Doğum yapmış olan anneler buraya....

kaydirigubbakcemile3BUTUN BUYUKLER BOYLE SANIRSAM BENDE YANLARINDA OLMIM ANINDA YEMEK BILE VERIRLER VALLA BIDE GIZLI OPMELERI YOKMU OLDURUYO BENİkaydirigubbakcemile3 DEDIGIN GIBI BIZLERIN ILK BEBEGI BELKI ONLAR KADAR TECRUBELI DEGILIZ AMA CAHILDE DEGILIZ YANİ
VALLA DOKTORUM YOK AMA OKUDUGUM ARASTIRDIGIM KADARIYLA KENDI KENDIMIN DOKTORU OLDUM lülülülülülü

bu kadın ya yemek yapıyor yaa yiyor ya daa kahvaltı yapıyor yaa bütün günü yemek içmek bidde zayıfffffkafamçokkarıştı nasıl oluyor yaaa

o zaman ya biryeri ağrıyor ya da dönemsel bi huzursuzluk yaşıyor onurda senin bebiş gibiyken bi krizlere girerdi hiçbişeyi yoktu ama günde birkaç saat hiç susmadan ağlardı bu bir dönem sanırım

GALIBA DONEMLSEL BENIMKI DEDIIGIN GIBI BI AGLIYO BIDAHA ZOR SUSTURUYORUM INSALLAH CABUK GECER YOKSA BENDE ONUNLA BIRLIKTE KRİZE GIRECEMdelikafadulden:roflol:

günaydın arkadaslar bikaç gündür düüzenli bakamadım buraya herkes iyidir inşallah geçmişi okuyamadım çünkü
egemen grip,dr a götürdüm surup kullanıyoruz şimdi,kolunda ve göğsğndeki izler alerji dedi mantar değilmiş çok şükür 8.200 olmuş 400 gr almış bu ay maalesef bundan önceki dr u mama ver demişti şimdiki dr u verme mama dedi büyüyünce obezite ve seker hastalıklarıyla uğrasıyoruz dedii bende anlamıyorum hepsi farklı biey diyor.samsunda cocuk cerrahı asla s ünnet derisini geriya cekmeyin dedi bu dr da tıkanmış her bnyoda geriye cekerek temizle dedi
la havle kime güvencez sasırıyorum

deryacım acık süt olmuyor diye biliyorum allah korusun bizim bi komşumuz ki güveniyordu sütçüsüne,burusela hastalığına yakalanmıştı
benim anlamdığımda günlük süt bulmam imkansız buulnduğum yerde pakat sütle olmazmı merak ediyorum
meyve suyu içinde rendeliyorum haşalamakmı lazım illa ,püre içine ya da pirinç ununa seker koyormusunuz yoksa meyvenin kendi şekeri yeterlimi

canım yaa çok geçmiş olsunnnn allahım bir an önce sizin eve sağlık gelsin yavvv hayır falan yapsan sen nazarmı var acaba sizdea.s.

aytencim iştee allahın sevgili kuluyum.bana bu özellik allahtan gelmiş .. ne yapayım ye iç ince kal..hayde ben kaçarr bye

Deryacım bence açık süt alma,kutu sütle ev yoğurdu mayasıyla yap yoğurdunu.Ne olur ne olmaz,ben güvenemem şahsen.Hani köy yeri ineğin altından gözün görür alırsın kaynatırsın ayrı ama yine de güvenme oralardakilere.Ben yapmayı bilmiyorum ama İstanbula gelirken annanemin yaptığı yoğurttan bir kavanoz getireceğim o zaman öğrenir yaparım.Kutu sütle tabiki.
Kutu süt çok güvenli ama hazır yoğurt katkı maddeli olurmuş.

bende kahvaltıya gidiyom görüşürüz sonra kızlarrr
afiyet olsun canıım....
cokacimcoook

canım aslına bakarsan biz yıllardır inek sütüyle yapılan yoğurdu yiyoruz bişey olmadık ama yinede riske atmaya gelmez Allah korusun yavrularımıza bişey olursa vicdan azabı çekmek yerine paket sütle yapıyorum ben
deryacım zaten seninki için daha erken bence emzirebildiğin kadar emzir ek gıda işi baya zor bi kaşık yemek yiyolar bisürü bulaşık çıkıyo yok sıcak oldu soğut soğuk oldu ısıt bi sürü dert bi de yemez beğenmez hazırladığınla kalırsın zor işler yani vakti geldiğinde yapılıyor hepsi de

