doğuma gelmek isteyenler sorunu 2

Iste bu seylerde esin niye yardim etmiyor? Esin ameliyatli olsa, sen onun banyosunda herseyinde yardim etmezmisin? Gecen konudada demistim, ikiniz bakin bebege, hemen ilk anda. O sorumlulugu esine ver ki hemen alissin. Seni yardim ettigindede görsün dogumun, lohusaligin, sancilarin ne kadar zor oldugunu. Bana sorsan sadece seninkiler ve esinkiler gelsin bebisi görmeye ve 3 gün sonra tekrar gitsinler. Lohusa bir kadin icin sessizlik, sakinlik ve huzur önemlidir. Bunu bazen kendi annelerimizde bile bulamayiz. Iyi niyetleri bizi bazen bunaltabilirler.

O görümceyide sonra, annelige biraz daha alistigin bir dönem cagirirsin. Simdilik yer olmadigini söylersin.

Türk kültürün baze sacmaliklari iste. Baska kültürlerde lohusa kadina ilk hafta pek gidilmez. Gidildiginde yemek felan götürülür ve uzun kalinmaz. Zaten bebe 2-3 aylik oldugunda bir kücük parti düzenleniyor, yani kücük bir salonda yada evde biraz yiyecek icecek hazirlaniyor ve millet toplu sekilde bebegi görmüs oluyor ve bebek görme fasli orda bitiyor.

Kv, kp'in yaptigini cok terbiyesiz buluyorum cidden.

Doğum yapacak olan sensin görümce kendı keyfi derdinde cok saçma bence .. Eşiniz iyi niyetli bakıyo ama bence cok düşüncesiz ablası. Lohusa sın zaten Bebek küçük Bı de enişte gelecek yanında rahat edemem de bence gecelikle falan her an çocuk emzireceksin zaten stresli olurum bi de misafir düşünüp gerilmeyim de ve tavrını koy gelmesınler . Toparlanayım öyle gelinler bızde daha güzel misafir ederiz dersin bence

Aynen bende katılıyorum. Bu 3. Doğumum va hepsindede 2. Ayı girer girmez mevlüt yaptım görmek isteyenler geldiler akşam olmadan gittiler. Zaten 10gün falan annem kalıyo kalmıyo sonra hep biz. Memnunum ben dağınıklık vs dert etmiyorum. Evde büyük olduğunda ziyaretçide çok oluyo oturulmuyo hiç ayakta kalıyo lohusa kadın.

Eşim bana böyle bişeyi diretmeye cesaret bile edemez.Sadece annem kalıcak kv falan gün aşırı gidip gelicek.Enişte falan noluyo ne işi var yani lohusa kadının evinde?

Keşke herkes sizin kadar düşünceli olabilse. Ya bizim nikahımıza geldiklerinde evi turmuştuk gösterdik evin küçük olduğunu biliyorlar. Kv de kp de hepsi biliyor. Rahat ettiremeyebileceğimizi de biliyorlar ama anlayış olmadığı için bilmemezlikten geliyorlar. Şu an tek duam anne ve babamın dışında gelen herkesin çabucak evine dönmesi. Lütfen siz de duama amin deyin ki kabul olma ihtimali artsın.
En büyük korkum bu zaten. O yüzden stres yapmamaya çalışıyorum ama her seferinde yeni bir şeyler çıkıyor ve geriliyorum. Eşime söyledim aslında şakayla karışık kim geliyorsa yatağını yorganını getirsin de öyle gelsin bir de onları mı düşünecem nerde yattı kalktılar diye ama bir kulağından girip ötekinden çıktı sanırım.
Valla kv bana laf ederse çocuk benim çocuğum bırakın da eğrisine doğrusuna ben karar vereyim derim. Alınır gücenir diye düşünmem valla. Fazla karışmasınlar. Hele annemin onlara hizmet ettiğini göreyim valla kıyameti koparırım. Eşime de kızarım benim annem hizmetçi mi sürekli iş görüyor. Annenler daha kalacaksa bi hizmetçi tut baksın onlara derim. Ailemi asla asla ezdirmem ki şimdiden söyledim anneme. Sen bana bakmaya geliyorsun kim ne yaparsa yapsın sakın el sürme dedim. Hayırlısı bakalım. İnşallah düşündüklerimin tersi olur da kebdimi bu kadar stres ettiğimle kalırım.

