Maalesef bazı erkekler bu zihniyetle büyüyor, daha sonra da yetiştikleri çevrenin baskısı oluyor, biz evlendiğimizde küçük saylırdık, ben 22 eşim 23, anne baba olduğumuzda da ben 23 eşim 24 yaşındaydı.Eş konusunda ne kadar şanslısınız. Keşke bütün erkekler öyle olsa. Bunlar kadının görevidir diye yine başka kadınlar tarafından o kadar doldurulmuşlar ki, eşim de dahil birçok erkek, bebekle yarım saat ilgilense anneye lütfetmiş gibi görüyor. Ben ikinci bebeğime doğum yapacağım da buzluğa yemeklerle doğurdum hazır gittim hastaneye. Eşime de belki bir kere evi süpürürsün sonrası zaten toparlanmış olurum demiştim. Bilin bakalım evi doğumdan sonra yine kim süpürdü? Kalıplaşmış zihniyeti deģistiremiyorsunuz malesef.
2.gün süpürge yaptim,3.gün cam sildim söylemlerine fazla kaptirdim kendimi,sezaryen agrilarim 15 gunden fazla sürdü.Doktorumun beynini yedim giderek azalicak dedi bugun de ayni bugun de ayni agri diye devamli aradim adami hatta kontrole gittim bakin icerde bisey mi unuttunuz diye.40 gun annem vardi yanimda.O olmasaydi 1 ay esimle halimiz harapti.Umarim gelir biri yaniniza.
Bende öyle yaptim. Sezeryan tarihinden önce gelmek istedi bebeğimiz. Yola çıktık gece yarısı ve köpeği annemlere bıraktık. Çünkü köpeğe bakacak birisi lazımdı. Hastaneye gittik dogum oldu,sezeryan dogum. Esim neredeyse hiç uyumadı. Bebegi alip bana veriyordu emzirmem icin altını degistiriyordu . Benim de altımı degistiriyordu. Allah'ım o an o kadar çok sevdim ki onu. Yani haklısınız babalığı öğrensinler. Bebek bakımını beraber yapmalı karı koca bence. 1 hafta da yataktan o kaldırdı beni. Bebeğin altını ılk 3 gun alamadım. Zor yürüyordum o yaptı hep. Insan bunları seneler gecse de unutmaz bence. Bakin sizde unutmamışsiniz . Masallah. Ama kaynana anne bisey yapmasa bir laf söylese ve ya ,yapıpta konussa..insan onu unutamıyor. Yani bence.. kârı koca olmak anne baba olmak boyle birşey. Ben hiç istemedim. Kimse gelmesin gelmesin dedim. Oyle de oldu. 1 hafta sonra bazı sorunlar çıktı sezeryan ile ilgili kayınvalide geldi ve sağolsun cok yardımcı oldu. O da spontane gelişti.. Bir erkek gercekten herseyi yapabilir. Yeter ki kadınlar fırsat versin. Ve kaynana görümce inadına annesinin oturduğu şehirde dogum yapcam diyip 50 gün gelmemezlik yapmasın. Doğursun versin eline babanın hayatım altını değiştir hadi desin. O erkek neler neler yapar..
En son 2 gündü şimdi değişti mi bilmemaaa 2 gun mu sıstem degısmıs demek kı 2016 yılında 13 ocakta sabah 9 da dogum yaptım
ertesı gun sabah 7 de hastaneden cıktım oda nasıl kar yagıyor yerler kaygan buz pıstı gıbı allahımceylan gıbı seke seke araca bınmıstım
Evet normal doğumda anne ve bebekte sıkıntı yoksa 24 saat,sezaryen 48 saat sonra taburcu ediliyorEn son 2 gündü şimdi değişti mi bilmemvalla benim doğum yaptığımda da sezaryenlileri 5 günden önce bırakmıyorlardı, ben çabuk toparlandığımdan 5 gün uzun ve sıkıcıydı ama herkesin vücudu aynı olmuyor, kiminin dikişleri problemli oluyor.
