- 1 Ekim 2007
- 7.619
- 185
- 698
- Konu Sahibi Girl and baby
-
- #10.921
Günaydınnn herkese güzel bir hafta diliyorum.
Cansucum geçmiş olsun.Allah şifa versin canım.Gaz sancısı bızde ılk aylar hıc yasamadık şimdi ara sıra oluyor nedense anlamadım.Ek gıdayada tam gectık sayılmaz nadıren elma havuc suyu falan verıyorum.Aslında bende yavas yavas püre vermek ıstıyorum ama püre haşlanarakmı verılıyor yoksa cam rendeden gecırıyoruz ya elmayı onun püresimi??
kucağına al emzirir pozisyonda, sonra kıçını pışpışla bi yandan da saalllaa ya da ayağında saalllllaaa, belki faydası olur canım, ya da bir sıkıntısı mı var acaba, bir yerlerimi ağrıyor, elma yağı al topuklarına karnına sür bakalım belki karnı ağrıyodur yoksa durup duruken saattee bir kalkmaz bebekler yaaa. karnıda tok diyosun.a.s.
duygucum günaydın, ben dün elma verdim ama cam rendeden değil tel süzgeçten geçirdim nasıl bir sakıncası var acaba, neden cam rende.
aytencim saol..valla süper evyogurdu..bende gunluk bulamadım..normal kutulardan yaptım..cansucum geçmiş olsun..dediğin gbi tek derdımız gaz naz olsun..rabbım bşka sıkıntı vermesın..sen halıhazırda borapaşaya hangı mamayı verıyosun?serencim geçmiş olsun..benımkını anlatmışsın..duzelıcekler umarım..durmuyo benımkı durduramıyorum..valla annem hadı evınıze gıdın deyıverdı...
Aytencım meyvelerın vitamın degerını kaybetmemesı ıcın cam rendeden geçirilmesi gerekiyor.Ama haşlanarak yapıldıgında nasıl oluyor ben bılmıyorum.Meyve suyu yapacagın zaman mutlaka cam rende kullan canıma.s.
Bebek İçin En İyi Başlangıç Meyveleri Nelerdir?
Sebzelerle aynı zamanda yada bir kaç gün sonra meyvelerede başlıyabilirsiniz. Meyveyi akşam üzeri yada öğleye doğru verebilirsiniz. Meyveleri cam rende ile rendeleyip suyunu süzün ve o sudan bir kaç kaşık verin. Bir kaç gün sonra püre kısmını yedirmeye başlayın. Elma, armut gibi sert meyveleri ilk başlarda buharda pişirip yumuşatarak yedirebilirsiniz. Meyvelerin bir kaç tanesini karıştırarakta yedirebilirsiniz.
En iyi başlangıç meyveleri; elma, şeftali, muz, avakado, armut. Dikkat etmeniz gereken en önemli nokta meyveleri mevsiminde vermek. Muz kabızlık yapabilir. Bu nedenle çok sık vermeyin.
Günaydınnn herkese güzel bir hafta diliyorum.
Cansucum geçmiş olsun.Allah şifa versin canım.Gaz sancısı bızde ılk aylar hıc yasamadık şimdi ara sıra oluyor nedense anlamadım.Ek gıdayada tam gectık sayılmaz nadıren elma havuc suyu falan verıyorum.Aslında bende yavas yavas püre vermek ıstıyorum ama püre haşlanarakmı verılıyor yoksa cam rendeden gecırıyoruz ya elmayı onun püresimi??
canım duyuştum armut alerji yapıyo dr bna bunyesı alerjik dedi örgü bişey giydiremıyorum hemen kabarıyo oyuzden şimdi ne versem karar veremedım dun sadece yogurtlu çorba vardı 2 çay kasıgı verdim ama çok az içti aldıgım kıtapta ilk ek gıda için patates buharda pişmiş ve kendı sutunuzle sulandırın dıyo ama bana erken gelıyo patates için bende mı pirinç unla muhallebi yapsam? :uhm:
kızlar size birkaç tarıf yazayım
2 orta boy elmayı soyun çekirdeklerini ayırınbir tencerde 4-5 çorba asıgı su koyarak7-8 dk pişirin daha sonra ezip içine bir kaç damla su ilave edippere şeklinde verebilirsınız
bu tarıfı havuç,armut,patates içinde yapabilirsınız.
armut ile elmayı aynı sekilde 7-8 dk pişirp az su yada kendi sutunuzle sulandırıp püre yapabilirsınız.patatses havuç ve anne sutunu yıne aynı sekılde hslayıp pure halınde verebilirsınız.
