- 9 Nisan 2008
- 2.747
- 78
- 318
- Konu Sahibi Girl and baby
-
- #10.861
Ek gıda için çorba nasıl yapılır diye sorulmuş? Doktorun bize verdi bir kağıt onda yazıyor şöyle bir orta boy patates ve havuç ağzı kapalı bir kapta 40-45 dk kaynatılır tel süzgeçten geçirilip suyuna bir kaşık irmik ilave edilip 5 dk daha kaynatılır.önce suyu verilir buna hergün bir çeşit artırılarak devam edilir(maydanoz,kabak,ıspanak,kereviz gibi) 1-2 hafta sonra bunlar tel süzgeçten geçirilir püre şeklinde verilir yine irmik ile...
Meyve suyu cam rende ile rendeleyip tel süzgeçten süzülüp verilir
meyve püresi cam rende ile hazırlanır mevsim meyveleri ile..
Yoğurt evde mayala veya güvenilir bir markanın alabilirsiniz dedi hatta kendini aştı meyvelide alabilirsiniz dedi...
Çorbaya bir tutam tuz atabilirsin ama yağa başlama dedi...
Çorbaya 6 aydan sonra yağsız kıyma kullanabilirsin dedi
Kesinlikle blender ve mikser kullanma dedi
ve ekledi tüm bunlar tadımlık olacak 6 ayı dolunca sütün yetmezse öğün olacak yoksa 8.aya kadar anne sütü diye ekledi..
Ama doktorum şahsına münhasır çok rahat bir adam onun için herşey normal..ALternatifsiz bir şehirde olmanın sonucu ama ek gıdalarda uyuştuk gibi:)))
]ek olarak pirinç unu ve nişastaya kesinlikle hayır dedi..
Uzun olmuş kusura bakmayın
Arzu yenı gordum maşallah çok guzel cıkmısınız.Allah nazardan saklasın ikinizide..
teşekkür ederiz gül.a.s..Betül ve Özlem çok geçmiş olsun
Ben de gribim inşallah ayçaya da bulaşmaz. doktora sormadım ama benical cold içiyorum sabah akşam.ne yapiim ilerlemeden gheçsin diye...
ek gıda konusunda her doktor farklı şeyler söylyor anlaşılan.bizim doktorumuz çorbalara az tuz ve zeytin yağı eklenebilir demişti.O yüzden doktorların tavsiyelerini bu gibi konularda fazla takmıyorum, sütüm varsa hiç bişey vermiyorum o gün sütüm azsa pirinç unlu mama hazırlıyorum,veya hero babay organik pirinçli irmikli aldım onu yapıyorum,veya hemen cezvede sebze haşlıyorum ve öğün olarak da veriyorum.Mama verdiğim gün su da veriyorum.Pirinç unu olarak ben arı mama aldım onu veriyorum normal pirinç unuyla yapmıyorum hatta mamayı sade suyla değil,seyreltilmiş az yağlı sütle yapıyorum.Daha besleyici oluyor.Bence her bebek ve anne kendi kuralını ihtiyacına göre kendi belirlemeli tabii temel doğruları göz ardı etmeden.Şimdi sütün dolup taşıyorken bebek de emmeye doyamıyorken mama veya ek gıda vermenin tabiki anlamı yok..
ay muscan çok güzel olmuş ya.hangi programmış o. söylede bizde yapalım kız.
yok verdım canım, cok duzenlı hergun degıl ama ara ara elma ve havuc suyu verdım... kıvamını bıraz daha kolay yemesı ıcın ayarlıyorum dırek katı muhallebı gıbı olmuyor suan verdıklerımın..
Allah biliyorya içimden geçenide söyleyem annem duymasın bunlarısengözlerimebaksanab düşündüğümü tüüüü sana der :tomato:
böyle yağız geceleri kalkmamaya başladığı zaman olsa onu anneme bıraksak ben ogünde kuaföre felan gitmiş cix giyinmiş kokoş olsamkaydirigubbakcemile2 yağızı anneme koysak ercan beni alsa yemek yesek baronda (burda bir restorant)yerimseniben11 kadar felan yemekten çıksak efes pub a gelsek aççık hızlı müzik dinleyip yesek içsekkaydirigubbakcemile3 saat oldu tabi 1 felansositososito ordan çıksak canlı müzik dinlemeye sabaha kadar şarkı söyleyip eğlensek 4 e kadar felan :)))))))))) :sm_cool:evimize gelsek sonra ama ev derli toplu hiç bulaşık yok zerre toz yok neyse çok ayrıntı oldu yatsak uyusak yada başka bişi işte :asigim:sabah olsa öğlene anca kalkarız zati benimki kayfaltıyı hazırlamış beni güllerle uyandırsakahvaltımızı aşk sözleriyle etsek :asigim:ve bitirsek sonra yağızı almaya gitsek ne güzel olurdudelikafadulden
cansu bişey sorcam sana senin ekgıda teriflerinde şöyle bir tarif var ya
" 1.hafta (sebze çorbası)
4 su bar. su,2 orta boy havuç ve 1orta boy patatesi 45-50dk ağzı kapalı kapta pişirin. Düdüklü tencere kullanacaksanız 1.5 su bar. su ile 10-15dk pişirin..
Tel süzgeçten geçirip hiç ezmeden sebzelerin suyunu bir kaba alın.Bir çay kaşığı irmik ile 5 dk daha kaynatın.. "
bu tarifte sebzenin suyunu bir kaba alın
irmikle kaynatın diyor burda sadece suyunu mu kaynatacağız haşlanan sebzeleri o gün vermeyecek miyiz bunu anlayamadım CADIARZU sen yaptın mı hiç bundan ?
tamam canım anladım
ben biraz önce havuç patates ve kabağı düdüklüde haşladım suyunu ayırdım sebzelerini süzgeçten geçirip püre yaptım, suyuna da tel şehriyeyi iyice kırıklayıp biraz da irmik katıp kaynattım çorba oldu yarın deneyecez bakalım bu çorbayı sevecek mi
bu çorbayı kendim uydurdum ama deneyecek olan varsa bilsin
Arkadaşlar cevaplar için teşekkür ederim
ama ben mamaları yaparken çoğu zaman şeker koymuyorum yani sadece pekmezin şekeriyle o da pekmezi annanem yapıyor az şekerli yani üzümün kendi şekeri var sadece içinde.Tadına bakıyorum benim sütümle aynı ölçüde şekerli gibi.
Bence benim göğsümden süt yavaş geliyor gibi yani bir kaç delikten birden geliyor aslında yavaş veya az değil ama yine de ağzına çok çok gelsin istiyor ağzını doldursun istiyor sanki gibime geliyor.Çünkü kaşıkla verirken bile sonraki kaşığı bile bekleyemiyor ağlıyor hemen,kaşığı eliyle ağzına itmeye çalışıyor.Ben napiim bu çocuğu yaa,
sağ demişsiniz uğraşamam ben manuel pompayla her an zaten şimdi annemdeyim getirmedim de buraya ,bundan sonra da elektrikliye para vermek istemiyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?