İnşallah görürsün canım allah güç versin
Ben yurt dışında yaşıyorum canım burdaki hastanelerde bebek 2,5 kılo olmadan cıkarmıyorlar 50 gün kaldılar ve 2,5 kılo olduktan sonra cıkardılar 40 gün kuvözde kaldılar 10 günde yatakta kaldılar
Ciğer geliştirici iğneyi 32. Haftada sancım başladığı zaman vurdular hastanede yatmıştım serumlarla sancımı durdurdular
33 haftada suyum geldi ve doğuma aldılar
Maalesef sütüm hiç yoktu neredeyse 3 ay vitamin niyetine emdiler
Yok canım ne kusuru sorabilirsin insan rahatlıyor dogüm yapmiş olanlarla konuşunca
Birde kaşar peynir bebeklere kilo aldırıyor bol bol ye birde muz da cok vitamin varmiş hergün tüket bence ben 5 ay kustum ve dr muz önerdi cok güçsüz düşüyordum
Merhaba kızlar,
Bende üçüz hamile old 1 hafta önce öğrendim. Normalde ikiz biliyordum ancak ikizlerden biri bölünerek ikiye çıkmış.
1 kesede 2 tane diğer kesede 1 tane olmak üzere üçüz hamileyim. İlk öğrendiğimde çok şaşırdım. Doktorlar böyle devam etmez tek kese içerisindekileri almamız ve 1 taneyle devam etmemiz gerek dediler. Ama ben bebeklerime asla kıyamam ama korkuyorum bi taraftan.
Bu durum için bana tavsiye edebileceğiniz bir doktor var mı kızlar?
Merhaba kızlar,
Bende üçüz hamile old 1 hafta önce öğrendim. Normalde ikiz biliyordum ancak ikizlerden biri bölünerek ikiye çıkmış.
1 kesede 2 tane diğer kesede 1 tane olmak üzere üçüz hamileyim. İlk öğrendiğimde çok şaşırdım. Doktorlar böyle devam etmez tek kese içerisindekileri almamız ve 1 taneyle devam etmemiz gerek dediler. Ama ben bebeklerime asla kıyamam ama korkuyorum bi taraftan.
Bu durum için bana tavsiye edebileceğiniz bir doktor var mı kızlar?
meraba bayanlar bende 3ucuz anne adayıyım 19 haftalık daha var doguma hayırlısı ıns neyse yemege kacıyorum ben cusss
günlük yediklerimin içinde var bebeklerin kg iyi gidiyor şimdilik.ben beslenmenin hem anne sağlığı hemde bebek için önemli olduğunu düşünüyorum. doğduklarında güçlü olsunlar istiyorum zaten küçük doğacaklar inş. Allah emeklerimizi boşa çıkarmaz. burda doktorlar 2 kg oldumu küvezde kalmasına gerek yok diyorlar. bakalım ne zaman doğum olacak 32. hafta dolacak mı kaç kg olacaklar sağlıkları yerinde mi olacak merak ediyorum. bebeklerde sıkışma oldu mu sende şimdiye kadar tek gebelik ayarında sağlıkları bir yerde sıkışacaklar ama ne zaman. karnım çok büyümedi kimse anlamıyor üçüz olduğunu ne zaman büyüme oluyor. bizim halimizi ancak damdan düşmüş biri anlar teşekkür ilgine.
Redüksiyonun kendi içinde düşük riski var. Redüksiyon yaptırıp düşük yapan çok kişi var keşke yaptırmasaydım en azından kendi kendine düşerdi diyorlar. Hani redüksiyon yaptırsaydık hangisi olmazdı diyorsunuz ya belkide hiçbiri olmayacaktı. Böyle şeyler kısmet bence Allahın izniyle oluyor.
