Doğum Yapmış Üçüz Anneleri Haydi Buraya

33 haftalık planlı doğum oldu sağlıklı bebekler oldu küvezde kilo alımı için 1 ay kaldılar tamamen prosedürdü başka hastane direk evede gönderebilirdi darısı başına canım face açmanı tavsiye edeirm çok üçüz annesi var ama burda pek takılan yok pek vaktimiz olmuyor olsa bile facede takılıyoruz

öncelikle herkese merhabalar ben tüp bebekle hamile kaldım dün keseyi görmeye gittik ve 3 adet kese var doktorumuz 1 tanesini alalım diyor sizleri görünce çok sevindim lütfen bana yardımcı olun şu anda hüznüde sevincide bir arada yaşıyorum

eğer riskin yoksa hiç düşünme derim, onu hemen hemen her doktor diyor :) benim dün kontrolüm vardı doktor dedi rediksiyon düşünüomusun die ama onları o kıpır kıpır görünce herşey duruo. zaten doktorumda önermiyo çünkü üçüz gebelik riskli evet ama rediksiyon sonrasıda düşük olasılığı var bunu unutma. ALLAH yardımcımız olsun...

canım seninde 3 tane mi maşallah Allah bağışlasın bizim 2 tanesi 5.5 haftalık 1 tanesi 4 haftalık 4 haftalığı alalım diyor ben kıyamıyorum dini yönünüde düşünüyorum burada bir sürü üçüzü olan kişiler var haftaya bir daha kontrol edecek hayırlısı bakalım ne diyecek bekliyoruz ama ben kesinlikle alınmasından yana değilim

Hayırlı olsun hamileliğin inşallah sağlıkla alırsın bebeklerini kucağına
Redüksiyonu bütün dr lar öneriyor üçüz gebelik riskli ama işlem sonrasında da riskler var
Benimde üçüz kızlarım var ağustosta üç yaşına girecekler ilk gittiğim dr redüksiyon önerdi sonra başka bir dr a gittim riskli gebelik uzmanı prof takibimi o yaptı şükür kızlarım 33 haftalık doğdular sağlıklarında sorun yoktu sadece küçüklerdi ve kilo alabilmek için küvözde kaldılar
Allahım sanada nasip etsin inşallah hiç korma rabbime sığın O verdiyse vardır bir bildiği ben hep böyle derdim bol bol dua et tesbih çek elini karnına koy allahın isimlerindenYa Şafi ismini tesbih çek şifa veren demek ve başkalrından bol bol dua iste benim için herkes dua ederdi rabbim dualarını kabul etsin inşallah
Sormak istediğin olursa ben hep buralardayım

evet canım hepimiz bu yollardan geçtik diyelim bende yeni doğum yaptım 1,5 aylık kızlarım var nasıl imrenirdim doğum yapmışlara hele 30. haftalara gelmek inanılmazdı benim için. doğum sonrası bebeklerle doktorumuza gittik söylediği şey inançlısın bu çok önemli dedi. meryem arkadaşımızın söylediklerine katılıyorum söz konusu olan can bunun kararını vermek zor çok çoğu üçüz annesi var bebekleri sağlıklı ama arada doktorların dediği vakalarda var ama oran az eğer karar vereceksen herşeyi göze almak mantıklı geliyor bana ben sakatta doğsa bakacağım dedim çok şükür Allah sağlıklı bebekler verdi. düşük riski korkutmamıştı beni redüksiyonunda riski var çok okudum keşke yaptırmasaydım diyenleri düşük olup olmayacağına allah karar versin dedim ne kaybedeceksinki zamandan başka benim aldığım risk sadece sakatlıktı oda erken doğum olursa tabi 28. haftayı atlattımı bebeğin %90 yaşama şansı oluyor işte bu psikolojilerle hamilelik geçti 5. ayda bu ayı atlatayım düşük olmasın 6. ayda erken doğum olmasın 7. ay geçsin daha sağlıklı bebekler olsun derken 33. haftaya geldik inş. allah sanada sağlıklı doğumlar nasip etsin.

