Doğum yapmış olan anneler buraya....

canım 120-120cc iki biberon sağabiliyorum üç saatte bir sonra eve gittiğimde uyuyorsa bebişim bi tane daha sağıyorum...bende iki gündür ayva yiyorum sanki biraz farketti gibi

golden goat keçi sütü mamasına mail atmıştım numune gönderir misiniz diye telefon edip numune gönderemediklerini söylemişlerdi mama ile ilgili bilgi falan vermişlerdi doktorumuzu sormuşlardı .bide alerjik olduğu için deniz, doktorunuzun tavsiyesi ile kullanmanızı öneririz demişlerdi.bugün sabah mail atmışlar numuneleriniz doktorunuza bırakıldı diye . takdirimi kazandılar bakalım bugün gitcez doktora ne diycek :)

HİCRANCIMMMM DOĞUM GÜNÜ KUTLU OLSUN . GÜZEL KIZLARINLA VE KOCİŞİNLE NİCE UZUN YILLARA İNŞALLAH

Kızlar akşam ayva yedim yattım.... yanlız ayvayı yemek ne kadar zor... su ter içinde kaldım çiğnerken...kaydirigubbakcemile3
ama o ne 2 gibi bir kalktım göğüslerim taş gibi olmuş.. :1shokğlum bile şaşırdı ememedi... biraz sağdım artık öyle emebildi.. sütün bolluğundan boğazına bile kaçırdı.. kaydirigubbakcemile3
Teşekkürler Ahmet Maranki... çok seviyorum zaten o adamı... a.s.her derdime bi çare söylüyo... Isırgan ve mayadan kurtuldum.. çok kötüydü zaten tatları...kaydirigubbakcemile5

Canım yemesi zor olduğu için ben de dün hoşafını yaptım onu içiyorum .

ama ben meyvenin hoşafını reçelini falan yiyemem.. anca kendisini yerim...aslında hoşafının daha çok faydası oluyodur...a.s.

valla bende düm ayva yedim yattım, ama öyle sütüm taşmadı neyse şimdi gene yiyorum, bakalım birazdan süt sağcam ne kadar çıkacakkk allahım şöyle bol bol çıksa artık yavvvv

günaydın kızlar

cansucum maşallah boramıza tosun olmuş tosun

cansu sebze çorbası tarifi var mı doktorun verdiği notlarda varsa paylaşırmısın bizimle

şöyle günlük 1 litre süt bırakabilsem oğluşlumaaa daha ne isterim, yetmiyo oğlana 350 cc süt :içelim:

günaydın kızlar

cansu sebze çorbası tarifi var mı doktorun verdiği notlarda varsa paylaşırmısın bizimle

bizm doktor verdi 10 sayfalık bişey akşam eve gidince bakayım caım varsa yazarım bende olmazsa pazartesi scan edip koyarım buraya, o da olmadı diyelim o zaman mail atarım gari.

iyi canım uyuyo şuanda uykucu sıpa :)
bugün doktor kontrolü var bakalım ne kadar kilo almış , ilave bişey başlatacak mı bakalım.
öptüm şimdi gıdısından senin için :)

canım 120-120cc iki biberon sağabiliyorum üç saatte bir sonra eve gittiğimde uyuyorsa bebişim bi tane daha sağıyorum...bende iki gündür ayva yiyorum sanki biraz farketti gibi

kızlar ben de dün akşam ayva yedim.sütüm daha da arttı.gecegögüslerim daha da şişti.hemen sabah birini sağdım.150 cc çıktı.tabii benim ki gece 3 kere emdi.tekrar söylüyorum bebeğiniz sizi emerken diğerini sağın.o da çook farketiyor.çünkü emmeyi bıraktığında süt önce azalıyor sonra kesiliyor..
hepinize günaydın iyi günler aytencim sana da iyi çalışmalar.yazık ya barii cumartesileri çalışma..bir de tam günmüş.allah kolaylık versin canımcım yaakafamçokkarıştı

arkadaşlar hepinize iyi hafta sonları dilerim.
hicrancım doğum günün kutlu olsun canım.
kızlar sizin bebişlerin maşallahı var valla gece uykuları çok güzel.benim kız 11 den önce uyumaz sonra da saat başı uyanır.sanırım dişten ama ben mahvoldum valla uykusuzluktan.
doktordan ek gıda listesi ve tarifi alan arkadaşlar bizimle paylaşırlarsa çok sevinirim.

