- 18 Temmuz 2016
- 4.754
- 13.224
- 208
Ooo önyargı da var! İki doğum yaptım ikisinde de yalnız baktım. Hatta birinde eşim bile yoktu yanımda.
Bakılma meraklısı değilim. Sadece empati yapabiliyorum. Kimseyi yargılamıyor, kendimle kıyaslamıyor ve yardım istedikleri için insanları küçük görmüyorum.
Size de tavsiye ederim.
Türk değilsiniz yani? Normal Alman'lar sizin gibi yardım, paylaşma duyguları gelişmemiş insanlar.degilim, dogma büyüme almanyadayim. tavirda degil ne bilim, asalak gibi parazit gibi yasamayi sevmiyorum. kendi ayaklarimda dimdik durmak bana onurlu ve gururlu gelen yasam bicimi.
3 gün anne 10 gün eş yeterli olurdu benim için.
İlk doğumum olacak nasipse. Bebek hakkındaki tecrübem yeğenlerimle ilgilenmekten ibaret. Kimsecikler gelsin evimde "bakım için" kalsın istemiyorum kaldı ki ihtiyacım da olabilir buna. Bebeğimle ilgili herşeyi tecrübe ederek öğrenmek istiyorum Allah nasip ederse büyük sorunlarım olmazsa fakat gelin görün ki annemin yanımda olmasını isterim kayınvalidemin yanımda olmasını isterim manevi destek olayı benim için önemli. Ben doğum yaparken konu sahibinin annesi babası benim anne babam olsa tamam gelmeyebilir derdim ama kayınvalidemin yazlıkta ne işi var oğlu baba olacak. Hiç mi heves heyecan yok. Ben bu açıdan üzüldüm işin aslı. Dediğim gibi bakım amaçlı kimsecikler olmasın kalmasın evimde ille kalmak istiyorlarsa maksimum 1 hafta yeter. Eşimle yeteriz evelallah. Ama manevi destek diyorum ve susuyorum.
Yanlış anlamayın sakın size sitem etmedim bu şekilde yorum yazdığınız için.Sadece benim düşüncem mi yanlış insalık bencilce bir hale mi geçti merak edip sormak istiyorum
Türk değilsiniz yani? Normal Alman'lar sizin gibi yardım, paylaşma duyguları gelişmemiş insanlar.
Biz Türk ve Müslüman ailelerde mutluluğu ve zorluğu paylaşma kültürü var. Cenaze, düğün, doğum bu zamanlarda bir olmazsak ne anlamı var bunların????
Tabi ki kimsenin başına eksimiyceksin ozelliklede konu sahibi gibi yapmayacağız ama sizin dediğiniz gibi olmak da bana çok buzz geliyor.
Pardon da kimin başına ekşimişim anlamadım gelip buraya dertlenmek mi sorun oldu?Türk değilsiniz yani? Normal Alman'lar sizin gibi yardım, paylaşma duyguları gelişmemiş insanlar.
Biz Türk ve Müslüman ailelerde mutluluğu ve zorluğu paylaşma kültürü var. Cenaze, düğün, doğum bu zamanlarda bir olmazsak ne anlamı var bunların????
Tabi ki kimsenin başına eksimiyceksin ozelliklede konu sahibi gibi yapmayacağız ama sizin dediğiniz gibi olmak da bana çok buzz geliyor.
Buna ben de katılıyorum ailem ve bir başkası bakacak diye doğurmuyorum kendime inandığım güvendiğim için doğurmak istiyorum bu bebeği. Sizinle aynı fikirdeyiz. Ben bu konuda daha çok hevessiz aile fertleri olmasına takildimBen burada bir bencillik gormuyorum , tabi ki herkesin fikri farklidir
Ben sadece bebek olayinin abartildigini dusunuyorum bizim toplumda , dogurmak son derece dogal bir olay , tabi ki ziyarete gelinsin vs ama annem de olsa kimse bana bakmak zorunda degil dogurdugum icin , bu bakis acisiyla ilgili tamamen hele ki belli bir yasin ustundeki insanlardan bana baksin beklentisi bana yanlos geliyor
Evde bir çocuk var. Baba evde kalsa hastanede de biri mutlaka olmak zorunda. Anne narkoz altında dikişli kalkamıyor kim ilgilenecek o bebekle? Ben de doğumdan 2 gün sonra yanlızdım bebeğimle ama o ilk iki gün yardımsız asla yapamazdım. Neden bu kadar linç edildiğinize anlam veremedim. Burada sizi gömen hiçkimse doğuma çantasını alıp tek başına gitmemiştir.
