- 9 Temmuz 2008
- 1.461
- 359
- 323
- Konu Sahibi Girl and baby
-
- #8.901
Dört aylık bebek ve uyku
Bu dönemde uyku konusunda temel sorun bebeğinizin gece uyku düzenidir. Dört aylık bebek, bırakıldığı yerde uyumalı, ve uykusu ortalama 8 saat kesintisiz sürmelidir. Bebek için "kesintisiz uyku" nun anlamı, derin uykudan hafif/yüzeyel uykuya geçiş aşamalarını uyanmadan atlatmasıdır. Hafif uykuya geçen bebek, ağlar, sesler çıkarır, yatakta döner, ama unutmayın, tüm bunlar olurken hala uyumaktadır ve uyku içi bu geçiş aşamalarında kendi kendini sakinleştirerek/rahatlatarak derin uykuya geçmeyi öğrenmelidir. Bebeğin uyumayı “öğrenmesi” konusunda ailelere önemli bir görev düşüyor; bebeklerin mutlak anne baba desteğine ihtiyaçları vardır, ama anne-babaların genellikle yaptıkları, bebeğin sesini duyar duymaz onu kucaklarına alıp, kendi kendilerine derin uykuya geçmelerine engel olmaktır. Bu tür yanlış yaklaşım, 3-4 saatte bir hafif uykuya geçen bebeğin her seferinde uyanma ve beslenmeye alışması ve bunu rutin uykunun bir parçası olarak algılamasıdır. Bu alışkanlık bir yerleşti mi, ilerleyen aylarda değiştirmek çok daha zordurkaydirigubbakcemile2
nası yani gece mızıklanacak emzirmeyecekmiyiz benim vicdanım el vermez yaaa
Çiğdemcım ağrısız sızısız atlatırsınız inşallaha.s.Kızlar bebişim diş çıkarıyo:1shok: nasıl şişmişşşş bebişim alt diş yeriiibenneyaptımki ağzına soğuk bişey deyince ıhhhh diyooo:ecrin_bebek:
aytencim benim kız da yapıyor her zaman değil ama...önce sarılıp sakinleştiriyorum sonra ayağımda sallıyorum .....ben birazdan çıkacağım eşim beni yemeğe götürecekmiş bakimmm.....yarın benim doğum günüm...ama görümcem kızıyla geliyor bugün...o yüzden duruyu babaannesine bırakamayacağız dışarı çıkmak için...sinir oldum planımız bozuldu....geçen sene de doğum günüm de kayınvalidem hastalanıp biz de yatmıştı...yine evde kamıştık onunla başbaşa....
herkese merhaba a.s.
bebişlerle bol gülücüklü güzel bir gün olsun..:teytey:
duygcum burdasın nasılsınn nasıl eşin iş görüşmesi vardı bir tane oldumu olumlu cevap geldimi.
zeynep ne oldu tayin işi :CüvCüv:24 ocak cumartesi denizli kk buluşuyorr gel artıkın bellimi ne oldusengözlerimebaksanab
Canım ya sağol walla bekliyoruz bizde ama kısmet bakalım 1-2 haftaya kesin belli olur ilk sana söyşeceğim söz:))))
GEçmişi okudum da arkadaşlar bez boyu olarak çoğunluk 4 numarada ama benim oğlum 7 kg olmasına rağmen prima 4 sıkıyor bacaklarını iz yapıyor gevşek bantlayınca üstten çiş sızıyor ne yapacağım? 4+ a geçen yok mu?sengözlerimebaksanab
edacım tarifi netten bumuştum ona göre yaptım tuz çok az koydum zaten ama öyeyse dikkat ederim bundan sonra
bide çok vermişsin demişsin nazar değmesin onur çok iştahlı hele ki yeni verdiğim şeyleri çok yemek istiyor az veya tadımlık verip bırakınca çok ağlıyor mesela ben ilk havuç suyunu verdiğimde bile 50 ml verdim herkes 1 çay kaşığı tattırırken çok şükür bir problem yaşamadık her çocuk farklı olabiliyor
önceden havuç suyu içmişti, patatesi de bir kez ıspanak yemeği yaparken içine attım sonra da yemeğin suyuyla ezip verdim yabancı olduğu sadece kabak var çorbanın içinde o da doktorların ilk önerdiği sebzelerden
bu arada onurum uyudu çok şükür bende yemekteyize bakıyorum çok gıcık bu kız ya
Aytencım eskı calıstıgı yere gerı donme ıhtımalı vardı ama oraya sımdı daha ucuz malıyetlı baska bırını almıslar:a015:Yınede ordan umudumuz var cunku eşim orda 7 yıl calıstı ve butun kasa işleri ondaydı.Yenı gelen kısı pek yapamıyormus.Bakalım hayırlısı ınsallah.Merak ettıgın ıcın cok sagol canım benıma.s.
Canım ya sağol walla bekliyoruz bizde ama kısmet bakalım 1-2 haftaya kesin belli olur ilk sana söyşeceğim söz:))))
GEçmişi okudum da arkadaşlar bez boyu olarak çoğunluk 4 numarada ama benim oğlum 7 kg olmasına rağmen prima 4 sıkıyor bacaklarını iz yapıyor gevşek bantlayınca üstten çiş sızıyor ne yapacağım? 4+ a geçen yok mu?sengözlerimebaksanab
Duygu canım bu demir damlası ferro sanol mu?
ah arzucum beni mi anlatıyorsun diycem de ben buna göre biraz daha güzelim he he kaydirigubbakcemile3
duygucum fışkırtmıyo artık derken dün üç kez üstüme fışkırttı yine bizim fıskiye.. tükürükten üst ıslatma desen cabası :CüvCüv: banyoda balkonda birer sepet çamaşır, peteklerin üzeri dolu çamaşır, askıda bi ton çamaşır -tatlicadiarzu- kafayı yedim sırf bu yüzden -tatlicadiarzu- ahh bi yaz gelseeee
canım inşAllah güzel haberler alırsınız yakında dualarımız sizinle Şeniz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?