kızlar o zaman napıyoruz ayvaya devam ediyoruz inşallah taşar süylerimiz aytencim özellikle senle benim...çünkü yanlarında değiliz öyle olsa sık sık emzirdikçe gelirmiş zaten süt....tunahanım için yerim zor da olsa yerim az önce kameradan gösterdiler içim gitti yaaa...muscancım bende deneyeyim bakalım birini emzirip birni sağmayı inşşalllah olur

bi tane manuel pompa mı alsam acaba zaten denizi zor emziriyorum etrafı seyretmek istiyo hep bide onun sesi olunca hayatta emmez

manuel alabilirsin gözdecim.zaten 13-15 milyona var.kolay da oluyor.benimki bambino diye bir marka.migrostan 15 ytl ye almıştım.uyumda gördüm sonra 13 ytl idi.hemde pompayı sıkıyorsun yavaş yavaş o kendiliğinden çekiyor.sürekli elile pompalamıyorsun yani.ara ara sıkıyorsun.o kendidiliğinden şişiyor.bu esnada da sütler foşur foşur..:icecream:

günaydın kızlar

Saol canım valla tam tosun oldu.
Tabi canım
Karışık sebze maması : 4. ayında meyve sularına başladıktan 1-2hafta sonra başlanır.Genellikle öğle öğününde verilir.
1-2 tatlı kaşığndan başlayıp yavaş yavaş arttırılarak verilir.Başlangıçta koyu çorba ,ilk haftadan sonra koyu püre şeklinde hzırlayın..
1.hafta (sebze çorbası) 4 su bar. su,2 orta boy havuç ve 1orta boy patatesi 45-50dk ağzı kapalı kapta pişirin. Düdüklü tencere kullanacaksanız 1.5 su bar. su ile 10-15dk pişirin..
Tel süzgeçten geçirip hiç ezmeden sebzelerin suyunu bir kaba alın.Bir çay kaşığı irmik ile 5 dk daha kaynatın..
2.Hafta (basit sebze püresi)
4 su bar. su,2 orta boy havuç ve 1orta boy patatesi 45-50dk ağzı kapalı kapta pişirin.Tel süzgeçte havuçları ve patatesleri ezerek püre haline getirin. Bu pürenin içine yine irmik katarak 5 dk daha kaynatın..

Hazırladığınız gıdaları 2 saatten fazla oda ısısında bırakmayın.
rondo blender ile çorbaları öğütmeyin..
Nişasta bebeğin sindirimini zorlar.Bu yüzden prinç unuyla yapacağınız maları tercih edin. Mama yaparken kesinlikle un ve prinç ununu kavurmayın. Ek gıdalara başladığınızda her beslenmeden sonra mutlaka bebeğinize su verin..

3.Hafta (karışık sebze püresi)
4 su bar. su,2 orta boy havuç ve 1orta boy patatese 1 çay kaşığı prinç ve her gün bir sebze daha ekleyin..(örneğin ilk gün 3-4 yaprak maydonoz ertesi gün maydanoz ve birkaç yaprak ıspanak ) 45-50dk ağzı kapalı kapta pişirin.Tel süzgeçten geçirin.. Aynı şekilde irmik ilave edebilirsini.z
4.Hafta ( Tam sebze püresi)
Yukarıdaki şekilde hazırlanan püreye bir çay kaşığı zeytinyağı katın.

Muhallebi : 250ml (bir bardak ) süt ya da su ,3 çay kaşığı şeker , 3 tatlı kaşığı prinç unu 15 dk pişirilir..
Ben bunu tercih etmeyeceğim.. Çünkü içinde şeker var..

4-5 aylık normal süt çocuğunun beslenme programı örneği

06:00 1. Öğün Anne sütü
08:00 Ara öğün Meyve püresi
11:00 2.Öğün Sebze püresi
16:00 Ara öğün meyve püresi ya da yoğurt
19:00 3.Öğün Muhallebi
22:00 ara öğün anne sütü

Bunlar sadece örnek arkadaşlarr sizler kendi çocuğununz düzenine göre ayarlayabilirsiin.z..

Arkadaşlar bir de internetten aldığım bir sürü tarif var.. Ama akşama yazabilirim onları şimdi gezemeye gidiyoruz.... Hava çok güzel kaşırmayalım bu güzel günü....

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…