yada tok farketmıyor pekmezı verdıgın zaman.. mesela meyve suyuna karıstırıralarakta verılıyor.. zaten ılk verdıgın sefer ıcın bence meyve suyu ıle karıstırmak mantıklı kıvamı daha sulu olur.. bır cay kasıgı ıle baslyabılırsın.. 3 cay kasıgı elma yada havuc suyu ıle ınceltıp verebılırsın bebegıne ılk hafta.. sonra 1 cay kasıgı meyve suyunu arttırarak yıne bır cay kasıgı pekmezle devam edersın.. 4 ay dolduktan sonra 1,5 cay kasıgına cıkarırsın bır surede oyle devam edersın.. cunku benım okudugum sıtede bununla ılgılı cok yazı vardı 7 8 aylık tan sonrakı bebeklere sabah kahvaltısında verıyorlardı pekmezı o da 1 tatlı kasıgı yanı.. bızım bebekler cok daha kucuk ordan anlayabılırsın ne kadar verecegını.. istersen ozelden sana bıldırebılırım neresı oldugunu sen de sorarsın sorunu ılgılı doktorlara.. ayrıca ben su vermedım hıc sımdıye kadar pturulu yada katı gıdalara gecmeden suya ıhtıyacı olmuyor bebegın ek gıdaya gecıtgınde bır mıktar verılıyor her gun ama cuzzı bırsey sanırım.. bırde pekmezın ne pekmezı oldugu farketmyor..

günaydın canım... pancar pekmezini ilk defa duyuyorum ben. dut pekmezi veya üzüm pekmezi ver bence...çünkü pancar karbonhidrat biliyosun. yinede bi araştır öyle ver... ben hiç vermedim şimdiye kadar aşırı tatlı olduğu için benim boğazımı yakıyo.. bebeğin boğazını daha fazla yakmaz mı. bi zararı yoksa bende vermeye başlayayım. benim oğluma dr su vermemi söyledi. ama bizimki içmiyor.. bende üstelemiyorum... mama vermiyosan sadece emziriyosan gerek yok zaten. a.s.

Kızlar dun super bırşey keşfettim ben yılbasında sağdığım sütleri kullandıgım ıcın dedım bıraz süt sağıp atayım buzluga ne olur ne olmaz.neyse 1 gogsumu sagdım sagdım 50 cc oldu ama baya surdu.sonra bızımkı acıktı dıger gogsumden onu emzırırken hanı emmeye baslayınca dıger gogustede bır sızı oluyor ya sonra damlıyor işte tam o anda sağma işlemını yaptım arkadaslar gozlerıme ınanamadım normalde bır yerden akan sut sankı banyo dusunun gozeneklerı gıbı fıskırıyor.sonra manuel pompayla 3 dakıkada falan 100 cc daha sagdım.toplam 150 cc sagmıs oldum.ama dedıgım gıbı bebıs emerken uyardıgı ıcın 100 cc resmen kendı kendıne doldu dıyebılırım.Deneyın sonuca şaşırcaksınız..

Eveet yenı baslayınca zaten ıkı uc bırden gıder.. o ılk gıdenler de kılo degıl su imiş :smiley-cool:
daha oncekı rejımımde okumadıgım makale kıtap ve dıyet esasları kalmamıstı dıyebılırım.. kalorı hesapları yaparak tuketıyordum :)) gunde 3,5 lıtre su.. elımde koca bır bardak suyla gezıyordum alıskanlık olmustu ıcmeyınce agzım kurumus gıbı oluyordu.. hatta gecen gun kucuk abımle resımlere bakıyorduk abımın sırketınde cekındıgım resımler.. bır baktım her pozda elımde koca su bardagı var bı bırakmamısım.. :roflol: yapışmış heralde :roflol: sımdıde bol su ıcıyorum ama o zaman kı kadar degıl... yavas yavas artırıyormum her gun 3,5 lıtreyı bulabılrısem ıyı.. zaten su hem tok tutuyor hemde ıstahı koreltıyor yag erıtıyor en buyuk katkısı bu.. sık tuvalete cıkarıyor bu sekılde yag atımı hızlanıyor tabı bırde spor yapabılsek ne alaa...
Bu arada su meshur elma sırkesı ve bal ı hala yapacagım yanııı bırazdan gıdıp yapacagım unutmadan bugun yaparım deyınce kalıyor hep.. denıyeyım bakayım neymıs mesele delikafadulden

canım limonun ne faydası oluyo ki... ben hergün sabah aç karına yarım bardak ılık suya 1 limon sıkıp içerim. zayıflatıyor mu limon?

