Doğuma kimsenin gelmeyecek olması

ok, siz haklisiniz

Yanlış anlamayın ama sezeryan olacaksiniz hastaneye gideceksiniz. Kayinaileniz de sizin aileniz de risk grubundalar anladığım kadarıyla. Hastalık şu an çok yaygın sizin vesilenizle birine bulaşır sonra siz vicdan azabı duyarsınız. Bırakın kızınız kocaman olmuş zaten bebekle ilgilenir. Eşiniz de sizinle ilgilenir. Dolaba yiyecek vs. Koyun şimdiden. Eve de birini çağırıp dip köşe temizletin. Su zaman kimseden yardım istenecek zaman değil. Normal zamna olsa tabii ki haklısınız insan annesini yanında ister ama şu durumda değil.

Hanımlar lütfen tartışmayınız.

Konu sahibesi hayırlı doğumlar dilerim, kayınvalideniz ve anneniz yaşı ilerlemiş insanlar, evet yanınızda olmalarını isteyebilirsiniz ama her ikisi de hasta eşlerine bakmışlar, hasta bakmak hele yaşı ilerlemiş insanların kendi gibi yaşı ilerlemiş hastalara bakmaları hiç kolay değil, o yüzden gelmemelerini doğal karşılamalısınız, kızınız 12 yaşındaymış, doğum yapacağınız hastaneyle doktorunuzla görüşseniz, halden anlarlar kızınız için bir esnetme yapabilirler, doğuma özelde mi devlette gireceksiniz bilmiyorum, devlette doğum yapacaksanız devlet hastanelerinin de tek kişilik özel odaları var, özel oda tutarsınız kızınızla eşiniz odada bekler sizi, zaten sıkıntılı olan süreç hastanede kaldığınız kısım, sonrasında da eşiniz babalık izni alır, yıllık iznini kullanmadıysa yıllık izniyle babalık iznini birleştirir, herşey yolunda giderse ki inşallah herşey yolunda gider, ilk 10 günü atlattıktan sonrası kolay, kızınız kardeşine bakarken siz dinlenirsiniz, bir süre yemekleri ev işini eşiniz yapar, bünyenizi de güçlü tutarsanız hemen toparlanırsınız eski rutine döner herşey.

Birileri gelip yardim etse güzel olur, evet, ama asla hakkiniz degil. Böyle bir beklentiye girmeye gerek yok.

Disardan yardim beklemeyin, bu durum en cok sizi ve esinizi ilgilendirir, beraber üstesinden gelmeniz gerekir.

Cok örnek var etrafimda, annesi veya kayinvalidesi bakmaya gelmeyen - birinci cocuk olsun veya ikinci olsun.
Aslinda bu örnekleri görüp kendinizi „biz neden yapamayalim ki“ diye motive etmeniz gerek.

degilim, dogma büyüme almanyadayim. tavirda degil ne bilim, asalak gibi parazit gibi yasamayi sevmiyorum. kendi ayaklarimda dimdik durmak bana onurlu ve gururlu gelen yasam bicimi.
Türk değilsiniz yani? Normal Alman'lar sizin gibi yardım, paylaşma duyguları gelişmemiş insanlar.
Biz Türk ve Müslüman ailelerde mutluluğu ve zorluğu paylaşma kültürü var. Cenaze, düğün, doğum bu zamanlarda bir olmazsak ne anlamı var bunların????
Tabi ki kimsenin başına eksimiyceksin ozelliklede konu sahibi gibi yapmayacağız ama sizin dediğiniz gibi olmak da bana çok buzz geliyor.

3 gün anne 10 gün eş yeterli olurdu benim için.

bak arkadaşım endişelisin anlıyoruz da 3 gün 75 yaşındaki annenin yapıp eşinin yapamayacağı ne var

kanamam olur görmesin mi derdin

beni tuvalete götür mü diyemezsin

yani annenin yapıp eşinin yapamayacağı ne var ki

hani demişsin ya yorum yapanlar çocuksuz vs diye

çoğumuz çocuklu sezeryanlı kadınlarız

konunuzda ilk yorumumda da yazdım tek sıkıntı kızınızın siz hastanede iken kalacağı yer

hastaneden çıktığınızda olağan şartlarda gayet yürür günlük yaşamınızı sürdürürsünüz

bebek derin beşikte ise onu alamazsınız belki rafa uzanıp tencere tabak alamazsınız

