Cidden nereden çekilirse oradan konuşuluyor. O zaman dünya bir bütün öyle mi???? Her ülke bir kültürdür bir birikimdir. Kimse kimseye benzemez. Ben zaten kimseyi itham etmedim. Yaraniz vardı galiba ???
Kendi doğum-sezaryen ve operasyonlarınızı niye kıyaslıyorsunuz; konu boyunca "Ben de sezaryen oldum kimsenin bakımına muhtaç değildim" filan yazılmış da herkesin bir mi yani operasyon sonrası durumu?
Sezaryen doğum yaptım, sonrasındaki 1 hafta bakıma muhtaçtım mesela, öyle ayağa kalkayım yemeğimi yapayım, şuraya buraya yürüyüvereyim filan olmadı bende, canı yoktu kollarımın bacaklarımın resmen. Herkesin iyileşme-toparlanma süreci bir değil ki arkadaşlar. "Ben şöyle yaptım tek başıma, şöyle de ayağa kalktım" diye bunu yarışa döndürüyorsunuz farkında değilsiniz, herkes fiziksel ve mental olarak bu süreci aynı şekilde atlatmıyor, doğum sonrası depresyon yaşayan, psikolojik olarak sağlıksızlaşan bir anneyi, yanında onunla beraber bulunan kimse yoksa nasıl fark edecekler mesela? Bu sebepten bile yeni doğum yapmış kadın yalnız bırakılmamalı bence, tedbir amacı ile.
Konu özelinde söylenebilecek şey de belli; kv-anneniz gelemiyor hani "İlle de gelinseydi" diye ısrarın, gönül koymanın da bir manası yok, yaşları var baya, hasta bakmış etmiş bunalmışlar da kolay değil onlar açısından da bakarsanız. Eşiniz izin ayarlasın sizinle birlikte olsun, eşler ne için var?
Eş konusunda ne kadar şanslısınız. Keşke bütün erkekler öyle olsa. Bunlar kadının görevidir diye yine başka kadınlar tarafından o kadar doldurulmuşlar ki, eşim de dahil birçok erkek, bebekle yarım saat ilgilense anneye lütfetmiş gibi görüyor. Ben ikinci bebeğime doğum yapacağım da buzluğa yemeklerle doğurdum hazır gittim hastaneye. Eşime de belki bir kere evi süpürürsün sonrası zaten toparlanmış olurum demiştim. Bilin bakalım evi doğumdan sonra yine kim süpürdü? Kalıplaşmış zihniyeti deģistiremiyorsunuz malesef.
Kendi doğum-sezaryen ve operasyonlarınızı niye kıyaslıyorsunuz; konu boyunca "Ben de sezaryen oldum kimsenin bakımına muhtaç değildim" filan yazılmış da herkesin bir mi yani operasyon sonrası durumu?
Sezaryen doğum yaptım, sonrasındaki 1 hafta bakıma muhtaçtım mesela, öyle ayağa kalkayım yemeğimi yapayım, şuraya buraya yürüyüvereyim filan olmadı bende, canı yoktu kollarımın bacaklarımın resmen. Herkesin iyileşme-toparlanma süreci bir değil ki arkadaşlar. "Ben şöyle yaptım tek başıma, şöyle de ayağa kalktım" diye bunu yarışa döndürüyorsunuz farkında değilsiniz, herkes fiziksel ve mental olarak bu süreci aynı şekilde atlatmıyor, doğum sonrası depresyon yaşayan, psikolojik olarak sağlıksızlaşan bir anneyi, yanında onunla beraber bulunan kimse yoksa nasıl fark edecekler mesela? Bu sebepten bile yeni doğum yapmış kadın yalnız bırakılmamalı bence, tedbir amacı ile.
