Doğum yapmış olan anneler buraya....

sizede cok gecmıs olsun canım umarım en kısa zamanda ıyılesır tum bebısler, hastalar.. tesekkur ederım canım.

tesekkur ederım canım bılgıler ıcın aynı dedııgn gıbı devam ettım bende.. suan ıkı uc defa bebe bıskucu verdım elma ve seftalı puresı ıle bırlıkte.. az bır mıktar ama sevdı sankı.. bakalım sebzelerıde sırasıyla deneyecegım sever umarım..

Duygu tesekkur ederım canım evet ates gercekten cok onemlı benımde tek korkum o bakalım sabahtan bu yana pek cıkmadı atesı uzerını hep ınce bıraktım.. aksama dogru sankı bıraz daha ıyı oldu kendıne geldı gıbı bakalım yarın daha da bellı olur..ALlah tum hastalara acıl sıfalar versın ınsallah..

Son düzenleme:
herkeze selam..annemden dün gece döndük..resmen kovulduk:)annem senınkı cok edepsız kızım bende yaşlanmışım artık sen fazla kalma eşin en iyi yardımcın deyıverdı..haklı..benımkı ağladı durmadı elınden gelenı yaptı....geçmişi pek okuyamadım..betül geçmiş olsun canım..yavrular böylebüyüyecek işte..bizde antreman ypmış oluyoruz..bugun uzun zmndn sonra komşu toplantısına gittim..40 gunluk bebekle geldı ust komşum..baktım ne rhat..ben 40 gunlukkken parmagımı ıslatıp hava kontrolu yapıyodum resmen o derece huzursuzdum..valla pışpışladı emzirdi emziğede alışmış uyuttu oturdu..bıraz dınlenmeye çalışmıştım haftasonu pek olmadı..yarın sütümü arttırma yollarına başlıcam..boza yaramadı..bana gene neıyısı steeltea..işllh enazından 8 9 ay azda olsa verebılırım....yoksa kötü bi anne oldugumu düşünürüm..buda vicdnımı biömür huzursuz edicek...ekgıda tarıflerı bana okul yıllarımdakı ders notlrını hatrlattı..nefret ederdım çalışmaktan..halada öyleyim..aldım mıgrostan püreler,muhallebi,sebzeler..yogurduda hayatımda ılkkez bu gece denedım bakalım tutcakmı tutrsa dişimi kırıcam:)tüm hasta yavrulrımıza geçmişler olsun..rabbim dermansız dertlere garketmesin..bızlerede güç kuvvet içhuzuru sağlık versin...

betülcüm slm nasılsın bebiş hasta sanırım geçmiş olsun bende havuç ve elma dısında bişey vermek istiyorum ama daha karar veremedım...

canım seni çok iyi anlıyorum...benimkilerde kovmyor ama balıyorum yoruluyor seslerini çıkaramıyorlar...hissediyprsn yani :))kayınvalidemla aynı şehirdeyiz oda günüd zve akşam geliyor ama kaçacak yer ve bahane arıyor resmen....

süt konusunda da ben de bu ara herşeyi deniyorum...ama benim kız artık göğsümden emmiyor...kıyameti koparıyor...önce deniyorum olmuyor sağdıüım sütü veriyorum...her öğünde sağıyprum ne yazıkki emmediği için....tabi emmesi ile sağmak aynı olmuyor....neler neler yedim ya...patlayacağım...

ben de bugün hayatımdaki ilk yoğurdu mayaladım...çok güzel tuttu...yediridm bile öğlen...

betülcüm slm nasılsın bebiş hasta sanırım geçmiş olsun bende havuç ve elma dısında bişey vermek istiyorum ama daha karar veremedım...
canım ben bir de armut denemiştim ama alerji yaptı...sonrasında dr tavsiesi ile milupa sütlü pirinçli muhallebi verdim ama az az 3 gün....kıvama alışsın diye...2 gün elma havuç püresi verdim...bebelac...bugün de yoğurt denedim bakalım...birkeç gün deneyeyim yoğurdu sırada sebze çorbası ve bebelac ilk tahıllar maması var deneyeceğim....sonra öünleini oturtacağım bakalım...

