Doğum yapmış olan anneler buraya....

onlar açılınca buzdolabında 24 saat kalıyor diye biliyorum ama neden dışarda beklettin ve kaç saat beklettin ve onu neden vberdin bebişe sebze için erken bencee yemekleri yapınca tadına baktır ama bence erken

unuttum..mamasıyla kaldırmışım mutfak dolabına..kafa yok işte...yaklaşık dünden bugune 30 saat falan oldu..babası baktı verelım dedı verdık..ben kendı aklıma bişi yapmıyorum zaten,benım aklım bana yetmedğinden artık..üstünde 48 saat buzdolabında diyor..sanırım mama bozuk deildide dediğin gibi sebze için bencede erken..allahtan üç dörtkaşık yedi..bende muhallebi alayım...

tamam canım yazarım sana da kaydirigubbakcemile2 bir de uzun süre memede kalmak istiyo çekince nasıl bi ağlamak sorma sırtıma ağrılar girdi artık bu uzun müddet emzirmelerden dolayı benneyaptımki gece uyutmadan evvel şöyle doyurucu bi öğün tavsiye etse ne güzel olurdu cokacimcoook

herkese iyi geceler minik kuşumu banyo yaptırıp doyurup yatırıcam inşallah uyur bekledim bu saate kadar ki gece uyusunn ben çokkkuykusuz kalıyorum bu ara baş ağrılarım başladı gene

Ay evet mervecım ya gece delıksız uyku uyumak hayal oldu:1no2:Bana 1 ayda 800 gr almıs bızım ıstedıgım 500 600 gr.onun ıcın azalana kadar ek gıda yok dedi:bbo:

Ben bu ek gıda olayını nerdeyse bir rutine bindirdim
hergün öğlen 1 havuç veya elma suyu (50ml oluyor) içine pekmez döküyorum 1 tatlı kaşığı kadar,biberonla içiyor kızım maşlalah hiç reddetmedi çok seviyor.Bu arada pekmezi annanem kendisi yapıyor,o yüzden içim çok rahat şimdilik demir ilacına gerek olmaz diye düşünüyorum.Biberonun deliğini iyic açtım bıçakla oydum çok az püresi olunca tıkanıyordu çünkü.
Merak edenler olmuş ben molfix almıştım 4 numara esnek mesnek değil çok adi bir bez üstelik kocaman ben hiiç beğenmedim.Öylece duruyor.

İyi Akşamlar Arkadaşlar...
Ben kızıma pirinç unundan mama yaptım tarifin bir çorba kaşığıyla hazırladım ama çok ağır geldi gece kıvrım kıvrım oldu yavrum.Ertesi gün bir tatlı kaşığı verdim gece 3 e kadar kıvrandı kabızda oldu.Şimdi kesinlikle vermeyi düşünmüyorum.Tabi her bebekte aynı olmaz ama kızımı çok etkilediği kesin.Neyle başlıycam ek gıdaya bilmiyorum.Milupanın 4.aydan sonra sütlü pirinci var lifli onun hafif olduğunu söylüyorlar ama bilmiyorum.
Bu arada Gülcüm sen Adanalısın di mi bu Yemekteyiz yarışmasındakiler beni deli etti ya!Bunlar hiç senin gibi değiller

canım zaten az az ve uzun süreyle vermeye çalışıyorumm dediğin gibi kusmasını bir nebze azaltıyorr,inşallah biterrrr

canım ya Allah yardımcın olsun gerçi bir hastalık olmasında çıkarsınn inşallah en kısa sürede kurtulursunuz..

canım internette okumuştum bebeğe hazırlanan gıdalar 2 saati aşarsa vermeyin yazıyordu buna istinalen kalmış hazır gıda daha sakıncalı olabilir diye düşünüyorum...

Ay evet mervecım ya gece delıksız uyku uyumak hayal oldu:1no2:Bana 1 ayda 800 gr almıs bızım ıstedıgım 500 600 gr.onun ıcın azalana kadar ek gıda yok dedi:bbo:

duygucum benimki de doymuyor galiba.geceleri2-3 satte bir kalkıyor emiyor uyuyor.benimki son 15 günde 500 gr. almış maşallah.benimki de seninki gibi iri bir bebek.8200gr.maşllh.68,5 cm.galiba cüsselerine yetmiyor sütümüz.haftaya dr. gidecem.bana ek gıdaya başlıyacaz demişti.ben de sana yazarım.neler önerecek bakalım.mama verme demişti bana.mama obez yapar demişti.kilosu fazla demişti zaten 1 aydır anne sütü sadece..ama ek gıdalara başlayacaz.

