Doğum yaptım ama...

Buradan babaların da yarım anne bile etmediğini anlayabilirsiniz... Değil ki diğer insanlar

Yeni dogum yapmis kadini ziyarete gelmeyin kimse kusmuyor alinmiyor tam tersi gelene sinirleniyosunuz malesef.allah sifa versin ins cabuk atlatir.

Ya zaten hemen bu bebek görmesi nedir arkadaş. Yeni doğum yapmışsın dur bir toparlansın anne ve bebek . 1 aylık olsun ne bilim 2 hafta geçsin öle gelin. Haksiz miyim?

Bence açık olun insanlar ne düşünürse düşünsün.Ben premature annesiyim ve çizgilerim belli.Kızım 32.hf doğdu 3 hf kuvozde kaldı.Zaten 1680 gr cıktık hastaneden.Ellerimizi dezenfekte etmeden cocuğumuzu kucağımıza almıyorduk.Ellerim dezenfekte etmekten tahriş olmuştu.Odasından cikarmiyorduk.Abi ve ablası maskeyle seviyorlardı.Bu arada cocuk görmeye gelenlerde oldu kıştı hastalık vardı yanlarına bebeğimi çikarmadim.Durumu kibarca izah ettim.Mikroplara açık el kadar bebeğimi insanların iki dakikalik bebek sevme hevesi icin riske atamazdım.O donemi atlatinca zaten koruma kalkanini kaldirdim.Sizde çekinmeyin ve açıkca söyleyin...
Bebeginize gecmis olsun saglikla buyutun...

Öncelikle hem geçmiş olsun, hem gözünüz aydın. Allah analı babalı, sağlıkla büyümesini nasip etsin. En kısa sürede küvezden çıkar ve evinize sağlıkla dönersiniz umarım.

İlk günlerde gelen ziyaretçiler 1.dereceden akrabalardır diye düşünüyorum. Eğer böyle ise bırakın çeksinler dayılar, halalar, teyzeler, amcalar resimlerini. Siz bir yerde paylaşmamalarını rica etmişsiniz, paylaşmazlar diye düşünüyorum.

Bebeklerin 1 yaşına kadar özellikle yüzlerinden öpülmesine oldum olası deli olurum. Kendi çocuğumu da yeğenimi de hiç yüzünden öpmedim desem yeridir. En fazla ya ellerinden, ya da başından...

Kızımın zamanında yoktu (16 sene önce) o yüzden yanına yakşalmak isteyenlerin elini yüzünü yıkatırdık ama yeğenimde (32 aylık) antiseptik jellerden bulunduruyorduk, önce dezenfekte ediliyordu kim olursa olsun.

Komik bir anektodum vardır kardeşimle anlatmadan geçemeyeceğim: Oğlanın 40 mevlüdü, salon hınca hınç insan dolu, biz bebeği odada tutuyoruz. Kardeşim odadan çıkacaktı "ver bana sen çık" dedim, "yıkadın mı ellerini?" dedi "yok" dedim, "şimdi wc'den geliyorum, ellerimi de klozetin içine soktum geldim, ver ulen psikopat manyak" dedim ; 10 saniye bakakaldı suratıma, bir daha da gık demedi, diyemedi.

Resim konusuna gelince, onlar da 6 ay kadar hiç resim koymadılar sosyal medyaya, doğal olarak biz de koymadık. Ama çatır çatır fotoları çekiyordum, hatta drive'da oğluşa ait koca bir klasör var. Kimse dönüp bana "çekme" demedi, diyemez de...

Bir görümce ve bir hala olarak, yeğenim benim hassas noktam. Telefonumun ekran kilit resmi yeğenimle-benim, duvar kağıdı resmi ise kızım ve benim. O resmi oraya koydum diye bana saçma sapan ithamlarda bulunacak kişi de henüz doğmadı.

