doğuma gelmek isteyenler sorunu 2

şaka gibi gercekten. ben canımın derdıne mı düşcem yoksa onları mı düşünecegım.
annen kalırken onlar da zıyaret etsınler ara sıra tamamdır işte.
insanın en yalnız kalmak ıstedıgı dönemde başına dert olacaklar.
eşinin ister sesi düşsün oraya buraya, ıster kendını üzsün. tepkını koy ve saçma olacagını söyle.
lohusa sendromu yasayacaksın daha , bi nefes almana ızın versınler
bu ne böyle kaçıyormus gibi!

senın derdın yer sorunu mu sadece yoksa? bence daha önemlı bir sorun var; kafanı dınlemen, sakin ortamda olman lazım

Ay canım cok iyi anlıyorum bende de var oyle düsüncesiz benim doguma daha cok var ama başıma çullanıcaklar diye deliriyorum.kv ler şehirdısında buraya gelmisken kesin kalcaklar bende.Bir isi de beceremez ancak bana sinir verir valla lohusa cinneti gecirip herkese giydirmeyi düsünüyorum kendimi ezdiremem delirtmesinler kimseyi !!

Ooof of insanlar neden bu kadar yuzsuz ve de arsiz?
Zaten bu ev gezmesine oturmasina karsiyim hele ki hamile kadina lohusa kadina bunun yapilmasi cok yanlis ya
Millete birseyler oluyor ozellikle pazar gunleri ortaya dusuyorlar kapi kapi bugun nere gidelim diye uyuz oluyorum uyuz
Dogum yaptim dedim ki mevlut yaparim tum ziyaretciler bir kerede hallolur, ama ne mumkun cumle alem daha ben hastaneden cikmadan coluk combalak ziyarete geldi beni bunaltti, ben de evde mevlutten vazgectim hal boyle olumca bir daha herkesi gormek istemedim tepemi attirdilar cunku o yuzden seni cok iyi anliyorum

görümcen gelsinnn

sizin şehirde otel yok mu

gelsinler gezsinler otelde kalsınlar

bir gün de gelip seni ve bebeği ziyaret etsinler

hatta onlar gelince annesi ve babasını da gezdirsinler

siz de rahat edin

evimiz küçük diyorsunuz 4 kişi anne babalar nerede yatacak

şahsen benim evimde bu aşamada yatılı tek kişilik yer var

bebek doğduğunda iki kanepe vardı

o zaman da 3 kişilik yerim vardı maksimum

kv kp gelsin görümceler ile otelde kalsın sonra da gitsinler

kalmaya değil görmeye gelsinler

Bak canım ben de geçen sene ocakta doğurdum benim görümcem de öğretmen ve gelmişti yeğeni için eşiyle. Ama kocaman bir fark vardı ben annemde kaldığım için kimse gelip kalmadı ve ben 2 ay annemde kalıp bir bardağı bile yerinden kaldırmadım. Emin ol lohusayken tek isteğin insanlar gitse de uyusam olacak. Eniştenin yanında emziremezsin ayrı sıkıntı. Eşine söyle gelirseler de öğretmen evi falan bir yerde kalsınlar. Hiç bir iş yapma kv ile annen halleder. Sevgiler.

Anlıyorum evet doğum da sonrası da masraf evet ama misafir de gelecek yanı sonuçta onun da bbir masrafı olacak. Ben maddi yönden sıkıntı yaptığınızı düşünmemiştim. Bebek olduktan sonra dinlenmek zaten cok zor hatta biraz degisiklik olmasi acisindan ise baslamayi bile isteyeceksiniz bir sure sonra QUOTE="yasam_destek, post: 43968063, member: 700585"]Kendileri yapıp yiyecekler diyorsunuz ama masrafları bize yüklenecek. Eşim işe gidecek gelirken arayacaklar şu eksik getir şu bitmiş getir vs. Zaten yeterince borcumuz var, ve doğum dolayısıyla da olacak. Bir de masraf üstüne masraf...
Anneme bir şey demelerine asla müsaade etmem. Hele bir kelime bir şey duyayım toplarım pılımı pırtımı annemle birlikte dönerim. bırakırım çocuğu da kocayı da ne halleri varsa görsünler. Onları hiiççç çekemem kusura bakmasınlar...

