- 21 Ağustos 2013
- 26.656
- 55.302
- 598
- Konu Sahibi yasam_destek
-
Ben babamın yanında ayak ayak üstüne bile atmadım 30 yaşındayım. Emzirmek ne demek.. müökün değil yapamam. Bu kadar insan eşimi haklı buluyorsa haklı demektir. Biz de orta yolu bulmak için komuşacağız ve haber vereceğiz. Niyetim kimseyi kırmak üzmek değil herkesi mutluluğumuza ortak etmek.Ben hala eşinin dediğini mantıklı buluyorum, anneler gelsin,iş çekinmeye kaldıysa insan babasından da çekinir, gerçi yanında emziren de var da bence öyle yani
Hemen açıklık getireyim. Ben kimseye yük olmadım evlenirken de çocuk beklerken de. Kimseden bir şey de beklemedim. Evimi lurmak için kredi çektim eşimle şimdi borçlarımızı ödüyoruz. Gocunmuyorum da. Çocuk yaparken kimseye danışmadık ki masraflar için beklentiye girelim. Demek istediğim o değildi. Kv annemi öne atıp sen hazırlıklarını yap doğuma sen gideceksin dedi diye annem olması gerekenden fazlasını yaptı. Ben bunu vurgulamak istemiştim.Her şeyi annem yapti kv yapti muhabbetine de aciklik istiyorum hanimlar.
Cocuk yapinca okul masraflarini falan da karsilatabiliyor muyuz?
Evlenirken yuk ol, bebek yaptin yuk ol.
Ebeveynleri bizi yaptiklari aksam "keske disari bosalsaydim" noktasina kadar getirecek miyiz?
Tam olarak ne zaman gercekten kendi ayaklarimizin ustunde duruyoruz.
Ben bayagi safim ama ya...
Bir haftadır aynı problemi bizde yaşıyoruz şaştık kaldık birinden birine gelmede denmiyorHerkese selam,
Yaklaşık 2 ay sonra doğum yapacağım Allah kısmet ederse. Ailelerin ikisi de aynı şehirde ama biz çalıştığımız için farklı bir şehirdeyiz. Hem de uzakta. Doğuma yakın bir zamanda annemle babam gelecek, bebeğin 40ı çıkana kadar kalacaktı. Sonrada kv ile kp gelecek bi o kadar da onlar kalacaktı. Sonra aileler böyle dönüşümlü gelip bakacaklardı biz çalıştığımız için. Böyle konuşmuştuk. Buraya kadar bir sıkıntı yoktu.
Az önce eşim aradı kv kp de doğuma gelmek istiyorlarmış. 2 aile de gelsin kalsın diyor. Evimiz hem o kadar büyük değil hem de yatıracak yerimiz yok dedim. O zaman sadece anneler gelsin birlikte dedi. E babalar da görmek isteyecek onlara ayıp olur, hem o kadar zaman nasıl yalnız kalacaklar olmaz ki öyle dedim. Hem birlikte gelirlerse sonrası nasıl olacak dedim. Neyse sonra konuşuruz o zaman dedi ama sesi düştü.
Ne yapmalıyım ben şimdi? Sizce nasıl olmalı?
Mesele gormeye gelmeleri de degil aslinda uzun sure yatili kalmalari bence, kv kp gelsin annem babam kardesim gelsin ama oyle kirk gun eve postu serip de gitmemeleri hele bir de hizmet beklemelwri cok cok yanlis
Ben sahsen kayinvalide anne neyse de babalari uzun soluklu istemem sahsen, ilkinde kaynim bile gelmisti yatamiyorum oturamiyorum meme uclarim yara olmus onun acisini cekiyorum,ustune ustluk depresyone girmisim ve evde eşim de yok ama kaynim ve kayinpederim var! Oyle durumda bir annenin yardima ihtiyacı varken onune yemek konmasi gereken insanlar gelmesin lutfen
Konu sahibinin annesi bebeğin herseyini yapmış kv elini kolunu sallayıp mı gelseymiş
Konu başta neydi şimdi nereye doğru gidiyor
Çoğu eşyayı değil her şeyi annem yaptı. Kız anası yapar dediler. Madem öyle annemin gelip doğumda olması daha doğru olmaz mı her masrafı kız anası yapacaksa? Önce o gelsin dediler şimdi biz gelelim diyorlar. O zaman onlar da taşın altına elini koysalardı. Haksız mıyım?