1/4elma
1/4muz
bir çay kasıgı portakal suyu
elmaları7dk haslayın içine muz ve portakal suyunu koyup püre yapın bekletmeden tüketin.
günaydın...11de yattık 7 de kalktıkk..üstümde fena bi yorgunluk var......yogurdum tutmuş pekde guzel oluyomuş evde yapılınca...pazartesı......ayın kaçı unuttum..şimdi biraz cartoonnet seyredıyoruz...sonra evde arabayla gezıntı ...şansım varsa 9 da dogru uyuruz..bi posta mama yerız arada..yogurt çogumuzda gaz yapmış ama denemekten başka çrem yok...güzel birgün olsun......
MERHABA GÜNAYDINN
ben yorgunluktan bayılmak üzereyim.. mirmirmirmir
cuma akşamı ateş yüzünden uykusuzdum c.tesi ve dün gece de gaz sancısından..
bora uykusunda mıkırdandıı.. Ben hher saat başı kalkıp 15-20dk gaz çıkarmaya çalştım.. Yattım yine mıkırdandı.. Off bizim ne güzel düzenimiz vardı ama ateşden sonra düzen faaln kalmadı..-tatlicadiarzu-Bir söz vardı zaten çocuğumun hasta olmasına yanmam huy değiştirdiğinie yanarım diye.. Bizimki aynı böyle oldu... kafamçokkarıştı
gündüz bilehep aynı saatte uyurdu iki gündür nevri döndü bizimkinin de..
kafamçokkarıştı
Allah kimsye hastalık vermesin.. uyksuzluk varsın gazdan olsun...
Yeter ki bebişler iyi olsunn biz uykusuz olsak da olur..
senağlamasenağlama artık oynamaya bıle vaktım yok ınanki
egem cok yoruyor coookkk uykusuzluktan gozlerım batıyo duzenı bozuldu gece ıkı saatte bı kalkıyo yada bır saatte bi kalkıyo uykuyu ozledım suan bıle kucagımda durmuyo oglenlerı yarım saat bılemedın 1 saat uyuyosenağlama nıye bole anlamadım bole degıldı neguzel duzen kurmustum gecelerı uyurdu cok huzursuz benı emzık nıyetıne kullanıyosenağlama dun mama yaptım actır doymuyodur dıye yıne uyandı uyumadısenağlama anlıcan depresyondayımmmmmmmmmmmdelikafadulden
bana bişiler soleyın nasıl bu cocugu uyutucam onada gunahyaaaasenağlama
serencim dert etme bizimki de hep ellerini ağzına götürüyo hatta sürekli ağzında bence o açlıktan değil...herkes çok bilir zaten hemen aç kalıyo bu bebek derler sen milllete bakma canım...bizimki de hep kucak istiyo mesela kucaktan indirince durmuyor...ama çok şükür uykusu geceleri normal en azından...
bu bebekler niye böyle yapıyor emmeemek içiin kendilerini yırtıyolar, hadi ben bütün gün yokum çocuk biberona alıştı, ama bakıyorum evde olalardada aynı sıkıntı var, doktoraa sormak lazım en yakın kim gidecekse bir soruversin kızlar yaaa bebek neden annee memesini istemez diyeee
Umutcum maşallah ne guzel yogurdun tutmus:)bak bırde tutmaz dıyordun:)Bende yogurt yapma makınesı var sinbonun..Gecen sene kıpada 25 ytlydı aldım.Ama yogurdu oyle dısardakı yogurtlar gıbı sert yapmıyor sulu sulu oluyor.Senınde oylemı oldu canım.Bebıse mayaladın demı?Nasıl yaptın anlatırmısın?
evet haklısın herkes cok bılıyo nedense sınıroluyorum ellerını emınce hemen ac bu cocuk dıyolar
agzına azcık degısık bısey verıyolar bızımkıde yalanıyo hemen ay bu cocuk doymuyo oluyo valla iice terelelli oldum
sen ek verıyormusun cnm
YOK KIS GAZ FALAN YOK COK SUKUR ZATEN BIZIMKI KIPIR KIPIR YERINDE DURMUYO ELLER KOLLAR MOTOR GIBI CALISIYO KENDI KENDINEDE GAZINI ATABILIYOR
HER AKSAM HAKIKI ZEYTINYAGIYLA HERYERINE MASAJ YAPIYORUM
BEN REZENE ICIYORUM ARADA BEBEGIME İYİ GECELER CAYI VERIYORUM YINEDE FAYDA ETMIYO
EKLERE GECSEMMI DIYEDE DUSUNUYORUM İŞTE
NAPICAGIMIDA SASIRDIM HER KAFADAN BİR SES CIKIYO DOKTORDA BULAMADIM KENDIME TEK SORDUGUM DANISTIGIM SIZLERSINIZ
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?