Doğum yapmış olan anneler buraya....

Günaydınnn herkese güzel bir hafta diliyorum.
Cansucum geçmiş olsun.Allah şifa versin canım.Gaz sancısı bızde ılk aylar hıc yasamadık şimdi ara sıra oluyor nedense anlamadım.Ek gıdayada tam gectık sayılmaz nadıren elma havuc suyu falan verıyorum.Aslında bende yavas yavas püre vermek ıstıyorum ama püre haşlanarakmı verılıyor yoksa cam rendeden gecırıyoruz ya elmayı onun püresimi??

duygucum günaydın, ben dün elma verdim ama cam rendeden değil tel süzgeçten geçirdim nasıl bir sakıncası var acaba, neden cam rende.

Umutcum maşallah ne guzel yogurdun tutmus:)bak bırde tutmaz dıyordun:)Bende yogurt yapma makınesı var sinbonun..Gecen sene kıpada 25 ytlydı aldım.Ama yogurdu oyle dısardakı yogurtlar gıbı sert yapmıyor sulu sulu oluyor.Senınde oylemı oldu canım.Bebıse mayaladın demı?Nasıl yaptın anlatırmısın?

sallayınca uyuyo ayakta sallanmayı sevmıyo kucagımda sallıyorum muzıkle bırlıkte ole uyuyo ama cok az yarım saat veya 1 saat hadı gunduz problem degıl artık dıyorum ama gecelerı cok uykusuz saat bası kalkıyo bole degıldı 1 haftadır boyle dişmi cıkarıyo desem daha erken ama ellerı hep agzında emzık emmıyo ellerını emıyo sureklı
ek gıda içinde erken napıcagımı şaşırdım vallah

ben daha almadım eşim yarın başvuracak buhaftaıcı alıcam ınsallah merakettım nekadar verıyorlar dıye demekkı bende o cıvarda alıcam herhalde
süt parasını yanlıs yazdım 70 degıl 50 tl 2008 de doganlar 50 ,2009 da doganlar 70 alıyormus bu sabah haberlerde dınledım ineklere bile bizden daha güzel bakıyo sskÇok
üzgünüm çoook onlara süt parası 350 tl yani bebeklerimizin bir buza kadar değeri yok
DEVLET SAOLSUN

duygucum günaydın, ben dün elma verdim ama cam rendeden değil tel süzgeçten geçirdim nasıl bir sakıncası var acaba, neden cam rende.

Aytencım meyvelerın vitamın degerını kaybetmemesı ıcın cam rendeden geçirilmesi gerekiyor.Ama haşlanarak yapıldıgında nasıl oluyor ben bılmıyorum.Meyve suyu yapacagın zaman mutlaka cam rende kullan canıma.s.

nıye durmuyolar yaaa bazen kendıme kızıyorum yanlıs bıseymı yapıyorum dıye
allahaşukur sütümde var ama sankı doymuyo gıbı ellerini yiyo sonrada bu cocuk ac dıyolar sınıroluyorum en azından 6 ay annesutuyle beslım ıstıyorum ek gıda ıcın kafam karısık baslasammı baslamasammı dıyede dusunmuyo degılım
senınkı nıye durmuyo ek gıda falan verıyormusun cnm

Bebek İçin En İyi Başlangıç Meyveleri Nelerdir?
Sebzelerle aynı zamanda yada bir kaç gün sonra meyvelerede başlıyabilirsiniz. Meyveyi akşam üzeri yada öğleye doğru verebilirsiniz. Meyveleri cam rende ile rendeleyip suyunu süzün ve o sudan bir kaç kaşık verin. Bir kaç gün sonra püre kısmını yedirmeye başlayın. Elma, armut gibi sert meyveleri ilk başlarda buharda pişirip yumuşatarak yedirebilirsiniz. Meyvelerin bir kaç tanesini karıştırarakta yedirebilirsiniz.

En iyi başlangıç meyveleri; elma, şeftali, muz, avakado, armut. Dikkat etmeniz gereken en önemli nokta meyveleri mevsiminde vermek. Muz kabızlık yapabilir. Bu nedenle çok sık vermeyin.

hım tamam tatlım çok sağol bilmiyodum ben bunu.cokacimcoook

serencim dert etme bizimki de hep ellerini ağzına götürüyo hatta sürekli ağzında bence o açlıktan değil...herkes çok bilir zaten hemen aç kalıyo bu bebek derler sen milllete bakma canım...bizimki de hep kucak istiyo mesela kucaktan indirince durmuyor...ama çok şükür uykusu geceleri normal en azından...

hayyyyy yaaaaaaaaaa rep verilmiyorrrrrrr ben şimdi buna rep veremiycemde neye vericem töbe töbe yaaaaaaaaaaa:mymeka:

cansu cum çok geçmiş olsun
duygu canım ben bugün ilk kez püre verdim,şu şekilde yaptım bir elmanın yarısını kabuklarını soyup çekirdeklerini çıkardım.4-5 yemek kasıgı suyla orta ateste 7dk hasladım.suyunu suzdum güzelce ezim.içinede kendi sütümden az koydum ve güzelce akışkan bir püre yaptım.alp berk severek yedi ve uyudu. armut,patates havuç uda aynı şekılde yapabilirsın.ben elmanın tadına baktım fena değildi alp severek yedi tavsiye ederim.

