Doğum yapmış olan anneler buraya....

evet betülcüm bende aynı şeyi düşünüyorum herkes dağılmaya başladı sanki.eski muhabbetler kalmadı gibi.

Günaydın arkadaşlar..10 gün olmuş buraya yazmayalı...buraya girmemeye karar vermiştim hatırlarsanız...10 gündür iyiyiz sayılır bir ara nazlının tüm vucudu kabardı kırmızı kırmızı, neyin alerji yaptığını da anlamadık..sıradışı birşey de yememiştim...Buraya girmememin bir sebebi de her yazdığım mesajın şikayet dolu olduunu söyleyen arkadaşlar olmuş..çok kırıldım açıkcası..allah dert vermeyince işte böyle başkalarının derdi kulak tırmalıyor benimki gibi...can sıkıyor yazdıklarım..ama inanın yaşadıklarım yazdıklarımın sadece 10 da biri...ben burada derdimi yazamadıkca burada olmamın bir anlamı kalmıyor...ben buraya yazarak rahatlıyordum, "takma kafana amaaan stress yapma" gibi basmakalıp lalardan çok sıkıldım...Herşey laylaylom olmuyor bu hayatta, çevremdeki bir çok insanı da bu yüzden bir süreliğine hayatımdan çıkarttım...Yinede burada bana destek olan çok arkadaşım oldu olmadı değil, onların ismini burada yazmayacağım ama onlar kendilerini iyi bilirler, bana hiç çekinmeden telefonlarını verdiler, süt vermeyi kabul ettiler..allah onlardan razı olsun...

evet betülcüm bende aynı şeyi düşünüyorum herkes dağılmaya başladı sanki.eski muhabbetler kalmadı gibi.

Özellikle aramzıda bazı arkadaslarında dagılmasının sebebı yazdıkları seylere kımsenın cevap vermemesı ılgı gostermemesii..
bunu bılmek benı daha cok uzduu.. :1no2:

bak gördünmü sedayıda üzmüşüz zaten bir sürü üzüntü var başında, bence herkes herşeyi paylaşsa yani duygularını canlarını sıkan şeyleri paylaşsa çok daha ii olur burada herkes herşeye canım tatlım diye cevap veriyor bende dahil, ben bile bazen içimden burda neden ,insanlarr birbirlerine kızdıkları bozuldukları ne bileyim işte olumsuz bozuldukları şeyllerden bahsetmiyor diyorum öyle olsa belkide daha gerçek olacak herşey.

Son düzenleme:

Canım hosgeldın..
Iyı oldugunuza sevındım.. gecmıs olsun nazlımıza.. haklısın.. tasası olmayan tasası olanı anlamaz...
Benımde sutum azalmaya basladı dıye dusunuyorum mesela eskısı gıbı degıl göğüs pedi yetiştiremezdım sımdı anca gunde 1 en fazla ıkı kere.. sagdıgım zaman tek göğüssten 100-130 cc cıkardı 5 dk da ama sımdı sag sag sag ara ver yıne sag ov bılmem ne anca 80-100 oluyor o da ıkı göğüsten.. bilmiyorum belkı grip oldugumdan belkı rejımımden dı ama sonuc olarak bunun sıkıntısını cekemye basladıgımda anladım süt problemi yasayan annelerii .. tabı uzluyorsnu duyunca tesellı etmeye calısıyorsun ama o duruma gelınce cok daha ıyı anlıyorsun onun üzüntüsünü..
sımdıden en azından 1 yasına kadar bari emzıremeyecekmıyım dusuncelerı sardı benı... onca derdını sıkıntını unutup burada havalardan bahsedıcek halın yok tabıkı sıkıntısı olan belkıde ılk once gelıp buraya yazıyor el alıskanlıgı..
Allah hepımıze hakkımızda hayırlısını versın.. bunları aratıcak dert vermesın..
Allah hepimizden razı olsun canım...
Sen yazma ben yazma buranın bır esprisi kalmayacak zaten bu gıdısle oyne gorunuyor

Son düzenleme:

seda ben senin burda yazmamnın sebebini sütlü ek gıda tariflerinin paylaşımı diye biliyodum, bak bilmediğimiz kırgınlıkların varmış, ateş düştüğü yeri yakar sözü ne kadar doğru, umarım bu sıkıntılarını üzüntülerini en kısa zamanda atlatırsın, nazlı sağlığına sıhhatine kavuşur.a.s.

Gercek yuzumuzu ortaya cıkaralım dıyorsun yanı.. :))
Ben soyle yapıyorum en basından berı.. katıldıgım yada destek vermek ıstedıgım bırı yada bır mesaj olursa yazıyorum..
katılmadıgım yazılar dogru bulmadıgım seyler olursa bazen belırtıyorum bazende hıc yorum yapmıyorum..
ama yınede sevmedıgım bırseyı hoslanmadıgım seyı hoslanmıs gıbı yapamam..
zaten oldugu durumlarda da belırtmısımdır genelde.. baskada brısey kalmadı heralde:)
demekkı sen sımdıye kadar hep numaradan canım cıcım dedın bızeee.. klava:
kaydirigubbakcemile3

Arkadaslar benım ozelden yanı msn ımden konustugum bazı arkadaslarımız ıse burada yazdıgı yazıların dıkkate alınmaması , cevap verılmemesı yanı daha dogrusu kaale alınmadıkları ıcın bır daha gırmyeceklerınden bahsettıler.. (
Canım sıkıldı benımde bu duruma...

Yaaa benimde mesajlarıma cevap verilmiyo yorum yapılmıyo üstelik ilk hamileliğim ve 2.hamile kaldığım günden bu yana buradayım .ama kimseye darılmıyorum vakit bulabilirsem girebiliyorum.çalışınca herşey daha bi zor.

