Buradan babaların da yarım anne bile etmediğini anlayabilirsiniz... Değil ki diğer insanlarGece resmen yalvardım eşime nolur yaklaşma yaklaştırma diye. Adam hâlâ egosunun derdinde. Ben babası değil miyim bilmem ne diyor. Kv ye iyilikle birkere daha anlatıcam ister anlasın ister anlamasın. Bebeğim çıksın da kırılan kırılsın umurumda değil
Bebek zaten sakınılmadığı için enfeksiyon kapmış ...Sakınan göze çöp batar
Bu kadar pimpirikli olmayın
Hem kendinize yazık
Hem de çocuğa
Yeni doğmuş bebek yanağından öpülmez, bu sevgi değil düşüncesizlik ya da bencilliktir.Kardeşini yardıma çağırıp , kardeşi de onun bebeğini opunce ÖPME YANAKLARİ ACIR diye bağıran insan tanıyorum. Çocuk 5 aylık oldu hala yüzünü saklıyor paylasirken. O zaman hiç paylaşma
Ben suan kv den nefret ediyorum cocugumu ucuguyla opmeye kalkti 3 ay gecri üzerinden hala.sinirim gecmiyor ve cok soguk davranıyorum cocugu sevmek icin beni cay demlemeye göndermeye kalkiyir kalk kendin demle ben içmiyorum bile dedim tersledim her gelene doktor kontrolunden geldik.doktor sakin opmeyin egzama olur cildi hassas dede diye bastira bastira soyledim. Sizde oyle soyleyon artik gerekirse kussunler bir daha gelmesinler arkanizdan aman ne kiymetli cocugu var desinler yeterki hasta olmasin bebeklerimiz onlarin cani herseyden onemliNolur arkadaşlar bişey söyleyin. O kadar öfkeliyim ki hem eşime hem kendime. Bebeğimi koruyamadık. Ben ağrıdan sızıdan kendimi toparlayamadım eşime söylüyorum anlamıyor insanlara bişey diyemiyorum kayınvalidem oradan bu kadar sakınma bilmem ne diyor vıdı vıdı. Napayım ben
ayni fikirdeyim. allah sifa versin. inss dusuncesiz inssnlar. acik acik deyin bundan sonra yalmasinlsrArkadaşlar riskli bir gebelik sureci ve öncesinde uzun süren tedaviler sonucu çok şükür doğum yaptım dün. Allah isteyen herkese en hayırlısından nasip etsin. Ama...
Benim sorunum hayırlı olsuna gelen insanlar. Yahu ben belki resmini cekmeni internette watsapta orada burada paylaşmanı istemiyorum. Söylüyorum resim paylaşmak yok diye daha ne diye benden izinsiz pat çekiyosun resmini. Birde yani uzaktan bak hayırlı olsun de geç. 15 cm dibine sokulmak nedir arkadaş. O kadar çok sinirlendim ki. Çocugum enfeksiyon kaptı şuanda küvözde. Ve ben kahroluyorum. Düşüncesiz insanlardan ve pis nefeslerinden nefret ediyorum. Sezeryan olduğum için hâlâ desteksiz kalkıp yürüyemediğimden koruyamadım bebeğimi. Ama keşke deseydim resim cekmeyin çocuğuda uzaktan görün diye. Gerçi herkesin içinde eşime laf kondurdum uzak dur elini yıka filan diye insanlarda anlasinlar rahatsız olduğumu. Ama nerdee o düşünce. Artık açıkça ve sertçe söylüycem çünkü anlamıyorlar kusura bakarlarsa da baksınlar. Nolur dua edin bebeğim biran evvel toparlansın Allah herkesin evladını bağışlasın benimkini de. Tüm kalbimle diliyorum evlat isteyenlere de Rabbim tez vakitte hayırlısından nasip etsin.
