- 18 Temmuz 2016
- 4.754
- 13.224
- 208
Ben de nazlı bir tip degilim,öyle seylerle savastım ki..Fakat benim gibi güçlü olamayanları.problemler karşısında sorun yasayanları anlayabiliyorum.Agrı eşigi düşük olabilir,dayanma gücü az olabilir,sinirleri zayıflamış olabilir.
Herkes aynı olay karşısında aynı davranışı sergileyemez.
Empati bile gerekmez,insanlar çeşit çeşittir,bunu anlayabilirsek o bile yeter...
ne zaman sızın nıck gorsem sahilde yuruyormus gıbı hıssedıyorum :)Ya bak onda haklısın mune.Ne olsun ne beklesin,o dediklerini iyi bilirim aile köklerinden.Fakat insanlıkla davranmaya ne oldu,örnegin ben yardıma koşayım,bana da biri yardımcı olsun mesela zor gunumde,neden olamıyor?
Söylüyor olmayayım,kim tanır beni burada,çok yardıma koştum,çok dualar aldım,bir yüz güldürmek çok mu zor?
Sorum sana degil genele,insanlık ölmesin ya.Ama ölende çoktan öldü,ne merhametsiz kvler duydum ben de.
Ama yine de umudum var,insanlık yeşersin biryerlerde.Şu konu sahibi komsum olsa destek olurum vallahi ne var yani...
75yasinda degl 63yasindahmis annesi ayrıca ilk üç günle diğer günler aynı mı hastanede bile ayağa kaldırırken ilk gün iki kişi ile kaldırıyoruz sezeryanda. Ya bebeği yıkamak vs. Bence herkes çok basite indirgemis tmm gelmeyeblrler haklarida hanimefendinin beklentisini neden hor goruyorsunuz ki insan insana her daim muhtaç ki şuan hamile .... Hepimiz acaba bakabilecek miyiz diye korkmadık mi eminim hanımmefendide yapacak ama korkması normal .... Doğum yaptm ikinci gün ayaga kalkarken bayildm bebek eşimdeydi diğer odada ben yatak odasında dinleniyordm çocuğu öyle bırakıp gelmişti ki. Kanamam olmustubak arkadaşım endişelisin anlıyoruz da 3 gün 75 yaşındaki annenin yapıp eşinin yapamayacağı ne var
kanamam olur görmesin mi derdin
beni tuvalete götür mü diyemezsin
yani annenin yapıp eşinin yapamayacağı ne var ki
hani demişsin ya yorum yapanlar çocuksuz vs diye
çoğumuz çocuklu sezeryanlı kadınlarız
konunuzda ilk yorumumda da yazdım tek sıkıntı kızınızın siz hastanede iken kalacağı yer
hastaneden çıktığınızda olağan şartlarda gayet yürür günlük yaşamınızı sürdürürsünüz
bebek derin beşikte ise onu alamazsınız belki rafa uzanıp tencere tabak alamazsınız
12 yaşındaki kızınız da bunların hepsini yapar hatta zor durumda 6 yaşındaki dahi yapar
eşiniz de gece yardımcı olur bir de yemek yapar
12 yaşındaki kız evi de süpürebilir bence kendisine ve size sandviç de yapabilir
bir arkadaş yukarıda yazmış çamaşır makinasının falana nasıl çalıştığını şimdiden öğretin diye
ben hayretle okudum
10 yaşındaki oğlum ilkokula başladığından beri tüm makinaları çalıştırabilir
doldurur, boşaltır,çalıştırır, çekmecelerde yerini bilir
tabii ki tüm ev işini kızınızdan beklemiyoruz ama acil durumda da yardımcı olması çok kolay
hatta işi bitirelim bebeği uyutalım brlikte dizi izleyelim saatiniz vs olsun
herkesin sezeryanı tabii aynı değil de neden hep kötüleri düşünüyorsunuz ki
anlatıyoruz gayet iyiydik diye
yataktan da kalktık bebeğe de baktık
evet evde hazır yemek iyi olur onu da eşiniz yapar yapamazsa alır
geçen bir yerde öğlen yemek yiyecek miyiz dediler ben yok eşim pişirecek ben öğlen eve gideceğim dedim
bir erkek arkadaş şok oldu nasıl yani diye
eşim 40 yaşında 20 yıldır en az yemek pişirir
mantı açmaz sarma sarmaz ama gayet de et tavuk pilav makarna pişirir
kahvaltı hazırlar çorba yapar
zaten artık internet var siz varsınız
tencereye yağ döküp pirinç koyup su koyabilir herhalde eşiniz ya da düdüklüye tavuk ya da et koyup su tuz ekleyip haşlayabilir
tane tane olmasa da olur pilav maksat karnınız doysun
her işi üstlenirseniz tabii yorulursunuz ama şimdiden germeyin kendinizi
eşiniz de sorumluluk almamak için annen neden gelmiyor modunda
alışırsınız birlikte
sağlıkla kucağınıza alın
aslında bana ogrettıklerı olması gerekenSyani...Senin o olgunlugun 20 yasındakilerde yok şimdi vallahi.