Slm canım bendede aynı durum oldu. Doktorlar hep aynı şeyi söylüyorlar bende sadece bir doktor redüksiyona karşıyız dedi. Başladık o doktorla ama bazı hataları yüzünden şimdi başka doktorla devam ediyoruz. Öncelikle sen karar vermelisin bana bir arkadaşım gidebildiğin yere kadar git ne kaybedeceksin Allağın verdiği can bırak o karar versin buna eğer düşük veya başka durum olursa tekrar denersin yaşın genç dedi. söyledikleri çok mantıklı geldi bana. ilk önce psikolojini güçlü tutmalısın ben herşeye hazırlıklıyım her şeyi göze aldım demelisin böyle deyince doktorlar hiçbirşey söyleyemiyorlar onlar genel takibini yapsınlar. Tabi sağlık durumun önemli senin hayatını veya bebekleri etkileyecek önemli bir durumun olmaması gerekiyor. benim herhangi bir engelim yoktu sadece karar verdim. şimdi 28. hafta bitmek üzere bu zamana kadar acaba birşey olurmu psikolojisi vardı şimdi daha rahatım. Birşeyde olabilirdi kaybedecek neyin olabilir zamandan başka. Hangi ildesin. yardımcı olabileceğim bir şey varsa sorabilirsin.
Kızlar öncelikle ilgilendiğiniz için ve cevaplarınız hepinize çok teşekkür ediyorum.
Sizin tecrübeleriniz benim için gerçekten çok önemli. Yazdıklarınızı okuyunca çok duygulandım.
Hakkaten hiçbirine kıymayı bir an bile düşünmedim.
Ama şöyle birşey var ki doktorların böyle devam etmez demesi beni çok olumsuz etkiledi.
Bir an önce kendimi toparlayarak ve inanarak devam etmek istiyorum.
Sizleri görmek bana gerçekten umut oldu ne güzel sona doğru yaklaşmışsınız. Bende sizin gibi bu zor süreci başarıyla atlatırım inşallah.
Ben İstanbuldayım bu arada.
meraba bayanlar bende 3ucuz anne adayıyım 19 haftalık daha var doguma hayırlısı ıns neyse yemege kacıyorum ben cusss
merhabalar bir ara ben de çok takip ediyordum burayı.benimkiler şimdi 3,5 yaşındalar bize de redüksiyon önerdiler biz hiç düşünmeden reddettik.ben ce biraz da kısmet böyle şeyler .allah size de bu günleri göstersin inşallah bunu tüm kalbimle diliyorum bol bol yatın dinlenin...
Kızlar öncelikle ilgilendiğiniz için ve cevaplarınız hepinize çok teşekkür ediyorum.
Sizin tecrübeleriniz benim için gerçekten çok önemli. Yazdıklarınızı okuyunca çok duygulandım.
Hakkaten hiçbirine kıymayı bir an bile düşünmedim.
Ama şöyle birşey var ki doktorların böyle devam etmez demesi beni çok olumsuz etkiledi.
Bir an önce kendimi toparlayarak ve inanarak devam etmek istiyorum.
Sizleri görmek bana gerçekten umut oldu ne güzel sona doğru yaklaşmışsınız. Bende sizin gibi bu zor süreci başarıyla atlatırım inşallah.
Ben İstanbuldayım bu arada.
arkadaşlar allah hepimize sağlıklıca bebeklerimizi kucağımıza almayı nasip eder inşallah. bende 11 haftalık üçüz annesiyim bende duydum gelişmez dediler sakat doğar dediler ama doktorum önermedi doktorumun bana dediği hiç mi üçüz doğuran yok beşiz doğuran bile var sen kalbini bozma dedi. bence herşey yolundaysa ALLAHA bırakın O verdi gerekirse O geri alsın. biz dua edelim bebişlerimiz sağlıklıca doğsunlar. ALLAHIM hepimizin yardımcısı olsun :)
evet canım aynı psikolojiyle hamileliğimi geçirdim denilenlerin aksine çok şükür bebeklerim dünyaya geldiler 1 ay oldu çokta sağlıklılar çok şükür inanç meselesi Allah yardımcın olsun facede takılıyoruz istersen sende özelden mesaj at ekleyelim daha verimli oluyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?