Türk değilsiniz yani? Normal Alman'lar sizin gibi yardım, paylaşma duyguları gelişmemiş insanlar.
Buna ben de katılıyorum ailem ve bir başkası bakacak diye doğurmuyorum kendime inandığım güvendiğim için doğurmak istiyorum bu bebeği. Sizinle aynı fikirdeyiz. Ben bu konuda daha çok hevessiz aile fertleri olmasına takildim
Bende şok oldum yazdığınıza prenseslikle ne alaka anlamadım.Herkes kendi çocuğuna tabiki bakacak ne münasebet
Son dönemde şuraya açılan konuların çoğunda kız tarafı olarak herşeyi yaptık erkek tarafı hiç bir şey yapmadı deniyor. Normal mi şimdi bu bizim örf ve adetlerimize göre ?
Kız vereceğim diye kız tarafı neredeyse damadın altına bezde alacak bağlamalık. Kadının kızı için evin yarısını istemesi çok doğal. Adam bir masa bile almıyor eve . Kadın çok yerinde hareket etmiş ama kızı bir tuhaf ...
Yorumları okuyunca şok geçiriyorum.Annemin ayağı kırıldı 2 ay gittim baktım evlatlık görevim olarak.Ama bir kere de benim için mi kırdın ayağını bana mi,ben mi kırdım,bana mı sordun demedim.yok çocuğu yaparken ona mi sormuşum yok bilmem ne.yani ne diyim artık bilmiyorum.
Evet siz çok şey bekliyorsunuz. Bence bu kültürel olayları iyi araştırın. Hem İslam hem Türk örf adetlerini ilmi derecede okuyan biri olarak şaşırdım size.yoo, türküm, elhamülillah müslümaninda. cevremde de bir tane bahsettiginiz gibi bir alman yok. dogum ölüm dügün paylasilinca degerli elbette, ama illllllaaaa illlaaaaaa yasli annem hasta babami biraksin bana bakmaya gelsin, illllaaa illllaaaa yasli kv hasta bakmakdan usanmaya hakki olmadan bana gelsin baksin demek de ne kültürümüzde nede dinimizde yok.
o yastaki insanlarin gelip de altimizdaki pedlere kadar degistirmelerini beklemek agzimiza kus gibi yemek koymalarini beklemek normal mi sizce?
Cidden nereden çekilirse oradan konuşuluyor. O zaman dünya bir bütün öyle mi???? Her ülke bir kültürdür bir birikimdir. Kimse kimseye benzemez. Ben zaten kimseyi itham etmedim. Yaraniz vardı galiba ???bu genellemeler cidden şık olmuyor
burada hep yazarım yalnız doğduk yalnız öleceğiz diye
kimseyle zorluğumu paylaşmak istemem mesela bu kötü bir şey mi
elimden geldiği kadarını yaparım ama kimseye de bana yardımcı olmadı diye ekşimem
düğünümde herkes misafirdi
doğumumda da annem zorla geldi mahalle baskısı herkes daha neden geldin nasıl bakacak bebeğe demişler
30 yaşındaydım gayet de baktım hatta annem al yıka dememi falan beklemiş ama ben aldım yıkadım mesela ne olacak
cenazemde de mümkün mertebe az insanla acımı kendim yaşayayım derim onun bunun gönlünü hoş etmek yerine
bunlar ırk ya da dinle ilgili değil hayata bakış açısı ile ilgilidir
siz farklı düşünürsünüz ben farklı bir başka kişi farklı
ama bunu ırka, dine, ülkeye indirgemek bizleri sadece parçalamaya yarar
Evet siz çok şey bekliyorsunuz. Bence bu kültürel olayları iyi araştırın. Hem İslam hem Türk örf adetlerini ilmi derecede okuyan biri olarak şaşırdım size.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?