Bir arkadaşımla 5 gün arayla sezaryen olduk, ben tek başınaydım o ailesinin yanında doğum yaptı ama doğumdan 2-3 ay sonra bile epey zorlanıyordu.
Kış ortasında da zor olur buzla dans:)))
Şu pandemi olmasaydı da görseydik,kabara kabara gelip etine,sütüne karışıp bir de triplenme görevini aşkla yapmayacakmıydı?Doğumda kızın yanında annesi olurmuş
Değişmemiş o zaman, eskiden yani 5 gün yatırılırken 2. gün yürütmeye başlıyorlardı, şimdi ilk gün yürütüyorlar, bence daha iyi, doğum sırasında bir sorun yoksa annenin hemen ayağa kalkması iyi oluyor, aceleci biri olduğumdan ben hemen yürümek istedim, doğum katında benimle aynı zamanda sezaryen olanlar yürümek için 2. günü bekleyince zorlanmıştı, hepsini tek yek gezip yürüyün diyordum bana ne oluyorsa artık :)))Evet normal doğumda anne ve bebekte sıkıntı yoksa 24 saat,sezaryen 48 saat sonra taburcu ediliyor
Bunu kaçırmışım, eşiniz mi diyor bunu? Ne alakaymış ki? Eşiniz kendi sorumluluğunu annenize yüklemesin, bebek bir kadın bir erkekle vücut buluyor, pekala kadın ve erkek birlikte bakabilir.Doğumda kızın yanında annesi olurmuş
Seni çok iyi anlıyorum bende aynı süreçteyim ve üstüne üstük ilk çocuğum sezeryan olacağım aynı zamanda başka bir ameliyat olacağım sezeryanla birlikte kadın hastalıklarından. Çok kırgınlıklarım var herkese hatta bazı bazı kendi anneme bile o yüzden eşimden başka kimseyi istemiyorum yanımda ben gel demediğim sürece gelelim demezler zatenMerhaba 38 yaşındayım 12 yaşında bir kızım var.3 kişiyiz yani bu gidişle doğuma da sonrasında da 3 kişi olacaz.Kayınvalide bana 3 dak uzaklıkta oturuyor ama koronadan bunalmış eşi tedavi görüyordu yazlığına gidecekmiş.Annem deseniz 75 yaşında babam var kalp ve şeker hastası,onu bırakamam diyor.Daha doğrusu babam bırakmıyor.bakıcı tutsam korona şüphesi ve bu saatten sonra kimi bulacam.Eşim de bir şey diyememiş kayınvalideye.Anlayacağınız herkes topu birbirine atıyor.Annem o gelsin sana çok yakın diyor,diğeri annesi gelsin diyor.Bu Arada annem başka şehirde 6 saat uzaklıkta.Zaten burda olsa sorun olmazdı.Eşimle birbirimize girdik,annesinin gitmesini normal karşılıyor gayet.Benimkinin gelemeyecek olması onu şaşırtıyor.moralim çok bozuk.Yaşayan varsa bu durumu teselliye ve tecrübeye ihtiyacım var.
Ben de nazlı bir tip degilim,öyle seylerle savastım ki..Fakat benim gibi güçlü olamayanları.problemler karşısında sorun yasayanları anlayabiliyorum.Agrı eşigi düşük olabilir,dayanma gücü az olabilir,sinirleri zayıflamış olabilir.bende su ben cocuk doguruyorum piremses oluyorum biri gelip bana baksin kafasini anlamiyorum.
3 cocuk dogurdum, hic birinde de bana bakan olsun diye beklemedim. her dogumdan sonrada evimin isini yemegimi camasirimi cocuklarimin bakimini kendim yaptim. belki inanamicaksiniz ama kendimlede kendim ilgildimanlamiyorum cidden anlamiyorum.
