Doğuma kimsenin gelmeyecek olması

Cidden nereden çekilirse oradan konuşuluyor. O zaman dünya bir bütün öyle mi???? Her ülke bir kültürdür bir birikimdir. Kimse kimseye benzemez. Ben zaten kimseyi itham etmedim. Yaraniz vardı galiba ???

gayet açık yazdım, kendimden örnek verdim, yaranız vardı galiba diyorsunuz

Biz Türkler, biz müslümanlar genellemenize uymuyoruz, böyle bir genelleme olmaz diyorum hala her ülke bir kültürdür diyorsunuz

Türkiye de de kalıp bir kültür yok ama siz halen biz diye kategorize ediyorsunuz

ayrıca evet " dünya bir bütün" herkes insan herkes kendi şartlarına göre en iyi hayatı yaşamak için çaba gösteriyor

yani müslüman olmayan ya da Türk olmayan kötü ama biz Türkler biz müslümanlar şöyle iyiyiz, birbirimize destek oluruz vs gibi bir genelleme sağlıklı ve gerçek değil

gangsta haklısın da iyileri de var

neden iyi örnekleri değil de aman kolum kalkmıyordu diyenleri dinleyip daha stress olsun ki

ayrıca ben de adrenaline inanırım yani başka çaren olmayınca daha çabuk toplanıyorsun

değiştirmek için çaba göstermemişsiniz ki

süpürmüşsünüz, o ev süpürülmeden hiç bir şey yapmazdım

çocuklarınız da bu kalıplaşmış zihniyet içinde büyüyor sonra

aslında sözüm şahsınıza değil yanlış anlaşılmasın ama erkek süpürmezse ben de süpürmem

evi ne götürürse götürsün bana erkek olduğu için ben doğum yaptığımda evi süpüremeyeceğini söyleyen adam o evde elimde süpürge göremez

Sinir oldum yorumlara.Herkes yardımsız bakmış sanki.Herkesin durumu bir değil.Ben de sezaryen oldum ,bana da çocuğa da baktılar.Annem haftalarca kaldı hatta.Yardım istemek en doğal hakkı.Konu sahibi yakın arkadaş ya da komşun var mı ?OLmadı onlardan yardım al

Size sonuna kadar hak verdim. Eleştirenleri ise anlayamadım.
sonuç olarak bence halledersiniz. Çevrenizde güvendiğiniz ve teklif edebileceğiniz bir hanım varsa ilk 1-2 hafta gündüzleri size gelip temizlik ve yemek işine yardımcı olmasını isteyin, ücretini ödeyin. Zaten bebişe siz bakabilirsiniz tecrübelisiniz.
hayırlı doğumlar diliyorum :)

Ama öyle kipirdamiyacak halde olsa annesi veya kayinvalidesi gelir muhakkk diye düsünüyorum. Belkide cevrede "Sezeryandan sonra sak a,aga kalkip fayanslari viledaladim" diyenler fazladir. Ne olursa olsun, esi en azindan bir kac gün izin alabilse iyi olur kimse gelmiyorsa

Moral destek için elbette en güçlü-üstesinden gelinen örneklerin verilmesi dinlenilmesi daha güzel olur, kalkıp da ağır komplikasyonları yazsa biri hani "Korkutmayın öyle" de denir. Ancak çoğu kişi gelip "Aman hemen ayağa kalktım, hiçbir şey değil, abartıyorsunuz" vb yazıp bunun üzerinden "Prensesçilik yapıyorsunuz"a getirirse konuyu, eh herkesin doğumu bir değil vurgusu da yapılır.

Hali hazırda stresli insanı "Ya herkes güçlüymüş, herkes tam hazırmış, süpermiş, ben niye böyle oldum" diye üzmenin, güzel örnek vereceğiz diye haline yabancılaştırmanın, premses filan demenin de bir alemi yok. Doğum kişiye özel ben de bunu yazdım, yardım talep etmek-almak da gayet insani, güçlüyüm yaparım diye ayağa fırlayıp kendine aşırı yüklenmenin de alemi yok.

Kv, anneye sormuş olmamış, eh ona göre bakacak, bakıcı ise bakıcı, eş izin alacak yardım edecek vs. Ne diyelim ki?

Yok cocuklarımı o şekilde yetiştirmemekte gayret ediyorum. Büyük oğlum 7 yaşında. Yatağını, oyuncaklarını kendisi toplar küçükte ona bakıp yardım eder. Kıyafeti kirlenmişse kirliye atıp dolabından kendisi giyinir. Yemek yedikten sonra tabağını kendisi mutfağa götürür, hatta bazen ben ev süpürürken tozu o alır. Hastaysam kardeşini oynatır bana masaj yapar Yavaş yavaş öğretiyorum ama babaya birşey yapamıyorum. Ben değiştirmeye çalıştıkça ailesi "aaa biz her işimizi kendimiz yaptık, çocukları da kendimiz büyüttük" dedikleri için milim milim ilerliyoruz.