Anneler övünüyor,ay benimki bilmez,anca hazır bekler diye:))
Valla ben onu bilir onu söylerim, kendi işini görebiliyorsan ne mutlu sana, yardım etmek isteyen olursa zaten senin söylemene teklif etmene bile gerek kalmaz ama illa yardım edilsin diye de beklenmez, yardım edilmeyince de gönül konulmaz.Ya bak onda haklısın mune.Ne olsun ne beklesin,o dediklerini iyi bilirim aile köklerinden.Fakat insanlıkla davranmaya ne oldu,örnegin ben yardıma koşayım,bana da biri yardımcı olsun mesela zor gunumde,neden olamıyor?
Söylüyor olmayayım,kim tanır beni burada,çok yardıma koştum,çok dualar aldım,bir yüz güldürmek çok mu zor?
Sorum sana degil genele,insanlık ölmesin ya.Ama ölende çoktan öldü,ne merhametsiz kvler duydum ben de.
Ama yine de umudum var,insanlık yeşersin biryerlerde.Şu konu sahibi komsum olsa destek olurum vallahi ne var yani...
ne zaman sızın nıck gorsem sahilde yuruyormus gıbı hıssedıyorum :)
yardımlasmak en sevdıgım sey haksızlıga da gercekten hıc tahammulum yok
bu konuda konu sahıbının annesı 65 yasında babası 75 ve babasının hastalıgı var annesı onla ılgılenmek zorunda ve 6-7 saatlık uzaklıkta oturuyorlar bu zamanda bu yolcugulu yaptırmak ve babayı magdur etmek haksızlık olur
kayınvalıde de esı tedavı gormus onun stresı yorgunlugu bambaska ustelık o yaslarda ınsanlar ıcın
kendınızı 65 yaslarınızda oldugunuzu dusunun... sımdıkı gucumuzle konusuyoruz :)
belkıde kayınvalıde de corona bıle olabılır... acık acık durustce corona sebebıyle cok bunaldım esım tedavı gordu uzaga gıtmek ıstıyorum demıs yanı nerdeyse kadının yardıma ıhtıyacı var onu bebek bakımına muhtac etmek yorgunluktan hasta dusmesıne bıle neden olabılır bu da haksızlık olur :)
eger konu sahıbı deseydı kı
annem 55 yaslarında benım kucuk cocugum var evde tek kalamayacak kadar kucuk, bırkac gun onunla ılgılense baska bırsey ıstemem deseydı cozumler kolaydı
ama bu konunun tek cozumu karı koca cocuk seklınde bu ısın altından kalkmak kı aslında da en dogrusu en guzelı ...
