Doğum yapmış olan anneler buraya....

selam sevgili anneler, ben de bi anne adayıyım hayırlısıyla.. Size birşey sormak istiyorum, hamileyken hapşurmanın bebeğe bi zararı olur mu.. 3 haftalık hamileyim ben de.. şimdiden teşekkür ederim..

selam canım hayırlı olsun bebeğin..sağlıkla kucağına alırsın inşAllah a.s.
hapşırmak zararlı değil de ; hapşırırken kendini tutmak,sıkmak zararlı diye biliyorum ben canım..

İyi akşamlar herkese.Ne guzel herkes yeri malı yurdun malı dıye dusunup alısverıs yapmaya baslamış.Bende sızlerle aynı fıkırdeyım elımızı nereye atsak altından onların malı cıkıyor ama artık ne zaman alısverıs yapsam dıkkat edıyorum kıyafet ,yıyecek, ıcecek ne olursa...Aziz Bebenın urunlerını bende cok begenıyorum hem kalıtelı hemde turk malı..Mervecım senın dedıgın gıbı Bingoda turk markası mesela ve ozellıkle yenı yumusatıcı reklamlarından gorup alan arkadaslar ınanılmaz memnun kaldıklarını soyluyorlar.Bende mutlaka denıcem evdekı bıter bıtmez.

Benım birkaç saattır kasıklarımda ınanılmaz bır agrı varBırde ustumde çok buyuk bır kırgınlık..Umarım grıp gıbı bırseyın belırtısı degıldır bunlar...Acaba reglı olacak olabılırmıyım dıye dusunuyorum cunku ben hala olmadım

iyi akşamlar duygucum
kasığın ağrıdığına göre regl olacaksındır inşAllah .. aman grip olma da :a015:

sağol canım umarım hepimiz veririz fazla kiloları.menü konusunda haklısın ama ben kendim hazırladığım için şimdilik pek sağlıklı bir liste olmadı.birkaç gün böyle deneyip daha sağlılı bir liste hazırlamaya çalışıcam tabi yine kk dan araştırıcam:enbuyukkk:ama ne biliyim bir günde bile göbek gitti benim yasositosositozaten benim sorun kalçalarda orayı küçültmek de çok zor valla.

bende olmadım regl ve sürekli başım ağrıyor acaba regl olmayan arkadaşlarda da baş ağrısı varmı?

canım benimde olana kadar çok ağrıdı ama şükür ki regli oldum hemde 2. bile oldu ve bitti baş ağrılarım kalmadı..a.s

duygucum regl olcağıma yakın benimde kasık ağrılarım olur bide sezeryan olduğumuz için soğuk algınlığını çabuk kapıyoruz aman grip olmada gecmiş olsun şikerimyerimseniben

Sagol canım...Demek sezeryan olunca dahamı çabuk kapılıyormus bilmiyordum vallaCADIARZUGercektende hıc bır kıs ben bu kadar cok sogukalgınlıgı yasamamıstım:1no2:

canım ben bingoyu bilmiyordum yabancı die biliorum ama yumuşatıcılarını alıyordm:uhm:
tabi tercih ederim artık ülkemize girsin sermayemz dimi ama..yerimseniben

Son düzenleme:
Sagol canım...Demek sezeryan olunca dahamı çabuk kapılıyormus bilmiyordum vallaCADIARZUGercektende hıc bır kıs ben bu kadar cok sogukalgınlıgı yasamamıstım:1no2:

kıs ne biliyim hep öyle derler benneyaptımki bende cok soğuk algınlıkları yaşadım en cok ta bademcik ağrısı falan hep kendini sıcak tut derler mesela ben dikkat ediyorum üşüttüğüm zaman benim bu sezeryan dikişlerim kasık kısmı hep ağrır :bbo:ve ben sıcak su torbası koyarım gece yatarken ayagıma ve ya karnıma cok faydası olur sende dene istersen cnm..şutarafagittiannemin yanında doğumdan sonra kaldığımda hep illede patik giy ayaklarına üşütme derdi valla bende böle biliyom insan daha hassaslaşıyo hastalığa karşı sonuçta bi amaliyat geçirdik kolay mı onca kan boşaldı..:çok üzgünüm:

Son düzenleme:

Doğru canım ya büyüklerimiz hep öyle der.Hatta benım karşı komşumun annesı yaz ayında doğumdan sonr apatık gıydırmıs kızına:bbo:Çin işkencesi gibi duyunca şok olmuştum ben.Ama demekki doğruluk payı var cunku bende dun temızlık yaptım balkonları yıkadım baya üşüdüm muhtemelen ondan dolayı oldu.Sıcak su torbasını denicem canımcım sağola.s.

