Doğuma kim gelsin sorunsalı

Aman bırak gelsinler arkadaşım ,
Sıkışa sıkışa kalıversinler ,elbet biri pes edip geri dönecek döNÜüşümlü gidip gelecekler
Her iki ailede görsünler torunlarını ,hem bak eşinin ses rengide değişmiş üzülmesin oda :)
Gelen meleğin tadını çıkarın hayırlı doğumlar :)

kv niz başta çok bulaşmak istememiş sonrada gelmek istemiş sanırım ama bence çok takılmayın annelerde babalarda doğuma yeni bebeğe geldiklerini bilerek hareket edeceklerdir kimse size yük olmaya gelmiyor bir işin ucundan tutarız torunumuzu görürüz diye geliyorlardır.

Ben hala eşinin dediğini mantıklı buluyorum, anneler gelsin,iş çekinmeye kaldıysa insan babasından da çekinir, gerçi yanında emziren de var da bence öyle yani
Ben babamın yanında ayak ayak üstüne bile atmadım 30 yaşındayım. Emzirmek ne demek.. müökün değil yapamam. Bu kadar insan eşimi haklı buluyorsa haklı demektir. Biz de orta yolu bulmak için komuşacağız ve haber vereceğiz. Niyetim kimseyi kırmak üzmek değil herkesi mutluluğumuza ortak etmek.

Hemen açıklık getireyim. Ben kimseye yük olmadım evlenirken de çocuk beklerken de. Kimseden bir şey de beklemedim. Evimi lurmak için kredi çektim eşimle şimdi borçlarımızı ödüyoruz. Gocunmuyorum da. Çocuk yaparken kimseye danışmadık ki masraflar için beklentiye girelim. Demek istediğim o değildi. Kv annemi öne atıp sen hazırlıklarını yap doğuma sen gideceksin dedi diye annem olması gerekenden fazlasını yaptı. Ben bunu vurgulamak istemiştim.

Kimse kv kp gelsin diye ölmüyor ama evlilik saygı çerçevesinde orta yolu bulma sanatı, cidden bu bir sanat, ilk bebeğin, kısır bir tartışma ile hatırlama bu dönemi daha da var zaten doğuma

Bir haftadır aynı problemi bizde yaşıyoruz şaştık kaldık birinden birine gelmede denmiyor
Hem bakalım ben kayınbabanın yanında rahat edecekmiyim lohusa halimle
İki ay var bizede pöff
Bi çare bulursanız takipteyim

babalar da görmek ister diyorsun da ddoğumu neden eşinin ailesi kırk gün sonra gelsin diyorsun? bencilsin!!!

Eskiden beri ilk bebeğin eşyasını kız annesi yapar gibi saçma bir laf dolanır ortalıkta...
Kayınvalideniz ondan demiştir sen ilk gideceksen yapacaklarını hazırla iki ayağın bir pabuca girmesin diye...
Ya da belki sizin düşündüğünüz gibi hazıra konmak istemiştir.
Eğer hazıra konmak istediğini düşünüyorsanız açarsınız telefonu "anne siz de doğumda bulunmak istemişsiniz, annem evde çok kalabalık olup kış günü loğusa kadını bunaltmayalım, gribi - hastalığı var biz kalabalık etmeyelim " diyor sonra gelecekler hazırlığını yap da gel dersiniz.
Alacağınız cevap size niyetini gösterir, doğuma yakın da sizin anneniz elini kolunu sallayarak gelir olur biter.
Canınızı sıktığınız şey buysa uygun sözcüklerle sorun çözülür.
Bence siz geçmişten biriken yaşantılarla kayınvalidenizin tavrına sinir olmuşsunuz.

Kimse kusura bakmasın, önceden ne anlaşılmışsa odur cart diye fikir değiştirip annemler hemen gelmek istiyolar diye planı bozmak da neyin nesi? Onların sabırsızlığı yüzünden kimsezor durumda kalmak zorunda değil, tabii ki torunlarını görsünler ama bu sohbetlerden hiç hoşlanmam aileler boş yere gerilir... Eğer çok istiyorlarsa görmeyi kalacak yerlerini ona göre ayarlarlar ya da gelip görüp giderler... O halinle bunları düşünüp lohusa halinle kimseyi dengelemen de gerekmez ayrıca....

Mesele gormeye gelmeleri de degil aslinda uzun sure yatili kalmalari bence, kv kp gelsin annem babam kardesim gelsin ama oyle kirk gun eve postu serip de gitmemeleri hele bir de hizmet beklemelwri cok cok yanlis

işte herkes kendi doğumundan örnekliyor, o yüzden şimdiden ne denebilir bilmiyorum.

mesela benim doğumum sezeryandı ve çok kolay atlattım, kv bir ay kalmıştı yanımda yardım için ama çok ihtiyacım da olmamıştı, boşuna kadıncağız benim stresimi çekmişti bir de.

ama bir arkadaşımın çok zor bir doğumu oldu, annesi 15 gün kalıcaktı yanında, doğumdan önce öyle planlanmıştı, ancak doğumu çok zor olup, hemen toplarnamayınca annesi mecburen kalma süresini artırmak zorunda kalmıştı, çünkü arkadaşım kendi bakımını yapamıyordu.

Benim neyse ki kp ve kaynım, hastaneden sonra hiç uğramadılar uzun süre. Rahat edemem diye çok dikkat eder kp, çok anlayışlıdır sağolsun.

