Doğum yapmış olan anneler buraya....

caım bilgilerini pylaştığın için öok teşekkürler...benim doktorum bundan farklı çorbada irmik değild de pirinç koy dedi..bir de 1 çay kaşığı zeytinyağı koy dedi...

selam kızlarrr evdeyiz pazar günü yinee üzerimde bir halsizlik var uyumuka istiyorum heppp ceylin dün gece yine 3:30 da yattııı sabahta 11 de uyandı hala ayaktaa
bu arada bende bugünn yoğurt verdim kızıma kendi mayaladığım yoğurttan içinede bebek bisküvisi koydum ezdim iyice ilk defa yedi ama çok sevdi zaten kaşıkla yemeyi seviyoz zilli kuşummm bakalım rahatsız edecekmi kuşumu

aytencimm maşallahhh ohhhhhhhhhhhhhh ferahhh frahhhh bu soğuk havada seni öle görünce üşüdüm kızzzzzzzzzzzzzzzzz:roflol::roflol:

Betül ve Özlem çok geçmiş olsun
Ben de gribim inşallah ayçaya da bulaşmaz. doktora sormadım ama benical cold içiyorum sabah akşam.ne yapiim ilerlemeden gheçsin diye...
ek gıda konusunda her doktor farklı şeyler söylyor anlaşılan.bizim doktorumuz çorbalara az tuz ve zeytin yağı eklenebilir demişti.O yüzden doktorların tavsiyelerini bu gibi konularda fazla takmıyorum, sütüm varsa hiç bişey vermiyorum o gün sütüm azsa pirinç unlu mama hazırlıyorum,veya hero babay organik pirinçli irmikli aldım onu yapıyorum,veya hemen cezvede sebze haşlıyorum ve öğün olarak da veriyorum.Mama verdiğim gün su da veriyorum.Pirinç unu olarak ben arı mama aldım onu veriyorum normal pirinç unuyla yapmıyorum hatta mamayı sade suyla değil,seyreltilmiş az yağlı sütle yapıyorum.Daha besleyici oluyor.Bence her bebek ve anne kendi kuralını ihtiyacına göre kendi belirlemeli tabii temel doğruları göz ardı etmeden.Şimdi sütün dolup taşıyorken bebek de emmeye doyamıyorken mama veya ek gıda vermenin tabiki anlamı yok.
.

Son düzenleme:
teşekkür ederiz gül.a.s..
dediğin doğru,süt varken ek gıdaya gerek yok,ama illaki verilecekse abartmadan herşeyden azar azar konulabilir.kimi doktor yağ koyma diyo, kimiside koy diyo.insan napacağını bilemiyo.bu yüzden abartmadan az yağ az tuz koyabilirsiniz.çok az şeyin neye zararı olabilirki.eskiden annelerimiz bizi kendi yedikleri yemeklerin suyuyla büyütmüşler.gayette sağlıklıyız allahıma şükürler olsun.kaydirigubbakcemile2

teşekür ederim kızlar hepinize mersi yorumlar için, kıyafetim biraz şeyleri ön planda tutmuş ama orda ben 7 aylık hamileydim heryerim şiş doğal olarak yanaklar ve binumum yerler şiş.:)))

Merhaba kızlarr
Ben geldimm.....
dışarıdaydık bugün gezdik bol bol... ama beni temiz hava çarptı galiba acayip başım ağrıyor.... EE tabi her gün evde havasız dışarı çıknca bünye kendini şaşırdı...
Oğlanı uyuttum.. Akşam üstü de çaya misafirlerim gelecek...

Muscan süperr olmuş oğlunun resimleri....
Aytege süpersin maşalllahhh
Başka kim nelr yazmıştı hatırlayamıyorum arkadaşlarr beni mazur görünn... Rep veremiyorum ama en kısa zamanda rep lerinizi ödeyeceğim.. Borcum olsun..

betülcüm tadını sevebilir ne versen yer zaten şua bebişlerimiz....sen herşeyi tek tek dene canım...mesela elma ve hvuç suyu vermişsin ya....3 gün birini sonraki 3 gün diğerini vermen gerekiyor...takip edebilmen için...sonra püreye geçiyorsun...onuda elma havuç b,rşey yapmadığı için öncelikle elma-havuç karışımı verebilirsin....sonra bence şeftalili olanı denemediğin birşey olduğu için....ondada sorun yoksa cici bebe eklemelisin...tabi bu sadece benim görüşüm..benim kız alerjik çıktığı için ben herkesin dikkat etmesinden yanayım....

canım bu kadar uzun olmasa da gece 2 de falan eve gelsenişz olur kaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3 eve süt sağıp bırakırsın.....eğlenirsin dinlenmiş olursun valla.....sırnaşık şey

fatmacım benim doktorum önce suyu vereceksin dedi...tabi herseferinde başka sebzeler eklemeyideneyerek...zamanla suyu az olcak püre gibi olacak dedi...

fatmacım bnim doktorum şehriyeyi 6. ayını doldurdoktan sonra vereceğiz dedi...şuan pirinç koy dedi....

canım öyle deme bence ya..ben de yeni aldım pompamı...duru neredeyse 5 aylık olacaktı aldığımda...ama işe yarıyor valla...sağolsun aytencim tavsiye etti...beni emmediğinde sağıp bibronlşa veriyorum lıkır lıkır içiyor ...sen de dene bence...anne sütünün yerini tutamaz hiçbirşey....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…