keşke herkes sizin gibi olsa.. Herkes bi izzet ikram bekliyor. Mevlüt yaptım çağırdım milleti, o kalabalıkta muhabbet edilmezmiş ayrıca gelceklermiş. Benim totom yer görmüyo arkadaş 2 kap yemeği zor yapıyorum, okula giden bir oğlum da var. Ama evi düzenli ikramı da bol istiyorlar. Komşularım tam 4 defa geldiler 3 ayda bebek görmeye. Müsait değilim sabahladı bugün bebek çok yorgunum diyorum, olsun yabancı değiliz biz deyip dalıyolar içeri. Çocukları evin her yanını dağıtıyor, yedikleri bulaşıklar mutfakta, oyuncaklar her yerde öylece bırakıp gidiyolar. En son patladım artık ben böyle kimseyi çekemem, dağıttığınızı toplayın hiç merhamet yok mu sizde diye. O oldu, daha da sokulmaz oldular.Ayıp yahu aç karnını doyuracak lohusa kadının evini mi buldun derler adama. Rahmetli babaannem fikirsiz derdi böylelerine. Benim de kuzenlerimin eşleri doğum yaptı yakın zamanda önümüze ikram koydular diye mahcup olduk, birinin annesi de gitmiş yalnızdı bulaşıklarını yerleştirip mutfağı toparlayıp öyle çıktık. Anne babanın kendi yorgunluğu uykusuzluğu yetiyor bir de biz uğraştırmayalım diye düşünse keşke insanlar.
Bebek zaten sakınılmadığı için enfeksiyon kapmış ...
Bebegi ne kadar cok korursaniz
O kadar cok hassaslasir demek istedim.
Aman o ellemesin
Aman o bakmasin
Aman o opmesin olursa eger
Minnak bebegin bagisiklik sistemi nasil guclenir
Babaannnelermiz ya da annelermiz
Bizi disari salip isini yapiyordu.
Bu kadar hassas olmayin
Siz de annesiniz
Tabi korumak hakkiniz ama
Bebegin bagisikligini bu sekil guclensirebilirsiniz
Hanfendi, yeni doğmuş bebekten bahsediyoruz. Bir yaşına gelmiş çocuktan değil. Yeni doğmuş yeni... Bu şekilde yaşanan pek çok örnek var ancak şuan konu sahibinin de hassasiyeti sebebiyle paylaşmıyorum. Allah şifa versin kısa zamanda inşallah.
Bir bebeği, yeğeni ya da torunu sevmek demek zararı olabilecek şeylerden uzak durmak demektir. Ego tatmini, gelinle inatlaşma ya da sadece öyle yapmak istiyorsunuz diye şapur şupur öpmek değil!!! Sevgi biraz ince düşünce ve fedakarlık gerektirir, bizim bencil toplumumuza biraz uzak olsa da...
Gelip bebeğin dibine girip şap şup öpmedikleri sürece, hasta hasta ziyarete gelmedikleri sürece ellerini yıkamış olmaları kafii.. İşi zora sürüp karşı tarafı OKB li gibi göstermeye gerek yok değil mi? Grip bile bebekler ve yaşlılar için ölümcül olabilir. Basit bir şey söylüyorum. Dezenfektan ve maskeye de gerek kalmıyor bu şekilde ve insan anlamak istemeyince makale de yazsanız anlamıyor.Peki siz yaklastirmayin cocugunuzu
Hatta her gelene doktor maskesi verin
Ellerine dezenfektan dökün.
Iyi forumlar
Tamam doğru peki yeni doğurmus bir anne var bebegiyle hastanede. Ziyarete gelen kadın bebeği kucağına alıyor ona dersiniz? Çünkü basima gekdiYeni doğmuş bebek yanağından öpülmez, bu sevgi değil düşüncesizlik ya da bencilliktir.
Yakın akraba ise hasta değilse, öpmüyorsa alıp bir kucağına geri koyar diye düşünüyorum. Zaten bebek kendini tutamıyor hoplatıp zıplatacak hali yok. (ama bunlar hep akıl sahibi insanlar olabileceğini düşünerek söylediğim şeyler) ama en yakınlar değilse kusura bakmasın kimse, alınsa da üzülse de söylerim. En yakınlar bile kucağına almaya çalışmıyor ve yanına gelip bakıyorsa sadece o insan benden + puan alır kesinlikle, ben olsam kucağıma almam çünkü. Ay bu benim torunum, yeğenim deyip o bebek üzerinden hak iddia eder gibi ilkel tavırlar hemen kendini belli ediyor zaten.Tamam doğru peki yeni doğurmus bir anne var bebegiyle hastanede. Ziyarete gelen kadın bebeği kucağına alıyor ona dersiniz? Çünkü basima gekdi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?