Mecbur operasyon geçirecekse, canı yansa da hali olmasa da hareket edecek zaten, yoksa o bağırsaklar vs nasıl normale dönecek? İşte aşırı yüklenmeyecek, dikkat edecek, durumuna göre. Kimi çabuk toparlar, kiminde süreç uzar, kimi daha zor yaşar kimi daha kolay atlatır vb, bunlar kişisel yani üzerine çok bir şey denmiyor. En fazla herkes yaşadığı durumu örnekler.
Gerektiği yerde koluna giriverecek, ev işleri şu bu yapacak, psikolojisini gözlemleyecek, dinlendirecek biri olması iyidir yanında. Tek başına riskli...İşte eş izin alsa yeter gibi.

12 yasindaki kızınız kendini kurtarmış. Hatta size yardımcı bile olabilir bence. 75 yasindaki kadını ayaklandırmayin yazıktır.
Eşiniz yanınızda olacaksa kolay olur yani izin falan alırsa en azından siz yataktan kalkarken falan yardımcı olur. Bebeğin altını değiştirir siz emzirip verirsiniz.
Yoruluyor onlarda ama bu şartlarda başka çare yok. Bakıcı bulmak için galiba gecikmissiniz 35.hafta olmus bir de malum durumlar hic riske girmeyin.
Bende 50 gun kadar önce doğum yaptim hastanede yanimda hic kimse yoktu. Sadece esim. Ilk dogum
Ve aniden olan bir doğumdu önceki günün uykusuzlugu da vardi baya uğraşmıştı bir benle bir bebekle. Hemşire sey demişti sizin kimseye ihtiyacınız yok masallah. Bâzi babaların eline veriyoruz bebegi ben tutmam diyor korkarım diyor demişti boyle zamanlarda insan karı koca olayını anlıyor. Ha ama şimdi diyor ki ben böyle olduğunu bilmiyordum 2.de annemi çağırırız hahahaha. Baya yorucu onlar için ama herkesin şartları bir degil ki
Bir de anneniz 6 saatlik yoldan gelse onun da kendini izole etmesi falan gerekecek gercekten riskli.
Şu yataktan kendi kendine kalkma olayını atlatırsanız gerisi kolay olacaktır insallah canınızı sıkmayın eşinizle de gerilmeyin bence.

ben 4 kere amelıyat oldum hıc bırısınde gozlerım acıkken bulanıklıktan secememezlık yasamadım cok sasırdım boyle bırsey olmasına
dogumumuda spinal oldum belden uyusturma daha cabuk adapte olayım hemen bebegımle ılgılenebıleyım dıye cunku kımse yoktu herkese de tavsıye ederım sezeryan olacaklara

dogumdan cıkar cıkmaz ılk 4 saat falan hıc bırsey hıssetmıyorsunuz zaten tamamen belden asagı uyusuk en ufak sızı his yok
hemen ebe geldı dogumdan cıktıgım an benımle
bebegı gogsume tutturdu ılk sut ıcın
uyusuklugum gecmeye basladıgında da esımle ebe kaldırdı benı
ılk ayaga kalktıktan sonra ben hep ayaktaydım hastane yatagı zaten hastalar rahat ınıp kalkıp yatabılsın dıye dızayn edılmıs tuvaletlerıde oyle yanında tutabılelım amelıyatlılara destek olsun dıye demır kulplar falan var kendım yatagın kenarından tuttum kalktım

eve cıktıgımda da yatakdaysam kızım agladıgında esım kucagıma verdı emzırdım gazını cıkardı yatırdı ben uyuyana kadar e

oncesınde zaten buzluga yemeklerı doldurmustum yemek bıttıgınde de dısardan yemek soyledık

aslında yenı bebekken daha kolay
3-4 aylıkken daha cok gaz sancıları uyku duzensızlıgı buyume atakları goruluyor yenı dogan genelde uyur zaten

yanı esı bebek agladıkca kucagına verse
gunde 3 kere yemek ısıtsa
yemekten sonra bulasıgı makınaya dızse
arada bır bebegın altını temızlese
yeterlı
12 yasında kızda zaten camasır makınasını falan calıstırır sofraya catal kasık tabak bardak koyar anne bırsey rıca ettıgınde getırır goturur konu sahıbı ıcın buyuk nımet 12 yasındakı cocugu

cok ıcap ederse anakucakları var gogsune sırtına takabıldıgın aparat bebısı koyuyorlar ıcıne ondan alır hepımız boyle yaptık ?

