Doğuma kimsenin gelmeyecek olması

Maalesef bazı erkekler bu zihniyetle büyüyor, daha sonra da yetiştikleri çevrenin baskısı oluyor, biz evlendiğimizde küçük saylırdık, ben 22 eşim 23, anne baba olduğumuzda da ben 23 eşim 24 yaşındaydı.
Hayatı boyunca yakından görüp bildiği tek bebek kardeşiydi, zaten kardeşi doğduğunda da küçükmüş, kucağına aldığı gece gündüz baktığı tek bebek kızımız, ki erkeğin bebeğine bakmasına ev işi yapmasına çok da sıcak bakmayan bir çevrede yetişip evlendik, eşim bebeğini kanguruya koyup dolaşmaya çıktığında dalga geçen arkadaşları da oluyordu ama doğumda benimle olması, bebeğinin yaşadığı komplikasyon sırasında yalnız başına koşturup onu hayatta tutabilmek için yaşadıkları da etken oldu belki de, doğumun başlı başına bir mucize olduğunu anlamasına çok faydası olduğunu düşünüyorum zira bebeği benim yanıma getirdiğinde ilk defa boncuk boncuk ter döktüğünü gördüm, korkmuş en çok da bebeğimiz yaşamazsa bana ne diyeceğini düşünüp korkmuş, cahildik de tabii, düşününce çocukmuşuz da.

Elbette erkeğin içinden de gelecek ama kadınlarda eşlerine sorumluluk vermeli, ki eşimin ve benim ailem de erkek iş yapmaz düşüncesinde olduğundan, biz kendi ailelerimizde bile yadırgandık uzun süre, eşimin babası bize geldiğinde benden iş beklerdi, ben de oğlun yapar deyip eşime paslardım, bu yüzden oğulları üzerinde baskın biriyim sanarlar ama değil, biz birbirimize herşeyi öğrettik, herşeyi paylaşmayı öğrendik, kimse kimseye diğerine hizmet edecek kafasıyla bakmaz, o an kimin yapası varsa o yapar.

Allah evlatlarınızı size bağışlasın, sağlıklı çok güzel ömürleri olsun, bebekleriniz kız mı erkek mi bilmiyorum ama siz onları büyütürken iş yapmanın yalnızca kadının vazifesi olmadığını, hayatı paylaşırken işleri de paylaşmak gerektiğini öğretin, kızınız varsa babana hizmet edeceksin demeyin, oğlunuz varsa sen erkeksin iş yapma demeyin, oğlunuz varsa yemek yapmayı da öğrensin, toz almayı da.

Yalnızca doğum değil, insanız hasta da olabiliriz ve her zaman bize koşturacak bir annemiz olmayabilir, ki annem 69 yaşında ve koahtan tutun da yüksek tansiyona diyabete kadar bir sürü kronik hastalığı var, benden kmlerce uzakta, bugün ölüyorum desem gelemez kadın, altımdan üstümden alınması gerekse bunu eşim yapacak, yapmalı da, Allah göstermesin o aynı durumda olsa bende ona bakarım zira, sizde eşinize bakarsınız çünkü kadınlar böyledir vefakardır, o zaman kocanızda size vefalı olacak, çocuklarına da bakacak o bebekler yalnız sizin değil zira.

Son düzenleme:

Dogumdan önce aslinda kimsenin ne dedigine bakmayacaksin. Bir taraftan en dramatik dogumu anlatirlar, ama ondan sonra hop hemen toparlandim hikayeleri. En iyisi kimseyi duymamak

Bu alt degistirmeyle ilgili bizim komik bir animiz var , bende ilk gunden itibaren esimle beraber degistirdim altini
Eve ciktigimiz ilk gundu , mila kaka yapti , dedim kaldirma benim yerimden ac altini , esim acti altini , tam poposunu silerken bizim kiz adamin eline bi guzel kakasini saliverdi , benim de elimde telefon vardi olumsuzlestirdim o ani hala arada bakar guleriz o anki kocamin suratinin sekline

En son 2 gündü şimdi değişti mi bilmem valla benim doğum yaptığımda da sezaryenlileri 5 günden önce bırakmıyorlardı, ben çabuk toparlandığımdan 5 gün uzun ve sıkıcıydı ama herkesin vücudu aynı olmuyor, kiminin dikişleri problemli oluyor.
Bir arkadaşımla 5 gün arayla sezaryen olduk, ben tek başınaydım o ailesinin yanında doğum yaptı ama doğumdan 2-3 ay sonra bile epey zorlanıyordu.