Kardeşini yardıma çağırıp , kardeşi de onun bebeğini opunce ÖPME YANAKLARİ ACIR diye bağıran insan tanıyorum. Çocuk 5 aylık oldu hala yüzünü saklıyor paylasirken. O zaman hiç paylaşma
Yeni doğmuş bebek yanağından öpülmez, bu sevgi değil düşüncesizlik ya da bencilliktir.

Ben suan kv den nefret ediyorum cocugumu ucuguyla opmeye kalkti 3 ay gecri üzerinden hala.sinirim gecmiyor ve cok soguk davranıyorum cocugu sevmek icin beni cay demlemeye göndermeye kalkiyir kalk kendin demle ben içmiyorum bile dedim tersledim her gelene doktor kontrolunden geldik.doktor sakin opmeyin egzama olur cildi hassas dede diye bastira bastira soyledim. Sizde oyle soyleyon artik gerekirse kussunler bir daha gelmesinler arkanizdan aman ne kiymetli cocugu var desinler yeterki hasta olmasin bebeklerimiz onlarin cani herseyden onemli

Kirmamak gerek ama bazi insanlar cidden istiyor paylanmayi. Isteyen istedigini desin dusunsun. Bir yasina gelene kadar sevdirmedim hep uyadim. Simdi 16 aylik. Hala yaklasirken elimi yikadim,hasta degolim vs diye yaklasirlar arkadaslari ve cevrem. Okula basladigimda 2 aylikti ve seminere goturdum. Dokunmak isteyenleri fircaladim. Beni bilen kirilmaz gucenmez. Kirilan gucenenle isim olmaz.

Ben anlamadım
Dün Doğum yaptınız aynı gün enfeksiyon mu kaptı bebek ziyaretçilerden
Hiç mi kuluçka süresi yok

ayni fikirdeyim. allah sifa versin. inss dusuncesiz inssnlar. acik acik deyin bundan sonra yalmasinlsr

Bebeginiz saglikla dogmus kucaginiza almissiniz buna sukretme vaktiniz bence.
Bebegi sevmelerinin sebebi sizin ve esinizin hatrina bence.yoksa kimse bebek sevme delisi oldugunu sanmiyorum.ben birinin bebegini sirf sevmedi demesin diye ilgilenir gibi yaparim yoksa banane milletin bebeginden.
Mutlu gununuzde kalp kirmayin bence biraz sakin olun.suanda lohusa psikolojisindesiniz.bu gunleri bu sekilde hatirlamayin derim

Çok biliyo o kaynana. Yeni doğmuş bebek.. bağışıklığı yok.. Tabi ki sakınılcak. İlk oğlum da bende tecrübesizdim yavrum hastalıklarla büyüd. Aynı kafadan bi kaynanam var çünkü. Kızını da takardı peşine her gelişinde, kızı anne oğlan hasta bebeğe bulaşır bi de gelmeyelim derdi, kaynanam bulaşmaz gelin diye tuttururdu. Görümce akılsızı da çıkar gelirdi ve hastalık bulaşması safsata ben inanmam öyle şeye derdi.

2.de sakınıyorum ve gayet de katıyım bu konuda. Görmemişin oğlu desinler isterse umrumda değil..

Rabbim evladınıza şifalar versin. Millet kırılcak diye düşünmeyin hiç, onlar minicik masumu düşünüyo mu? Hem hiç bebek görmemişler sanki, çok istiyosan doğur onu mıncıkla hayret bi şey ya.

keşke herkes sizin gibi olsa.. Herkes bi izzet ikram bekliyor. Mevlüt yaptım çağırdım milleti, o kalabalıkta muhabbet edilmezmiş ayrıca gelceklermiş. Benim totom yer görmüyo arkadaş 2 kap yemeği zor yapıyorum, okula giden bir oğlum da var. Ama evi düzenli ikramı da bol istiyorlar. Komşularım tam 4 defa geldiler 3 ayda bebek görmeye. Müsait değilim sabahladı bugün bebek çok yorgunum diyorum, olsun yabancı değiliz biz deyip dalıyolar içeri. Çocukları evin her yanını dağıtıyor, yedikleri bulaşıklar mutfakta, oyuncaklar her yerde öylece bırakıp gidiyolar. En son patladım artık ben böyle kimseyi çekemem, dağıttığınızı toplayın hiç merhamet yok mu sizde diye. O oldu, daha da sokulmaz oldular.