bende bugun oldum..ama cok az ve kesılmeye musaıt gıbı..ama bır ıkı gun oncesınden vucudum oklavayla dövülmüş gibiydi..kasığımdada ince bir ağrı vardı..unutmuşum nerdeyse tüm belırtılerı..bugun baktım az biraz var...işaallhh düzene girer..tanger sanırım naimeydi özürdilerim arkadaşım eger yalnış hatırladıysam,bende ne verıceğimi bilemez haldeyım..artık sadece mamayla beslenıyoruz..aptamıl 1 doktor vermişti..uzun zamandır doktora gıdemedık..hastaneden ayrıldı nereye gecıcegı henuz bellı olmadı..ben kafama göre mılumıl 2 aldım iştahsız dıye..ama ıcınde kontrollu olsada sukroz var yanı daha şekerli tadı verdıgınden yedirtıyo..ondan huylandım gene aptamıl 1 e dondum..gece kesınlıkle doymuyo..bebe bıskuı alerjı yaptı..bı ıkı çay kaşıgı anca yogurt yedırebılıyorum..20 cc kadarda havuc elma suyu karışımı..sütlü prinçli muhallebıde verdım ama gaz yaptı,kıvrandırdı..tahıllı mamalar 6ncı aydan ıtıbaren..sütlü muzlu bır maması var tahıllı bıtek o 4ncu ayda dıyo mılupa..onu alıcam..gecede 2 saatde bır kalkıyorum..napayım..

ewet cnm gercekten yazın ortasında bende böyle yapanlar duydmbenneyaptımki benim doğum yaptığımda ankarada hava çok serindi ben de mecbur giydim cnm patiğişakkıdı aman olsn tek şifayı kapmayalımda kendimizi sıcak tutmanın faydası vardır..kaydirigubbakcemile5canım tekrar geçmiş olsun sende saol nedemek...:jeyyar:

kıslar bide bu hani devam maması 2 varya onla yoğurt mayalayıp bebişe yedirenler duydum hatta çokda güsel oldğunu söylüyorlar yapıyomsnz sizler yada duydunuz mu?

kızlar ben daha ek gıdaya başlamadım ama araştırma yapıyorum. net te bebekhastanesi isimli sitede şöyle bi yazı okudum.
alıntı...
30. PİYASADAKİ KAVANOZ MAMALARINA NE KADAR GÜVENEBİLİRİM? KATKI MADDESİ YOK MUDUR? DOĞAL SEBZE VE MEYVE YEDİRMEK DAHA SAĞLIKLI OLMAZ MI?
Kavanoz mamalarında katkı maddesi MALESEF YOKTUR. Piyasadaki kavanoz mamalaının özellikle BİO ibaresi olanlar son derece sağlıklı şartlarda ekolojik yöntemlerle üretilmekte olup içlerinde katkı maddesi ve hormon bulunması olanaksızdır. Ve yine MALESEF PAZARDAN ALDIĞINIZ ÜRÜNLERİN ÇOĞU HORMONLU VE TARIM İLAÇLI OLUP KAVANOZ MAMALARI İLE KARŞILAŞTIRILAMAZ. Çünkü bir insan yavrusu hayatı boyunca ekolojik kavanoz mamaları ile beslenemeyecektir. Oysa pazarda da keşke ekolojik (organik) ürünler satılsa, biz de tarım ürünleri zengin olan bir ülkenin vatandaşları olarak gerçekten doğal beslenebilsek...

ben kavanoz mamaları ile ilgili biraz önyargılı düşünüyordum. sizler ne düşünüyorsunuz kavanoz mamaları hakkında

kıslar bide bu hani devam maması 2 varya onla yoğurt mayalayıp bebişe yedirenler duydum hatta çokda güsel oldğunu söylüyorlar yapıyomsnz sizler yada duydunuz mu?

canım ben ek gıdaya başlamadım ama duydum mamayla yoğurt yapılabiliyo sanırım tadınıda bebişler daha çok seviyo. hatta bi internet sitesinde bir doktorun tavsiye ettiğini okumuştum ama artık ne kadar doğru ne kadar yanlış bilemiyorum canım

