Doğum yaptım ama...

Kardeşini yardıma çağırıp , kardeşi de onun bebeğini opunce ÖPME YANAKLARİ ACIR diye bağıran insan tanıyorum. Çocuk 5 aylık oldu hala yüzünü saklıyor paylasirken. O zaman hiç paylaşma

Nefret ediyorum şöyle düşüncesiz insanlardan. Bebek işte nesine bakacaksin. Hoş bebeği gormeseler de bunu sefer anneye sariyorlar. Sutun var mi cı teyzeler yetisir imdadina. Biz de çocuk büyüttükculer bla blaiiiiyyykkkk

Sakin sezeryan olduğumdan kalkamadim koruyamadim diye kendini suçlama sakin, normal doğum yapıp da dikişten oturup kalkamayan insanlar da var bunun senle ilgisi yok asla. Hayirlin olsuna gelecek insan bi zahmet bi çocuk biraz toparlaninca gelsin. Hic anlamıyorum bebek doğar doğmaz gidenleri yahu bi durun ne bu acele bebek ve anne kendime gelsin. Hadi gittin diyelim ne diye bebegin dibine sokulursun ufacık şey daha ne göreceksin ya. Cidden anlamıyorum boylelerini. Çok geçmiş olsun inşallah en kısa zamanda geçer.

Rabbim acil sifalar versin yavrunuza. Şu dogum yapar yapmaz hemen gelen cocugun üstune coreklenen tiplere uyuz oluyorum bu ısin ayibi fln yok keske izin vermesiydnz kendimi toparlayamadim diyip kabul etmeseydinz henuz 1 gunluk dogum yapmis kadini bebegi ziyaret nedir ya ne dusunucesiz insanlarimz var. Ben cok cok yakin bir akraba veya arkadas degilse dogum yaptigi gun bir mesaj ceker tebrik ederim telefonla aramam bile rahatsiz olmasin bebek veya anne diye. Mesajda toparlandiktan sonra ziyaretine gelecgimi belirtrim ve en erken 3 ay sonra giderim bebisi görmeye. Bu konuda cok hassasimdir

Bebeğinize acil şifalar dilerim inşallah çok çabuk çıkar güle güle büyütün inşallah bir cinnet çözüm getirir bebek eve gelir gelmez ziyaret yasağı koy doktor böyle söyledi dersin önümüz kış kim hasta kim değil bilemezsin gerekirse bağır minicik kuzucuk dengesiz düşüncesiz insanlar kendileri düşünmesi gerekir

Saglikla buyutun bebeğinizi.
Daha 1 gun olmus dogum yapali. O bebek memeyi bi tutar 40 dk emer. Millet ne ara goruyor da resmini çekiyor.
Oglum 1 yasinda. Hic boylr hassasiyetlerim olmadi. Camdan vazo muamelesi yapmayı sevmiyorum. Herkes dokunsun, sevsin, sevgiyle buyusun istedim. Oyle de oldu cok sukur. Cok insan canlisi bir çocuk. Sevgi dolu.
Bebek gormeye, hayirli olsun demeye gelen insanlara el yika, kucagina demek biraz abes geliyor bana. Ama cok da dangalak tiplerle karsilasmadim acikcasi. 1 gunluk bebek de gormeye gelinme ki. Insan azicik toparlanmayi bekler.
Hassasiyetlerinizi duz ve dik sekilde belirtin. Bunun icin de herhangi bir utanc duymayin. Bebek sizin bebeginiz.
Ama 3 aydan sonra ayni hassasiyetlere devam etmenizi tavsiye etmem. Bebeginizi hayat boyu dezenfekte edemezsiniz, bunu takinti haline getirirseniz cok zorlasir hayat size

İnsanları kırmaktan korkmayın.
Çocugunuzun hasta olmasından daha üzücü bişey olamaz.
Bende çok kişiyi kırdım ama hiç pişman değilim.
Yeni doğmuş bebeği görmeyiverin öpmeyiverin dokunmayıverin.
Doktor yasakladı de herkese geç.
Geçmişte kayıp yaşayan ve riskli gebelik geçirenler bir tık daha hassas oluyoruz bu konuda.

Eczaneden el dezenfektanı alın, bir litrelik kutularda satılıyor. Güzel kokulu bir kolonya ile yarı yarıya karıştırın, kolonya şişesi içine doldurun. Eve gelen herkese ikram edin. Instagramda @muhendisinoglu hesabından öğrenmiştim :) 40 mevlütünde her gelene direkt ikram etmiş kendileri, çok mantıklı :)

Fotoğraf çekenlere de direkt söylemekten başka çare yok. Onların düşünmesi gerekir tabi ki ama insanlar o kadar düşüncesiz oldular ki, hatırlatmak gerekiyor.

