Doğum yapmış olan anneler buraya....

karma değil ama bizde pnomokok yaptı...bence hemen calpo ver 1 çay kaşığı....huzursuzluğu başlamadan..
veriiim o zaman nağralarından evde durulmuyor sal canım..

şebek nikli arkadaş burdamıydı gene edacımmm, pas vermiyorr hiçç
kaçırdııııııııınnnnnnnnnn...

canım bebiş için...sen niye içiyorsun kansızlık mı var?
ben kendime sıkmayı bırak, elime bile alıp yemiyorum ama bebişler olunca elimiz mahkum yapıyoruz işte..
cam rende kullanıyorum robot var ama ilk zamanlar cam rendeyi tercih ettim...

kızım sen cocuna al bitane but ver elıne yesin işte ek gıda dıyıp dıyıp ne mılleti telaşa sokuyon nan :mymeka:
hem sen nerelerdesin bakim bakıyorum buldumcuk oldun prensesınle ugrasmaktan gelemiyon buralaraaa:mymeka:

öslediiim valla senüüüüüüüü:1hug: lülülülülülü:lepi:

Arkadaslar replerınızı yenı gordum ancak hepınız bos rep vermıssınız fatmanın harıcınde..
bos rep verılınce puan olmuyor yanı bosa gıdıyorr... kaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3

Nevruz memnun oldum canım benim adım da eda
kızım olsaydı bende naz koyacaktım ama oğlum oldu.
Allahtan oğlum olmuşta naz ismini koymamışım...
gözlemlediğim kadarıyla naz isimli bebekler çok narin hassas oluyorlar ....

canım bebiş için...sen niye içiyorsun kansızlık mı var?
ben kendime sıkmayı bırak, elime bile alıp yemiyorum ama bebişler olunca elimiz mahkum yapıyoruz işte..
cam rende kullanıyorum robot var ama ilk zamanlar cam rendeyi tercih ettim...
[/QUOTE]

ben hiçç ölesine içiyorum.)))))))) emziriyorum ya kansızlık olması diye..kendimin dr.yum.delikafadulden loğusalıkta dr.um iç demişti.ben hala devam ediyorum.

:roflol::roflol::roflol::roflol: bidenede kendi alsın karşılıklı yesinlerrrcokacimcoook

ben hiçç ölesine içiyorum.)))))))) emziriyorum ya kansızlık olması diye..kendimin dr.yum.delikafadulden loğusalıkta dr.um iç demişti.ben hala devam ediyorum.

Buda güzel :)))) onun yerine magnesium başlasan daha iyi olur bence kemiklerin için emzirme döneminde gerekli..
bende eklem ağrıları başladı bile, bende başlayacağımm

:roflol::roflol::roflol::roflol: bidenede kendi alsın karşılıklı yesinlerrrcokacimcoook

:roflol:bencede ana kızz karsılıklı yesınler sonrada lades'e tututssunlarkaydirigubbakcemile2
bak kaçtı hatun beni gorunce gordunmu
korkuyo benden garibim napsınkaydirigubbakcemile
:sm_cool:

kızlar saçlarımı boyamayı başardım dün akşam..sağolsun eşim bebişi tuttu feryad figan halindeydi ama dayandık işte..sarışındım ben..kestane yaptım dün akşam..oh beee..kendime geldim..sarı ne kadar yaşlı gösteriyomuş insanı öyle...ahanda ıspatı

ImageShack - Image Hosting :: grnt041vw1.jpg

ImageShack - Image Hosting :: grnt027kh4.jpg

Buda güzel :)))) onun yerine magnesium başlasan daha iyi olur bence kemiklerin için emzirme döneminde gerekli..
bende eklem ağrıları başladı bile, bende başlayacağımm

bende içiyorum o kan ilacından yani aralıksız hem tadını ıcmem gerek ama hem tadını sevmıyorum hemde bazen unutuyorum içmeyekafamçokkarıştı sanırım bizim bebişinde benım gıbı kanı düşük burnu genelde ılık oluyo cunku-tatlicadiarzu-

içebiliyorsanız çok iyi ben hamileliğimde de içememiştim yan etkisi çok oluyor bende mide bulantısı çok yapıyorr..