Kadın bu durumdan sıkılmış belliki ve sizler kadın olarak onu linç ediyorsunuz . Konuştuklarınız onun daha da canını sıkmış olabilir . Biraz anlayışlı olsa herkes. Insan insanın halinden anlamalı . Stresli biri olabilir heyecan yapıyor olabilir . Illa ilk doğumu mu olmalı . Anlayış göstererek cevap verin arkadaşlar insanın güzel sözlere ihtiyacı oluyor desteğe güvene . Illa kötü yorum yapmak niye ??

Bende öyle yaptim. Sezeryan tarihinden önce gelmek istedi bebeğimiz. Yola çıktık gece yarısı ve köpeği annemlere bıraktık. Çünkü köpeğe bakacak birisi lazımdı. Hastaneye gittik dogum oldu,sezeryan dogum. Esim neredeyse hiç uyumadı. Bebegi alip bana veriyordu emzirmem icin altını degistiriyordu . Benim de altımı degistiriyordu. Allah'ım o an o kadar çok sevdim ki onu. Yani haklısınız babalığı öğrensinler. Bebek bakımını beraber yapmalı karı koca bence. 1 hafta da yataktan o kaldırdı beni. Bebeğin altını ılk 3 gun alamadım. Zor yürüyordum o yaptı hep. Insan bunları seneler gecse de unutmaz bence. Bakin sizde unutmamışsiniz . Masallah. Ama kaynana anne bisey yapmasa bir laf söylese ve ya ,yapıpta konussa..insan onu unutamıyor. Yani bence.. kârı koca olmak anne baba olmak boyle birşey. Ben hiç istemedim. Kimse gelmesin gelmesin dedim. Oyle de oldu. 1 hafta sonra bazı sorunlar çıktı sezeryan ile ilgili kayınvalide geldi ve sağolsun cok yardımcı oldu. O da spontane gelişti.. Bir erkek gercekten herseyi yapabilir. Yeter ki kadınlar fırsat versin. Ve kaynana görümce inadına annesinin oturduğu şehirde dogum yapcam diyip 50 gün gelmemezlik yapmasın. Doğursun versin eline babanın hayatım altını değiştir hadi desin. O erkek neler neler yapar..

Yani iki tarafta kendi çaplarında haklı sizin büyük kuzu da Masallah büyümüş. Baba kız pek ala sizi bekleyebilirler.

en dogrusunu yapmıssınız
bana da doktorum bunu onermıstı hatta benı sureklı yururken goren hemsıre helal olsun sana demıstı
ne kadar cok normal hayata adapte olursak o kadar cabuk ıyılesıyoruz
sezeryanımdan hemen sonra doktorum sık sık yuru sureklı yatıp oturma hareket ettıkce (kendını cok zorlamadan ) dıkısın bıle daha saglıklı ve cabuk kaynar daha cabuk toparlarsın sureklı yatarsan ıyılesmen uzar demıstı

gercekten doktor haklı cıktı sızde en guzelını yapmıssınız yata yata ıyılesmeyı uzatmak yerıne 10 gunlukken bebegınıze mahalle turu yaptırmıssınız :) maşallah allah hep boyle guc kuvvet can saglıgı versın

2.gün süpürge yaptim,3.gün cam sildim söylemlerine fazla kaptirdim kendimi,sezaryen agrilarim 15 gunden fazla sürdü.Doktorumun beynini yedim giderek azalicak dedi bugun de ayni bugun de ayni agri diye devamli aradim adami hatta kontrole gittim bakin icerde bisey mi unuttunuz diye. 40 gun annem vardi yanimda.O olmasaydi 1 ay esimle halimiz harapti.Umarim gelir biri yaniniza.

aaa 2 gun mu sıstem degısmıs demek kı 2016 yılında 13 ocakta sabah 9 da dogum yaptım
ertesı gun sabah 7 de hastaneden cıktım oda nasıl kar yagıyor yerler kaygan buz pıstı gıbı allahım ceylan gıbı seke seke araca bınmıstım

Benim doğumlarım genel anesteziyle oldu ve ıkisinde de bunu yaşadım ikinci daha uzun surdü. ilk yarım saat kimseyi seçemedim. insanlar sadece birbirine karışmış renkler gibiydiler. Sonra sonra biraz görmeye başlayınca bebeģi kucaģıma isteyip emzirdim kendim yatağından alabilecek durumum yoktu. O sirada yanımda bebeğimle ilgilenecek refakatçi olmasa büyük çocuğuma da bir bakan olmasa ne yapardım bilmiyorum. Ya evet hastanede sadece eşi olsa tamam ben birşey demiyorum ama evde de büyük çocuğa bir bakan olmalı. Annelerden biri çocukla kalmayı kabul edebilirdi. Benim savundugum şey bu. Elde bir tane baba iki tane çocuk var ve aynı anda iki yerde olamaz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…