Doğum yapmış olan anneler buraya....

canım geçmiş olsun.
sen yinede doktorun dediği gibi 1 kere emzir ne olur ne olmaz. sütün azalmasın diyede 3 saatte bir sağar depolarsın. tabi yinede sen bebişini daha iyi bilirsin.
inşallah çabucak iyileşir kuzucuk.

geçmiş olsun canım inşallah düzelir bebişin biran önce...
nası anladınız bu alerjiyi peki ,ne belirtiler gösterdi ? denizde genelde günde 4-5 kere kaa yapar o yüzden merak ettim canım ...
ne güzel sütünü de verecekmişin arkadaşına ne kadar güzel ne kadar hayırlı bişey yapıyosun a.s.

sabah : mama

ara öğün : ( 10:00- 10:30) * meyveli süt ( mama+ şeftali veya evde rendelenmiş muz püresi) veya
*hero baby organik meyveli tahıllı ek besin, veya
*hero baby organik kavonoz maması

öğlen: mama

ara öğün::*patates püresi ( 150 cc mama + 1 haşlanmış patates karıştırılıp ) veya
*ülker hero baby organik pirinçli tahıllı ek besin veya
*hero baby organik kavono maması elma-ayva ya da elma -yaban mersini

akşam :: mama
gece :* meyveli yoğurt ( 1 su bardağı yoğurt + şeftali veya muz) veya
* yoğurt + bebelac elma- şeftali veya bebelac muz-elma kavonoz mama
* hero baby irmikli muhallebi.

işte bebişimim menüsü böyle.mama bendeki laktozsuz özel mama. siz normal mama kullanabilirsiniz.bizim dr..hem evde hazırlama hem de kavonoz mamaları seçme şansı vermiş.kafama göre takılacağım.size de yardımcı olabilmel adına menümü yazdım.dr. um bu yazdıkları 4. aydan itibaren.15 gün sonra değiştirecek ..

Son düzenleme:
bunları yazarken aklıma sütlerimle yoğurt yapmak fikri geldi.daha önce bazıları bahsetmişti.anne sütüyle yoğurt yapanlar var diye.yoğurtta laktoz oranı azmış.birara deneyeyim bakayım.bakalım olacakmı.en azından bebeğim böle faydalansın.:ecrin_bebek:

gözdecim.işte günde 7-9 kere kaka yapardı.sonra kakası hep sulu idi.yani ishal gibiydi.daha önce 2 tane dr. a sordum önemsemedi.emen bebeklerde olur öyle normaldir dediler.ama bu dr. kaka tahlili istedi.ben de birşey çıkmaz diye bekliyordum.laktoz enzimi yok çıktı.şimdi laktazim diye bir enzim içeren ilaç kullanıyoruz da kaka sayısı 3-4 düştü.ama yine ishal gibiydi.bu menüyü ilk defa buğün yarım yamalak uyguladım.kakası biraz katılaşmıştı ve de 1 kere çıktı kakaya.ve ek besinlerden olacak koyulaşmıştı rengi ve de biraz kokuyordu.:jeyyar:

canım geçmiş olsun, bende kaka yapsın diye laktoz içeren bir şurup veriyorum sabah akşam, yoksa kakaya çıkamıyor 3-4 günde bir çıkıyor ve çok huzursuz oluyor ama şurubu içerse düzenli günde 1 kere yada 2 günde 1 kere yapıyor yavrum kakasını, bende kakaya hasretim anlayacağın, yanlız sen çok uğraşmıştın süt için acaba üzüldüm doğrusu inaşllaah yoğurt işi olurda sütünü dolaylı yollardan da olsa vermiş olursun canancım.a.s.

çok geçmiş olsun canım...sütün varken böle bişi çıkması biraz sinir bozucu olabilir ama zamanla günde 2-3 kere emzirebilecek olman da iyi şu anda bi kere bile emzirmen bebişinin için süper...inşallah düzelir de bol bol emer annesinii...

deryacım günaydın ben çok mutluyum annem geldi, artık bir sürede olsa ege sabah evden çık akşam eve gel yapmayacak, sabah onu sıcacık yatağında bırakırken o kadar mutluydum ki anlatamam, hem o kedili evede gitmeyecek. bakalım kedi bu süre içinde gitmezse zaten ben işi bırakıcam kesin kararlıyım, annem 2-3 ay kısmetse burda kalacak o süre içinde kredi kartı borçlarımıda temizlerim, bakalım herşeyin hayırlısı.

canımmm sizin adınıza çok sevindim...inşallah herşey istediğin gibi olur hem annen iki üç ay kalacaksa çok iyi yaaa...hem antalya da da o zamana kadar havalar iyice ısınır ve bebeişin de kocaman olur...kayınvaliden de inşallah kediyi bırakır yaa ben yine de çalışmanın taraftarıyım ama aklımızın bebişlerimizde kalmayacağı şekilde tabiki...ben de annem işten çıksa diye dört gözle bekliyorum vallahi...yine kendi annen olunca en ufak bişeyi bile çekinmeden söleyebiliyorsun çünkü

kızlar günaydın

devam mamasından yoğurt diye bi konu geçmiş serapcım senmi sormuştun tam okuyamadım geçmişi ama bende bir kitap var orada yazıyor yazıyım burayada

yoğurt
(yaklaşık 100-110gr yoğurt için)