canım duyuştum armut alerji yapıyo dr bna bunyesı alerjik dedi örgü bişey giydiremıyorum hemen kabarıyo oyuzden şimdi ne versem karar veremedım dun sadece yogurtlu çorba vardı 2 çay kasıgı verdim ama çok az içti aldıgım kıtapta ilk ek gıda için patates buharda pişmiş ve kendı sutunuzle sulandırın dıyo ama bana erken gelıyo patates için bende mı pirinç unla muhallebi yapsam? :uhm:

kızlar benm kız çok huysuzlandı yoğurt dokundu galiba bayaa sıkıyordu kendini yeni yatırdımmm inşallah uyurr biraz barii gaz yaptı sanırım yaaa

iyi geceler güzel anneler..yarın ikiz kardeşim gelecek oyüzden çok mutluyum.5 gün falan kalacaklar.o yüzden buraya pek sık giremeyebilirim.bebişleri ve kendileri hasta olan tüm annelere acil şifalar diliyorum.
hepinize mışıl mışlı tatlı uykular dilerim..

patatesi bana çorba için veri dr...havuç,patates,pirinç 1 çay kaşığı z.yağı....suyunu ver dedi..

papates direk verilirse bencede erken sanki..milupanın brokolı patatesini aldım..ılık suyla çorba kıvamında üç kaşık kadar vericem..prinçli muhallebiyi bende aldım mılupanın..kıvamını çok koyultmuyorum..bıkaçkez verdim biberonla...

kızlar benm kız çok huysuzlandı yoğurt dokundu galiba bayaa sıkıyordu kendini yeni yatırdımmm inşallah uyurr biraz barii gaz yaptı sanırım yaaa

benimkide çıldırdı bgün ve beni de çıldırttı...biz de bugün ilk defa yoğurt verdik...5 çay kaşığ...ama çok gazı var...kakasını yapana kadar durmadı huzursuzluktan....hiç emmedi de bugün....şuan ayağımda uuyor...benimde tuvaletim var :) nasılkalkacağım bilmiyorum...eşimde nöbetçi....

canım yogurt gaz yapan bir yiyecek dikkat etmek lazım verirken karnıbahar ve brokolide çok gaz yapıyoo....
inşallah gece uyur bebişin

kızlar size birkaç tarıf yazayım
2 orta boy elmayı soyun çekirdeklerini ayırınbir tencerde 4-5 çorba asıgı su koyarak7-8 dk pişirin daha sonra ezip içine bir kaç damla su ilave edippere şeklinde verebilirsınız
bu tarıfı havuç,armut,patates içinde yapabilirsınız.
armut ile elmayı aynı sekilde 7-8 dk pişirp az su yada kendi sutunuzle sulandırıp püre yapabilirsınız.patatses havuç ve anne sutunu yıne aynı sekılde hslayıp pure halınde verebilirsınız.
1/4elma
1/4muz
bir çay kasıgı portakal suyu
elmaları7dk haslayın içine muz ve portakal suyunu koyup püre yapın bekletmeden tüketin.

gaz yaptı kesin ben bebek bisküvisi de kattım içine erittim içinde öle verdim yedi hiç yabancılık ta çekmedi baya baya sevdi ama gaz yaptı ıkınıp sıkılıyor poposunu açtım zeytin yağı sürdüm gaz çıkardı biraz bende gaz şurubunu verdim birazda rezene içti kabızlıkta var acaba ondanmı yaptı bilemiyorum ama gündüz yapmıştı kakasını birazz valla zor allah kolaylık versin hepimize şu ek gıdalara geçişte değişiklik gösterecekler biraz ama geçer alışınca bebişler

bende armutu haşmalamayı düşünüyorum dr armut verdi ama püre halinde demişti bende rendeden geçirip veriyorum katı gıdaya alışkın olmadıklarından pek sevmedi bizimki armut deveci armutu tam rendede erimiyor zaten ben elmayı az su ile haşlayıp vermiştim daha önceleri ama armutu hiç yapmadım yarın yapıcam bugün milupanın armutlu mandalinalı püresinden verdim yedi yarısını evde 2 tane daha var onlarıda veririm bir ara bidaha almıcam onlardan yaa pek güzenemiyorum nlara çünkiii taze taze daha iyi ama heves edip almıştım işte duruyorlar dolaptaa:roflol:

günaydın...11de yattık 7 de kalktıkk..üstümde fena bi yorgunluk var......yogurdum tutmuş pekde guzel oluyomuş evde yapılınca...pazartesı......ayın kaçı unuttum..şimdi biraz cartoonnet seyredıyoruz...sonra evde arabayla gezıntı ...şansım varsa 9 da dogru uyuruz..bi posta mama yerız arada..yogurt çogumuzda gaz yapmış ama denemekten başka çrem yok...güzel birgün olsun......

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…