Kış ortasında da zor olur buzla dans:)))

Son düzenleme:
Evet normal doğumda anne ve bebekte sıkıntı yoksa 24 saat,sezaryen 48 saat sonra taburcu ediliyor

Son düzenleyen: Moderatör:
Doğumda kızın yanında annesi olurmuş
Şu pandemi olmasaydı da görseydik,kabara kabara gelip etine,sütüne karışıp bir de triplenme görevini aşkla yapmayacakmıydı?
Normal dogursan,sen mi dogurdun sanki,ebe dedi ki öyle yatmıssın
,o dogurtmus seni.Sezaryen olsan,bir doguramadın da kestirdin kendini,ben bir avazda dogururdum hep
Ya annen olsa da soyler,benim annem soyledi vallahi,fatma hanımın kızı hiç naz yapmamış,ilk günden çıkmış markete gitmiş
Halbuki hiçte nazlı bir tip degilimdir.
Kendinden ornek verecekti de aslında caydı.Bosverin belki daha iyi olur sizin için tek olmak...

Evet normal doğumda anne ve bebekte sıkıntı yoksa 24 saat,sezaryen 48 saat sonra taburcu ediliyor
Değişmemiş o zaman, eskiden yani 5 gün yatırılırken 2. gün yürütmeye başlıyorlardı, şimdi ilk gün yürütüyorlar, bence daha iyi, doğum sırasında bir sorun yoksa annenin hemen ayağa kalkması iyi oluyor, aceleci biri olduğumdan ben hemen yürümek istedim, doğum katında benimle aynı zamanda sezaryen olanlar yürümek için 2. günü bekleyince zorlanmıştı, hepsini tek yek gezip yürüyün diyordum bana ne oluyorsa artık :)))

Doğumda kızın yanında annesi olurmuş
Bunu kaçırmışım, eşiniz mi diyor bunu? Ne alakaymış ki? Eşiniz kendi sorumluluğunu annenize yüklemesin, bebek bir kadın bir erkekle vücut buluyor, pekala kadın ve erkek birlikte bakabilir.
Bu yorumdan sonra sizin neden üzüldüğünüzü anladım, eşiniz bebek bakmak size yardım etmek istemiyor, akşamdan akşama 1 saatlik babalık yapmak da maalesef bazı erkeklerin işine geliyor.

Seni çok iyi anlıyorum bende aynı süreçteyim ve üstüne üstük ilk çocuğum sezeryan olacağım aynı zamanda başka bir ameliyat olacağım sezeryanla birlikte kadın hastalıklarından. Çok kırgınlıklarım var herkese hatta bazı bazı kendi anneme bile o yüzden eşimden başka kimseyi istemiyorum yanımda ben gel demediğim sürece gelelim demezler zaten

Ben de nazlı bir tip degilim,öyle seylerle savastım ki..Fakat benim gibi güçlü olamayanları.problemler karşısında sorun yasayanları anlayabiliyorum.Agrı eşigi düşük olabilir,dayanma gücü az olabilir,sinirleri zayıflamış olabilir.
Herkes aynı olay karşısında aynı davranışı sergileyemez.
Empati bile gerekmez,insanlar çeşit çeşittir,bunu anlayabilirsek o bile yeter...

uzuldum sizin adiniza.

bu sanirim insanin kendini hazirlamasi ile ilgili. 4 yasinda çocuğum var ve ben de dogum yapacağım planim kimsenin gelmemesi. temizlik ve yemek icin hizmet almayi planliyorum. ilk haftalarda biri hergun gelip 1-2 saat evi toparlar, disadidan birine de ev yemekleri yaptirirm diye dusunuyorum. yani tek basina yapilamayacak is degilmis gibi geliyor ama tabi benim en bastan yaklasimim bu. siz kendinizi biro yardim eder psikolojusi ile hazirlamissiniz o yuzden kötü hissetmenizi anliyorum.

zaten su doguracam biri bana baksin kafasi sadece türkiyede var. bunu alman bi kadina desen ne alaka der.
Ahhahhah.
Tabi ne alaka,alman kadın haklı.Nasıl olsa ölürken bir yudum su vermeyecegi annesinden neden bir destek beklesin?
İnsaflıları tenzih ederim,genel anlayısları bu degil mi,ne sen bana,ne ben sana

Aynen abla ne kadar erken mobilize olursa o kadar iyi genelde 6-8 .saatlerde ayağa kaldırılıyor doktor öyle istiyor.

Aaa kızlar da boyle yaramazlıklar yapiyor mu. Erkeklerde bilirsin acar açmaz çişini yapiyor. Benim oğlan kendi yüzüne işedi hastaneden çıkacağımız gün şaşırmıştır tabi adam . Videoya çekmek guzel olmuş iste insanın yanında eşi olunca gerçekten çok güzel geçiyor o doğum günü ve ertesi. Şanslıyız

zaten su doguracam biri bana baksin kafasi sadece türkiyede var. bunu alman bi kadina desen ne alaka der.
Ahhahhah.
Tabi ne alaka,alman kadın haklı.Nasıl olsa ölürken bir yudum su vermeyecegi annesinden neden bir destek beklesin?
İnsaflıları tenzih ederim,genel anlayısları bu degil mi,ne sen bana,ne ben sana
Vallahi mune,daha mesajının başlarında,sonda yazdıkların aklımdan gecti.
2 oglum var,evde supurtturuyorum,yeri geldikce de oğütlüyorum ki eşiniz hamileyken canı birşey çekerse mutlaka bulup getireceksiniz,çocugunuza bakacaksınız,diye.İşi içgüdülerine bırakamayız,yoksa sonu unga bunga
Hatta biri şimdi türk kahvesi yapiyor bize:))

Sadece gurbetçiler değil. Yurt dışında insanlar özellikle doğumu çekirdek aile olarak karşılıyorlar. Çünkü çok özel bir an. Bunu mahremiyet içinde yaşamak istiyorlar. Ama biz de erkeklerin kocaların eli iş tutmazmış gibi hep bir anne ya da kv beklenir.