newlife koyu saç daha yakışmış sana gözlerini ortaya çıkarmış canım benimde saçım şu an röfleli yeni boyattım biraz kullanayım 1 ay sonra kestaneye döneceğim bende..

herkese merhaba a.s.
güzel bir gün olsun hepimiz için..

demir şurubuma ben de devam ediyorum ilk beş ay bebişlerin demir ihtiyacı az da olsa anne sütünden karşılandığı için..bir de bende anemi vardı hamilelik öncesinde o yüzden takviye yapıyorum .. kalsiyum magzezyumu da alıyorum bazen..saç dökülme problemim falan olmuyoo iyi bakıyorum kendime kaydirigubbakcemile2 bebiş için demir takviyesine bu ay başlayacakmışız..5. ayda başlanması gerekliymiş..d vit. ise 1 yaşına kadar devam :ecrin_bebek:

edacım geçmiş olsun pnömokok bizde çok huysuzluk yapmıştı..ben yarım fitil veriyorum aşılardan sonra rahatlayıp uyuyo miniğim..

ebrucum ben de pekmez veriyorum ama düzenli değil..bazen de mandalina yerken ağzına veriyorum emiyo cadı :ecrin_bebek: dün de muz verdim minicik koparıp, hoşuna gitti severek yedi.. bi kere de sarelle sürmüştüm ağzına delikafadulden 6. ayda düzenli olarak ek gıdaları vermeye başlıycaz biz, dr. öyle önerdi..

herkese sevgiler..

Serenc,m, hicrancım, betülcüm hoşgeldiniz ;
herkese selam...
Nasılsınız..Benim çok canım sıkkın bari sizin keyfiniz iyi olsun. Atlatacağız inşallah , bunlarda geçecek...
Kızımın sağlığı iyi olsun da artık.

http://www.kadinlarkulubu.com/nasil-anne-babalariz/238998-evde-cocugu-bekleyen-14-tehlike.html

aklınızda bulunsun..

Birde şunu buldum
son 5 i hariç hepsini yapıyorum...

Zeki bebek için ne yapmalı

--------------------------------------------------------------------------------

# Yenidoğan bebeğinizle göz teması kurun, gözlerinin açık olduğu o değerli anları kaçırmayın.

# Bebekle konuşun, ona bir şeyler anlatın.

# Bebeğinizi emzirin. Anne sütünün yararları yanında, beslenme seansları bebekle göz göze gelme, konuşma, şarkı söyleme fırsatı yaratacaktır.

# Bazı mimikler yapın, yüzünüzü komik şekillere sokun. 1-2 günlük yenidoğan bebekler bile yüz hareketlerini taklit edebilirler.

# Aynada kendisini görmesini sağlayın.

# Onu gıdıklayın, gülmesini sağlayın.

# Birlikte yürüyüşlere çıkın. Etrafta gördüklerinizi, duyduklarınızı ona anlatın. Onu markete, alışverişe, parka götürün.

# Ona şarkılar söyleyin. Bu, sizin uydurduğunuz bir şarkı da olabilir.

# Ona müzik dinletin. Bazı çalışmalarda, müzik ritmlerini öğrenmenin ileride matematik öğrenmeyi kolaylaştırıldığı gösterilmiş.

# Bir şey yapmadan önce, ona ne yapacağınızı söyleyin ( Şimdi ışığı kapatıyorum…gibi ) Böylece, neden-sonuç ilişkisi kurmaya başlayacaktır.

# Ona kitap okuyun, resimleri gösterin, her şeyin adını söyleyin.

# Değişik dokulu kumaşları, giysileri ellemesini sağlayın, onları cildine değdirin.

# Yiyecekleri ellemesine, kendini beslemeye çalışmasına izin verin.

# Hareketlenip emeklemeye başladığında, yerde yastıklar, oyuncaklarla engelli bir parkur oluşturun.

# Ona masal anlatın.

# Televizyonu kapatın.

# Banyo sırasında, plastik kaplara su doldurup boşaltmasına, suyla oynamasına izin verin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…