Ben babamın yanında ayak ayak üstüne bile atmadım 30 yaşındayım. Emzirmek ne demek.. müökün değil yapamam. Bu kadar insan eşimi haklı buluyorsa haklı demektir. Biz de orta yolu bulmak için komuşacağız ve haber vereceğiz. Niyetim kimseyi kırmak üzmek değil herkesi mutluluğumuza ortak etmek.
Hemen açıklık getireyim. Ben kimseye yük olmadım evlenirken de çocuk beklerken de. Kimseden bir şey de beklemedim. Evimi lurmak için kredi çektim eşimle şimdi borçlarımızı ödüyoruz. Gocunmuyorum da. Çocuk yaparken kimseye danışmadık ki masraflar için beklentiye girelim. Demek istediğim o değildi. Kv annemi öne atıp sen hazırlıklarını yap doğuma sen gideceksin dedi diye annem olması gerekenden fazlasını yaptı. Ben bunu vurgulamak istemiştim.
Ben de kimseyi kırmadan halletmeye çalışacağım.Kimse kv kp gelsin diye ölmüyor ama evlilik saygı çerçevesinde orta yolu bulma sanatı, cidden bu bir sanat, ilk bebeğin, kısır bir tartışma ile hatırlama bu dönemi daha da var zaten doğuma
Ben şöyle yapmayı düşünüyorum: annemler doğumdan 1hafta öncresinde gelecekler. Kv de kp ile 2 gün kala gelirler. Sonra babalar birlikte dönerler. Anneler bir süre birlikte kalır. Sonra kv gider annem 1 süre daha kalır sonra kv gelir annem gider. Böyle böyle dönüşümlü gelip giderler. Aklıma başka bir çıkış yolu gelmiyor. Ki en doğrusu da bu olacak sanırım.Bir haftadır aynı problemi bizde yaşıyoruz şaştık kaldık birinden birine gelmede denmiyor
Hem bakalım ben kayınbabanın yanında rahat edecekmiyim lohusa halimle
İki ay var bizede pöff
Bi çare bulursanız takipteyim
Biz yine yapıyoruz zaten. Yapmıyor değiliz ki. Benim kimseden bir beklentim yok onlar istediği için yapıyorlar. Sadece kv anneme hadi hazırlığını yap dediği için annem kendini fazlasını yapmaya mecbur hissetti sanırım.Yani sonuç olarak, kv ortaya böyle bir laf attığında hem annene hem de kayınvalidene, biz bebeğimizin herşeyini kendimiz yapmak istiyoruz diyebilirdiniz. Onlar da o zaman görev olarak görmezdi, herkes gönlünden kopanı alıp gelirdi
Senin bebeğin de erkek sanırım, sen olsan ne hissederdin, oğlun arıyo diyo e anne eşimin anne babası gelecek siz sonra gelin, peki oğlum ne demek diyebileceksen aynen devam
Bnce babalr gorup gitsin senin sorunlarin sıkıntilrn olacak emzirme sorunu gibi insallah olmazda tabi annenler olmali sadeceHerkese selam,
Yaklaşık 2 ay sonra doğum yapacağım Allah kısmet ederse. Ailelerin ikisi de aynı şehirde ama biz çalıştığımız için farklı bir şehirdeyiz. Hem de uzakta. Doğuma yakın bir zamanda annemle babam gelecek, bebeğin 40ı çıkana kadar kalacaktı. Sonrada kv ile kp gelecek bi o kadar da onlar kalacaktı. Sonra aileler böyle dönüşümlü gelip bakacaklardı biz çalıştığımız için. Böyle konuşmuştuk. Buraya kadar bir sıkıntı yoktu.
Az önce eşim aradı kv kp de doğuma gelmek istiyorlarmış. 2 aile de gelsin kalsın diyor. Evimiz hem o kadar büyük değil hem de yatıracak yerimiz yok dedim. O zaman sadece anneler gelsin birlikte dedi. E babalar da görmek isteyecek onlara ayıp olur, hem o kadar zaman nasıl yalnız kalacaklar olmaz ki öyle dedim. Hem birlikte gelirlerse sonrası nasıl olacak dedim. Neyse sonra konuşuruz o zaman dedi ama sesi düştü.
Ne yapmalıyım ben şimdi? Sizce nasıl olmalı?
Biz yine yapıyoruz zaten. Yapmıyor değiliz ki. Benim kimseden bir beklentim yok onlar istediği için yapıyorlar. Sadece kv anneme hadi hazırlığını yap dediği için annem kendini fazlasını yapmaya mecbur hissetti sanırım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?