Merhaba 38 yaşındayım 12 yaşında bir kızım var.3 kişiyiz yani bu gidişle doğuma da sonrasında da 3 kişi olacaz.Kayınvalide bana 3 dak uzaklıkta oturuyor ama koronadan bunalmış eşi tedavi görüyordu yazlığına gidecekmiş.Annem deseniz 75 yaşında babam var kalp ve şeker hastası,onu bırakamam diyor.Daha doğrusu babam bırakmıyor.bakıcı tutsam korona şüphesi ve bu saatten sonra kimi bulacam.Eşim de bir şey diyememiş kayınvalideye.Anlayacağınız herkes topu birbirine atıyor.Annem o gelsin sana çok yakın diyor,diğeri annesi gelsin diyor.Bu Arada annem başka şehirde 6 saat uzaklıkta.Zaten burda olsa sorun olmazdı.Eşimle birbirimize girdik,annesinin gitmesini normal karşılıyor gayet.Benimkinin gelemeyecek olması onu şaşırtıyor.moralim çok bozuk.Yaşayan varsa bu durumu teselliye ve tecrübeye ihtiyacım var.
Ahhahhah.zaten su doguracam biri bana baksin kafasi sadece türkiyede var. bunu alman bi kadina desen ne alaka der.
Aynen abla ne kadar erken mobilize olursa o kadar iyi genelde 6-8 .saatlerde ayağa kaldırılıyor doktor öyle istiyor.Değişmemiş o zaman, eskiden yani 5 gün yatırılırken 2. gün yürütmeye başlıyorlardı, şimdi ilk gün yürütüyorlar, bence daha iyi, doğum sırasında bir sorun yoksa annenin hemen ayağa kalkması iyi oluyor, aceleci biri olduğumdan ben hemen yürümek istedim, doğum katında benimle aynı zamanda sezaryen olanlar yürümek için 2. günü bekleyince zorlanmıştı, hepsini tek yek gezip yürüyün diyordum bana ne oluyorsa artık :)))
AaaBu alt degistirmeyle ilgili bizim komik bir animiz var , bende ilk gunden itibaren esimle beraber degistirdim altini
Eve ciktigimiz ilk gundu , mila kaka yapti , dedim kaldirma benim yerimden ac altini , esim acti altini , tam poposunu silerken bizim kiz adamin eline bi guzel kakasini saliverdi , benim de elimde telefon vardi olumsuzlestirdim o anihala arada bakar guleriz o anki kocamin suratinin sekline
Ahhahhah.zaten su doguracam biri bana baksin kafasi sadece türkiyede var. bunu alman bi kadina desen ne alaka der.
Vallahi mune,daha mesajının başlarında,sonda yazdıkların aklımdan gecti.Maalesef bazı erkekler bu zihniyetle büyüyor, daha sonra da yetiştikleri çevrenin baskısı oluyor, biz evlendiğimizde küçük saylırdık, ben 22 eşim 23, anne baba olduğumuzda da ben 23 eşim 24 yaşındaydı.
Hayatı boyunca yakından görüp bildiği tek bebek kardeşiydi, zaten kardeşi doğduğunda da küçükmüş, kucağına aldığı gece gündüz baktığı tek bebek kızımız, ki erkeğin bebeğine bakmasına ev işi yapmasına çok da sıcak bakmayan bir çevrede yetişip evlendik, eşim bebeğini kanguruya koyup dolaşmaya çıktığında dalga geçen arkadaşları da oluyordu ama doğumda benimle olması, bebeğinin yaşadığı komplikasyon sırasında yalnız başına koşturup onu hayatta tutabilmek için yaşadıkları da etken oldu belki de, doğumun başlı başına bir mucize olduğunu anlamasına çok faydası olduğunu düşünüyorum zira bebeği benim yanıma getirdiğinde ilk defa boncuk boncuk ter döktüğünü gördüm, korkmuş en çok da bebeğimiz yaşamazsa bana ne diyeceğini düşünüp korkmuş, cahildik de tabii, düşününce çocukmuşuz da.
