- Konu Sahibi Girl and baby
-
- #9.261
iyi akşamlar herkese. ben tamamen ek gıdaya geçtim doktorumuzun izniyle. yoksa canım oğlum doymuyordu. elma havuç ve armut suyu. ayrıca sebze çorbası ve pekmezli yoğurt. sebze çorbasını pek sevmedi bugünkü pirinçliydi. dünkü mercimekliydi. onu içmişti. bilmiyorum ne olacak sonumuz. mamayı da artırdık.
sema alya cım bir ölçek yok. doktorum kabak, patates, havuç, arpacık soğan, brokoli, ıspanak mercimek yada pirinç ve 1 tatlı kaşığı zeytinyağını biraz su ile haşlayıp tel süzgeçten geçir dedi. kesinlikle blendır kullanma dedi. böyle işte.
iyi akşamlar arkadaşlar...
Ben kızıma pirinç unundan mama yaptım tarifin bir çorba kaşığıyla hazırladım ama çok ağır geldi gece kıvrım kıvrım oldu yavrum.ertesi gün bir tatlı kaşığı verdim gece 3 e kadar kıvrandı kabızda oldu.şimdi kesinlikle vermeyi düşünmüyorum.tabi her bebekte aynı olmaz ama kızımı çok etkilediği kesin.neyle başlıycam ek gıdaya bilmiyorum.milupanın 4.aydan sonra sütlü pirinci var lifli onun hafif olduğunu söylüyorlar ama bilmiyorum.
Bu arada gülcüm sen adanalısın di mi bu yemekteyiz yarışmasındakiler beni deli etti ya!bunlar hiç senin gibi değiller
Canım molfıx ın sıtesıne de gırersenız gorursunuz gul de yazmıs o da baksın.. molfıx ın ıkı modelı var bırı dry and soft, dıgerı de dinamic baby..
dry and soft olanın hıcbır modelınde esneklık yok.. dınamıc baby modelınde esnek bantlar var adı ustunde dınamıc hareket vs.. dınamıc baby nın 3 numarası da var 4 degıl yanı esnek olan.. 3 ten baslıyor dıger numaralarda hepsı esnek ama dry and soft un hıcbırı esnek degıl...
ama gul sımdı molfıx e kotu demıs. sanırım dry and soft olanı kullanmıs esnek degıl dedıgınden anladım bırde genıs dedı dınamıc baby de bacak arası uyum dan soz edıyor yanı daha darmıs bende sımdı huggıes ı bıraktım bunu tanıtıyorum tobe yaa kaydirigubbakcemile3 ama ınceledım de o bakımdan sızın de bılgınız olsun dedım.. alırken dınamıc olanı alıcam bakalım o ıyıdır umarım..
Yukarıya bakınız :)))) şutarafagitti
Bende vermek ıstıyorum bır kere denedım.. mılupa nın kavanoz sutlac mamasını.. hafıf sulandırdım cunku kıvamı sakız gıbı koyuydu.. ama bır cay kasıgı bıle etmed verdıgım sevmedı cunku acayıp oldu..
ama meyve puresını fılan yıyor 4-5 cay kasıgı.. soyle sut le yada meyve suyuyla bebe bıskuvısı vermek ıstıyorum, muzlu meyvelı muhallebıler yedırmek ıstıyorumm... :ecrin_bebek:
deryacım migros tansaş uyum vb.her merkette var.genelde soğukların olduğu bölümde oluyr.hani ayran, kefir,günlük süt vb. satılan bölümlerde oluyor.sorun marketteki elemnlara sorarsanız gösterirler.ben reelden 2 kiloluk alıyorum1 hafata gidiyor bana .tabii buzdalabında tutuyorum.yoksam ekşir.leblebi ve ve tarçınla tavsiye edrim.çook güzel oluyor.
deryacım boza heryerde varda 6-7 milyon 1 şişesi
ben bimde buldum 1 şişe 1,90 ondan alıyorum hep hem kıvamı falanda daha güzel daha içilebilir tavsiye ederimm....