canım bende dini yönden düşünmüştüm müftüye sordum 2 hocaya sordum internetten mailler gönderdim diyanetten cevap istedim sonuçta inançlı bir doktorun verdiği karar en mantıklı geldi bana buldum öyle bir doktoru bünyemin kaldırabileceğini söyledi ve redüksiyon taraftarı değiliz dedi yaşamadan ne olacağını bilemeyiz dedi bizde zaten istemiyorduk devam etme kararı aldık bazen kendime kızıyorum karar verme yetkim varmış gibi neyi düşündüm diyorum. karardan sonra kuran okuttuk allahım beni yarı yolda bırakma dedim ve hamilelik süresince çok dua ettim çevremdekilerde sağolsun çok dua ettiler dedemiz babaannemiz çok kuran okudular. araştırmışsındır büyük ihtimal doktorlar anne sağlığını tehlikeye atacak durum varmı ona bakıyorlar eğer öyle bir durum yoksa dini açıdan devam ediliyor. birde riskli gebelik doktorları ayrı normal kadın doğumcular bazı durumları anlamıyor bazı testleri gözardı edebiliyor bizim hamileliğimiz daha dikkat edilmesi gerekiyor canım allah yardımcın olsun böyle yeni hamileleri görünce istiyorum zaman geçsin sağlıklı bebekleri olsun inş. seninde olur.

bende tüp bebekle 4üzlere hamıle kaldım doktor 2 sını sonlandıralım taşıyamazsın buyumez gelişmez hastalıklı doğar dıye bı suru şey saydı aklım gıtmişti çok beklemıştım hamıle kalmayı heppsini kaybetmeyı göze alamadığım için 3 aylıkkendı sanırım sonlandırdı

2 sını ve ben 6 aylıkken kalan bebeklerımıde erken doğumla dunyaya getırdım yaşamadılar çok küçüktüler sonlandırmayla bı alakası olmadığını söyledı doktor ama ben hep bana bır ceza olduğunu düşünüyorum

sana aldır yada kalsın dıyemem ama benım öykum böyle artık sen ne ders çıkarırsın bılemıyorum

allah hayırlısıyla bebekleırını kucağına almayı nasıp etsın

Ben böyle bir tecrübe yaşamadım ama yine de yazmak istedim.

Karnınızda üç kese oluşmasını nasip eden Allah kısmetse onların sağlıkla dünyaya gelmelerini de nasip eder.
Sonuçta her iki durumda da üç bebeklerinizi kucağınıza alıp almayacağınız şu anda belli değil.
Zor gelen bebişlere dokunmayın , bırakın Allah hayırlısı hakkınızda nasıl ise sürecin o şekilde ilerlemesini nasip etsin.
Şimdi müdahale ederseniz sonuç ne olursa olsun hep bir yanınız sızlayacak.
Bol bol dua edin.Umarım herşey yolunda gider.

:) ewet ALLAH nasip ederse bnm de üçüz olacak inşallah. doktorun risklerden dolayı sana teklif etmek görevi ama sen istemezsen asla zorlayamaz tabi üçüz olmasının bebeklerine bi sakıncası yoksa ve gelişimleri ii olması şartıyla. bnmkiler 13 haftalık oldular teyzesi ikisi tek yumurta biri tek :) salı kontrolüm vardı gelişimleri gayet güsel dedi doktorum çok şükür. zaten biraz daha büyüsünler onları içinde kıpır kıpır hareket ederken görünce ekranda hiç tereddütün kalmaz :) senin yavrularında inşalllah sağlıklıca büyürler ve kavuşursun miniklerine :)

merhaba.. benim de nasip olursa üçüzlerim olucak. aramızda sadece 5 gün var. benim beklenen ve heralde asla ulaşamayacağım tarih 30 kasım.. kendime bu kadar yakın tarihli bir üçüz annesi görünce konuşmak istedim.. nasıl gidiyor?? rahatmısın?? her gün düzenli yürüyüş falan yapıyomusun??