Son düzenleme:
iyi akşamlar kızlarr
Bugün doktor kontrolümüz iyi geçti Allaha şükür..
Bora 8600gr ve 66.5cm olmuş.
doktor çok iyi dedi.. Ve ek gıdaya geçmemi istedi..
Elime 4-5 sayfalık bilgilerin, örnek menülerin ve tariflerin olduğu notlar verdi.. İlk bir iki gün elma sonra yoğurt sonra sebze çorbası dedi.. ama biz ilk heves eşimle hemen alışverişe gittik..bir sürü 4. ay dan itibaren yazan değişik mamalardan aldık... Aralarda azar azar yapıp bir hafta sonra başlarız diye.. ,doktorumuz hazır mamaların ve pürelerin çok kötü olmadığını söyledi..Pazardan ya da marketten aldığın meyve ve sebze ne kadar doğal ki dedi.. Bencede haklı hepsi hormonlu dedi.. Sürekli olmamak kaydıyla kavanozdaki meyve ve sebze pürelerinden verebilirsin dedi..
Bu akşam da dışarıda yemek yedik..Şeniz Ne zamandır ben dışarıya çıkamıyorum diye eşim kıyak yaptı bana :)))):teytey: Oğlumuzda ordaki mama sandalyesinde herkese gülücükler dağıttı bizde rahat rahat yemek yedik.. dışarı çıkmalar için daha bir güven geldi.. bizim oğlan da dışarıda olmayı seviyor..bize hiç yaramazlık yapmıyor... :dance:

bende nöbetteyim bugece..allahımkorusun..ettimbi cahıllık verdım üç dört kaşık brokolı patates mılupa kavanoz mama..bakalım nolcak..stresten midemi delerimben bu gidişle..allahım ona cefa vermesın..banada akıl versın gaflete düşürmesin....

Umut canım çok stres yapma.. eğer bozulmuş olsaydı ekşirdi..Ve içinde kabarcıklar olurdu.. Ve bebeğin yemek istemezdi.sizde tatmışsınız tadı kötü değildi diyorsun... Bir daha daha dikkatli olursun canım..

Canım ya ben geçmişi okumadım da hakkaten ek gıdaya geçerken yavaş yavaş başlamalıymış boşunda doktorlar 2-3 çay kaşığı demiyorlar.Ağır geliyor bebeklere.Bu arada gaz sancısı olursa kesinlikle kimyonu tavsiye ediyorum doktor önermişti bana kızım anca öyle rahatladı inan.

Canım maşallah oğluna nazar değmesin.Bu arada Gözdecim seninki de çok tatlı.Nasıl büyüyorlar bi müddet sonra emekleyip yürüyecekler de inşşşşşşşşşş.

Gülsüm 'ün dikkatine gamyoncuiremsu :lepi:
dinamic baby 4 numara oluyor sanırım , doğru tahmin kaydirigubbakcemile5

Canım molfıx ın sıtesıne de gırersenız gorursunuz gul de yazmıs o da baksın.. molfıx ın ıkı modelı var bırı dry and soft, dıgerı de dinamic baby..
dry and soft olanın hıcbır modelınde esneklık yok.. dınamıc baby modelınde esnek bantlar var adı ustunde dınamıc hareket vs.. dınamıc baby nın 3 numarası da var 4 degıl yanı esnek olan.. 3 ten baslıyor dıger numaralarda hepsı esnek ama dry and soft un hıcbırı esnek degıl...
ama gul sımdı molfıx e kotu demıs. sanırım dry and soft olanı kullanmıs esnek degıl dedıgınden anladım bırde genıs dedı dınamıc baby de bacak arası uyum dan soz edıyor yanı daha darmıs bende sımdı huggıes ı bıraktım bunu tanıtıyorum tobe yaa kaydirigubbakcemile3 ama ınceledım de o bakımdan sızın de bılgınız olsun dedım.. alırken dınamıc olanı alıcam bakalım o ıyıdır umarım..

Yukarıya bakınız :)))) şutarafagitti
Bende muhallebı vermek ıstıyorum ya:ecrin_bebek:

Bende vermek ıstıyorum bır kere denedım.. mılupa nın kavanoz sutlac mamasını.. hafıf sulandırdım cunku kıvamı sakız gıbı koyuydu.. ama bır cay kasıgı bıle etmed verdıgım sevmedı cunku acayıp oldu..
ama meyve puresını fılan yıyor 4-5 cay kasıgı.. soyle sut le yada meyve suyuyla bebe bıskuvısı vermek ıstıyorum, muzlu meyvelı muhallebıler yedırmek ıstıyorumm... :ecrin_bebek:

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…