Elbette erkeğin içinden de gelecek ama kadınlarda eşlerine sorumluluk vermeli, ki eşimin ve benim ailem de erkek iş yapmaz düşüncesinde olduğundan, biz kendi ailelerimizde bile yadırgandık uzun süre, eşimin babası bize geldiğinde benden iş beklerdi, ben de oğlun yapar deyip eşime paslardım, bu yüzden oğulları üzerinde baskın biriyim sanarlar ama değil, biz birbirimize herşeyi öğrettik, herşeyi paylaşmayı öğrendik, kimse kimseye diğerine hizmet edecek kafasıyla bakmaz, o an kimin yapası varsa o yapar.
Allah evlatlarınızı size bağışlasın, sağlıklı çok güzel ömürleri olsun, bebekleriniz kız mı erkek mi bilmiyorum ama siz onları büyütürken iş yapmanın yalnızca kadının vazifesi olmadığını, hayatı paylaşırken işleri de paylaşmak gerektiğini öğretin, kızınız varsa babana hizmet edeceksin demeyin, oğlunuz varsa sen erkeksin iş yapma demeyin, oğlunuz varsa yemek yapmayı da öğrensin, toz almayı da.
Yalnızca doğum değil, insanız hasta da olabiliriz ve her zaman bize koşturacak bir annemiz olmayabilir, ki annem 69 yaşında ve koahtan tutun da yüksek tansiyona diyabete kadar bir sürü kronik hastalığı var, benden kmlerce uzakta, bugün ölüyorum desem gelemez kadın, altımdan üstümden alınması gerekse bunu eşim yapacak, yapmalı da, Allah göstermesin o aynı durumda olsa bende ona bakarım zira, sizde eşinize bakarsınız çünkü kadınlar böyledir vefakardır, o zaman kocanızda size vefalı olacak, çocuklarına da bakacak o bebekler yalnız sizin değil zira.
Sadece gurbetçiler değil. Yurt dışında insanlar özellikle doğumu çekirdek aile olarak karşılıyorlar. Çünkü çok özel bir an. Bunu mahremiyet içinde yaşamak istiyorlar. Ama biz de erkeklerin kocaların eli iş tutmazmış gibi hep bir anne ya da kv beklenir.yurt dısında tek basına dogum yapan bınlerce ınsan var... suan kendı kendınızın moralını bozuyorsunuz en guzelı cekırdek aıle olarak sızın kendınıze yetmenız kımseye ıhtıyacınız yok ustelık cocuk bakımı bebek bakımı nasıl olur bılıyorsunuz
hayırlı dogumlar dılerım
12 yasında ben tek basıma ankarada yatılı okul kazanmıstım okuyordum aılem gazıantepdeydıBenim doğumlarım genel anesteziyle oldu ve ıkisinde de bunu yaşadım ikinci daha uzun surdü. ilk yarım saat kimseyi seçemedim. insanlar sadece birbirine karışmış renkler gibiydiler. Sonra sonra biraz görmeye başlayınca bebeģi kucaģıma isteyip emzirdim kendim yatağından alabilecek durumum yoktu. O sirada yanımda bebeğimle ilgilenecek refakatçi olmasa büyük çocuğuma da bir bakan olmasa ne yapardım bilmiyorum. Ya evet hastanede sadece eşi olsa tamam ben birşey demiyorum ama evde de büyük çocuğa bir bakan olmalı. Annelerden biri çocukla kalmayı kabul edebilirdi. Benim savundugum şey bu. Elde bir tane baba iki tane çocuk var ve aynı anda iki yerde olamaz.
Ahhahhah.
Tabi ne alaka,alman kadın haklı.Nasıl olsa ölürken bir yudum su vermeyecegi annesinden neden bir destek beklesin?
İnsaflıları tenzih ederim,genel anlayısları bu degil mi,ne sen bana,ne ben sana
Vallahi mune,daha mesajının başlarında,sonda yazdıkların aklımdan gecti.