hayırlı olsun canım bende yeni doğum yaptım bana doktorum yürüyüş yapmana gerek yok demişti sezeryan kaçınılmaz demişti kilo için etki edermi bilmiyorum zaten öyle tek gebelikten farklı kilo almıyorsun ben riskli hamilelik olduğu için evde geçirmiştim hamileliğimi bizim tek gebelikten tek farkımız daha dikkatli olmamız gerektiği inş. sağlıkla kucağına alırsın bebişleri

canım seninde yazdıklarını hep okudum. hatta doğum yapıp yapmadığını bebeklerin sağlığını cok mera etmiştim ki yazdın birkaç zaman sonra... ben ilk cocugumda erken doğum riskinden 7 hafta yattım. senin bu evde geçirdim dediğin oyle bir durum mu?? yoksa belli bi zaman sonra mı yatmalıyım sürekli evde?? duan için cok teşekkür ederim. rabbim size de kolaylık versin. bakımları da hamileliği kadar zorluyor mu??

benimki sadece çoğul gebelikten dolayı risk vardı herhangi birşey yoktu. ilk 6 ay bir doktora gitmiştim o 6. aydan sonra sürekli yatmam gerektiğini söylemişti bir anlamı yoktu sadece tedbir amaçlı demişti bazı nedenlerden dolayı dr değiştirdim yeni doktor gerek görmedi hatta 30. haftaya kadar dışarı bile çıkabilirsin demişti 30. haftadan sonra dışarıda eskisi gibi dolaşmamamı ev sınırlarında hereket etmemi söyledi. bakımları zor değil sadece uykusuz kalıyorsun bebekler uslu çok şükür gereksiz yere ağlamıyorlar uyumlular işte bebekten bebeğe göre değişiyor geçici durum sonuçta çabuk büyüyorlar emek veriyorsun ama verimini alıyorsun buda seni mutlu ediyor.

benim gibi birilerini görmek beni umutlandırdı doğrusu tüp bebek tedavisiyle hamile kaldım önce ıkı kese vardı.. ikiz beklıyorduk dün kontrole gittim ve bir kesenin içinde iki bebek gördü dr m birde ayrı kese var şimdi üçüzlerim olacak dr m tabii risklerden bahsetti ve korkmaya başladım sonuna kadar iyi gidecek mi diye dr m da bizde sonlandırmayı düşünmedik öyle konuştuk 13 haftada tekrar bakarız durumları ıyıyse sonlandırmamaya karar verdik çünkü onlar RAbbimin hediyesi kalplari atıyor nasıl kıyablirim inşallah herşey yolunda gider beslenme acısından nasıl davranmalıyız bilemiyorum dogum yapan anneler önerileriniz varmı bebeklerin kilo alımını nasıl saglayabilirim ben diyetisyene gitmeyi düşünüyorum çok kilo almadan saglıklı gebelık ve bebeklerımın saglıgı için.. zor bi dönem olacak sanıyorum RAbbim yardımcımız olsun....

Allahım sağlıkla bebeklerini kucağına almanı nasip etsin hiç korkma rabbim nasip ettiyse vardır bildiği bol bol dua et rabbim büyüktür
Benimde üçüz kızlarım var 33 haftalık doğdular simdi üç yaşına girecekler allahın izniyle
Beslenme konusunda hiç bilgim yok çünkü bulantı ve kusmalarım 5. Aya kadar devam etti su içsem çıkarıyordum kaç kere hastanelik oldum ama ona rağmen bebeklerimin kiloları iyiydi
kusmalarım yüzünden acile gitmiştik gece orda bir doktor dedi muz ve kaşar peynir ye bebeklere kilo aldırır dedi ama ben onlarıda çıkarıyordum ama 5. Ayda birden kesildi ama sonrada miğde ağrılarım vardı yinede çok yemiyordum inşallah senin hiç bulantın olmaz sağlıklı bir gebelik geçirirsin
Sormak istediğin olursa cevaplarım inşallah