acıkcası kayınvalıdeyle sorunları varmıs gelse yorgun halıyle surat asık da olur bır laf soylese konu sahıbı cagırdıgına pısman olsa daha ıyı olacagını sanmıyorum
su hayata yalnız geldık yalnız olecegız yasamayı ogrenmemız gerek
Onda kesinlikle hemfikiriz.ne zaman sızın nıck gorsem sahilde yuruyormus gıbı hıssedıyorum :)
yardımlasmak en sevdıgım sey haksızlıga da gercekten hıc tahammulum yok
bu konuda konu sahıbının annesı 65 yasında babası 75 ve babasının hastalıgı var annesı onla ılgılenmek zorunda ve 6-7 saatlık uzaklıkta oturuyorlar bu zamanda bu yolcugulu yaptırmak ve babayı magdur etmek haksızlık olur
kayınvalıde de esı tedavı gormus onun stresı yorgunlugu bambaska ustelık o yaslarda ınsanlar ıcın
kendınızı 65 yaslarınızda oldugunuzu dusunun... sımdıkı gucumuzle konusuyoruz :)
belkıde kayınvalıde de corona bıle olabılır... acık acık durustce corona sebebıyle cok bunaldım esım tedavı gordu uzaga gıtmek ıstıyorum demıs yanı nerdeyse kadının yardıma ıhtıyacı var onu bebek bakımına muhtac etmek yorgunluktan hasta dusmesıne bıle neden olabılır bu da haksızlık olur :)
eger konu sahıbı deseydı kı
annem 55 yaslarında benım kucuk cocugum var evde tek kalamayacak kadar kucuk, bırkac gun onunla ılgılense baska bırsey ıstemem deseydı cozumler kolaydı
ama bu konunun tek cozumu karı koca cocuk seklınde bu ısın altından kalkmak kı aslında da en dogrusu en guzelı ...
acıkcası kayınvalıdeyle sorunları varmıs gelse yorgun halıyle surat asık da olur bır laf soylese konu sahıbı cagırdıgına pısman olsa daha ıyı olacagını sanmıyorum
su hayata yalnız geldık yalnız olecegız yasamayı ogrenmemız gerek
Her kelimene tamaaaaaamen katılıyorum.Annelerden beklenemeyecek belli,gücü de yetse olmuyor annelerle,keske olsa.Es diyoruz, hayatı,mahremi paylasıyoruz,eslere düser kesinlikle,fakat ne oluyor,eşegını dövemeyen semerini dövüyor işte...Valla ben onu bilir onu söylerim, kendi işini görebiliyorsan ne mutlu sana, yardım etmek isteyen olursa zaten senin söylemene teklif etmene bile gerek kalmaz ama illa yardım edilsin diye de beklenmez, yardım edilmeyince de gönül konulmaz.
Konudaki anneler yaşlı, yaşlıları da anlamak gerekiyor, en ufak misal kendinden pay biç, Allah'a şükür sağlıklısın hala gençsin ama 20 yaşındaki gücün var mı?
Kaldı ki asıl mesele yanlış anlamadıysam konu sahibesinin eşi, adam doğum ve sonrasında kendi sorumluluğunu üstünden atmak istiyor, kadının doğumuna kendi annesi gelir demiş, şimdi söyler misin Allah'tan reva mıdır genç dipçik gibi koca varken hasta kocasına bakan, km'lerce uzaktaki 63-64 yaşındaki annenin gelip kızına bakması, o kadın kocasına bakmaktan perişan olmuştur zaten, kim bilir kaç yıldır bakıyor, kayınvalide desen onun da eşi hastaymış hastalıklardan bunalmış yazlığa gitmek istiyor.
Burada tek mağdur konu sahibesi, ben konu sahibesinin yalnız bırakılmasına üzüldüm ama anneler yalnız bıraktı diye değil, eşi yalnız bırakıyor, sana bir şey diyeyim mi? Eşin merhamet etmiyorsa annen dahi olsa başkasından beklemeyeceksin, ne ilgisi var diyebilirsiniz, bu da benim bakış açım, ben evleniyor evlendiğim kişiye de eş diyorum değil mi? Yine evlenirken iyi günde kötü günde hastalıkta sağlıkta diyoruz, benim annem bana yıllarca bakmış, eşimin annesi eşime yıllarca bakmış, evlatlarına yapmaları gerekeni yapmışlar artık yaşlanmışlar, evlendikten sonra bana ihtiyacım olduğunda bakacak kişi eşimdir, o bakmıyorsa anneme gel bak demem, zira eşim hastalansa annesini yardıma çağırmayacağım, gel oğluna bak demeyeceğim değil mi?
