Doğum yapmış olan anneler buraya....

aytencim günaydın canım....ayırt ediyorlardır bizi merak etme canım belki biz farkında olamıyoruz henüz...mesela benimki beni görünce yüzüme bakakalıyor sonra ben konuşuyorum oğluşum ben geldim diye gülücük atıyor...ay şimdilerde çok tatlı oluyor bunlar maşallah yaa

sağol canım alix avien 7.43 kumral bakır dore
kendim boyuyorum ben şimdi koyulttum rengini ama alışamadım tekrar buna dönebilirim her an

gözdecim çok çııtır şekrin maşşaallhh saç rengine ve saçlarına bende hayranım . tekrar dön bencede o renk çok havalı bence.

hicrancım biyerde okumuştum diş çıkarken ağrısı kulağada vururmuş, dişi çıkan bebek elini hem kulağına hem de ağzına götürürmüş..seninki de böyle bişeydir inşallah...

herkese günaydın bu aradaaa

ay canım benim ya inşallah bişeyi yoktur bebişinin inşallah huzurlu huzurlu uyur allahım bebeciklerimizi korusun yarabbim...uyanınca bi daha bakarsın duruma göre götürürsün dr.a canım

ne bileyim deryacım yaaa, şimdi kim konuşsa gülücük atıyolar ben tam olarak anladıkları zamanı bekliyorummm inşallah en kısa zamanda olur, aslında netten araştırabilirim. dur bir bakayım.

hicranım geçmiş olsun canımmm, dedğin gibi diştir inşallahhh, ama kulak olsa bilrdi doktorum her ay düzenli kontrol ediliyor sonuçta merak etme inşallah bişeyi yoktur.

Aytencım bencede ayırıyorlar artık.Ben oglum yatarken aglıyor mesela gıdıyorum hemen benı gorun agzını kocaman acıp gulmeye baslıyor:sm_cool:.Sonra haınlık yapıp yere egılıyorum aglamaya baslıyor.Ve resmen Anneaaaa dıye bagırıyor yaaa:roflol:

Ben kahvaltı hazırlamaya gıdıyorum,ordanda ortalıgı toplamaya artık ne zaman gelırım bılmem öptümmmm hepinizia.s.

Dördüncü Ayımda Algısal ve Sosyal Gelişimim:

Artık normal bir yetişkin gibi görebiliyorum ve bütün renkleri ayırdedebiliyorum. Önceden birbirine yakın tonları ayırdedemezdim oysa. Meğer dünya ne kadar renkliymiş! Parlak ve canlı renkler ne kadar da ilginç! Dış dünyama ve etrafımda gördüklerime ilgim arttıkça yemek saatlerimde beni beslemek annem için zorlaşıyor. Etrafta ilgimi çeken bunca yeni şey varken dikkatimi yemeğime vermekte zorlanıyorum tabi. Annem sonunda bir çözüm buldu bu duruma, beni karanlık ve sessiz bir odada besliyor.

Yabancıların yanında eskisi gibi rahat değilim; artık insanları seçmeye başladım. Eskiden gördüğüm herkese gülümsüyordum, oysa şimdi yabancılardan bazen korkuyorum bile.

İki heceli sesler çıkarabiliyorum artık. Annem ve babam ben onlarla konuşmaya çalıştıkça mutlu olduklarını belli ediyorlar ve benim yüz hareketlerimi ve çıkardığım sesleri taklit ediyorlar. Sanırım iyi ve önemli birşey bu yaptığım, iletişim kurma çalışmalarıma devam edebilirim!

Uykularım düzene giriyor yavaş yavaş. Ama hala geceleri uyanıp huysuzluk yaptığım ya da beslenmek istediğim oluyor. Eğer ağlamıyorsam annem bir süre beni kendi halime bırakıp yeniden uykuya dalmamı bekliyor; artık büyüyorum ya kendi başımın çaresine bakmayı da yavaş yavaş öğrenmem gerekecek sanırım. Eğer ağlıyorsam yanıma gelip beni rahatlatmaya çalışıyor, besliyor ya da altımı değiştiriyor. Ama hiç gündüzleri yaptığı gibi beni eğlendirmeye, benimle oynamaya yanaşmıyor. Oyun için uygun bir saat değil sanırım bu saatler, en iyisi geceleri uyuyup gündüzleri uyanmak. Bu dönemde günde yaklaşık 15 saat uykuya ihtiyaç duyuyorum.