inşallah canım ya herşey yolunda gider maşallah sen buyutmussun bende o gunleri görürmüyüm acaba. Rabbim kızlarına saglıklı hayırlı ömür versin inşallah..
benim kusamam bulantım yok çok şükür günde birkeere çıkartıgım oluyo bazen hiç olmuyo muz çok yıyorum zaten kaşar peynırı yemedım hiç ama beyaz peynır yıyemıyorum sut ve yoğutta üç gün oldu yemeye başlayalı yoğrdu vişne receliyle kariştırıp yıyorum tek basına yıyemıyorumm
birde bilgin varsa şunu sormak istiyorum ben bıraz fazla sanırım çokokrem yıyorum hafta da buyuk bi kutuyu bitiriyorum çok zararlımıdır acaba napsam bilemiyorum ya canım çok çekiyo....

Bence çok tatlı tüketmemeye çalış tabiki canın istediği zaman ye ama fazla abartma gebelik şekeri çok kötü oluyor yengem tek gebelikte bile şekeri çıktı ve hep diyet yaptı hamileyken
Ve şekeri olan hamileler riskli oluyor zsten çoğul gebelik bir risk
Bana sorsrsan daha faydalı şeyler ye meyve sebze balık et yaz mevsimi bol bol taze meyveler tüket ve bol bol dinlen ben hep dinlendim
Çok şanslısın bulantı konusunda ben çok çekmiştim rabbim sana da büyütmeyi nasip etsin

selam canım hepimiz aynı duyguları yaşadık o günler gelir geçer merak etme inş. benimde senin gibi 2 ayrı kese üç bebek vardı 33. haftada sağlıklı dünyaya geldiler çok şükür. bende de bulantı hiç olmadı aş ermede olmadı kişiden kişiye değişiyor başlangıç kilon kaç ona göre değişiyor benim 56 sonra 22 kg aldım ama yanlış tedavi uygulandı bunun 10 kg kadarı zaten bu uygulama sonucu oldu zaten öyle tek gebelikten farklı bir kilo almıyorsun şimdi 17 kg verdim çabuk gidiyor ama beebklere zarar vermemesi açısından kilo kontrolü önemli. bende fındık ezmesini çok yedim doktora sordum yiyebilirsin canın ne çekiyorsa ye dedi ama güvenilir marka olması lazım ben 7. aydan sonra deli gibi canım çekiyordu o zaman yedim şeker yüklemeside normal çıkmıştı. birde bazı besinler birlikte yenilmiyor kansızlık varsa süt ürünlerini demir içeren besinlerle yiyemiyorsun yeşillikle süt ürünleri gitmiyor mesela. bende süt içemiyordum mısır gevreğiyle yerdim ancak en azından yiyebileceğin şekilde yemeye çalış hiç yoktan iyidir ama neyin hangi besinle iyi gittiğini araştırmanı tavsiye ederim. birde takviye vitamin alman gerekiyor demir ilacı vitamin kalsiyum gibi bunu takip edip doktoruna sorabilirsin vermemişse hayırlı doğumlar dilerim.

kızlar 4-5 gündür kanamalarım var cuma gece hastanede yattım serum iğne falan gecmişti pazar akşamı yeniden başladı sabah dr gittim aktif kanaman yok deyüp gönderdiler anlamadım minikler pazartesi iyiydi 3 gündür gitmedim kanamam öyle çok çok degil az degil bilemiyorum kadın dogum dr arkadaım var onu arayıp soruyorum progestana devam et dedi kendi dr da öyle söyledi progestan iğne olyorum hergun bugun kahverengiye döndü sanki ama endişeliyim tabi kramp giriyo ara ara bu sorunları yaşayan üçüz anneleri bebeklerinizi saglıkla aldınızmı kucagınıza yada basşka ne gibi tedbirler aldınız ...

birde dua edin bana nolur hepsını birden kaybedecem diye korkuyormm...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…