Doğuma kimsenin gelmeyecek olması

Çooook teşekkür ederim 1 hafta olacak evimize döneli

tamam genel olarak haksiz degilsiniz ama bunun icin 75 yasindaki hasta babaya bakan 6 saat uzakliktaki anneden mi yardim beklenmesi gerekir?

kv ye gelince, dis kapinin dis mandali....
Konu sahibinin zaten annesinden beklentisi yok.

Kv gelince, eşinizin annesi, çocuğunuzun babaannesi. Sizin çocuğunuz onun torunu yahu.

Konu sahibinin zaten annesinden beklentisi yok.

Kv gelince, eşinizin annesi, çocuğunuzun babaannesi. Sizin çocuğunuz onun torunu yahu.

Iyi de kayinvalidenin de esi tedavi goruyormus. Su durumda yenidogana bakmak istememesi takdir edilecek bir sey degil mi?
Ben korona konusunda cok hassas yasamiyorum ama konu yenidogan olunca bence karantina sart.

Bence kimse olmayınca daha güzel.
Kızınızsa büyükmüş zaten çok zorlanmazsınız.
Sonra iyi ki baş başa kaldık dersiniz.
Ben öyle demiştim. Daha bi sıcak aile bağı kuruluyor kimse olmayınca.
Kızınızı doğum olduğu gün babannesine bırakın eşiniz yanınızda kalsın. Zaten eve geldikten sonra halledersiniz

Iyi de kayinvalidenin de esi tedavi goruyormus. Su durumda yenidogana bakmak istememesi takdir edilecek bir sey degil mi?
Ben korona konusunda cok hassas yasamiyorum ama konu yenidogan olunca bence karantina sart.
Ben gelip bakması konusunda yorum yapmadım. Kv gelsin baksın demedim. Ama ne yaşanırsa yaşansın, ister sevin ister nefret edin dış kapının mandalı muhabbeti doğru değil.

Hangi sehirdesnz bana özelden yazar msnz?

Eğer maddi olarak ayarlayabiliyorsanız, 15 gün bir yardımcı tutun bence. Şimdiden araştırıp ayarlayın hatta.

ne olursa olsun, bebekten sonra mümkünse 15 gün Ama en az 1 hafta annenin yatarak dinlenmesi gerek bence. Aynı durumu yaşadığım İçin Benim tecrübem bu yönde.

ki benim de 11 yaşında bir oğlum var. İkinci olursa, büyük oğlum da yardım eder ama ilk 15 gün yardımcı almayı düşünüyorum ben de. Çünkü bakabilecek annem, kızkardeşim, kayınvalidem yok. İlk anda yemek hazırlayabilecek, evi toplayacak, sizinle ilgilenebilecek birine ihtiyaç var.

ama çok da gözünüzde büyütmeyin. Olmazsa ne olur, çok çok büyük bir şey olmaz. İlki kadar zorlanmayacaksınız. 12 yaşında bir kız yine de oldukça yardımcı olur. Siz de daha tecrübelisiniz. Alışmanız çok uzun sürmez.

Ayrıca annelerin gelmemesi sizin için bir nimet bence. Şansınızı zorlayıp,hiç zorla çağırmayın ☺

ikisinin de yaşları geçkin. 50 Li yaşlarda olsalarmış, yine iş beklenirdi ama o yaşta onların önüne yemek koymak gerek. Hem sizinle, hem yemek ve temizlik artı bebekle ilgilenemezler zaten. Siz onlarla ilgilenmek zorunda kalırdınız.

Dediğim gibi mümkünse yardımcı alın. Değilse ilk bir hafta eşiniz izin alsın. Size yardımcı olsun. Siz de dolaba kayısı kompostusu, köfte tarzı şeyler atın.

Bu arada şunu söyleyeyim, yalnız doğuma gitmek de çok güzel bir şey. Evde sana karışacak kimse yok, bebeğinle yarıp kalkıyorsun. Kimseye bir şey anlatmak zorunda değilsin.

Arkadaşım 4 ve 8 yaşındaki çocuklarını yakın bir akrabasına bırakıp eşiyle gitti hastaneye sezeryanla doğumunu yaptı çıktı. Tek başına doğuruluyor yani. Bende 3. yü doğursam kimseyi istemem, eşimle hallederim diye düşünüyorum. Ama öyle bir niyetim yok tabi :)

Bu riskleri, ihtimalleri, zorlukları düşünüp hamile kalmak ya da yola çıkmak lazım. Sonradan üzülmenin birine faydası yok. Ki eşine kızması daha da saçma geldi bana gelmiyor filan diye. Kendi öz annen bile gelmiyor çünkü.. Erkek filan da değilim. Daha önce düşük yaptım kimseyi istemedim. Kendi annem de gelmedi etmedi diye trip atmadım. Şu anda hamileyim ve yine istemiyorum kimseyi tepemde. Virüs dönemi evime girip çıkmasalar zaten çok daha iyi. Kendimize, çocuğumuza bakamıyorsak niye bebek istiyoruz. Bu insanlar hayatta olmasa ne yapacaktık? Tek başına doğuranın, büyütenin canı yok mu? 12 yaşında kocaman bir kızı var üstelik kadının pekala sorumluluk alabilir kardeşiyle ilgili. Hayatı zorlaştırmayı seviyorsunuz.