1 çay kaşığı yoğurt
hero baby devam sütü veya devam maması

3 ölçek hero baby devam maması ve 90ml suyla hazırladığımız ılık mamaya 1 çay kaşığı yoğurdu ilave ederek mayalayın.üstünü örtün ve kımıldatmadan 3-4 saat mayalanmasını bekleyin

günaydın canım aynı şekilde aptamil ile de mayalayabiliyorsun aynı tarif onda da var çünkü...ama ben kararsızım normal sütle mi mayalasak ne yapsak kararsızım

evet derya insan hiçbişeyi söyleyemiyor kayınvalidesine ama annemee aklımdan ne geçiyorsa söylüyorum anne bunu verelim şunu vermeyelim falan diyorum, yaaa inşaallaahhh bende işten ayrılmak zorunda kalmam ama 3 ay sonraa artık iyice yerlerde emekliyecek eline geleni ağzına koyacak, o anlamda isterse aç kalayım genede göndermem yavrumu bırakırım işi 6 ay kadar işsizlik parası alırım ondan sonrası allah keriim, benim artık inancım kalmadı kedinin gideceğiyle ilgili ne olaylar yaşadım hala gözümün önünde kedi yuhh diyorum artık içimden bu kadar da olmaz diyorum çünkü gerçekten 2 ay önce ciddii olaylar yaşadık sırf bu pis kedi yüzünden allahım yaaaaaaaaa çıldırmama az kaldı

Çok gecmıs olsun canım umarım cok kısa zamanda toparlar oglun bu durumu da ıstedıgın kadar emzırebılırsın :)
Allah kolaylık versın canım... meyve sebzeler konusunda haklısın.. pazardan da alsak manavdan da marketten de hepsınde bırseyler var... kavanoz purelerı bana da oyle yapay gelmıyor bence gercekten organık.. sureklı onlardan vermek ne kadar dogru bılmem ama arada kendımız yaparak arada hazır olanlarından vererek besleyebılırız belkı...

Ne kadar sevındım tahmın edemezsınn yaa sankı kendım kendı anneme bırakıyormus gıbı rahatladım :) ısten ayrılıp bebegımle vakıt gecırecek olan benmıs gıbı mutlu oldumm :)
Umarım kısa zamanda kaparsın borclarını ve calısmana gerek kalmaz canımm..
Hadı hayırlısııı :1hug:

bebeği veye kendisi rahatsız olan arkadaşlara çok geçmiş olsun kızlar..Allah tez zamanda şifasını versin inşallah..herkese günaydın....

aytencim çok haklısın emeklemeye başladıkları zaman daha zor olack ben de çok tedirginim bu yüzden benim kayınvalidem de öyle fazla titiz bir insan değildir pek dikkat edeceğini sanmıyorum...keşke bende işten çıkabilsem eşimin işleri iyi gitse de...kedi konusunu eşin annesiyle konuşmayı denese olmaz mı?güsel bi dille anlatmayı denesin mesela

kızlar eşim eski eşinden olan 9 yaşındaki oğlu için bugün velayet davası açtı annesinin bazı yanlış hareketlerinden dolayı..benim için asla sorun olmaz bizimle yaşarsa..neticede eşimin oğlu ve ilk göz ağrısı..acaba diyorum çocuk benim yanımda içine kapanırmı?ben ona abla gibi davranıyorum asla üvey anne olma gibi bi durum söz konusu olamaz çünkü annesi yaşıyo ve aynı semtteyiz..benim tarafımdan değilde,eşim ve çocuk için sıkıntı olurmu acaba?

Arkadaslar ben ise annemsız kalacagıımm ...senağlama
sanırım artık tam kesınlestı max. 15 gune kadar tasınacaklar.. :1no2:
ve artık kayınvalıdeme bırakmak zorunda kalıcam esım cumartesı sabahları taa avrupa yakasının bır tarafından getırecek ben ona bırakıp cıkıcam sonra aksam esımle bırlıkte gelıcez kayınvalıdemle bırlıkte onlara gıdıcez aksam yemegıne sonra kendımız evımıze donucezz.. :bbo:
off nasıl olcak bılmıyorum.. ınsanın kendı annesı gıbısı varmı yaa anneme verıp gonlum rahat gıdıp gelebılıyordum.. tabı kayınvalıdemınde hakkını yememeyım torununu cok sevıyor ama yınede o rahatlık olmaz ıste evın halı ne bılım.. yuz goz oluruz dıye endıse edyorum cunku benım en basından berı korudugum bır mesafem var ne kadar samımı olsamda.. o bozulursa ınsanlar lackalasıyor.. :1no2:
umarım korktugum gıbı olmaz.. Allahtan kı calısmıyorum her gun gıtmem gerekmıyor..
bakalım ne olacak.. Annecıgımı cok arıyacagımm yaaa.. senağlama

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…