Vallahi kötü bileceklerse bilsinler. Şimdiye kadar her şeylerine eyvallah çektik sesimizi çıkarmadık ama fazla da ısrarcı olmasınlar ben de kırıcı olmasını bilirim.[/QUOTE]

Aaa postu sermeden olur mu hic
Ben dugunlerde insanlarin neden oynadigini kesfettim artik "oooh ne guzel bize bir kapi daha acildi gezmelik, iyi ki de evlendiler oh oh"diye gobek atiyorlar

Siz anlaşılan eşinize hiç bir şey söylemiceksiniz. Şu durumunuz bunu gösteriyor, en azından buraya yazıp dert döküyorsunuz.
Eşinizin ailesi onun gözünde çok değerli bir şey söyleyemiyorsa siz ve bebeğiniz gözünde ne? Hiiç düşünmüyor sizi.
Madem bişey demiceksiniz. Herkes gelecek. Eh bir tek siz rahat edin başka kimseyi rahat ettirmeyin. Yatak odanıza geçmeyin. Oturduğunuz odaya kurulun. İkide bir, bir bahane ile kayınpederinizi odadan dışarı çıkartın. (uzanıcam. emziricem gibi) Anneniz de sadece size baksın öyle yemekti, temizlikti sürekli ona yaptırmayın
(İşler sürekli annenize kalır demiyorum ama benim genel çevremde gördüğüm bu, erkek anneleri bacaklarını uzatıp oturuyor, kız anaları etrafta pervane. Ben doğum yapmadığım halde bile böyle. Kayınvalide ve annem ikilisi ne zaman bir araya gelse, annemlerin ev kayınvalidenin ev fark etmiyor, annem bütün yemekleri işi yapıyor, kayınvalidem de sen yap he dünür bende yiyim diyor. Annemi de kayınvalidemi de fırçaladım bu yüzden, şimdi bir daha denk geleyim paralıcam bu sefer ikisini de)

Ayrıca ablanız da gelsin. Bu kadar karmaşa da onların da olup olmaması fark etmez. Eşinize böyle söyleyin. O nasıl kıramıyorsa ablasını siz de kendi ablanızı kırmayın. Onunda yiğeni sonuçta. Bu erkeklar varya dayaklık yeminle. Kendileri 9 ay ana karnında durdu da kadınlar it kovuğundan çıkageldi sanki. Hayret bişey.
Sizin yerinize ben sinir küpü oldum oturduğum yerde. (Benimde başıma doğum olayı gelse başıma daha beterlerinin geleceğini bildiğimdendir belkide.....)

Ha bu arada bu kadar stresle sütünüz filan kesilirse niye baştan müsade ettim acaba da diyeceksiniz. Senelerce de lafını ediceksiniz ama son pişmanlık fayda etmicek.
Neden biliyorum biliyormusunuz? Etrafımda örneğini gördüm, komşumdan, arkadaşlarımdan...

Bu ne ya valla ben nefes almam boğularak giderim o evde ya lohusa kadına yük olmayalım kendi haline bırakalım demiyolarmi kusura bakma ne kadar düsüncesiz insanlar