12 yaşındaki kızınız da bunların hepsini yapar hatta zor durumda 6 yaşındaki dahi yapar

eşiniz de gece yardımcı olur bir de yemek yapar

12 yaşındaki kız evi de süpürebilir bence kendisine ve size sandviç de yapabilir

bir arkadaş yukarıda yazmış çamaşır makinasının falana nasıl çalıştığını şimdiden öğretin diye

ben hayretle okudum

10 yaşındaki oğlum ilkokula başladığından beri tüm makinaları çalıştırabilir

doldurur, boşaltır,çalıştırır, çekmecelerde yerini bilir

tabii ki tüm ev işini kızınızdan beklemiyoruz ama acil durumda da yardımcı olması çok kolay

hatta işi bitirelim bebeği uyutalım brlikte dizi izleyelim saatiniz vs olsun

herkesin sezeryanı tabii aynı değil de neden hep kötüleri düşünüyorsunuz ki

anlatıyoruz gayet iyiydik diye

yataktan da kalktık bebeğe de baktık

evet evde hazır yemek iyi olur onu da eşiniz yapar yapamazsa alır

geçen bir yerde öğlen yemek yiyecek miyiz dediler ben yok eşim pişirecek ben öğlen eve gideceğim dedim

bir erkek arkadaş şok oldu nasıl yani diye

eşim 40 yaşında 20 yıldır en az yemek pişirir

mantı açmaz sarma sarmaz ama gayet de et tavuk pilav makarna pişirir

kahvaltı hazırlar çorba yapar

zaten artık internet var siz varsınız

tencereye yağ döküp pirinç koyup su koyabilir herhalde eşiniz ya da düdüklüye tavuk ya da et koyup su tuz ekleyip haşlayabilir

tane tane olmasa da olur pilav maksat karnınız doysun

her işi üstlenirseniz tabii yorulursunuz ama şimdiden germeyin kendinizi

eşiniz de sorumluluk almamak için annen neden gelmiyor modunda

alışırsınız birlikte

sağlıkla kucağınıza alın

Ben burada bir bencillik gormuyorum , tabi ki herkesin fikri farklidir
Ben sadece bebek olayinin abartildigini dusunuyorum bizim toplumda , dogurmak son derece dogal bir olay , tabi ki ziyarete gelinsin vs ama annem de olsa kimse bana bakmak zorunda degil dogurdugum icin , bu bakis acisiyla ilgili tamamen hele ki belli bir yasin ustundeki insanlardan bana baksin beklentisi bana yanlos geliyor

yoo, türküm, elhamülillah müslümaninda. cevremde de bir tane bahsettiginiz gibi bir alman yok. dogum ölüm dügün paylasilinca degerli elbette, ama illllllaaaa illlaaaaaa yasli annem hasta babami biraksin bana bakmaya gelsin, illllaaa illllaaaa yasli kv hasta bakmakdan usanmaya hakki olmadan bana gelsin baksin demek de ne kültürümüzde nede dinimizde yok.

o yastaki insanlarin gelip de altimizdaki pedlere kadar degistirmelerini beklemek agzimiza kus gibi yemek koymalarini beklemek normal mi sizce?

Kızıniz 12 yasinda benim oglum (6 yasinda)hasta oldugumda cok yardimci oluyor. Evi topluyor kahvalti hazirliyor ve en önemlisi yük olmuyor sizin kızınız 12 yasinda rahatlikla evi çekip çevirebilir. Kaldiki eşinizde var . Benim esim ben hastayken evi siler süpürür yemek hazirlar çamasir makisi bulasik makinasini calistirir yerlestirir. Eli ayagi tutan herkesin yapabilecegi işler.. Bende sezeryanla dogum yaptim 2 günde ayaklandim. Artik dikiş vs eskisi gibi olmuyor daha kolay iyilesiyor. dolabada dogumdan önce 2 3 cesit zeytinyaglı dondurucuya kofte sigara böregi atarsin ne güzel çekirdek ailenle olursun. Hem o onu dedi bu bunu dedi mevzunuz olmaz

Pardon da kimin başına ekşimişim anlamadım gelip buraya dertlenmek mi sorun oldu?

