Doğum yapmış olan anneler buraya....

serencim doymadığını düşünüyorsan verebilirsn sen de..bebelac, devam sütlü pirinçli mavi kutuda..4. aydan itibaren.. sıcak suyla karıştırıp muhallebi kıvamında yedirdim ben canım..meyve gaz yaptığı halde bu mama hiç yan etki de:ecrin_bebek: yapmadı bizde..

Muscan selam;
bende ek besinlere başladım çorba, muhallebi falan , benimkide daha sert ve koyu renk yapmaya başladı. Doktorlar buna normal diyo.
Bu arada senin sütün vardı gibi hatırlıyom, azaldı mı ki , ve niye günde bi kere emzir dedi doktor ki?
Ben evde olduğum için , işten çıktığım için artık sağmıyorum ve ne kadar var bilmiyorum.Devamlı vermeye çalışıyom ama mama da veriyom. Meme ile doymuyo gibi.
Geçenlerde brokolili çorba verdiğimde 3 kere kaka yaptı. Ama normal de günde 1 yapıyo canım.

akşam olsada yapsam şu testi yaaa:ecrin_bebek: inşallah tek çizgi çıkar:Saruboceq: ya normal doğum yapmış olsam kesinlikle korkmazdım test sonucundan..hamileysemde doğururdum:CüvCüv: ama sezeryanla doğum yaptığım için düşünmem imkansız:1no2: Allahım nolur hamile olmıyım nolurrr:1ninca: dua edin kızlara.s.

ay inşallah canım ya allahım şu anda olmayanlara versin....sezeryan olmamızdan sebep haklısın istesek de doğum çok problem olur....bana haber ver mutlaka merak ederim dualarım seninle hayırlısı Yaabbim

ay inşallah canım ya allahım şu anda olmayanlara versin....sezeryan olmamızdan sebep haklısın istesek de doğum çok problem olur....bana haber ver mutlaka merak ederim dualarım seninle hayırlısı Yaabbim

doktorum doğumdan sonraki ilk kontrolümde bana söylemişti..normal doğum yapan annelere bile en az 2 sene beklemeleri gerektiğini söylüyoruz,sezeryanda ise en sağlıklı ikinci hamilelik için 5 sene demişti..ben 5 sene beklemem ikinci için ama ya daha 5 ay oldu doğuralıııııııııııdelikafadulden..ay iyice stres yaptım..doğmamış çocuğa don biçtimdelikafadulden insan düşünüyo işte..

bana da doktorum en az bir sene demişti canım ay ne bilim valla işyerinde bir arkadaşım bebişi üç aylıkken hamile kaldı sezeryan olmuştu üstelik ilk hamileliği de....

Yazın doğmanın avantajı

Yapılan araştırma yaz ve sonbaharda doğan çocukların bir avantajını ortaya koydu.

İngiltere'de yapılan bir araştırmada, yazın veya sonbaharın başında doğan çocukların, baharda veya kışta doğan akranlarına göre genellikle daha uzun boylu ve güçlü olduğu belirlendi.

BBC'nin haberine göre Bristol Üniversitesinde yapılan, 10 yaşındaki 7000 çocuğun incelendiği araştırmada, yazın ve sonbahar aylarında doğanların, kış aylarında doğan akranlarından ortalama yarım santimetre daha uzun oldukları ve kemik kitlelerinin daha fazla olduğu sonucuna varıldı.

Araştırmadan çıkan sonucun, bu çocukların annelerinin güneşe maruz kalmalarından kaynaklanabileceği belirtildi. Vücudun, kemiklerin oluşumu için gerekli olan D vitaminini güneş ışığı sayesinde aldığını hatırlatan araştırmacılar, rahimde olan bebeklerin bile güneş ışığından yararlanabileceğini kaydediyor.

Araştırmacılar, yazın hamileliğin son dönemlerine giren anne adaylarına, gerekli D vitamini düzeyine ulaşabilmeleri için dışarda yürümelerini, hatta güneş banyosu yapmalarını öneriyor. Araştırmacılar ayrıca, güneşe kontrollü bir şekilde maruz kalındığında cilt kanserine yakalanmaktan endişe edilmemesini, hiç güneş görmemektense biraz güneşe çıkmanın daha iyi olacağını ifade ediyor.

Anne adaylarına, yeterli güneş yoksa ve bebeklerini özellikle kasım ve mayıs ayları arasında dünyaya getireceklerse, takviye D vitamini almak için doktorlarına başvurmaları da öneriliyor.

Çiğdem selam , sen düzenli adet olmaya başlamışmıydın da, olmadın ?
Anca bakıyom belki anlattın da ben okuyamadım canım..

ben bütün yazı denizde geçirdim ..hamileleğimin son 5 ayı hep denizdeydim..hatta doğumdan bigün öncede denizdeydim..:))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…