Sen eşin hasta olsa annesine mi diyeceksin gel oğluna bak diye? Hayır sen bakacaksın, herkeste sana diyecek ki aaaa o senin kocan, sen dururken annesini mi çağırdın yaşlı başlı kadını, ne kadar ayıp, kadın hastalanınca neden top hemen kadının annesine atılıyor?
Ah mune ahhValla ben onu bilir onu söylerim, kendi işini görebiliyorsan ne mutlu sana, yardım etmek isteyen olursa zaten senin söylemene teklif etmene bile gerek kalmaz ama illa yardım edilsin diye de beklenmez, yardım edilmeyince de gönül konulmaz.
Konudaki anneler yaşlı, yaşlıları da anlamak gerekiyor, en ufak misal kendinden pay biç, Allah'a şükür sağlıklısın hala gençsin ama 20 yaşındaki gücün var mı?
Kaldı ki asıl mesele yanlış anlamadıysam konu sahibesinin eşi, adam doğum ve sonrasında kendi sorumluluğunu üstünden atmak istiyor, kadının doğumuna kendi annesi gelir demiş, şimdi söyler misin Allah'tan reva mıdır genç dipçik gibi koca varken hasta kocasına bakan, km'lerce uzaktaki 63-64 yaşındaki annenin gelip kızına bakması, o kadın kocasına bakmaktan perişan olmuştur zaten, kim bilir kaç yıldır bakıyor, kayınvalide desen onun da eşi hastaymış hastalıklardan bunalmış yazlığa gitmek istiyor.
Burada tek mağdur konu sahibesi, ben konu sahibesinin yalnız bırakılmasına üzüldüm ama anneler yalnız bıraktı diye değil, eşi yalnız bırakıyor, sana bir şey diyeyim mi? Eşin merhamet etmiyorsa annen dahi olsa başkasından beklemeyeceksin, ne ilgisi var diyebilirsiniz, bu da benim bakış açım, ben evleniyor evlendiğim kişiye de eş diyorum değil mi? Yine evlenirken iyi günde kötü günde hastalıkta sağlıkta diyoruz, benim annem bana yıllarca bakmış, eşimin annesi eşime yıllarca bakmış, evlatlarına yapmaları gerekeni yapmışlar artık yaşlanmışlar, evlendikten sonra bana ihtiyacım olduğunda bakacak kişi eşimdir, o bakmıyorsa anneme gel bak demem, zira eşim hastalansa annesini yardıma çağırmayacağım, gel oğluna bak demeyeceğim değil mi?
Sen eşin hasta olsa annesine mi diyeceksin gel oğluna bak diye? Hayır sen bakacaksın, herkeste sana diyecek ki aaaa o senin kocan, sen dururken annesini mi çağırdın yaşlı başlı kadını, ne kadar ayıp, kadın hastalanınca neden top hemen kadının annesine atılıyor?
Valla eşi eş yapacağız başka çaresi yok, anne genç de olsa iş yaptıramıyorsun, annem benden küçüktü anneanne olduğunda o zamanlar daha sağlıklıydı ama ben lohusayken arada bir geldiğinde, evi süpürür müsün yemek yapar mısın demezdim mizacım bu annem de olsa isteyemem kıyamazdım da, eşime derim ama, koca kocaaa şurayı sil süpür derim, bende keyif yaparım ya ne kadınsın kocan süpürüyor sen keyif yapıyorsun diye takılır, yüzsüzüm ben keltoşum, şurada toz kalmış alır mısın diyorum, anneme diyemem kalk tombikim şurayı süpür diyeHer kelimene tamaaaaaamen katılıyorum.Annelerden beklenemeyecek belli,gücü de yetse olmuyor annelerle,keske olsa.Es diyoruz, hayatı,mahremi paylasıyoruz,eslere düser kesinlikle,fakat ne oluyor,eşegını dövemeyen semerini dövüyor işte...
Kesinlikle çok güzel yazdiniValla ben onu bilir onu söylerim, kendi işini görebiliyorsan ne mutlu sana, yardım etmek isteyen olursa zaten senin söylemene teklif etmene bile gerek kalmaz ama illa yardım edilsin diye de beklenmez, yardım edilmeyince de gönül konulmaz.
