Doğum yapmış olan anneler buraya....

zeynep ne oldu tayin işi :CüvCüv:24 ocak cumartesi denizli kk buluşuyorr gel artıkın bellimi ne oldusengözlerimebaksanab

Dört aylık bebek ve uyku
Bu dönemde uyku konusunda temel sorun bebeğinizin gece uyku düzenidir. Dört aylık bebek, bırakıldığı yerde uyumalı, ve uykusu ortalama 8 saat kesintisiz sürmelidir. Bebek için "kesintisiz uyku" nun anlamı, derin uykudan hafif/yüzeyel uykuya geçiş aşamalarını uyanmadan atlatmasıdır. Hafif uykuya geçen bebek, ağlar, sesler çıkarır, yatakta döner, ama unutmayın, tüm bunlar olurken hala uyumaktadır ve uyku içi bu geçiş aşamalarında kendi kendini sakinleştirerek/rahatlatarak derin uykuya geçmeyi öğrenmelidir. Bebeğin uyumayı “öğrenmesi” konusunda ailelere önemli bir görev düşüyor; bebeklerin mutlak anne baba desteğine ihtiyaçları vardır, ama anne-babaların genellikle yaptıkları, bebeğin sesini duyar duymaz onu kucaklarına alıp, kendi kendilerine derin uykuya geçmelerine engel olmaktır. Bu tür yanlış yaklaşım, 3-4 saatte bir hafif uykuya geçen bebeğin her seferinde uyanma ve beslenmeye alışması ve bunu rutin uykunun bir parçası olarak algılamasıdır. Bu alışkanlık bir yerleşti mi, ilerleyen aylarda değiştirmek çok daha zordur
kaydirigubbakcemile2

Son düzenleyen: Moderatör:

bunu okuyunca kendimi düşündüm ben her mık mık yaptığında hoppp kucaklayıp emziriyorum ama, bunu yapmam gerekiyor yoksa sütüm biter. ama yazılamnlarda çok mantıklı ne yapsam acabaCADIARZU

nası yani gece mızıklanacak emzirmeyecekmiyiz benim vicdanım el vermez yaaa

bende yazılanın yalancısıyım :1shok:bende emziririim ki öle yapıyorum aç olduğunda mızmızlanır belki de açlık olmassa almamak lazım kucağa ama ne olursa olsun bebek kazanıyor ben bazen inat ediyorum gün çerisinde kucağıma almıcam ağla diyorum hani diyolarya almayın alışmasın diye biraz ağlıyor ama dayanamıyorum hemen kucaklıyorum yani bebek kazanıyor birde onun ona vermiş olduğu galibiyet duygusuyla kızarana kadar ağlayan çocuk gülücük saçmaya başlıyor eşşek sıpam benimkaydirigubbakcemile3:))))))))

Arkadaşlar slm nasılsınız??Çok özlüyorum sizlerle yazışmayı ama durumları bılıyorsunuz ıste...Dün egenın kontrolu vardı.Doktor allaha sukur bır sorun olmadıgını soyledı.Kılosu 8400 gr dedı buda:bbo:boyunada 67.5..Anlamıyorum ben her doktorun ölçüleri farklımı acaba:uhm:Ek gıda konusunda kesınlıkle suan gecmenı tavsıye etmıyorum dedı.Anne sutu varken ek gıdaya ne gerek var dedı.Zaten enınde sonunda gecıcekmısız..Bılmıyorum artık kafam cok karıstı valla her doktor farklı bırsey soyluyor.Kılo alımı beklentımız bu aydan sonra 600 gr falan dedı.bunu aldıgı surece sorun yokmus.Ne yapcagımı şaşırdım bende...

Kızlar bebişim diş çıkarıyo:1shok: nasıl şişmişşşş bebişim alt diş yeriiibenneyaptımki ağzına soğuk bişey deyince ıhhhh diyooo:ecrin_bebek:
Çiğdemcım ağrısız sızısız atlatırsınız inşallaha.s.

:
Deryacım şimdiden dogumgunun kutlu olsun nıce mutlu yaşlara...

herkese merhaba a.s.

bebişlerle bol gülücüklü güzel bir gün olsun..:teytey:

Mervecım btükürükten bahsetmışsın aynı sorunu bızde yasıyoruz.Kusmamız bıtmeden tükürüğümüz başladı..senağlama

duygcum burdasın nasılsınn nasıl eşin iş görüşmesi vardı bir tane oldumu olumlu cevap geldimi.