Gerçekten bu yorumları yapanlara şaşıyorum bana bakalıcak çocuğa değil

Size neden bakiliyor?
İki dogum yaptım, ikisi de sezeryan , gayet aciliydim , esim disinda kimse bana bakmadi , koskoca kadinsiniz kim size niye baksin neden kendinizi uzuyorsunuz boyle sacma bir sebeple

Ya anneniz gerçekten yaş almış hem de babanız rahatsız onun gelmemesini anlıyorum kayınvalidenizinde kendince sebepleri var.. Bence ilk çocuğunuz olsa büyük sıkıntı diyebilirdim ama sizin 2. Çocuğunuzmuş üstelik maaşallah diğer kızınız bakıma muhtaç küçük bir çocuk değil hatta size minik minik faydası dokunacak yaşta bile...Eşinizde yanınızda daha kime ihtiyacınız olacak ki? Bebek bakımınında biliyorsunuz ilk evladınız değil sonuçta çok zor olmaz gibi geldi bana..Ama tabi bu benim düşüncem.. Hiç doğum yapmadım ilk bebeğime hamileyim inanın ona nasıl bakacağım nasıl tutacağım nasıl emzireceğim vs bunları düşününce stres oluyorum daha önce hiç bebek bakımına da şahit olmadım mutlaka bunlar için bilen birine ihtiyacım olacak diye düşünüyorum ama sizin gibi olsam sanırım hiç stres olmazdım.. Ama tekrar söylüyorum ben doğum yapmadım doğum sonrası neler yaşanır bilemiyorum belki de yanlış düşünüyor olabilirim.. Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin inşallah..

Gelmeyen insanlara yapacak bir şey yok. Eşiniz de haklı bana göre kendi annesi gelmiyorsa benim annemin gelmemesi bu kadar göze batmamalı mantığında bence haklı da.

Sezeryan değilse sıkıntı olmaz kendiniz halledersiniz. Sezeryan ise eşiniz bi süre size yardımcı olsun. Sezeryan demek hiç kalkamamak değil kişiden kişiye değişir benim ablam hiç yatmadı mesela.

Şimdiden buzluğa bişeyler yapıp atın doğumdan sonra pratik hemen hazırlayıp yiyebileceğiniz şeyler

Büyük olan 12 yaşında oda az çok bakar yani neden illa biri olmalı ki?

Dediğim gibi bu yorumları yapanlar evli olmayan,çocuğu olmayan hatta hastanede bir operasyon dahi geçirmemiş kişiler.
Dogurmadan önce ben de öyle dusunuyordum ama ilk 40 gün inanılmaz zormus emzirmek için sağlıklı beslenmek,süt yapıcı seylee yapmak gerek. Ilk zamanlar ya emzirmekle ya sut sagmakla geciyor, bebek 2 saatte bir uyandığı için onun bakımı var. Ben dinlenemedigim için gunlerce ayaklarımın ödemi geçmedi. Doktor ayaklarını uzatacaksin diyor ama öyle bir vakit olmuyor. 3.haftadan sonra yüzde 90 gaz basliyor bebek sürekli sancidan ağlıyor kucakta olmak istiyor fln yazarken yoruldum valla..hic olmazsa her hafta temizlige gelen biri olup geldikce komposto vs hazirlasa çok güzel olur

Piremses sendromu gibi gelmeye başladı bu konu bana.

Bence kimseye ihtiyacınız yok.
Kızınız kucuk degil, benimde 4. Doğumum olucak kızlarım 11, 8 ve 2 bucuk yasinda.
Ben kimseyi istemiyorum kendim hallederim Allah in izniyle.
Biraz buzluğa yemek koyun, evi de temizler doğuma oyle gidersiniz
Ayrıca kızınız bazı işleri yapabilecek yaşta.
11 yaşındaki kizim hamileliğinin ilk zamanlarında kardeşlerine ve bana bakti diyebilirim.
Kahvaltı da hazırladı, makarna da yapti
Evide toplayıp kendince süpürdü.
Beklenti içine girerseniz huzurunuz kacar,.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…