Teşekkür ederim Allah hepimizin evlatlarını korusun. Benim 2 oğlum var. Biri 7 diğeri 2yi bitirecek inşallah. Büyük oğlum bana yardım eder en önemlisi kendi vazifelerini bilir. Yatağını toplar. Üzerini degiştirirken kirlileri kirli sepetine atar dolaptan giyeceklerini kendisi alır, Yemekten sonra kendi tabağını mutfağa bırakır. Oyuncaklarını toplar. Temizlikte de bazen becerebildiği yardım eder. Kardeşiyle ilgilenir. Ben de istiyorum ki ileride evlendiğinde her sorumluluğu kadının omuzlarına bırakmasın. Ve şunu görüyorum kalabalık bir ortamda kız çocuğuna kadar bütün hemcinslerim mutfağa girip bir işin ucundan tutarken 7den 70e bütün erkeklerde keyifle oturuyor. Benim oğullarım bunu yapmasın inşallah.Maalesef bazı erkekler bu zihniyetle büyüyor, daha sonra da yetiştikleri çevrenin baskısı oluyor, biz evlendiğimizde küçük saylırdık, ben 22 eşim 23, anne baba olduğumuzda da ben 23 eşim 24 yaşındaydı.
Hayatı boyunca yakından görüp bildiği tek bebek kardeşiydi, zaten kardeşi doğduğunda da küçükmüş, kucağına aldığı gece gündüz baktığı tek bebek kızımız, ki erkeğin bebeğine bakmasına ev işi yapmasına çok da sıcak bakmayan bir çevrede yetişip evlendik, eşim bebeğini kanguruya koyup dolaşmaya çıktığında dalga geçen arkadaşları da oluyordu ama doğumda benimle olması, bebeğinin yaşadığı komplikasyon sırasında yalnız başına koşturup onu hayatta tutabilmek için yaşadıkları da etken oldu belki de, doğumun başlı başına bir mucize olduğunu anlamasına çok faydası olduğunu düşünüyorum zira bebeği benim yanıma getirdiğinde ilk defa boncuk boncuk ter döktüğünü gördüm, korkmuş en çok da bebeğimiz yaşamazsa bana ne diyeceğini düşünüp korkmuş, cahildik de tabii, düşününce çocukmuşuz da.
Elbette erkeğin içinden de gelecek ama kadınlarda eşlerine sorumluluk vermeli, ki eşimin ve benim ailem de erkek iş yapmaz düşüncesinde olduğundan, biz kendi ailelerimizde bile yadırgandık uzun süre, eşimin babası bize geldiğinde benden iş beklerdi, ben de oğlun yapar deyip eşime paslardım, bu yüzden oğulları üzerinde baskın biriyim sanarlar ama değil, biz birbirimize herşeyi öğrettik, herşeyi paylaşmayı öğrendik, kimse kimseye diğerine hizmet edecek kafasıyla bakmaz, o an kimin yapası varsa o yapar.
Allah evlatlarınızı size bağışlasın, sağlıklı çok güzel ömürleri olsun, bebekleriniz kız mı erkek mi bilmiyorum ama siz onları büyütürken iş yapmanın yalnızca kadının vazifesi olmadığını, hayatı paylaşırken işleri de paylaşmak gerektiğini öğretin, kızınız varsa babana hizmet edeceksin demeyin, oğlunuz varsa sen erkeksin iş yapma demeyin, oğlunuz varsa yemek yapmayı da öğrensin, toz almayı da.
Yalnızca doğum değil, insanız hasta da olabiliriz ve her zaman bize koşturacak bir annemiz olmayabilir, ki annem 69 yaşında ve koahtan tutun da yüksek tansiyona diyabete kadar bir sürü kronik hastalığı var, benden kmlerce uzakta, bugün ölüyorum desem gelemez kadın, altımdan üstümden alınması gerekse bunu eşim yapacak, yapmalı da, Allah göstermesin o aynı durumda olsa bende ona bakarım zira, sizde eşinize bakarsınız çünkü kadınlar böyledir vefakardır, o zaman kocanızda size vefalı olacak, çocuklarına da bakacak o bebekler yalnız sizin değil zira.