4 aylık bebek neler yapıyormuş bakınnn

:lepi:şekerim haklısın hiç olmasa bence normali en az 9 kilo olmalı nette de öyle diyor ortalama bende dr a gidince bi soram ben hiç iimi diye sormadıydımhihoyyyt

yaa bencede 7 aylık bebeğin 7 kilo olması zayif olurrr kanımca allah sağlık versin tabikide, o çizelgede en düşükle en yüksek arasında baya fark var, sınırda olması demek de zayıf olması demek bence. betülcüm senin tosunun kilosu da maaşaalh çok güzel benimki de 7500 lerde ama bu doktorlar gaz vermek için bazen abartıyolar yavvv, mesela bizim böbrek sorunu için doktor kendiliğinden düzelir dedi bize moral olsun diye ama ben biliyorum değerleri sınırda mesela.a.s.

Hicrancım gecmıs olsun tam gıdıyorum unutmadan yazayım dedım.. bencede diş gelıyor olabılır.Hadi inşallah incilerimiz gelıyordurrr:)))

hicrancım eşinin yaptığı jest çok hoşuma gitti bravo ona. sende hakediyosun ama canım. allah mutluluğunuzu bozmasın.

saol canımmm inşallah hepimizin kocişleri yaparrr benimki yapıyordu allah var yukarıda ama son 1 ,5 yıldır tık yok anacım adam değişti resmennn artık ormantik deeelll okadar yawww :roflol:

teşekkür ederim canım a.s.

ne ovacam bacım o benimkini ovsun bulmuş penum kimin karuyiii öpsünde paşuna koysin daaaaa benim ki biraz lazdur bacım arada aklı yerine gelince yapıyr bişiiler sonra uzun süre tık yokk ama allah var yukarıda aklı başına geldiğinde böle şeyler yapıyor saolsunnnn:roflol:

ya bu sana bu yazıyı gönderdiğim sitede yoğurt tarifi var 90 cc su 3 kaşık mama ve bir kaşık yoğurtla mayalanıyor ben anlamadım gitti valla yaa yoğurdu da mamadan mı yapıcaz
YOĞURT
Malzemeler

90 ml. kaynamış su
3 ölçek devam biberon maması
1 tatlı kaşığı yoğurt

Hazırlanışı

90 ml. kaynamış ılık suyun içerisine 3 ölçek Devam Biberon Maması koyarak mamayı hazırlayın. Yoğurt mayalama sıcaklığında iken (43-44 C) içerisine 1 çay kaşığı yoğurt ilave ederek, sıcak bir ortamda, kımıldatmadan 3-4 saat mayalanmaya bırakın. Daha sonra
1 saat buzdolabında dinlenmeye

böle yazıyo işte

uyyy ağzinu yerim senunnnnn ALLAH SÖLETTİ ALLAH SÖLETTİİİİ SÖZ YAPARSA O ÇİKOLATADAN SİZEDE VERECEM DAAAAAAAAAAAA:roflol:

ne bozuyon kız moralini böle bişey içinnn basit konular bunlarr bacım boşver gel içek dicem ama sabah sabah olmaz demiii:içelim::roflol:

e canım sen mamada verıyosun ama..aslan sadece annesütü alıyor..asıl onemlı olanda gelişimde dıkkat ettıklerı aslında sınırlarda kılo olmamak kaydıyla boyu bebişlerin..aslan yaklaşık 3kılo 100 grmıydı ne oyle bişi dogmuştu..6ncı ayda kılosunun ıkı katı normal denıldıgıne gore ve 4ncu aydan sonra kılo alımları oldukca dustugune gore6ncı ayda 6200 u görmesı normal sayılan kuzu 7 kıloysa ve boyuda 65ten uzundu sanırım e bu 7aylık gelişimi yakalamaya tekamul edıyo..sende cok şanslısın maşallah kuzuna senınkıde 7 aylık bebek çizgisinde..egepaşa saymıyorum o yakında askere gıdıcekustelık eger mudahale gerektıren bişiyse kuzunun bobreklerı doktorun boyle bı rısk alırmı hiç..alıyosada eger buna ınanıyorsan hemen değiştir o doktoru..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…