Haklısın canım cok dogru soyluyorsun.. Abd ısraıl ıtalya farketmez bu tum ulkeler ıcın gecerli.. bende yıyeceklerde gıyımde dıkkat edıyorum kendım ıcın.. eve aldıgımız bır temızlık urununde.. cıkolatlarda ozellıkle coca cola almıyoruz artık. ama bebek soz konusu olunca nedense dıkkat etmedık.. yenı ısımler duydum sızden azız bebe gıbı.. hıcbır bılgım yoktu bu konuda bakayım arastrayım nerelerde vardır.. dedğim gıbı marka takıntım zaten yok neyı begenırsem alıyorum yerı farketmıyor o bakımdan dusunmemısız.. elımızden geldıgınce dıkkat etmemız kendı hayrımıza..
yarın brı gun ne olacagı hıc bellı olmaz...

Canım evet mervenınde dedıgı gıbı cok kısıtlı bır lıste olmus.. boyle devam edersen sutunude etkıler Allah korusun.. cok bol su ıcmelısın bu arada... su hersey demek gercekten.. hem sut yapar hem yag atar ıdrarla bırlıkte hem tok tutar ıstah keser cıldı guzellestırır toksınlerden arındırır.. vs vs.. :)
faydasını goreceksın ben bızzat denemıs gormus bırıyım.. ve dıyetını cok kısma.. eger ogunlere bolunmus dıyet uygulayacagım dıyorsan hıc ac kalmaman gerek.. ara ogunlerı ve ana ogunlerı atlamamalısın.. oglen hıc olmazsa 1 kase corba ıcersen super olur bagırsakların calısır sutun olur tok tutar, bos gecırme.. ara ogunler meyve bır avuc karısık kuru yemıs vs vs .. azar azar sık sık.. hem sen az ve sık yedıkce metabolızman sureklı calısır erıtmek ıcın.. bılmıslık gıbı olmasın sakın :) bıldıgım seylerı paylasmak ıstedım.. umarım dıledıgın kılona ulasırsın..

merhaba güzel anneler.. nasılsınız bakalım.1 haftadaır giremiyorum.bayağı yoğundum.geçmişi okuyamayacağım.kusura bakmayın.
sütü kesilip ya da emziremeyen anneler üzülmesin.bakın sütlerim şakır şakır maşallha.. ama ben emziremiyorum.nedeni bebeğimin laktoz intoleransı.yani sütte bulunan laktoz şekerini sindirememesi.bu da bebekte gaz, ishal ( 7-8 kere kaka) , bağırsak yapısını bozma vb. gibi olumsuz şeylere sebeb veriyor.dr. um özel diyet listesi verdi.bu listede tabiki emzirme yok.ama bana günde 1 öğün emzirebilirsin dedi.duruma göre iyileşme olursa 2 veya 3 e çıkarırız dedi.ben dr. u takmayarak günde 3-4 kere emziriyorum ya dayanamıyorum.sütlerim kesilir diye korkuyorum.bir de anne sütü bebeğimin bağışıklık sistemini çok geliştiryor.inşallh laktozu bebeğim üretmeye başlar da emzirmeye devam ederim bol bol.hem emzirmek çok rahatlıkmış ya.biberon yıka.mama hazırla uff...işmiş bayağı..
ayrıca eylülde doğum yapan bir arkadaşım var o da sütü çok az olduğu için emziremiyormuş.çoğunlukla mama ve ek gıdalar veriyormuş.benim de dondurucuda 2000 gr. sütüm vardı.hepsini ona vereceğem.sağmaya da devam ediyorum arkadaşıma vereceğim.vereyim mi deyince o kadar çok sevindi ki.. o da bebeğime keşke süt anne bulsam diye düşünüyormuş.neyse benim bebşe yaramıyor bari başke bebişe yarasın.:ecrin_bebek:

laktoz içermeyen özel mama yazmış.bir de kızlar artık ek besinlere de başladık.bu besinlere organik kavonoz mamaları ve meyveli veya pirinçli tahıllı ek besinler de var.istersem bunları verebilirmişim.istersem tarifler vermiş.onları verebilirmişim.bence bu mamalar sağlıklıdır.çünkü üzerinde gübre , hormon,ilaç kullanmadan, özel olarak üretilmiş meyvelerden üretilmiştir. katkısızdır.yazıyıor.örneğin şeftali mevsimi değil.alıp püresini yapsam hormonlu gübreli falandır.ya da diğer meyveler.hormon olmasa bile mutlaka ilaç kullanıyorlar.ilaçlar hormonlardan bile tehlikeli.şakkıdı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…