Doğum yapmış olan anneler buraya....

canım ya sürekli uyanıyor dediğin için, acaba doymuyor mu diyecektim ama mama verip emzirdiğim halde ağlıyor demişsin.o zaman muhtemelen yedikleri gaz yapıyodur canım benim kızım da ne zaman meyve yedirsem ağlıyo nedensiz taa ki gazını çıkartana kadar..neler veriyorsun sen canım eğer sütün yetiyorsa ek besinleri tamamen kesip denesen o zaman net olarak anlaşılır sorunu ek gıdalardan mı değil mi fisfisfis

canım sütüm yetmiyo.doktor ek gıdalara başla demişti.meyve suyu, 5-6 kaşık yoğurt,sabah mamasının içine 2 tane cicibebe bide sebze çorbasını suyu bunları veriyorum gazımı var ki,acaba gaz ilacı versem mi?
sizler ne veriyosunuz?farklı bişey veriyo muyum?

kızlar yaa ben daha ek gıda falan hiçbişeye başlamadım geç kalmadım dimi siz meyve falan veriyosunuz galiba benim doktor ben demeden başlama dedi kontrolü de ayın 29unda

deryacım benimki de ek gıdalara özellikle yoğurda başladıktan sonra gazı olmaya başladı.sabaha karşı çok ıkınyor.ben de gazını çıkarttırıyorum rahatlıyor.gazdır muhtamelen..
anessa bence dr. bekle ya daha çok zamn var ek gıdalara başlamak için.sütün yetiyorsa devam et.ama 1-2 kaşık meyve de tattırabilirsin.tatlara alışmış olur..pek sorun olmaz 1-2 kaşıktan bence..

ben tadımlık meyve püresi yediriyorum iki üç tatlı kaşığı kadar.. o bile gaz yapıyor canım eğer başka bi rahatszılığı olmadığından eminsen yediklerindendir canım..
dr.a götürdün mü bu sorun için?
ben gaz ilacı kullanmadım bizimki kusarak çıkartıyo gazını da senağlama
ve azıcık miktarda meyve bile ağlatmaya yetiyo..mideleri hazır değil henüz tam olarak sanırım :sm_confused:

derya başka bi sıkıntısı olabilirmi acaba?diş çıkartıyo olabilirmi?veya en sık görülen enfeksıyonların başında ıdrar yolları ıltıhapları var..allah korusunda hanı en kötü ihtimaller olarak soyluyorum,yada orta kulak enfeksıyonu ama kulaktakı sıkıntı emmeyı engellıyormuş o deil sanırım..belkıde dedıın gıbı ek gıdalar gaz yapıyo olabılır..buyuzden ogle saatlerınde verıp mumkunse tek bişi verip yanı dıyelım elma suyu verıcen havucla karıştırmadan deneye deneye vermek..benımkıne bebe bıskuısı alerjı yaptı sanırım,verdıkten bı saat sonra kabarmıştı misal..duygucum evet edebıyatım iyiydi.senelerle köreldi..ama kendi adına haklısın..hem bankacılık öğretmenlık kadar kadınlara yakışan güzel bir meslek..senın tampremanına cok uygun..sen evde yapamazsın.devamlı sosyal olman en iyisi..bense hiç çalışmadım ve eşim çalışmamı pek istemez..ama buda benım işime gelıyo..zaten beceremem..ilerde kenı dukkanımı açmak ıstıyorum..adalardan birinde bir butik düşünüyorum..prensadaları,istanbul..ordada yaşamak istiyorum..tabi bunlar hayal şuesnada..ama kuzum büyüsün adaya tayın olabılırız ve adada yaşam harıka..egzos yok..bazı yönlerden kısıtlı olsada ben adada bahcelı bı evde tüm kısıtlamalara katlanabılırım:)hakkında hayırlısı olsun duygucum..şıkşıkırdım giyinip(bronz tende bembeyaz etek ceket misal :))işine gitmek,evini özlemek güzel bişiy nihayetinde..insan çalışınca kendıne daha çok güveniyo..betüüüllll..o ne fotoğraf..gözlerimdoldu..o ne tatlılık...müthiş bi kuzuymuşsun..kuzunda annesinden almış şirinliğini..yanaklar,surat aynı sen aslanın..tam büyütüp poster yapmalık bi foto..merveciim sen kapalıydın yalnış hatırlamıyosam deilmi?yada ben senin hiç fotonu görmedim diye aklımda öyle kalmış..