çok haklısın aytencim..sağol...

Sağol betülcüm beni anlamışsın....

Birde beni düşün betülcüm, ben anne sütü dışında hiç bir mamayı veremiyorum tek neocate diye bir mama var yurt dışından geliyor, ama onunda tadı çok acı, zaten tıbbi gıda diye geçiyor, tadı acı, ilaç gibi birşey, zaten bebelere ölmesin diye veriliyormuş hastanelerde... bir bebeğe onu içirebilmek mucize...şükretki betülcüm sen en dandik markete bile gittiğinde mama reyonunda bebeğine korkusuzca verebileceğin onlarca mama var, en ucuzundan en pahalısına, muzlusundan efendim sütlüsüne...gece sütünden devam mamasına..a dan z ye bir sürü mama var bebeğine verebileceğin, en azından şunu biliyorsun ki bebeğin aç kalmayacak..ama benim öyle bir lüksüm yok, anne sütü varsa nazlı iyi yoksa aç...bunun omuzlarıma yüklediği stresi hiç kimde bilemez.bu basit gibi gözüken ama aslında hiçde o kadar basit olmayan bir rahatsızlık...
ben senin yerinde olsam sütüm gidiyor diye asla üzülmezdim...önünde çok alternatifin var...

yok canım, cicim, kuzum böecmm :jeyyar: yalandan olurmu, ama benim demek istediğim, biraz daha gerçek olalım her zaman her şey iyi olamaz bu doğaya aykırı bir kere hepimizin sıkıntıları dertleri var bunlarıda payşalım, yada her yazıya olumlu bakmasakta olumluymuş gibi cevaplar vermeyelim dedim şekerimmdelikafadulden

çok üzüldüm bride senin bebeğin için benimde hiç sütüm yok ama dediğin gibi en azından mama verebiliyorum açıktımı durmuyo zaten bebekler sütüm olsa bende verirdim sana ama maalesef.benimki sadece geceleri emiyo oda boş emmeye emmeye gitti denemediğim bişeyde kalmadı ısırgan çayı humana çay boza ayva emmeyince süt gidiyo.benimki çalışmaya başlayınca kendi bıraktı ısrar ettim mama vermemek için kilo kaybı oldu.dr. Mamaya başlıcaz dedi başladık mecbur rabbim kimsenin yavrusunu aç bırakmasın.

Cok haklısın gercekten..
Benım su yazdıgım sorun senınkılerın kacta bırı Allah bılır..
Insallah bu zorlu gunlerı goz acıp kapaya kadar atlatırsın...
Allah guc ve sabır versın.. gercekten cok buyuk bır yuk ve stres bu..
Insan bıraz daha buyugu gelmeden derdını dunya kadar buyuk sanıyor..
ama onu unutturacak bır dıgerı geldıgınde oncekının bırsey olmadıgını anlıyor..
Allah bır oncekını aratıcak dert vermesın ne dıyeyım.. Annelık her yonuyle zor ama kımılerıne daha da zor..
tabı onlarında mukafatı daha cok olur emın ol...

Anladım canım benım :))
şaka ettım sadece haklısınn..
hersekılde dogal olmak en guzelı..
tabı dogal olayım derken aman bırbırımızı kırıp dokmuyelım de..
sahsen benım bu konuda bır sorunum yok ta genel olarak soyledıydıımmm efenım

Haklısın canım ama yapı meselesı ıste.. bır de bır kac defa ust uste geldıyse sonucta kım olsa alınır bence benı kımse kaale almıyor dıye.. bende alınırım bır daha gırmem dogal olarak papagan gıbı kendı kendıne konusacaksan bır sohbet topiğinde ne işin var değil mi :)

canım pekı ne kadar sure sut verdın bebegıne..
kendı kendıne mı bıraktı nasıl olduu ? sagmayı denedın mı ?

gül (mommy) hero babynin organik pirinçlisini veriyorum demişsin evde varsa arkasına bakarmısın içinde süt, laktaz, devam maması vs falan var mı?

seda şimdi nazlı bebeğin süte olan alerjisi 6. aydan sonraa bitecekmi, süresi bellimi yoksa yıllarcada devam edebilirmi, eğer 6. aydan sonra iyileşme ihtimali varsa sabret diycem, ama yıllarca sürebilecek bişeyse her zaman elinde bir listyele beslenmek zorunda kalacaksın ve bu gerçektende hem senin için hemde nazlı bebek için zor bir durum çünkü biliyorum , bende hamileliğimde şekerden dolayı hep elimde bir listeyle beslendim seni çok ii anlıyorum, herzaman dualarımdasın

Son düzenleme:

Sağol ayten 3 yaşına kadar sürecekmiş, %90 3 yaşından sonra geçecekmiş, geçmezse 5 yaşından sonra geçermiş... Sıkayım dişimi şunun şurasında ne kalmış demişimlaelaelaelaelae

[ı]
canım pekı ne kadar sure sut verdın bebegıne..
Kendı kendıne mı bıraktı nasıl olduu ? Sagmayı denedın mı ?
[/ı]

3,5 ay verebildim sadece medelanın elektrikli pompasını aldım ama ne kadar uğraştıysam sağmadı.20 cc zor çıkarttı. Ilk zamanlar süt kendi birden gelirdi göğüs kalkanı kullandım ben o dolup taşardı.iki kalkandan çıkan sütü 2-3 öğün biberonla severek yerdi. Emmeyince artık yok kalkan kullanmıyorum. Pedleride bıraktım ped dayanmazdı ben çok özenirdim çocuk emziren annelere ama benimki emmedi. Içime oturdu şimdi ikinciye saklıyorum hevesimi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…