Aytencım eskı calıstıgı yere gerı donme ıhtımalı vardı ama oraya sımdı daha ucuz malıyetlı baska bırını almıslar:a015:Yınede ordan umudumuz var cunku eşim orda 7 yıl calıstı ve butun kasa işleri ondaydı.Yenı gelen kısı pek yapamıyormus.Bakalım hayırlısı ınsallah.Merak ettıgın ıcın cok sagol canım benıma.s.

gönül bağım aşk çiçeğim uğur böceğim oh oh bugün var bende bişi ama merve anlamadım gitti bu göbek bu kriz ve bu uykusuzluk nereye kadar

zeynep ne oldu tayin işi :CüvCüv:24 ocak cumartesi denizli kk buluşuyorr gel artıkın bellimi ne oldusengözlerimebaksanab

Canım ya sağol walla bekliyoruz bizde ama kısmet bakalım 1-2 haftaya kesin belli olur ilk sana söyşeceğim söz:))))
GEçmişi okudum da arkadaşlar bez boyu olarak çoğunluk 4 numarada ama benim oğlum 7 kg olmasına rağmen prima 4 sıkıyor bacaklarını iz yapıyor gevşek bantlayınca üstten çiş sızıyor ne yapacağım? 4+ a geçen yok mu?
sengözlerimebaksanab

Bu arada gece ege kesınlıkle delıksız uyumuyor.En fazla 3 4 saatte bır uyanıp emıyor.O eskı 6 saatlık uykularından eser kalmadı artık...4.ayı okudumda şaşırdım bende..Doktora soyledıgımde o zaman yatarken her ıkı gogsunude emzır dedı.Daha cok tok kalır uyanmaz dedı.Bır memeyle bu kadar kusuyorsa artık ıkıncısı emzırınce ne yaparız bılemıyorum..

Zeynepcım bende prıma 4 numara kullanıyorum kaka yapınca cok sızdırıyor..4+ya yuruyunce gecılıyor dedı bır kac arkadas ama yıne bılmıyorum..
Demır damlasına basladık 4 gun once ege 3 gundur kakasını yapamıyor.Bazı bebeklerde ishal bazısında kabız yapabılırmıs.Bızımkı kabız oldu.:bbo:.Doktor ara ver o zaman dedı.Beklıyoruz bakalım ne zaman yapıcak kakasını..

gönül bağım aşk çiçeğim uğur böceğim oh oh bugün var bende bişi ama merve anlamadım gitti bu göbek bu kriz ve bu uykusuzluk nereye kadar

ah arzucum beni mi anlatıyorsun diycem de ben buna göre biraz daha güzelim he he kaydirigubbakcemile3

duygucum fışkırtmıyo artık derken dün üç kez üstüme fışkırttı yine bizim fıskiye.. tükürükten üst ıslatma desen cabası :CüvCüv: banyoda balkonda birer sepet çamaşır, peteklerin üzeri dolu çamaşır, askıda bi ton çamaşır -tatlicadiarzu- kafayı yedim sırf bu yüzden -tatlicadiarzu- ahh bi yaz gelseeee

ben kızımı doktora götürdüğümde ek gıda için bir tarif vermişti. aynen senin kullandığın sebzeler (ıspanak yoktu) ve yağsız 100 gr eti haşlayıp suyunu al sebze suyuyla karıştır çok azda tuz at demişti. pütürlü olması içinde bir tatlı kaşığı irmiği tavada çok az z.yağı ile kavur bu suyun içine karıştırıp biraz daha kaynat dedi.Bebek anne sütüne alışkın olduğu için bu tadı başta istemeyebilir o zaman anne sütüne yakın olması için az şeker katabilirsin dedi. Günde bir çay bardağı kadar yedir dedi. ben henüz denemedim bu tarifi.

canım inşAllah güzel haberler alırsınız yakında dualarımız sizinle Şeniz

ben 4+ kullanıyorum..daha iyi sarıyor..
kilomuzda 9 a yaklaştı galiba.yarın kontrol var bakalım dr ne diyceklaelaelaelaelaelaelaelaelaelae

bizde de eşim yanlışlıkla 4+ almış bi paket prima.. hala açmadım şu an için bize göre çok büyüktür diye, çünkü 9 kg ile 20 kg arası yazıyo üzerinde sanırım sengözlerimebaksanab

Duygu canım bu demir damlası ferro sanol mu?

Evet canım ferro sanol.8 Damla basla demıstı saglık ocagı.Dunkı gıttıgımız doktor 1 hafta kes sonra 4 damla ıle basla dedı.Oyle yapıcam bende.

Kader arkadasım...:a015:Bizde aynı durumdayız.Kusmadıgı zamanlardada tükürük atıyor ıslanıyoruz...Suan butun evın peteklerının ustunde çamasır var ve sırf bu yuzden ev bıle ısınmıyor:bbo:
canım inşAllah güzel haberler alırsınız yakında dualarımız sizinle Şeniz

sagol canım allah razı olsun..a.s.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…