2 oglum var,evde supurtturuyorum,yeri geldikce de oğütlüyorum ki eşiniz hamileyken canı birşey çekerse mutlaka bulup getireceksiniz,çocugunuza bakacaksınız,diye.İşi içgüdülerine bırakamayız,yoksa sonu unga bunga
Hatta biri şimdi türk kahvesi yapiyor bize:))
Ya bak onda haklısın mune.Ne olsun ne beklesin,o dediklerini iyi bilirim aile köklerinden.Fakat insanlıkla davranmaya ne oldu,örnegin ben yardıma koşayım,bana da biri yardımcı olsun mesela zor gunumde,neden olamıyor?Yabancı kadınları ne kadar çok gömdünüz yahu:)
Anneannesinin annesini görmüş kadınım ben, yani 1800'lü yılların sonlarında doğmuş nesille büyüdüm, yabancılara laf söylüyorsunuz ya, eskiden ninelerimiz kayınvalide evine gelin gidermiş, evde kayınpeder, kayınvalide, kayınvalidenin kayınvalidesi, görümce, kayınbirader 5-6 tane de bebeleri olurmuş, ninelerimiz hem tüm aile fertlerinin çamaşır, bulaşık, ev temizliği, yemek işlerini görür, hem tarlaya gidermiş, gebeliği göstermek zaten ayıpmış, öyle bacak uzatacaksın, doğuracağım deyip anneni çağıracaksın, hatta suyum geldi deyip hastaneye gideceksin mümkün değil, kayınvalide adamı ne yapar biliyor musunuz?
Usulca ya evde ya tarlada çocuğu doğurur, lohusalık nedir bilmezsiniz, akşama ev halkına yer sofrasında yemek koyarsınız, gelin dediğin öyle her esince annem de annem diyemez, çocuğunu kucağına alamaz, evladım deyip sevemez ayıpmış, bebeği kayınvalide sahiplenirmiş hele de erkek bebekse, kadınlar gelinlikle girdiği evden de kefenle çıkarmış.
Şimdi hangisi daha iyi? Evde kendi kendine doğur gelin, ne annesi ne lohusalığı, iş yapacaksın gelin diyen bizimkiler mi? Yoksa cümle aile aynı evde yaşamayan ama iyi kötü hiçbir şeyinize karışmayan yabancılar mı?
Hala aynı zihniyette olan kayınvalideler var, biri benim komşumdu, gelin kayınvalide kayınpederle oturuyordu, doğum yaptı, doğalgazları yoktu ertesi gün kıza kömür taşıttılar, bir zalim kayınvalide de akrabamızdı, onunda gelini kayınvalide kayınpeder ve görümceyle oturuyordu, bebeklerini bir gün kucağına alıp sevememiş, doğum yapana kadar tarlada çalıştırmışlar, doğumdan sonra da lohusalık nedir bilemedi, duyunca içim acımıştı.
Böyle olacağına Alman gibi kendi göbeğimi kendim keseyim daha iyi, ki kestim de zaten, kimse kimseye muhtaç olmasın inşallah, ne kendi annesine, ne de anne evladına.
Valla erkek çocuk kız çocuk ayırımı yapılmasın zaten, erkek de ütü yapsın, cam silsin, daha önceki mesajımda da dediğim gibi bu yalnızca doğum için geçerli değil, herhangi bir sebepten hasta olabiliriz, ameliyat olmamız gerekebilir.
Benim annem kaç yaşında hasta kadın, kmlerce öteden onu çağıramam, sağlıklı da olsa 69 yaşındaki kadına iş yaptıramam, sağlıklı koca eli ayağı tutarken bana da bakabilir, ay hap kadar kadınım zaten
Syani...Senin o olgunlugun 20 yasındakilerde yok şimdi vallahi.12 yasında ben tek basıma ankarada yatılı okul kazanmıstım okuyordum aılem gazıantepdeydı
sehırlerarası yolculuk yapıyordum yemegımı temızlıgımı utumu yapıyordum
konu sahıbının cocugu da 12 yasında olunca yanı regl olmus buyumus serılmıs serpılmıs bır ergen , babasının 1 gecelıgıne basında durması gerektıgını dusunmedım cocuk daha kucuk olsaydı haklısınız en azından ılk cocuga bırının bakması gerekırdı ama cocuk dedıgımız ergen :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?