BU GÜN BENİM DOĞUM GÜNÜM KIZLARR VE SABAH KALKIP kahvaltı edicem GİYİNİCEM SÜSLENİCEM PÜSLENİCEM ANNEMLERE GİDİCEM MA AİLE DOĞUMGÜNÜ KUTLAMASI YAPACAĞIZ az önce kardeşlerim aradı kutladı beni kocişte kutladı şimdiden aslında sabah 5 te doğmuşum ama hersene 12 den sonra ararlar kızlardeşlerim saolsunlarr KK bile mail atmışşş çok şaşırdım yaahihoyyytkaydirigubbakcemile5 saolsunlarr neyse ben yarın annemde kalabülirimm ama kalsamda kızkardeşimde olucaz akşama ordan girer bakarım muhabbetlerinizee sabah fırsat bulursam gelirim 5-10 dk gelirsem görüşürüz gelemezsem kendinize iyi bakınnn iyi muhabbetler hepinizeeŞeniza.s.
İYİKİ DOĞDUN HİCRAN,SAĞLIKLI VE HUZURLU BİR ÖMÜR GEÇİRMEN DİLEĞİYE....
BU GÜN BENİM DOĞUM GÜNÜM KIZLARR VE SABAH KALKIP kahvaltı edicem GİYİNİCEM SÜSLENİCEM PÜSLENİCEM ANNEMLERE GİDİCEM MA AİLE DOĞUMGÜNÜ KUTLAMASI YAPACAĞIZ az önce kardeşlerim aradı kutladı beni kocişte kutladı şimdiden aslında sabah 5 te doğmuşum ama hersene 12 den sonra ararlar kızlardeşlerim saolsunlarr KK bile mail atmışşş çok şaşırdım yaahihoyyytkaydirigubbakcemile5 saolsunlarr neyse ben yarın annemde kalabülirimm ama kalsamda kızkardeşimde olucaz akşama ordan girer bakarım muhabbetlerinizee sabah fırsat bulursam gelirim 5-10 dk gelirsem görüşürüz gelemezsem kendinize iyi bakınnn iyi muhabbetler hepinizeeŞeniza.s.
Hicrancım doğum günün kutlu olsun Allah çocuklarınla ve eşinle mutlu bir ömür geçirmeyi nasip etsin.
duygucum benimki de doymuyor galiba.geceleri2-3 satte bir kalkıyor emiyor uyuyor.benimki son 15 günde 500 gr. almış maşallah.benimki de seninki gibi iri bir bebek.8200gr.maşllh.68,5 cm.galiba cüsselerine yetmiyor sütümüz.haftaya dr. gidecem.bana ek gıdaya başlıyacaz demişti.ben de sana yazarım.neler önerecek bakalım.mama verme demişti bana.mama obez yapar demişti.kilosu fazla demişti zaten 1 aydır anne sütü sadece..ama ek gıdalara başlayacaz.
iyi akşamlar kızlarr
Bugün doktor kontrolümüz iyi geçti Allaha şükür..
Bora 8600gr ve 66.5cm olmuş.
doktor çok iyi dedi.. Ve ek gıdaya geçmemi istedi..
Elime 4-5 sayfalık bilgilerin, örnek menülerin ve tariflerin olduğu notlar verdi.. İlk bir iki gün elma sonra yoğurt sonra sebze çorbası dedi.. ama biz ilk heves eşimle hemen alışverişe gittik..bir sürü 4. ay dan itibaren yazan değişik mamalardan aldık... Aralarda azar azar yapıp bir hafta sonra başlarız diye.. ,doktorumuz hazır mamaların ve pürelerin çok kötü olmadığını söyledi..Pazardan ya da marketten aldığın meyve ve sebze ne kadar doğal ki dedi.. Bencede haklı hepsi hormonlu dedi.. Sürekli olmamak kaydıyla kavanozdaki meyve ve sebze pürelerinden verebilirsin dedi..
Bu akşam da dışarıda yemek yedik..Şeniz Ne zamandır ben dışarıya çıkamıyorum diye eşim kıyak yaptı bana :)))):teytey: Oğlumuzda ordaki mama sandalyesinde herkese gülücükler dağıttı bizde rahat rahat yemek yedik.. dışarı çıkmalar için daha bir güven geldi.. bizim oğlan da dışarıda olmayı seviyor..bize hiç yaramazlık yapmıyor... :dance:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?