geçmiş olsun egemene maşallah kız tosun gibi seninki kilosu çok iyi bence az aldı diye endişelenme
ben paket sütle yapıyorum canım oluyor

bende kahvaltıya gidiyom görüşürüz sonra kızlarrr

afiyet olsun hicran ve geçmiş olsun iyileşirsin inşalah

Herkese Merhabalar,
3 gundur gece uykum neredeyse yok bende grıbım zaten ıyıce halsız kalıcam bu gıdısle.. Allahtan Aslan daha ıyı bugun hasta gıbı gorunmuyor bırazcık oksurugu kaldı..
annem geldı erkenden ona devredip bıraz uyudum 2 saate yakın.. yetmedı ama bıraz toparladı hıc yoktan ıyıdır...

betülcüm slm nasılsın bebiş hasta sanırım geçmiş olsun bende havuç ve elma dısında bişey vermek istiyorum ama daha karar veremedım...
tesekkur ederım canım msnde sımdı gordum yazını..
ben artık verıyorum canım meyve puresıne bebe bıskuvısı koyuyorum ılıtıp verıyorum ama hepsi doyumluk degıl azar azar yanı 1 cay tabagı gıbı..

tesekkur ederım canım, evet ne kadar anane yada babanne olsalar bıle artık yaslandıkları ıcın sanırım bebek gurultusu fazla gelıyor.. benımde annemın oyle bır seyını gormedm sımdıye kadar ama yınede tv de mesela bır program fılan ızlerken bızımkı durmazsa huzursuz oluyormus gıbı gelıyor bana.. ne bılım belkıde ben kuruntu yapıyorum ama ınsan en ıyı basbasayken rahat edıyor heralde bebegı ıle.. bırde mesela Aslan huysuzluk yaptıgında esım kızsa sımdıye kadar oyle bır kızması olmadı ama :) kızsa bıle bırsey soylese bana hıc dokunmaz ama sankı annem yada babam vs en ufak brısey soylese batar gıbı.. bılmıyorum neden ama oyle hıssedıyorum.. bebıslerın nazını en ıyı anne babası cekıyor :)..

Son düzenleme:

yaa kızlar paket süt kullanmayın yaa kaç ay dayanıyor düşünsenize kimbilir içinde ne var bize doktor kesinlikle kullanmayın dedi, inek sütünü direk inekten sağıp kullanmmaktaaa çok faydalı değil kimbilir ne içip yediriyolar o yüzden pakettee günlük süt bulun onu verin.

cumartesı bebegı esıme bırakıp gıtmıstım bu sefer kursa.. 6 saat baktı esım geldıgımde halını gorcektınız.. kaydirigubbakcemile3
boyle yorulmus beyfendı ben bıraz uzanıyım mı lutfen dıye rıcalara basladı.. kaydirigubbakcemile3
hayatım ne zormus bebek bakmak yaa valla hep senı dusundum dıyo bırde annesı gelmıs aklına bızı nasıl buyutmus dıye.. bende sasırdım bıraz hanı huysuz bır bebekte degıl yanı bu kadar nasıl yoruldun dedım.. valla hayatım koyunca durmuyor kı dıyo sureklı ılgı ıstıyor ya :)))
bız alıstık tabı annelık baska yorulmadan calısıyor ınsan.. sankı bebegımızle ılk defa bas basa kalms normalde sabahları ve aksamları bakar genelde ama bu kadar zun ılk defa basbasa kaldı tabııı kaydirigubbakcemile3
ama ıyı oldu bırazda anlasın ıste tum gun bırsey yapmayz sanar ya erkekler kaydirigubbakcemile3
benım kı oyle bır atıfta bulunmadı hıcbır zaman ama sızıınkılerde varsa oyle bır durum bırakın bı 6-7 saat te gorsunler anyayo konyayı mademm.. :jeyyar:

aytencim ya pakette günlük süt nasıl bişey hangi markanın var acaba bilgin var mı

kızlar eğer bulabilirseniz keçi sütü bulun ve ondan yapın yoğurdu . çok besleyiciymiş . biz yoğurda başlayınca ben öyle yapcam
pastorize olarak bazı marketlerde şarküterilerde satılıyor.
internetten bolana diye arattırın satış noktoları yazıyor orada...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…