Ben eltimin bebeği 5 aylık oldu ancak kucağıma yeni almaya başladım. İlk aylarda çocuğun kucaktan kucağa gezdirilmesinden nefret ederim.

Ufacık bebeğin resmini çekmekten ne anlıyor bazı insanlar anlamıyorum. Yeni doğmuş gözü açılmamış bebek yani neyini paylaşıyosun keşke bu konularda anne babaya saygı göstermeyi öğrenebilsek. Bebek görmeye gidildiğinde mümkün mertebe kısa oturur hayırlı olsun denip çıkılır bizim burada. Size de hayırlı olsun sağlıkla büyütün, dezenfektanlı kolonya fikri çok güzelmiş sahiden ikram edebilirsiniz gelenlere.

allahtan şu ana kadar benim çevremdekiler beklemediğim kadar anlayışlı çıktı.
ben yine de dezenfektan aldım
kendimiz de kullanıyoruz
sen artık elletme ve hastalanıyor de

Hayirli olsun bebeginiz anneli babali guzel bir omru olsun insallah.
Valla hic sakinmayin soyleyin.bir arkadasim face te paylasim yapmisti bebek dogdugunda enfeksion kapmis, enfeksiyon durumu soz konusu oldugundan 40 indan once misafir kabul edemeyecegiz anlayisiniz icin tsk ederiz diye.whatsapp ta da durum paylasimi yapin.bitti gitti.arayip soran olursa da gelecegiz diye aynen soyleyin kibarca

Valla millet ikram bekliyor bebek gormeye gittigindw allahtan gurbetteyim memleketimden baska sehirdeym.bir annem bir esim vardi dogumda ve sonrasinda.basta zoruma gitti ama simdi iyi ki fazla insan yokmus diyorum

Bundan sonrasi icin gecerli hir sebebin var iste
Bebek enfeksiyon kapti bu yuzden doktor bir sure yasakladi bebege yaklasilmasini vs diye uyarabilirsin
Foto cekme konusunu da soylersin yine.lutfen paylasmayin istemiyorum .diye

Gecmis olsun

Babasi olmasi ona bir hastalik bulastirmayacaginin garantisi degil.valla kapanin odaniza bol bol emzirin.anne sutu sifasi olacak ins

Valla millet ikram bekliyor bebek gormeye gittigindw allahtan gurbetteyim memleketimden baska sehirdeym.bir annem bir esim vardi dogumda ve sonrasinda.basta zoruma gitti ama simdi iyi ki fazla insan yokmus diyorum
Ayıp yahu aç karnını doyuracak lohusa kadının evini mi buldun derler adama. Rahmetli babaannem fikirsiz derdi böylelerine. Benim de kuzenlerimin eşleri doğum yaptı yakın zamanda önümüze ikram koydular diye mahcup olduk, birinin annesi de gitmiş yalnızdı bulaşıklarını yerleştirip mutfağı toparlayıp öyle çıktık. Anne babanın kendi yorgunluğu uykusuzluğu yetiyor bir de biz uğraştırmayalım diye düşünse keşke insanlar.

Kuvez deyken mi yaklastilar anlamadim.kuvezdeki bebege yaklasilmaz herhalde.eger kuvezde degil de kucaginizdaysa da ben cok sakinma taraftari degilimdir.iki cocugum da yeni dogdugunda zaten hastaneye yabancilar degil de anne babalarimiz ve kardeslerimiz geldi hepsi kucaklarina aldilar .almayin demek gelmedi aklima.tabi opup koklamadilar .onlar yaklasmasa da kapallbilirdi enfeksiyon.insallah iyilessin yavrucak.ama size tavsiyem cok fazla sakinmayin rahat bir tip olun inanin isiniz daha cok kokaylasir.hem siz rahat olursunuz hem bebeg8niz sikintisiz bir bebek olur daha guclu olur bunyesi.tabi kalabalik ortamlara girmesi elden ele gezmesi de dogru degil.insanlarin da anlayisli olmasi lazim.ben mesela bebek gormeye gittigimde asla kucagima almaya kalkmam baskasinin bebegini.

Annenler yok mu ??? Çık git annenlere misafir de alma

Öyle dusuncesiz insanlar var evet hic anlamszlar

Valla bn erken dogum yaptim kimseyede elletdirmedim ama eltim hastaydi evde hava yoluyla hastalik bulasti 40 gunlukken zaturre oldu 1 hafta yatis verildi simdi hasta olani yakladtirmiyom

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…