Şöyle açıklıyım dogum 8 cm açıklığa kavuşunca epıdural kesiliyor kendi sancın ile başbaşa kalıyorsun ıkınma istegi ile dogum gerçekleşiyor sonuna kadar sancısız degil yaniYa bir şey sorcam merakımı mazur görün
Epidural olunca vajinal kaslar nasıl işlev görüyor. Yani uyuşan bir sey ıkınma işlevini nasıl yerine getiriyor ki.
Çok garip değil mi
Banada cok garip bi istek geldi ama ciddi ciddi istiyor ne garipBenim de bebeğim yok tedavi görüyorum ama yengemin doğumuna dahi girmek aklıma gelmedi üstelik sezeryandı ve üstelik sağlık alanındayım. Kaldı ki komşumun doğumuçok düşünme boşver azıcık aklını başına toplasın bence.
O zaman bana epidural yapmazlar sanırım ben alttan kesi istemediğimi belirttim doktora kendisi açılıyorsa alın bebeği yoksa sezeryan yapın dedim zaten bu kesi merakı türkiyede cok fazla yurt dışında herşey oluruna bırakolıuor olmazsa kesi atılıyor oda bacaga doğru cok az bişiŞöyle açıklıyım dogum 8 cm açıklığa kavuşunca epıdural kesiliyor kendi sancın ile başbaşa kalıyorsun ıkınma istegi ile dogum gerçekleşiyor sonuna kadar sancısız degil yani
Epudural ile kesinin hiç alakası yok 8 cm acıklık 1 saatte de olabilir 3 gündede 7 gündede. 4 cm açıklık oldumu epidural veriyorlar sancın kesiliyor ama açılma devma ediyor sen o sancıyı hissetmiyorsun. 8 cm ulaşınca epidural kapanıyor kendi sancın ile dogurmaya çalışıyorsun. Kesinin nedeni anne çok yorgun düşüyor bebek kanala takılıyor ki o esnada saniye bile çok kıymetli hemen müdahale etmek için kesi atıyorlar yoksa Allah korusun bebek orda kalabilir tamamen senin fizyolojik şartlarınla alakalı.O zaman bana epidural yapmazlar sanırım ben alttan kesi istemediğimi belirttim doktora kendisi açılıyorsa alın bebeği yoksa sezeryan yapın dedim zaten bu kesi merakı türkiyede cok fazla yurt dışında herşey oluruna bırakolıuor olmazsa kesi atılıyor oda bacaga doğru cok az bişi
Şöyle açıklıyım dogum 8 cm açıklığa kavuşunca epıdural kesiliyor kendi sancın ile başbaşa kalıyorsun ıkınma istegi ile dogum gerçekleşiyor sonuna kadar sancısız degil yani
İnşallah o zaman bende belki ikinci bebegimi bekliyor olurumHii çok fazla bilgim olmadığı için teorik olarak anladım ama gözümde canlandiramadim :))
Teşekkürler yine de.
Hamile kalırsam illa ki doğumla alakali konu acarım ben oraya da beklerim şimdiden
İnşallah o zaman bende belki ikinci bebegimi bekliyor olurum
Amin Allah isteyen herkese nasip etsin kimseyi evlat diye aglatmasınİnşallah Allah gönlünüze göre versin.
Ya bir şey sorcam merakımı mazur görün
Epidural olunca vajinal kaslar nasıl işlev görüyor. Yani uyuşan bir sey ıkınma işlevini nasıl yerine getiriyor ki.
Çok garip değil mi
Bende sordum beni zor anımda yalnız bırakmak istemiyormuş bende kibarca o halimi eşimden başka kimse ile paylaşmak istemiyorum dedim .Ama anlamıyor biz kardeş sayılırız diyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?