Anne ve babanin gelmek istemesi doğal fakat abla biraz fazla olmuş o kadar insan nerde yatacak birbirlerini kırmadan nasil kalacak nasıl rahat edecekler yeni doğmuş bir bebegin o kalabalikta işi ne var?valla sen ok verince durumu abartmislar. Abla yetmiyor bi de enişte var lohusa kadin o kalabalikta rahat edemezki bi de lohusa psikolojisi farkli diyorlar eşine anlat bunları istersen

eşine de ki biz çıkalım fazlalık yaparız sülalen gelip kalsın olmazsa .. tabi ki deme denmez ama ne bu canım.. değişik konular şimdiden düşünmeye teşvik ediyonuz insanı ne bileyim adet bu mudur üşüşülür mü yeni doğum yapan insanın başına yani hastaneye gelenler olur ardı arkası kesilmez hatta ama eve gelinmez öyle insan sıkılır boğulur canım! yani ben olsam eşimle bebeğimle heyecanımı özelimi doya doya paylaşmak isterim ne o öyle dibimde kalabalık bence aynen böyle söyleyin iyisimi bilemedim :S

Geldiklerinde misafir agirlama isi nasil olacak peki..
Her iki tarafin anne babalarinin gelmesink makul karşılıyorum. Çünkü her ikis tarafinda torunu..
mesela ablasigil geldiginde yük kimin üzerine gelecek. Daha önce agirlamissinizdir herhalde az cok bilirsiniz.

Kimseyi kırmayayım derken siz çok üzülürsünüz.
Doğum yaptığınız ilk zaman bebekten çok sizin bakıma yardıma ihtiyacınız oluyor. Bebek zaten ilk günler çoğunlukla uyuyor.
Korkutmayayım ama yeni doğum yapmış olacaksınız oturmanız bir dert kalkmanız bir dert emzirme başlı başına bir iş.
Heleki göğüs yaralarınız olursa krem sürüp açıp geziyorsunuz.
Size yemeğinizi yapacak evi toparlayacak sizin uyuyanikdiğiniz zamanlarda bebeğe göz kulak olacak insanlara ihtiyacınız var.
Onlar bebek sevecek kendini gezdirecek sizde lohusa halinizle misafir ağarlayacaksanız işiniz çok zor.
Birde ne kadar kalabalık o kadar çok fikir demek arada kalırsınız kafanız karışır.
Iki ailenin bile bir arada gelmesi fazla olmuş.
Tamam haktır gelsinler görsünler ama önce bebek ve annenin huzuru sağlığı önemli.
Kv kp de görsün dönsün sonra sırayla gelirler birazda onlar özveride bulunacak bence.
Allah korusun lohusa depresyonu diye birşey var.
Bebeğinize aşılacağınız anneliği tadacağınız bu anları kimseyi memnun etmeye çalışarak harcamayın
Şimdi anlayış gösterilecek olanda alttan alınacak olanda sizsiniz

offf umarım ebeveyn banyolu falandır evin yoksa zor ya küçük evde fazla misafir çekilmiyor.40 gün diyosun birde.şişme yatak yerine gelirken yer döşeği getirsinler arabalarında giderken götürsünler masraf olmaz ben olsam söylerdim hem belki görümcen de çekinir, en mantıklısı sırayla gelmeleriymiş amaa Allah sana sabır versin.

lohusa kadının evinde eniştenin yatılı kalması çok saçma ve ters bence ,ben erkek olsam çekinirdim,hadi kayınpeder baba yerine ama ondanda çekinir rahat hareket edemez insan.

canım sakın sakın ızın verme sakın sadece annen baaban ahh keske yelkenlerı suya ındırmeseydın benım kv geldı allahım bana neler ettı neler kıskanclık cıktı kavga cıktı lohusalıgım hep aglamakla gectı bırdaahamı asla asla kımseı getırtmem keşke onay vermeseydın keşkee çok zorlanıcaksn çok hep bebegı ıstıcekler emzırırken karısıcaklar altını alırken karısıcaklar bı o kucagına almak ıstıcek bır o eşine okut bu yorumları lohusalık çok zordur bebekle mı ugrasıcaksn mısafırlerlemı kımse hızmet etmıyor emın olkı annenden baska kımse ızın verme lutfen ben yandım sen yanma bacımmmmmmmmm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…