Son düzenleme:
kızlar yaa ben daha ek gıda falan hiçbişeye başlamadım geç kalmadım dimi siz meyve falan veriyosunuz galiba benim doktor ben demeden başlama dedi kontrolü de ayın 29unda

sadiye canım bizim dr.da 6. aya kadar başlama dedi..ben tadımlık meyve püresi veriyorum günde 1 kere sadece..

ben neler veriyorum nelerrrr...bu sabah bi kasenin içine 3 cici bebe-biraz peynir,çok azıcık iyice haşlanmış yumurta,incir reçelinin şerbetinden iki damla,azıcık ucundan tereyağı,süt ,su koydum yedirdim bebişime..sebze çorbası filanda veriyorum..kayısı suyuna bayıldı zaten..bağırsakları içinde çok ii geliyo..artık allah ne verdiyse yediriyorum..tabi emziriyorumda..3 gün sonra beşinci ayını dolduruyo zaten..Allahım 35. yaşınıda görmemi nasip etsin inşallahhh

derya sen çok fazla verıyosun bence..bikaçbebe bisküi ve yogurt aynı gunde.bide meyve ..bana cok gibi geldi canım yaa..sütün yetersızse önce mama ve mevye suyu versen..yada bıkaç çaykaşığı yogurt..bende havuc elma verıyorum ama mısal bugun vermedım..15 20 cc kadar encok..yogurduda ıkı çay kaşıgı anca..yarın elmalı muhallebı verıcem ve başka ek bişi vermıcem mısal..oda ıkı üç çay kaşıgı..neblim..bana cok fazla gıbı geldı..

çiğdem maşaAllah ne güzel yiyormuş herşeyi..
dokunmuyor mu hiç bunları yedikten sonra gaz falan olmuyo mu CADIARZU
benimkini az bi meyve bile gazdan ağlatmaya yetiyoo onun da bi kısmını kusuyo zaten..ek gıdaya tam olarak geçince işim zorlaşacak gibi geliyo :bbo:

umutcum evet canım ben başörtülüyüm..resmiimi de koymuştum ama sen görmemişsin demek ki yerimseniben

yok canım gaz sorunum yok ek gıdaya başladığımdan beri..yedirdikten sonra kayısı suyu veriyorum.bende bol bol bitki çayı içiyorum zaten.sütümdende onları alıyo..çok hareketli bi bebek olduğundan gazını oynarken,tepinirken,geri geri dolaşırken çıkarıyo zaten..

ne güzel canım hem hareketli diyorsun hem de vücudu hemen adapte olmuş , herşeyi yediriyorsun annesi :sm_cool: maşaAllah Asyaya biraz da bünye meselesi işte, biz de alışana kadar zorlanıcaz artık birazcık, napalım :icecream:

Ah maşallah kuzuya yaa gerı gerı gıderken gormek ısterdım öp benım ıcın kuşumu:1hug:a.s.

Çiğnemeyide öğrendi bu arada..komşum emzirememişti bebişini.mama veriyodu.5.aydan sonra çorbaya filan başladı.ama hep püre şeklinde verdiği için çiğnemeyi öğrenemedi.şimdi 8. ayını bitiricek,ağzında iki diş var ama hala çiğnerken zorlanıyo.doktoru hep püre verdiğin için oldu böyle demiş...ben hiç blendır kullanmıyorum çatalla ezip veriyorum herşeyi..çiğnemeyide baya öğrendi şimdiden

Ah maşallah kuzuya yaa gerı gerı gıderken gormek ısterdım öp benım ıcın kuşumu:1hug:a.s.

ay sorma canım bizde babasıyla komedi filmi izler gibi bakıyoruz öyle giderken..kolları açıyo iki yana,yüzünde hep bi gülücük tabi (maşşallah) heyecanlı heyacanlı saniyeler içinde odanın bi ucundan diğer ucuna gidiyo...poposunu kaldırıyo,ayaklarıylada kendini itiyoodelikafadulden

umutcum seni tanıdığım kadarıyla bir butik işletmek, veya şöyle kitap dergi okunabilecek nezih bi cafe, yahut kitap, dergi, cd satılan bi işletme sana yakışır gerçekten.
hayallerin gerçek olur inşallah.

selam kızşar kimse kalmamış..ben de giremiyordum bir süredir..eczane ve duru yoruyor beni...reçetelerle boğuşuyorum...ek gıdalara bahsedilmiş...ben artık öğün olark veriyorum..geçen ay 100 gr aldığı için...saat 10.30 meyve püresi...12.30 sebze çorbası....15.30 yoğurt....

yok aytencim , ayda ya da iki ayda bir gidiyo..bazen üç dört ay gitmiyoo..
işine göre yani a.s yurt dışında olmadığı zamanlarda da 7-24 iş yerinde.. iş kolik benimki kaydirigubbakcemile3
klava:

ne güzel iş kolik olsunda aman nazar değmesin, kendi işinimi yapıyo eşin, sanırım sende muhendis lik yapıyodun dimi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…