Doğuma kim girmeli

Ya bir şey sorcam merakımı mazur görün

Epidural olunca vajinal kaslar nasıl işlev görüyor. Yani uyuşan bir sey ıkınma işlevini nasıl yerine getiriyor ki.

Çok garip değil mi
Şöyle açıklıyım dogum 8 cm açıklığa kavuşunca epıdural kesiliyor kendi sancın ile başbaşa kalıyorsun ıkınma istegi ile dogum gerçekleşiyor sonuna kadar sancısız degil yani

İnsanların cok gereksiz istekleri var maalesef a
Banada cok garip bi istek geldi ama ciddi ciddi istiyor ne garip bana kuzenim yalvardı ablam yok sen gir benim ablam sayılırsın die ben zorla eşini soktum o anı eşinle paylaş birlikte yaptınız cocukğu diye

Şöyle açıklıyım dogum 8 cm açıklığa kavuşunca epıdural kesiliyor kendi sancın ile başbaşa kalıyorsun ıkınma istegi ile dogum gerçekleşiyor sonuna kadar sancısız degil yani
O zaman bana epidural yapmazlar sanırım ben alttan kesi istemediğimi belirttim doktora kendisi açılıyorsa alın bebeği yoksa sezeryan yapın dedim zaten bu kesi merakı türkiyede cok fazla yurt dışında herşey oluruna bırakolıuor olmazsa kesi atılıyor oda bacaga doğru cok az bişi

Epudural ile kesinin hiç alakası yok 8 cm acıklık 1 saatte de olabilir 3 gündede 7 gündede. 4 cm açıklık oldumu epidural veriyorlar sancın kesiliyor ama açılma devma ediyor sen o sancıyı hissetmiyorsun. 8 cm ulaşınca epidural kapanıyor kendi sancın ile dogurmaya çalışıyorsun. Kesinin nedeni anne çok yorgun düşüyor bebek kanala takılıyor ki o esnada saniye bile çok kıymetli hemen müdahale etmek için kesi atıyorlar yoksa Allah korusun bebek orda kalabilir tamamen senin fizyolojik şartlarınla alakalı.

Hii çok fazla bilgim olmadığı için teorik olarak anladım ama gözümde canlandiramadim :))

Teşekkürler yine de.

Hamile kalırsam illa ki doğumla alakali konu acarım ben oraya da beklerim şimdiden

Hii çok fazla bilgim olmadığı için teorik olarak anladım ama gözümde canlandiramadim :))

Teşekkürler yine de.

Hamile kalırsam illa ki doğumla alakali konu acarım ben oraya da beklerim şimdiden
İnşallah o zaman bende belki ikinci bebegimi bekliyor olurum

Ay daha ne saçmalık duyacağız bakalım?
Kırılacaksa da kırılsın yav gelme istemiyorum seni kardeş değiliz kardeş bile olsan gelmeni istemiyorum de...

Ya bir şey sorcam merakımı mazur görün

Epidural olunca vajinal kaslar nasıl işlev görüyor. Yani uyuşan bir sey ıkınma işlevini nasıl yerine getiriyor ki.

Çok garip değil mi

epiduralde sadece acı hissetmiyorsun
uyuşan şey kaslar değil sinirler
yani doktor ıkın deyince, gayet de güzel ıkınılır
mesela ben epidural sezaryen oldum, doktorun karnımda uğraştığını da bebeğin çıktığını da herşeyi hissettim ama acı duymadım
kasları dahi uyuşturan yöntem spinal diye biliyorum
o zaman felç gibi oluyorsun işte :)

"Esime bundan bahsettim cok kizdi kesinlikle olmaz dedi" gibi bir sey diyebilirsiniz. Esinizi de ikna etmeye calisacak hali yok ya.

doğumda yalnız kaldımkötüydü, canımkocamın, birtanemin yanımda olmasını hep istedim, izin vermediler, çokkorktum, o olsa ellerimi tutar, telkinde bulunur, güven verirdi ama maalesef.ameliyathane çoksoğuktu, titredim,korkudançenem birbirine vuruyordu, muayene sürecinde güleryüzlü cici doktorum o gün çok sinirliydi, bir kaçlaf etti bana, çok kalbim kırıldı, güvenimgitti, acaba doğru işlemmi yapacaklar, felçmi kalacağımdan bebeğimekonsantre olamadımi kötüydü

Doktorum sadece birinci dereceden yakınlarıma müsaade ediyor de. Ki zaten öyledir birinci dereceden yakını olmayana izin verilmez

Bende sordum beni zor anımda yalnız bırakmak istemiyormuş bende kibarca o halimi eşimden başka kimse ile paylaşmak istemiyorum dedim .Ama anlamıyor biz kardeş sayılırız diyor

İlk olarak kesinlikle istemediğinizi tekrar tekrar belirtin.
Madem anlayışı kıt doğuma giderken haber vermeden gideceksiniz. Onun duyacağı herkesten gizli.

Ben dogum yapmadim ama dogum yapsam kocamla doguma girmek istemem. Belki de annelik o kadar gozunde buyur ki seksi bi kadin olarak bakamaz artik bana. Belki olmaz belki olur. Bu riske niye gireyim? Komsu? Imkansiz zaten mahremimi yabanciya niye acayim

Öyle bir sey olursa doğumda strese gireceginizi, ve allah korusun bebege zarar gelebilecegini bunun olmasini istemeyecegini söyle.

Ya da eşim istemiyor de

Kocamın doğuma girmesini istemedm şu an olsa yne istemezsim o kadarı bana özel olsun çok merak edrse yapabiliyorsa kendisi yapsın

Sizi zor zamanınızda daha zor bir duruma düşürmek istemiyorsa gelmemesi gerektiğini söyleyin...anlamıyorsa da ilişkinizi tekrar gözden geçirin derim ben....

Zor zamanınızda yanınızda olmak istiyorsa doğumdan sonra gelsin bırakmasin o zaman daha çok ihtiyacınız olacak...böyle söyleyin bakalım ne diyecek....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…