12 yasında ben tek basıma ankarada yatılı okul kazanmıstım okuyordum aılem gazıantepdeydı
sehırlerarası yolculuk yapıyordum yemegımı temızlıgımı utumu yapıyordum
konu sahıbının cocugu da 12 yasında olunca yanı regl olmus buyumus serılmıs serpılmıs bır ergen , babasının 1 gecelıgıne basında durması gerektıgını dusunmedım cocuk daha kucuk olsaydı haklısınız en azından ılk cocuga bırının bakması gerekırdı ama cocuk dedıgımız ergen :)

Yabancı kadınları ne kadar çok gömdünüz yahu:)
Anneannesinin annesini görmüş kadınım ben, yani 1800'lü yılların sonlarında doğmuş nesille büyüdüm, yabancılara laf söylüyorsunuz ya, eskiden ninelerimiz kayınvalide evine gelin gidermiş, evde kayınpeder, kayınvalide, kayınvalidenin kayınvalidesi, görümce, kayınbirader 5-6 tane de bebeleri olurmuş, ninelerimiz hem tüm aile fertlerinin çamaşır, bulaşık, ev temizliği, yemek işlerini görür, hem tarlaya gidermiş, gebeliği göstermek zaten ayıpmış, öyle bacak uzatacaksın, doğuracağım deyip anneni çağıracaksın, hatta suyum geldi deyip hastaneye gideceksin mümkün değil, kayınvalide adamı ne yapar biliyor musunuz?
Usulca ya evde ya tarlada çocuğu doğurur, lohusalık nedir bilmezsiniz, akşama ev halkına yer sofrasında yemek koyarsınız, gelin dediğin öyle her esince annem de annem diyemez, çocuğunu kucağına alamaz, evladım deyip sevemez ayıpmış, bebeği kayınvalide sahiplenirmiş hele de erkek bebekse, kadınlar gelinlikle girdiği evden de kefenle çıkarmış.

Şimdi hangisi daha iyi? Evde kendi kendine doğur gelin, ne annesi ne lohusalığı, iş yapacaksın gelin diyen bizimkiler mi? Yoksa cümle aile aynı evde yaşamayan ama iyi kötü hiçbir şeyinize karışmayan yabancılar mı?

Hala aynı zihniyette olan kayınvalideler var, biri benim komşumdu, gelin kayınvalide kayınpederle oturuyordu, doğum yaptı, doğalgazları yoktu ertesi gün kıza kömür taşıttılar, bir zalim kayınvalide de akrabamızdı, onunda gelini kayınvalide kayınpeder ve görümceyle oturuyordu, bebeklerini bir gün kucağına alıp sevememiş, doğum yapana kadar tarlada çalıştırmışlar, doğumdan sonra da lohusalık nedir bilemedi, duyunca içim acımıştı.

Böyle olacağına Alman gibi kendi göbeğimi kendim keseyim daha iyi, ki kestim de zaten, kimse kimseye muhtaç olmasın inşallah, ne kendi annesine, ne de anne evladına.

Valla erkek çocuk kız çocuk ayırımı yapılmasın zaten, erkek de ütü yapsın, cam silsin, daha önceki mesajımda da dediğim gibi bu yalnızca doğum için geçerli değil, herhangi bir sebepten hasta olabiliriz, ameliyat olmamız gerekebilir.
Benim annem kaç yaşında hasta kadın, kmlerce öteden onu çağıramam, sağlıklı da olsa 69 yaşındaki kadına iş yaptıramam, sağlıklı koca eli ayağı tutarken bana da bakabilir, ay hap kadar kadınım zaten

Ya bak onda haklısın mune.Ne olsun ne beklesin,o dediklerini iyi bilirim aile köklerinden.Fakat insanlıkla davranmaya ne oldu,örnegin ben yardıma koşayım,bana da biri yardımcı olsun mesela zor gunumde,neden olamıyor?
Söylüyor olmayayım,kim tanır beni burada,çok yardıma koştum,çok dualar aldım,bir yüz güldürmek çok mu zor?
Sorum sana degil genele,insanlık ölmesin ya.Ama ölende çoktan öldü,ne merhametsiz kvler duydum ben de.
Ama yine de umudum var,insanlık yeşersin biryerlerde.Şu konu sahibi komsum olsa destek olurum vallahi ne var yani...

Syani...Senin o olgunlugun 20 yasındakilerde yok şimdi vallahi.
Anneler övünüyor,ay benimki bilmez,anca hazır bekler diye:))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…