Konu özelinde söylenebilecek şey de belli; kv-anneniz gelemiyor hani "İlle de gelinseydi" diye ısrarın, gönül koymanın da bir manası yok, yaşları var baya, hasta bakmış etmiş bunalmışlar da kolay değil onlar açısından da bakarsanız. Eşiniz izin ayarlasın sizinle birlikte olsun, eşler ne için var?
gangsta haklısın da iyileri de var
neden iyi örnekleri değil de aman kolum kalkmıyordu diyenleri dinleyip daha stress olsun ki
ayrıca ben de adrenaline inanırım yani başka çaren olmayınca daha çabuk toplanıyorsun
Yok cocuklarımı o şekilde yetiştirmemekte gayret ediyorum. Büyük oğlum 7 yaşında. Yatağını, oyuncaklarını kendisi toplar küçükte ona bakıp yardım eder. Kıyafeti kirlenmişse kirliye atıp dolabından kendisi giyinir. Yemek yedikten sonra tabağını kendisi mutfağa götürür, hatta bazen ben ev süpürürken tozu o alır. Hastaysam kardeşini oynatır bana masaj yapardeğiştirmek için çaba göstermemişsiniz ki
süpürmüşsünüz, o ev süpürülmeden hiç bir şey yapmazdım
çocuklarınız da bu kalıplaşmış zihniyet içinde büyüyor sonra
aslında sözüm şahsınıza değil yanlış anlaşılmasın ama erkek süpürmezse ben de süpürmem
evi ne götürürse götürsün bana erkek olduğu için ben doğum yaptığımda evi süpüremeyeceğini söyleyen adam o evde elimde süpürge göremez
Ama öyle kipirdamiyacak halde olsa annesi veya kayinvalidesi gelir muhakkk diye düsünüyorum. Belkide cevrede "Sezeryandan sonra sak a,aga kalkip fayanslari viledaladim" diyenler fazladir. Ne olursa olsun, esi en azindan bir kac gün izin alabilse iyi olur kimse gelmiyorsa
ben 4 kere amelıyat oldum hıc bırısınde gozlerım acıkken bulanıklıktan secememezlık yasamadım cok sasırdım boyle bırsey olmasınaHanımefendi doğum anında bebeğe bakmak gibi bir sorumluluğunuz yok zaten. Birtek siz doğurmadınız onu doğuma giden herkes yapıyorBen konu sahibinin olacağı gibi sezeryan sonrasından narkozun etkisiyle gözleriniz açık olduğu halde bebeģi bile bulaniklıktan secemediğiniz yataktan doğrulamadığınız ve hemşirenin sizi kontrol edip odadan çıktığı andan itibaren bahsediyorum. O esnada bebeğinizle nasıl ilgilendiniz?
Ben eşimle gittim, doğuma giderken ne anneme, kardeşime kimseye haber vermedim, sezaryene girdim, bebekte komplikasyon oluştu, hastanede bebek yoğun bakımı yoktu, başka hastaneye sevk etmişler, doğum sonrası odamda yalnızdım, eşim bebekle giderken doğum servisi hemşirelerinden birine rica etmiş beni kontrol etmesi için, o gelip bakıyordu ara ara, kadının yüzünü bile hayal mayal hatırlıyorum narkozun etkisi yüzünden, saatler sonra ailem geldi, bebek çoktan doğmuş, ben artık yavaş yavaş kendime gelmeye başlamıştım.
Eşim refakatçiliğimi hiç bırakmadı, hastanede benimle kaldı, hemşirelerinde çok yardımını gördük, eşimi hastane mutfağına kabul edip lohusa şerbeti kaynatmasına dahi izin verdiler, ki annem, kardeşim, yengelerim herkes benim yaşadığım yerde yaşıyordu ama ben o anı gerçekten eşimle geçirmek istedim, babalık sorumluluğu alsın, bebeğin doğumundan itibaren bakımını paylaşalım diye.
Erkek herşeyi yapabilir, isterse evi baştan sona misler gibi temizler, yemek yapar, bebeğe de eşine de bakabilir, annemden utandığım şeylerde eşimden yardım istedim çünkü o benim eşim, bebeğimin de babasıydı.