Konu sahibinin annesi bebeğin herseyini yapmış kv elini kolunu sallayıp mı gelseymiş

Konu başta neydi şimdi nereye doğru gidiyor

Aynen öyle...

Onlar öyle dedi diye yaptıysa yapmasaydı anneniz. Insan torununa içinden geldiği için almalı ne alıyorsa. Gösterişin lüzumu yok. He îçinden geldiyse de o zaman kv öyle demişti şimdi hazıra konuyor demeye gerek yok. Gelip de beraber aldık demeyecek sonuçta annenin hediyelerine...

Yapmasaydı o zaman arkadaşım. Kv lafına göre niye hareket ediliyor anlamadım.

Ya da o doğuma gelmeyi baştan kabul etseydi, hazırlığı o yapacak anlamına mı geliyordu? Hayır, çünkü kadın doğuma giden yapar dememiş kız tarafı yapar demiş.Ki gerçekten de bazı yörelerde adet böyle, doğru veya değiş tartışılır... İşinize gelmiyorsa yapmasaydınız siz de.

Kimse kv kp gelsin diye ölmüyor ama evlilik saygı çerçevesinde orta yolu bulma sanatı, cidden bu bir sanat, ilk bebeğin, kısır bir tartışma ile hatırlama bu dönemi daha da var zaten doğuma
Ben de kimseyi kırmadan halletmeye çalışacağım.
Ben şöyle yapmayı düşünüyorum: annemler doğumdan 1hafta öncresinde gelecekler. Kv de kp ile 2 gün kala gelirler. Sonra babalar birlikte dönerler. Anneler bir süre birlikte kalır. Sonra kv gider annem 1 süre daha kalır sonra kv gelir annem gider. Böyle böyle dönüşümlü gelip giderler. Aklıma başka bir çıkış yolu gelmiyor. Ki en doğrusu da bu olacak sanırım.

Her iki ailede gelsin gorsun cocugu sonra kaynananlar gidip 40gun sonta gelsin annler gitsinn :)

Yani sonuç olarak, kv ortaya böyle bir laf attığında hem annene hem de kayınvalidene, biz bebeğimizin herşeyini kendimiz yapmak istiyoruz diyebilirdiniz. Onlar da o zaman görev olarak görmezdi, herkes gönlünden kopanı alıp gelirdi

gelmek ısteyene yok deme kım gelmek ıstıyorsa gelsın bosver
bırı yemegını yapar dıgerı temızlıgını sende bebısıne bakarsın bıttı gıttı :)

Onlar öyle dedi diye yaptıysa yapmasaydı anneniz. Insan torununa içinden geldiği için almalı ne alıyorsa. Gösterişin lüzumu yok. He îçinden geldiyse de o zaman kv öyle demişti şimdi hazıra konuyor demeye gerek yok. Gelip de beraber aldık demeyecek sonuçta annenin hediyelerine...

Yapmasaydı o zaman arkadaşım. Kv lafına göre niye hareket ediliyor anlamadım.

Ya da o doğuma gelmeyi baştan kabul etseydi, hazırlığı o yapacak anlamına mı geliyordu? Hayır, çünkü kadın doğuma giden yapar dememiş kız tarafı yapar demiş.Ki gerçekten de bazı yörelerde adet böyle, doğru veya değiş tartışılır... İşinize gelmiyorsa yapmasaydınız siz de.[/QUOTE]
Annem olması gereken kadar yapacakti zaten ama kv öyle söyleyince fazlasını yapması gerektiğini düşündüğü için fazlasını yaptı. İçinden gelmediğinden vs değil yani.

Biz yine yapıyoruz zaten. Yapmıyor değiliz ki. Benim kimseden bir beklentim yok onlar istediği için yapıyorlar. Sadece kv anneme hadi hazırlığını yap dediği için annem kendini fazlasını yapmaya mecbur hissetti sanırım.

Senin bebeğin de erkek sanırım, sen olsan ne hissederdin, oğlun arıyo diyo e anne eşimin anne babası gelecek siz sonra gelin, peki oğlum ne demek diyebileceksen aynen devam

benim eltim ev müsait değil gerekçesiyle, kendi ailesini ilk hafta eşinizin ailesini 2. hafta çağırmıştı. aslında ortak karar olarak söylemişlerdi eşiyle birlikte.
bir hafta olunca sanırım kv bişey dememişti, (içinden üzüldüyse bilemicem)

bir arkaşın da kendi annesi geldi doğumuna, kv de doğuma gelip dönmüştü, doğduğu gün görmek istiyorum diye. zaten kadıncağız bakamazdı, görüp hediyesini verip dönmüştü.

Bnce babalr gorup gitsin senin sorunlarin sıkıntilrn olacak emzirme sorunu gibi insallah olmazda tabi annenler olmali sadece

Arkadaşım, o zaman kayınvalideye aç de ki, annem gelemiyor, sen hazırlığını yapmaya başla. Annene de bahset bu Plan'ından...

böylelikle kv elini kolunu sallayarak gelmez, eli kolu dolu gelir.

Sen de rahat edersin, kvye de birşeyler aldırdım diye.

Hey allahım yaa. Üç kuruşluk eşyanın lafını yapıp eşinizle aranızı bozacaksınız boş yere. Milletin annesi babası kız tarafı olarak ev alıyor, düğün yapıyor. Siz bebek çeyizini annem yaptı derdindesiniz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…