İşte o yüzden diyorum hayatım, keşke yanınızda olsa ama istemiyorsa da zorlamak size eziyet, 3 gün zorla kalsa 3 asır gibi gelir, annen de olsa biri isteksizce bakıp on karış surat yapınca insan psikolojik olarak yıpranıyor, oysa zorlu bir doğum olmuş, ilk bebek olmasının verdiği panik ve acemilik de oluyor, tabii duygusallık da giriyor işin içine, hani doğum yapınca kadın annesini ararmış ya yanında, o duygusallık ama işte valla benim için doğum, hastalık vb bakım gerektiren durumlarda eşimin veya benim annemin gelmesi daha bir eziyet, iş isteyemem, azıcık yorgun görsem veya yüzleri düşmüş görsem, sürünerek de olsa bir bardak suyumu bile kendim alırım, ben baştan başımı ağrıtmıyorum kimseyi çağırmıyorum, kimseden iş beklemiyorum.Ah mune ahh
Benim annem 54 yaşında ama görsen 80 yaşında gibi trip atar hep hasta hep yorgun. Kaynana 61 yaşında kimseye muhtaç olmak istemez (Allah etmesin) hemde annemden 5 kat iş yapar.
Allah istedi ilk bebeğim yüksek tansiyon yüzünden 34 . Haftada dünyaya geldi 1 hafta kuvezde kaldı. 3 gün hastanede kaldım eşim elleriyle baktı ne gerekiyorsa tek başına eve geçince annem geldi.
Herşey kabus oldu triplere başladı eşimle beni kıskandı nisanliligimdan beri olduğu gibi. Sürekli kendi lohusaliginin ne kadar kötü olduğunu babamın ona bakmadığını falan diyip durdu . Kızım kuvezde ama umru değil benim psikolojm . Kocan emrinde daha ne istiyorsun diyordu. O kadar kotu şeyler atlattim ki ben lohusa değil oydu sanki. Sonunda ameliyat yeri enfeksiyonu kaptım, tekrar yattım hastahaneye eşim yine elleriyle baktı kızımla döndük.
Şimdi yine hamileyim ve Corona belası var. Önceden eşim kizimizla beraber olup hastaneden çıkarız diyordu ama bilemiyorum. Vakaların durumu ne olur....
Keşke annem beni anlasa, yanımda olsa ama yok....
Çok teşekkür ederim inşallah Mine,İşte o yüzden diyorum hayatım, keşke yanınızda olsa ama istemiyorsa da zorlamak size eziyet, 3 gün zorla kalsa 3 asır gibi gelir, annen de olsa biri isteksizce bakıp on karış surat yapınca insan psikolojik olarak yıpranıyor, oysa zorlu bir doğum olmuş, ilk bebek olmasının verdiği panik ve acemilik de oluyor, tabii duygusallık da giriyor işin içine, hani doğum yapınca kadın annesini ararmış ya yanında, o duygusallık ama işte valla benim için doğum, hastalık vb bakım gerektiren durumlarda eşimin veya benim annemin gelmesi daha bir eziyet, iş isteyemem, azıcık yorgun görsem veya yüzleri düşmüş görsem, sürünerek de olsa bir bardak suyumu bile kendim alırım, ben baştan başımı ağrıtmıyorum kimseyi çağırmıyorum, kimseden iş beklemiyorum.
Umarım doğumun sağlıkla olur, doğum ve lohusalık süreci çok güzel geçer
Ne olursa olsun annedir Allah sağlıklı ömürler versin inşaallahÇok teşekkür ederim inşallah Mine,
Şöyle ki cagirmayinca da trip atıyor laf çarpıyor.
Kocan mi istemiyor? Bu sefer eşime hakaretler... Geliyor bu sefer evde laf ediyor ora pis burası kirli o zaman yapıyor sonra söyleniyor ben senin hizmetçinmiyim ?
Annem babamla mutlu değil ve yıllarca bu acıyı benden çıkarıyor evlenince net anladım. Mine bir kere bana ben bu adama senin yüzünden katlandim. Babasız kalma diye dedi.... Ama inan babamdan çok kötü adamlarda gördüm kp gibi. Ama yok anlamıyor kendisini köle isaura görüyor..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?