Konu sahibesi annelerden yardım istese de şu durumda yapabileceği bir şey yok, yaşlı insanları da anlamak lazım, hatta onların yardıma gelmesi daha büyük bir kaosa sebep olur, yaşlılar her işe yetişemeyecekler, işler yine konu sahibesine kalacak, eşi de annen yanında ya ben mi yardım edeceğim deyip kenara çekilecek.
Sorumluluklarını anlaması adına bence doğumda kocadan yardım almak çok daha iyi.
Yani iki tarafta kendi çaplarında haklı sizin büyük kuzu da Masallah büyümüş. Baba kız pek ala sizi bekleyebilirler.Merhaba 38 yaşındayım 12 yaşında bir kızım var.3 kişiyiz yani bu gidişle doğuma da sonrasında da 3 kişi olacaz.Kayınvalide bana 3 dak uzaklıkta oturuyor ama koronadan bunalmış eşi tedavi görüyordu yazlığına gidecekmiş.Annem deseniz 75 yaşında babam var kalp ve şeker hastası,onu bırakamam diyor.Daha doğrusu babam bırakmıyor.bakıcı tutsam korona şüphesi ve bu saatten sonra kimi bulacam.Eşim de bir şey diyememiş kayınvalideye.Anlayacağınız herkes topu birbirine atıyor.Annem o gelsin sana çok yakın diyor,diğeri annesi gelsin diyor.Bu Arada annem başka şehirde 6 saat uzaklıkta.Zaten burda olsa sorun olmazdı.Eşimle birbirimize girdik,annesinin gitmesini normal karşılıyor gayet.Benimkinin gelemeyecek olması onu şaşırtıyor.moralim çok bozuk.Yaşayan varsa bu durumu teselliye ve tecrübeye ihtiyacım var.
en dogrusunu yapmıssınızArtık 2 gün tutuyorlar sanırım, ben doğum yaptığımda 5 gündü sıkıldım:)) ilk gün narkozun etkisi geçene kadar zordu ama eşim kucağında kızımla geldiğinde cin gibi oldum, bebeğim kuvözde üşümüş, al annesi koynunda ısıt kızını deyip bana verince kendime geldim:)))
İlk gün yürütün dedim o zamanlar ilk gün yürütmüyorlardı, gece eşiminde olmadığı bir anı kollayıp kimse yokken ayağa kalkmıştım, benimki de cahil cesareti:))) yaş 23 olunca kan deli akıyorsa demek.
Eve geldiğimizde keklik gibi sekiyordum, annemi hiiiç unutamam, kucağımda 10 günlük bebekle dışarı çıkmıştım, annem otobüsten görmüş beni sonra bir güzel fırça atmıştı, kızım sen deli misin görünce inanamadım, sezaryenlisin, el kadar bebek var kucağında ve sen sokakta mı geziyorsun demişti, onun sıkıntısı da nazar değer korkusuydu
Tabii kimse benim yaptığımı yapmasın, ben bir tek ölürken yatarım herhalde, onun dışında yatmaktan sıkılıyorum, illa kalkacak 100 dikişimde olsa kendi kendime bakacağım, bende de böyle bir gariplik var.
aaa 2 gun mu sıstem degısmıs demek kı 2016 yılında 13 ocakta sabah 9 da dogum yaptımArtık 2 gün tutuyorlar sanırım, ben doğum yaptığımda 5 gündü sıkıldım:)) ilk gün narkozun etkisi geçene kadar zordu ama eşim kucağında kızımla geldiğinde cin gibi oldum, bebeğim kuvözde üşümüş, al annesi koynunda ısıt kızını deyip bana verince kendime geldim:)))
İlk gün yürütün dedim o zamanlar ilk gün yürütmüyorlardı, gece eşiminde olmadığı bir anı kollayıp kimse yokken ayağa kalkmıştım, benimki de cahil cesareti:))) yaş 23 olunca kan deli akıyorsa demek.