3 4 günlük lohusayken çocuklarını bana yollayanlar vardı benim büyük oğlanla oyun oynasınlar diye. Şaka mısınız siz çocuk eğleyemem ben, yeni ameliyatlıyım az düşünceli olun diye söylenmiştim. İnsanı zorla çığrından çıkarıyolar.

Son düzenleme:
Bebek zaten sakınılmadığı için enfeksiyon kapmış ...

Bebegi ne kadar cok korursaniz
O kadar cok hassaslasir demek istedim.
Aman o ellemesin
Aman o bakmasin
Aman o opmesin olursa eger
Minnak bebegin bagisiklik sistemi nasil guclenir
Babaannnelermiz ya da annelermiz
Bizi disari salip isini yapiyordu.

Bu kadar hassas olmayin
Siz de annesiniz
Tabi korumak hakkiniz ama
Bebegin bagisikligini bu sekil guclensirebilirsiniz

Hanfendi, yeni doğmuş bebekten bahsediyoruz. Bir yaşına gelmiş çocuktan değil. Yeni doğmuş yeni... Bu şekilde yaşanan pek çok örnek var ancak şuan konu sahibinin de hassasiyeti sebebiyle paylaşmıyorum. Allah şifa versin kısa zamanda inşallah.

Bir bebeği, yeğeni ya da torunu sevmek demek zararı olabilecek şeylerden uzak durmak demektir. Ego tatmini, gelinle inatlaşma ya da sadece öyle yapmak istiyorsunuz diye şapur şupur öpmek değil!!! Sevgi biraz ince düşünce ve fedakarlık gerektirir, bizim bencil toplumumuza biraz uzak olsa da...

Peki siz yaklastirmayin cocugunuzu
Hatta her gelene doktor maskesi verin
Ellerine dezenfektan dökün.
Iyi forumlar

Peki siz yaklastirmayin cocugunuzu
Hatta her gelene doktor maskesi verin
Ellerine dezenfektan dökün.
Iyi forumlar
Gelip bebeğin dibine girip şap şup öpmedikleri sürece, hasta hasta ziyarete gelmedikleri sürece ellerini yıkamış olmaları kafii.. İşi zora sürüp karşı tarafı OKB li gibi göstermeye gerek yok değil mi? Grip bile bebekler ve yaşlılar için ölümcül olabilir. Basit bir şey söylüyorum. Dezenfektan ve maskeye de gerek kalmıyor bu şekilde ve insan anlamak istemeyince makale de yazsanız anlamıyor.

İyi günler.

Tamam doğru peki yeni doğurmus bir anne var bebegiyle hastanede. Ziyarete gelen kadın bebeği kucağına alıyor ona dersiniz? Çünkü basima gekdi
Yakın akraba ise hasta değilse, öpmüyorsa alıp bir kucağına geri koyar diye düşünüyorum. Zaten bebek kendini tutamıyor hoplatıp zıplatacak hali yok. (ama bunlar hep akıl sahibi insanlar olabileceğini düşünerek söylediğim şeyler) ama en yakınlar değilse kusura bakmasın kimse, alınsa da üzülse de söylerim. En yakınlar bile kucağına almaya çalışmıyor ve yanına gelip bakıyorsa sadece o insan benden + puan alır kesinlikle, ben olsam kucağıma almam çünkü. Ay bu benim torunum, yeğenim deyip o bebek üzerinden hak iddia eder gibi ilkel tavırlar hemen kendini belli ediyor zaten.

Bana kalırsa en makbulü, hastane ziyaretinde özellikle, gelir gözünüz aydın dersin, bebeğe şöyle bakar maşallah dersin çıkarsın. Çünkü ne bebeğin ne de annenin seninle uğraşacak hali-vakti var o durumda, ne de senin orada birincil işin...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…