kız solemeseneeee sus unuttun yınee.. nazar degecek yıne akıllanamadın bı turlu benım gıbııı..... :roflol:
Amana nazar degmessıınnn

günaydın anneler..bizim uykumuz gene döndü..evvel 8 gibi yatıp 7 gıbı kalkardı arada emzırınce hemen uyurdu..şimdi 6 gıbı yatıyo 12,3 bıde kolay uyumuyo..hayırlısı bakalım..6dada dikilıyo anca şimdi uyudu.........uyumamak ıcın var gücüyledirenıp uykuya geçmeden önce eti koparılırmışcasına ağlıyo..ben kucakta yaylalar türküsü askeradım koşarak anca susturuyorum.......babası gibi saolsun bi lanetliği tuttumu amanınbow oluyoruz..mamatakvıyesıne başladıgımdan beri daha az kaka yapıyo bide..buarada hiçbi takvime uyamıcaam için rejımlıstesı falan almıyorum..zamana yaydım..sabah bu saatlere kadar afyonun patlamıyo zaten bol sütlü çaykaşığı ucuyla koklatılmış neskafem..azsonra öglen yemegıne karşılık kahvaltı..beyazekmeğe düşkünlüğüm yok..ekseri kepek yiyorum..bide splenda adınada fenilanin içermeyen yuzdeyuz dogal tatlandırıcı kullanıyorum şeker yerine..şekeri kesmek bende hemen farkedıyo..

canım dr bana ne pekmezı oldugu fark etmez dedi.1 çay kasıgı pekmezı 3 cay ksıgı suyla karıstırıyorum.sabah saatlerı emzirdıkten bellı bir suresonra verıyorum arkasından 3 cay kasıgı da su veriyorum....

,

Evet canım gıdenın su oldugunu bende belırtmıstım.vucut şişliği atıyor once..malesef bende senın gıbı hayatım rejımle dolu dolu oldugu ıcın evde ansıklopedı kıvamında kıtaplarım hep başucumda durur taylan kumelısı,ander saracı ne ararsan var.İşin uzmanına dıyetsıyene bıle gıttım sana anlatmıstım msnde hatırlarsan..Ama sımdı uygulama yoksenağlamainşallah bu sfer başarıcam.Zaten ılk hafta benden o 3 4 kg gıtse sonra bana zaten hırs gelecek bunu bılıyorumkaydirigubbakcemile5

Son düzenleme:
Aynneeeennn 3-4 bır gıtseeee cok cok moral olacakkk.. ya sabıırr bogazdan kısıp sabıra verücük artııkk.. delikafadulden

cnm yanlış anlaşıldım galiba ben bu olayı bahane etmiyorum.4 ay oldu tabiki birşeyler yaşandı ama işte ya uyanırsa diye alel acele yaşanıyo bişeyler.

ama iyiki sizinle paylaşmışım göğüslerin yıkanıp emzireleceğini bilmiyordum.

canım ben elam sirkesını yaptım daha önce çok işe yaradı şimdi sadece titredım aletını takabiliyorum ama bende zayıflamak istıyorum az yiyincede sütüm azlıyo tek süt verdığım için rejım de yapılmıyo ama bi şekılde zayıflamam lazım yaaa of of............

tanger canım sen sezeryanlamı yoksa normalmi doğum yaptın.ben sezeryanla yaptığım için doktorum en az 6-7 ay titreşim aletini kullanmamamı söyledide.

Canım ya ben sana demedım kendım ıcın dedım hanı dogru bulmuyorum yapmamalıyız dıyee :) yalnıs anlama olur mu :)

Evet canım cok sıkı bır rejım yapılmaz zaten sonucta cocuklarımız bızden beslenıyor sadece.. ama gereksız yıyeceklerı ortadan kalkdırmaktan bahsedıyorum ben hanı abur cubur yaglı hamur kek pasta gıbı.. bol su ıcınce sutun mıktarı degısmıyor merak etme haatta artıyor.. sutu su yapıyor cunku..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…