Doğum yapmış olan anneler buraya....

çok garip bir duyguymuş....sütün doyurmuyormu dediklerinde insan sinir oluyor ya..şimdi ispatlı olunca üzüldüm kızıma yetemedim diye....zaten anneler için bu bile depresyon nedeniymiş....tabi ben sayenizde bunları takmayıp ek gıdaları sevdirmeye çalışacağım...

süt ve cici bebeyi doktora sorsaydın cnaım....

süt ve cici bebeyi doktora sorsaydın cnaım....

aman canım doktorlarada neyi sorsan yok olmaz diyolar..gamlı baykuş hepsi..köylerde sütü gelmeyen kadınlar doğar doğmaz dayıyolar bebişlere inek sütünü..sağıp,kaynatıp içiriyolar..bizimki modern hayat takıntıları..benim yakın bi yabancı arkadaşım var hollandalı..iki çocuğu var ..ikisinde sütle büyütmüş doktor tavsiyesiyle..bizim doktorların yasakladığı şeyleri duyunca ağzı açık kalıyo kadının..sağol hayatım düşündüğn içina.s.

canım sen de başlamışsın ek gıda ya birşey sorcam neler veriyorsun ve nasıl bir düzende veriyorsun
bi de sebze çorbası yaptınmı hiç yaptıysan nasıl yaptın?
amma sordum demi delikafadulden
valla canım ben belli bir düzende vermiyorum.ne denk gelirse ve ne zaman acıktığını ve sütümle doymadığını hissedersem o zaman veriyorum.
sebze çorbası vermedim hiç ama yoğurt çprbası verdim bi de sebze püresi verdim.onu da özel olarak yapmadım.bize yaptığım yoğurt çorbasından ve yine türlüden içindeki sebzeleri ezerek yedirdim.ama ağustos annelerinde güzel tarifler var.
sebze çorbası-havuç,patates,ıspanak,kereviz,pirinç haşla blendırdan geçir,biraz zeytinyağı kat.
ben düzenli olarak elma suyu ve püresi,havuç suyu,cici bebe,yoğurt,pirinçli mama veriyorum.bunların da hepsini aynı gün vermiyorum dönüşümlü olarak veriyorum.

aynen canım sana katılıyorum.ilk kzımda 6 ay anne sütü,kesinlikle başka bişey verme dediler.ben de onları dinliycem diye vermedim.çocuk hiç durmaz geceleri hep ağlar.annem dedi o duymuyodur sen mama ver diye.bi verdim çocuk kuzu gibi oldu.bebeğim açlıktan durmazmış meğer.ben nasıl üzüldüm anlatamam.şimdi daha deneyimliyim valla beslenme konusunda doktorları hiç dinlemem.onların kendi çocuklarına verdiklerini görseniz şaşarsınız.ayrıca ben de sütü suyla karıştırıp içine cici bebe koyup veriyorum.

canım ben de tam bir düzen kurmuş değilim ama sebze çorbası verdim birkaç kere, geceleri yatmadan önce muhallebi veriyorum (bunu hergün veriyorum 1 haftadır) bunun dışında da havuç suyu veriyorum sadece elma suyu gaz yaptı bize

bugün hero babynin kavanozlardaki pürelerinden deneyelim dedik ama çok berbat onlar ya ben de hiç sevmedim onurda çok iştahlı bir bebek olmasına rağmen onları yemedi bebeğim

bizim doktorumuz hiçbirşeyi kısıtlama dedi neyi seviyorsa ondan az az başla dedi ama yoğurt mutlaka yesin dedi canım
bu arada bende muhallebisinde sulandırılmış süt kullanıyorum

Son düzenleme:
Merhaba kızlar iki gündür giremiyorum annemle babam geldi dün ikinci dönem okula başlayacam ya kızıma bakacaklar inşallah arkadaşlar bugün kızıma yoğurt yaptım ilk defa verecem kaç kaşık vereyim sizler yoğurt veriyor musunuz yoksa daha erken mi?

valla çiğdemcim ben de o konuda zorlanıyorum doktorumuz daninoların zararı yok ama alışmasın kendin yaparsan daha iyi olur dedi ama hergün biraz zor oluyo bazen unutuyorm bi de tutturması bi mesele zaten

hazır meyveli yoğurtlardan hoşlanmıyorum hiç nedense..yoğurdun içine ben meyve rendeleyip ekliyimde veriyim bari...

merhaba canım öncelikle gözünaydın annenler geldiği için;
bence yaptıysan bir dene bakalım sevecekmi hem öğrenmiş oluırsun tepkisini 2 veya 3 çay kaşığı ver bence

fatmacım sebze çorbasını doktor bana mikser ve blendr yok dedi...cam rende dedi..hatta birşey daha dedi aklımda kalmadı...sen nasıl yaptın....

bana herhangi bir tarif vermedi ama nette okuduğum tariflerde tel süzgeç cam rende yazıyor ama bazı sitelerde blendırda var ben şu ana kadar blendırdan geçirdim onur çok severek yedi

yoğurdu ben kendim mayalıyorum... Kendimize de Bora ya da..
Kıvamı daha sulu olması daha iyi bence daha kolay yutarlar diye.. bir de Bora da normal pastörize sütle yaptığım yoğurt alerji yaptı.. Ama yarım yağlı sütle mayaladım hiç dokunmadı... Bende yarım yağlı sütle yoğurt yapıyorum.. Küçük saklama kabına günlük 200ml lik sütlerden alıp mayalıyorum..
Meyveli yoğurdu da dışarıda değilsem evde kendim yapıp vermek istiyorum.. Bir de blender mikser yok dedi bizede dr umuz.. Ve yaptığın hiçbirşeyi biberonla verme dedi.. Önemli olan kaşığa alışması dedi...

kızlar ek gıda konusu çok güzel ama benim onurum uyudu benimde çok uykum var yatacağım siz devam ederseniz yarın okurum artık

herkese iyi geceler deliksiz uykular

iyi geceler Fatma... Umarım hepimiz deliksiz uyuyabiliriz... bende 12 yi bekliyorum ki Bora nın mamasını yedirip öyle yatayım... bizim ki de 8:30 da uyudu bu akşam inşallah sabaha karşı uyanmazzlaelaelaelaelae

canım macrol için doktora emzirdiğini söylediysn ona göre yazdıysa sorun yok...artık büyüdü bebişin bir soun olacağını sanmıyorum...ama iki antiiyotiğe gerek yok..amoklavin kaç gün kullandın?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…