Doğuma kimsenin gelmeyecek olması

Yaklaşık bir ay önce ikinci doğumumu yaptim sezeryan olarak 4 yaşında bi kızım daha var doğum yaptığım da 3 gün durabildi annem yanimda maselef başka sorunlardan dolayı sonrasında eşim de 10 gün babalik izni bitince ise başladı ben ve kızlarım bas basa kaldık. Yikilmadik ama ayaktada degildik hiç kafaya takma senin diğer çocuğun daha büyükmüş daha kolay atlatirsınız

Bi kiziniz varmis zaten tecrubesiz degilsiniz ki, kendiniz gayet guzel bakabilirsiniz. Ben de 2 dogum yaptim. Ikisinde de bi kisi bile istemedim yanimda kalan olmadi

Düşük yapmakla doğum yapmak bir mi acaba,birinde teksin diğerinde muhtaç bir bebeklesin
Ya bide herkes bende tek kaldm bende yaptm demiste. Bu suna benziyor kaynanalarin zamanında biz bez yıkardik siz ne gördünüz demesi kdr çekememezlik herkes için demiyorm... Benim annemde gelemedi ama ben baskaisnin annesi mutlaka gelsin isterm çünkü gerçekten ihtyc duyuluyor yuzde yüz haklısınız hatta kirkgun tek kalmamak bile gerek. Bunu yazmak istemezdim ama doğum sonrası gerçekten çok önemli doğuran kişinin dinlenmesi açısından da vücut asiri direncsiz oluyr olay çocuğa bakmak değil hamilelik hastalık değildir ama doğum sonu lohusalık çok daha dikkat edilmesi gereken bir duurm dua eedin rabbim kolaylığı verir yeterli sağlığınız iyi olsun hepsi hallolur

3 gün anne 10 gün eş yeterli olurdu benim için.

İnsanların birbirini kınamasından gerçekten sıkıldım,ben çektim sen de Çek der gibi.o zaman ne doğumda ne ölümde kimse kimseye gitmesin herkes başının çaresine baksın.

kinayan yok, beklentiniz cok sacma. hasta bi baban varken istiyorsun ki annen gelsin o kadar yoldan babani da tek biraksin senin kafandaki kirmizi kurdele dagilmasin diye sana kasik kasik corba icirsin....

Böyle konuları okuyunca insanlık ölmüş diyorum kv bak torunu doğuyor yazlığa gidiyor yazlıkta ici rahat edecek mi acaba
Aynen olayın bir de bu boyutu var. Canının canı oluyor. Bakmayı boş ver ama insan merak eder heves eder. Doğan bebeği görmek için yine bir yere gitmez yanlarında olur.

İnsanların birbirini kınamasından gerçekten sıkıldım,ben çektim sen de Çek der gibi.o zaman ne doğumda ne ölümde kimse kimseye gitmesin herkes başının çaresine baksın.
Tabi ki gidecek insanlar birbirine ama sitem edecek bir durum yok. Anneniz 6 saat uzaktaymış ve babanız hasta ona bakıyormuş babanız duruken sizin yanınızda olmasını istemeniz doğru mu? Kv ile de sorunluymuşsunuz, daha önceki konularınız öyle diyor. Kadın gelmek istememiş olabilir. Eşiniz izin alsın biraz yanınızda dursun. Zaten kızınız da büyük çokça yardımı olur. Boş yere kendinizi üzüyorsunuz.

Gelen her yoruma agresif cevaplar.. kocaman kız ve koca varken hala yaşlı ve hasta insanlardan beklentiye girmek çok değişik. Onca ameliyat olan kalp ameliyatı geçiren yazmış hala minicik bebek diyor. E onada bakamıycaksan doğurma demezlermi insana? Prenses havaları öldürecek beni..

Abartıyorsunuz.kızınız küçük olsa anlarım.kendi işini kendi görecek yaşta. .annem ,babaannem ve halalarım olmasına rağmen beni hastanede tek doğurup eve geldi..kimsede yardım etmemiş

Size neden bakiliyor?
İki dogum yaptım, ikisi de sezeryan , gayet aciliydim , esim disinda kimse bana bakmadi , koskoca kadinsiniz kim size niye baksin neden kendinizi uzuyorsunuz boyle sacma bir sebeple
İlk doğumum olacak nasipse. Bebek hakkındaki tecrübem yeğenlerimle ilgilenmekten ibaret. Kimsecikler gelsin evimde "bakım için" kalsın istemiyorum kaldı ki ihtiyacım da olabilir buna. Bebeğimle ilgili herşeyi tecrübe ederek öğrenmek istiyorum Allah nasip ederse büyük sorunlarım olmazsa fakat gelin görün ki annemin yanımda olmasını isterim kayınvalidemin yanımda olmasını isterim manevi destek olayı benim için önemli. Ben doğum yaparken konu sahibinin annesi babası benim anne babam olsa tamam gelmeyebilir derdim ama kayınvalidemin yazlıkta ne işi var oğlu baba olacak. Hiç mi heves heyecan yok. Ben bu açıdan üzüldüm işin aslı. Dediğim gibi bakım amaçlı kimsecikler olmasın kalmasın evimde ille kalmak istiyorlarsa maksimum 1 hafta yeter. Eşimle yeteriz evelallah. Ama manevi destek diyorum ve susuyorum.
Yanlış anlamayın sakın size sitem etmedim bu şekilde yorum yazdığınız için. Sadece benim düşüncem mi yanlış insalık bencilce bir hale mi geçti merak edip sormak istiyorum

Sizi kinamiyoruz ki, ben yukarida yazdim yanlizdim diye ama kendi istehimle yanlizdim , cekilecek birsey yok ki
Size bakis acinizi degistirin diyoruz , ilk dogumumda kayinvalidem baska sehirden gelecekti ozellikle istemedim , annem hastaneye geldi evine gonderdim esimle hallederiz biz anne deyip
Yani kendi adima konusuyum , bilerek isteyerek esimle kalmayi tercih ettim , siz de bakid acinizi degistirin , cekirdek aileniz var , size yardimci olabilecek 13 yaşında bir kiziniz var
İkinci bebegimde oglum 8 yasindaydi kardesinin kiyafetlerini utulerdi , buyutmeyin kafanizda bosuna bebegi de strese sokmayın diyoruz size

evet bence firsat...

amin insallah. hic istemem biri bana baksin. bence sizde bu kadar bakilmaya merakli olmayin.....
Ooo önyargı da var! İki doğum yaptım ikisinde de yalnız baktım. Hatta birinde eşim bile yoktu yanımda.

Bakılma meraklısı değilim. Sadece empati yapabiliyorum. Kimseyi yargılamıyor, kendimle kıyaslamıyor ve yardım istedikleri için insanları küçük görmüyorum.

Size de tavsiye ederim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…