Eve geldiğimizde keklik gibi sekiyordum, annemi hiiiç unutamam, kucağımda 10 günlük bebekle dışarı çıkmıştım, annem otobüsten görmüş beni sonra bir güzel fırça atmıştı, kızım sen deli misin görünce inanamadım, sezaryenlisin, el kadar bebek var kucağında ve sen sokakta mı geziyorsun demişti, onun sıkıntısı da nazar değer korkusuydu
Tabii kimse benim yaptığımı yapmasın, ben bir tek ölürken yatarım herhalde, onun dışında yatmaktan sıkılıyorum, illa kalkacak 100 dikişimde olsa kendi kendime bakacağım, bende de böyle bir gariplik var.
Benim doğumlarım genel anesteziyle oldu ve ıkisinde de bunu yaşadım ikinci daha uzun surdü. ilk yarım saat kimseyi seçemedim. insanlar sadece birbirine karışmış renkler gibiydiler. Sonra sonra biraz görmeye başlayınca bebeģi kucaģıma isteyip emzirdim kendim yatağından alabilecek durumum yoktu. O sirada yanımda bebeğimle ilgilenecek refakatçi olmasa büyük çocuğuma da bir bakan olmasa ne yapardım bilmiyorum. Ya evet hastanede sadece eşi olsa tamam ben birşey demiyorum ama evde de büyük çocuğa bir bakan olmalı. Annelerden biri çocukla kalmayı kabul edebilirdi. Benim savundugum şey bu. Elde bir tane baba iki tane çocuk var ve aynı anda iki yerde olamaz.ben 4 kere amelıyat oldum hıc bırısınde gozlerım acıkken bulanıklıktan secememezlık yasamadım cok sasırdım boyle bırsey olmasına
dogumumuda spinal oldum belden uyusturma daha cabuk adapte olayım hemen bebegımle ılgılenebıleyım dıye cunku kımse yoktu herkese de tavsıye ederım sezeryan olacaklara
dogumdan cıkar cıkmaz ılk 4 saat falan hıc bırsey hıssetmıyorsunuz zaten tamamen belden asagı uyusuk en ufak sızı his yok
hemen ebe geldı dogumdan cıktıgım an benımle
bebegı gogsume tutturdu ılk sut ıcın
uyusuklugum gecmeye basladıgında da esımle ebe kaldırdı benı
ılk ayaga kalktıktan sonra ben hep ayaktaydım hastane yatagı zaten hastalar rahat ınıp kalkıp yatabılsın dıye dızayn edılmıs tuvaletlerıde oyle yanında tutabılelım amelıyatlılara destek olsun dıye demır kulplar falan var kendım yatagın kenarından tuttum kalktım
eve cıktıgımda da yatakdaysam kızım agladıgında esım kucagıma verdı emzırdım gazını cıkardı yatırdı ben uyuyana kadar e
oncesınde zaten buzluga yemeklerı doldurmustum yemek bıttıgınde de dısardan yemek soyledık
aslında yenı bebekken daha kolay
3-4 aylıkken daha cok gaz sancıları uyku duzensızlıgı buyume atakları goruluyor yenı dogan genelde uyur zaten
yanı esı bebek agladıkca kucagına verse
gunde 3 kere yemek ısıtsa
yemekten sonra bulasıgı makınaya dızse
arada bır bebegın altını temızlese
yeterlı
12 yasında kızda zaten camasır makınasını falan calıstırır sofraya catal kasık tabak bardak koyar anne bırsey rıca ettıgınde getırır goturur konu sahıbı ıcın buyuk nımet 12 yasındakı cocugu
cok ıcap ederse anakucakları var gogsune sırtına takabıldıgın aparat bebısı koyuyorlar ıcıne ondan alır hepımız boyle yaptık ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?