Evde bir çocuk var. Baba evde kalsa hastanede de biri mutlaka olmak zorunda. Anne narkoz altında dikişli kalkamıyor kim ilgilenecek o bebekle? Ben de doğumdan 2 gün sonra yanlızdım bebeğimle ama o ilk iki gün yardımsız asla yapamazdım. Neden bu kadar linç edildiğinize anlam veremedim. Burada sizi gömen hiçkimse doğuma çantasını alıp tek başına gitmemiştir.

Buna ben de katılıyorum ailem ve bir başkası bakacak diye doğurmuyorum kendime inandığım güvendiğim için doğurmak istiyorum bu bebeği. Sizinle aynı fikirdeyiz. Ben bu konuda daha çok hevessiz aile fertleri olmasına takildim

ben gittim, tek basima da dogurdum, kucagima aldim, ebeye simdi esim girip kordonu kesebilir dedim. cok ilginctir hic bir yerim eksilmedi. sasirdim.....

bu genellemeler cidden şık olmuyor

burada hep yazarım yalnız doğduk yalnız öleceğiz diye

kimseyle zorluğumu paylaşmak istemem mesela bu kötü bir şey mi

elimden geldiği kadarını yaparım ama kimseye de bana yardımcı olmadı diye ekşimem

düğünümde herkes misafirdi

doğumumda da annem zorla geldi mahalle baskısı herkes daha neden geldin nasıl bakacak bebeğe demişler

30 yaşındaydım gayet de baktım hatta annem al yıka dememi falan beklemiş ama ben aldım yıkadım mesela ne olacak

cenazemde de mümkün mertebe az insanla acımı kendim yaşayayım derim onun bunun gönlünü hoş etmek yerine

bunlar ırk ya da dinle ilgili değil hayata bakış açısı ile ilgilidir

siz farklı düşünürsünüz ben farklı bir başka kişi farklı

ama bunu ırka, dine, ülkeye indirgemek bizleri sadece parçalamaya yarar

Olabilir , mesela benim ilk oglumda annem cok hevesliydi anneanne olacak diye , surekli besigini alicam sunu alicam bunu alicam diye dolaniyordu
İkincide artik yaslanmisti , babam hastaydi babama adamisti hayatini hicbirsey almadi bebege hatta benden sakin bakmamla ilgili beklentiye girme dedi , oyle bir beklentim yok anne dedim vs vs
Anneme bu sebepten kizamam cunku hayati cok zorlasmisti , tek derdi benim dogacak bebegim diildi , bende ona ya da baskasina guvenerek dogurmadim zaten , esimle beraber baktik gitti

Bende şok oldum yazdığınıza prenseslikle ne alaka anlamadım.Herkes kendi çocuğuna tabiki bakacak ne münasebet

Ee o zaman neyin beklentisi içindesiniz? Bu durumda çocuğa değil size bakılsın istiyormuşsunuz o da eşinizin görevi. Eşiniz çocuk tutmaktan, hazır yemeği ısıtmaktan, bir kap çorba yapmaktan aciz mi?

Yani siz baktınız diye o da mı bakmalı? Bu da durumda eğer babanız evdeyse bakmak onun göreviydi ama sizin içiniz rahat etmemiş gitmiş bakmışsınız. Sonradan lafını yapacaksanız bakmasaydınız keşke. Verdiğiniz iki örnek birbirinden çok alakasız. Çocuk sizin bakmak zorunda olan kişi siz ve eşinizsiniz, başkası değil.

Evet siz çok şey bekliyorsunuz. Bence bu kültürel olayları iyi araştırın. Hem İslam hem Türk örf adetlerini ilmi derecede okuyan biri olarak şaşırdım size.

Cidden nereden çekilirse oradan konuşuluyor. O zaman dünya bir bütün öyle mi???? Her ülke bir kültürdür bir birikimdir. Kimse kimseye benzemez. Ben zaten kimseyi itham etmedim. Yaraniz vardı galiba ???

Evet siz çok şey bekliyorsunuz. Bence bu kültürel olayları iyi araştırın. Hem İslam hem Türk örf adetlerini ilmi derecede okuyan biri olarak şaşırdım size.

tamam, siz haklisiniz. en asiri en cok siz haklisiniz. lanet olsun dostum, biz cocuk doguruyorsak etrafimiz bize kül köle olmak zorunda (dublaj sesini eklemek isterdim)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…