7 sulalesi gelseymis bari anlayissizlik resmen
cocugu gorup gitsinler eniste kayinbaba ve baba

anne kv gorumce kalabilir soncta onlar bayan rahatsiz olmazsin ve cok kalabalikta olmaz

bana kalirsa keske 20 gun anne 20 gun kv kalsa sonra isteyen gelsin gorsun

Eşim bana böyle bişeyi diretmeye cesaret bile edemez.Sadece annem kalıcak kv falan gün aşırı gidip gelicek.Enişte falan noluyo ne işi var yani lohusa kadının evinde?
Ben de bir anlam veremiyorum zaten. Kv kp gelsinler haklarıdır dedim ama görümceyle eşinin de geleceğini baştan söyleselerdi kv kp de gelmesinler madem öyle hep birlikte annemler gittikten sonra gelsinler derdim. Eşim taksit taksit söyleyince böyle ortada ben kalıyorum.

Yatak vs almayin olanla 1 gun idare etsinler yatak olmadigini gorunce giderler herhalde

bırak gelsinler zaten kv ve annen yanında olacak sana çok bi zahmeti olmaz.zaten birkaç gün kalacakmış.şimdi gönül kırıp kocanla huzursuz olma öncesindeki olayın üzerine bunu söylersen ailesini istemediğini düşünür aranız gerilir

Ben annem 40 gün kalacak dedim ama annem kendi dedi zaten sen kendini iyi hisseder hissetmez ben giderim. Sen de eşinle çocuğunla rahat rahat vakit geçirirsin dedi. Hani o kadar çok kalacağından değil. Şehirlerarası mesafe çok olduğu için gelen giden olmaz fazla. Şu dönemi hayırlısıyla bir atlatsam çok rahat olacağım sonrasında da hayırlısı bakalım.

Gorumcen neyse de enisten de olacak sen lohusasin pijama yla gezecek sin ve emzirirken çok terleyeceksn sürekli duşa girmen gerekecek ayrıca agrin olacak tabi kanamandi falan evde yabancı erkeği kaldırmaz bu durum. Benim kaç kez dışına çıktı evde babam olduğu halde utandım. Eşine bu şekilde anlat. Haa bide yeni doğum yapınca emzirme problemide oluyor sütün çok geliyor kiyafetine kadar çıkıyor

İstemediğim falan yok ama hepsi bir anda gelip boğmasınlar istiyorum. kv ve annemin olması beni zorlamaz da işte hepsini birarada düşünmek 80 m2 lik 3 odali minik bir evde.. şimdiden içim daraldı vallahi...

Valla bu kadarını da onlar düşünüp utansınlar lohusanın evinde kalınmayacağını anlasınlar yani.

Olmadi 7 sulalesi gelsin te Allahim ya o kadar kiziyorum ki boyle seylere sen lohusa olacaksin elin adaminin ne isi var yaa Allah izin verirse emzireceksin surekli kendi evinde oda mi degistireceksin kv kp neysede eniste gereksiz geldi bana

Esiniz de hakli yine ama. Kardesim eşi ile gelmek istese kesinlikle geri çeviremem ya da baska bi yerde kalmasini teklif edemem. Aynı şey eşimin kardesleri için de geçerli. Ha esine o lohusa halinle kimseye hizmet edemeyecegini soylersin o ayri mesele. Hem gelip hem hizmet beklerlerse onlarin sorunu. Hic de kendini yorma. Olmadi kendini naza bile çekebilirsin böyle beklentileri varsa.

İnsanlar ne kadar yüzsüz ya. Sen doğum yap onlar gezme derdinde. Hele erkekleri anlamıyorum diyemiyor mu abla ne gezmesi eşim doğum yapcak biz çocukla ilgilencez başka Zaman buyrun. Aynen öyle bu sıkışıklıkta cümbür cemaat gerek yok. Ay canım Allah yardımcın olsun

lohusalığı bilen bunu yapmaz. annen ve kayınvaliden sana yardımcı olacaklarsa tadını çıkar.
babalar ve eniştelerin gelmesi bence de hiç uygun değil.hele ilk hafta.bir hafta sonra görseler ne olacak sanki.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…