mevlüdecim patates konusunda neden kararsız kaldınız anlayamadım doktorların ilk verdiği sebzelerden biri patates bilmedğim birşey mi var acaba beni ayınlatırsanız sevinirim ben sebze çorbasının içine katıyorum şimdiye kadar zararını görmedim

tarifler için teşekkürler onur a sadece havuç suyu verebiliyorum ben şimdilik elma gaz yapıyor armut ishal yapıyor muzu sevmedi mandalin ve portakal da asitli diye ben vermiyorum geriye de bişey kalmadı zaten siz neler veriyorsunuz meyve olarak

umutcum ellerine sağlık ilk denemende tutrurmuşsun maşallah tutturmak biraz zor olsada bende hergün hero babynin küçük kavanozlarına mayalıyorum günlük süt bulamadığım için pastörize sütü ev yoğurduyla mayaladım hergün mayaladığım yogurttan biraz ayırıp bir sonraki günün yoğurdunu yapıyorum
afiyet olsun kuzularımıza

haklısın cansu bir ateş bir de aşı mahvediyor düzenleri

serencim gazınız bitmedi mi acaba gaz damlanız varsa ondan ver bakalım karnına falan masaj yap belki düzelir

Son düzenleme:

evet haklısın herkes cok bılıyo nedense sınıroluyorum ellerını emınce hemen ac bu cocuk dıyolar
agzına azcık degısık bısey verıyolar bızımkıde yalanıyo hemen ay bu cocuk doymuyo oluyo valla iice terelelli oldum
sen ek verıyormusun cnm

kaskatı kalktım yataktannn sırtım fena gene randevu aldım öğleden sonra için dr fizik dr gidicem gene noluyor bana böle yawwww fizik tedaviye girmedim girmem lazım ihmal ediyorum ama gişdicem artık olmuyorr fırsat bulamıyordum kız hasta vs diye ama artık ayarlamam gerekiyorr

günaydın güzel eylül anneleri.. aytenciim bu sıralar benim ki de emmmek için direniyor.çıyak cıyak ağlıyor memede.deli oluyorum yaa.zorla pış pışlarla falan emziriyorum.öle eskisi gibi de uzun emmiyor.gerçi artık damakları da geliştikçe hızlı bir şekilde emip bitiriyorlar.ben çarşamba veye perşembe dr. a gidecem.diyetli ek gıda listesi verecek.benimkin de laktoz intoleransı varmış.yani ne demek diye sorarsanız sütün içinde bulunan laktoz şekerini sindirecek enzim eksikliği..bundan dolayı günde 8-9 kere kaka yapardı.şimdi ilaç kullanıyoruz da 2-3 e düştü kaka sayısı.bundan dolayı diyetli ek gıda listesi hazırlayacaktı bana.o zaman gidince soracam.aynı zamnda dediki bebeğimin diş yerleri belirginleşmiş.belki de ondan yapıyordur.ama bakıyorm bir çoğumuzunkiler emmek istemiyor.demekki dönemsel bir sorun anneme sordum dediki bebekler öyle arada emmek istemezler, sonra tekrar emerler dedi.ben duyduğuma göre diş çıkarma zamnları da emmeyi istemiyorlarmış ve hatta bırakıyorlarmış.
sserencim benimkinin eleeri hiç ağzımdan çıkmıyor ki.bir de bir hırsla emiyorki anlatamam.
neyse ben birazdan çıkacam.dedim ya ikiz kardeşim gelecek çanakkale den.yemeklerimi falan hazırlayayayım benimki hazır uyumuşken.
sizleri çok seviyorum.hepinizi tek tek öpüyorum bebişlerinizi de.:mymeka:naniknanikhihoyyyt

serencim gazınız bitmedi mi acaba gaz damlanız varsa ondan ver bakalım karnına falan masaj yap belki düzelir
[/QUOTE]

YOK KIS GAZ FALAN YOK COK SUKUR ZATEN BIZIMKI KIPIR KIPIR YERINDE DURMUYO ELLER KOLLAR MOTOR GIBI CALISIYO KENDI KENDINEDE GAZINI ATABILIYOR
HER AKSAM HAKIKI ZEYTINYAGIYLA HERYERINE MASAJ YAPIYORUM
BEN REZENE ICIYORUM ARADA BEBEGIME İYİ GECELER CAYI VERIYORUM YINEDE FAYDA ETMIYO
EKLERE GECSEMMI DIYEDE DUSUNUYORUM İŞTE
NAPICAGIMIDA SASIRDIM HER KAFADAN BİR SES CIKIYO DOKTORDA BULAMADIM KENDIME TEK SORDUGUM DANISTIGIM SIZLERSINIZ

duygucum benim yoğurt ta kalıp gibi katı olmuyor biraz sulu oluyor hazır aldıklarımız gibi olması mümkün değil zaten onlar katkılı

aynı benim kayınpederimi tarif ettin serencim ben bi yanlarında olmıyım hemen herşeyden yalatıyolar çocuğa iki lafından biri bu çocuk aç ne zaman yemek yicek duru sütle karın mı doyarmış bunlara alıştım ben artık cevap bile vermiyorum bebeğimin ne yiyeceğini benden başka kimse bilemez yerimseniben

kızlar bu yoğurt işi benim de kafamı karıştırıyor bi diyolar süt vermeyin bi yaşına kadar bende anlamıyorum ee yoğurtta sütten yapılıyor...eğer verilirse benim günlük süt alma şansım var halis mulis inek sütünden mayalasam olur mu acaba günlük bardaklara mesela

o zaman ya biryeri ağrıyor ya da dönemsel bi huzursuzluk yaşıyor onurda senin bebiş gibiyken bi krizlere girerdi hiçbişeyi yoktu ama günde birkaç saat hiç susmadan ağlardı bu bir dönem sanırım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…