Doğuma kimsenin gelmeyecek olması

Başkasına güvenip çocuk yaptığımı nerden çıkardınız anlamadım.Biz de hastalıkta doğumda ölümde insanlar biraraya gelir.Siz de öyle değilse bilemicem
Evet insanlar bir araya gelir de gelmemisler işte,zorla getirseniz de size bir faydaları olmayacağına göre ona göre çözüm bulacaksınız
Eşiniz babalık izni yazdıracak ilk hafta yanınızda olabilir, bir şekilde yoluna girer

Konu sahibi annesini duygusal bağları için değil iş yapması için istiyor bence. Yoksa 100 yaşına da gelsek, annemizin çocuğuyuz hala.
Tamam bir işin ucundan da tutuversin gücü yeterse ne var ki bunda? Bunun yazılı olmayan kesin bir kural biçiminde lanse edilmesine üzülüyorum ben. Herkes o ilk zamanlar bekler böylesi bir ilgiyi bence. Sonuçta evde hayat devam edecek ama doğum sonrası ağrılar vs olacak evde yemek ve temizlik düzeni sürmeli. Ne bileyim kızım yok ama oğlumun eşi doğum yaptığında eger isterlerse beni koşa koşa giderim. Belki ben çok duygusal düşünüyorum bilmiyorum. Benim annem de kayinvalidem de doğumumdan sonra Allah bin kere razı olsun bir dedigimi iki etmediler. Ben böyle gördüğüm için aksini tuhaf buluyorum

Valla ben 4 yaşındaydım annem kvsine 12 saat uzaklıktaydı ve anneannemde vefat etmişti. Annem babam ben doğuma gittik. Annemle babam bir başlarına kardeşime baktı. Annem tek başına hem beni hem kardeşimi büyüttü. Şimdi sizin çocuk zaten 12 yaşında tek başına çok rahat idare eder. Kocan akşamları yemek hazırlar dolaba koyar kızın da ısıtıp getirir ufak tefek işleri de halleder. Zorlandığın durumda eşinle beraber bakarsınız. Günümüzde her şey elimizin altında eskiler ne yapsın dağ başında araç yok market uzakta bir başlarına hayatta kalmışlar. Bu kadar korkmayın sizde üstesinden gelirsiniz

Siz konuyu okudunuz mu ? Annesi 75 yaşında,kadın kalp ve şeker hastası olan babasına bakıyor.Sanırsınız Bodrum'da tatili bırakıp gelmiyor,kadın zaten o yaşta eşinin hastalık derdiyle uğraşıyor,üstelik yakında da oturmuyor,6 saat mesafe var demiş.Biraz da büyüklere anlayış gösterilsin bence,hep evlatlar evlatlar olmaz.O insanların da azıcık dinlenmeye,soluk almaya ihtiyaçları var.Hayatlarının her döneminde çocuklarının yanında olan insanları şöyle 2 gün için ''kötü anne,yardımcı olmayan anne'' ilan etmek de çok yanlış bana kalırsa,asıl bu duygusuzca.

Basimdan geceni anlatayim kizimda annem durdu sezeryan oldum kizim 5 gun yogun bakimda yatti bu arada ben eve gectim
Geri hastaneye dondum 2 gun sonra Enfeksiyon oldugumu ogrendim ameliyat yerinde tabi dogumdan beri varmis ben sonra farkettim 15 gun tedavi gordum dikislerim acilmisti ici temizlendi kesik makasla kazidi doktor
Evde iken anneannem beyninde damar tikanikligi olmus anju oldu hastanede annem yaninda gitti nenemin yanindaki kuzenimde bizde kaldi hastaneye gidecekti benimle dayim aramis kizim gel annemin yaninda sen kalacaksin annem dedigi de kuzenimin uvey nenesi oluyor tabi bizde nenemin yanina gidecek zannediyoruz yok dedim annemi salin bende kuzenimi salarim dedim neyse 15 gun sonra geldim kizima annem bakti bu demde hakki odenmez
Sabri da ogrendim kizimi emziremedim 20 gun ama sonra 6 ay emdi sukur
Oglumda annemin kisti buyumus benden 1 hafta sonra ameliyat oldu eve gelirken kizima gotur beni demis halam da eniste var ayip olur demis (aynisini yasar insAllahta dilime duser o zaman) halbuki ben lohusayim esim obur odada yatar zaten
Kv gilden gelen giden olmadi esim en kucuk herkesin kendi ailesi var sonucta daha iyi oldu esim sorumlulugu iyice anladi
Zaaten kp de kv yi salmaz kendi kizina bile gidemedi dusunun yani
Neyse 10 gunluk iken annem gile yuruyup gidip geldim 10 dk aramiz
Evde yemegi esim yapti bulasigi yikadi banyoyu yikadi sadece wc yi ben yikadim oda deterjan dokup uzun firca ile fircalamak evi supurdu
Sorumluluk almasi her yonden iyi
Dirdir yapan bir kv olacagina hic olmamasi daha iyi
Simdi iyiyiz sadece annemin ameliyat yeri sıkıntı li ha ben gelir bakarim diyen halam da 1 hafta annesinin yanina bile gelmedi hazir babaannemi de annemin ustune attilar aynisini yasarlar insAllah

kızınız 12 yaşındaymış gayet kendine yetebilecek yaşta hatta size yardim bile edebilir, dediğiniz durumu ben 3 ay önce yaşadım.ustelik benim kızım 4 yaşında,çok zorlandım.salgının yoğun olduğu dönemlerde, il dışına çıkma yasağı, sokağa çıkma yasağı.. kıskançlık krizleri eşliğinde lohusalık gecirdim 4 duvar arasında..
bu kadar stres yapmayın doğumun, bebeğin keyfini çıkarın.bir şekilde herşey halloluyor.

hastaneye refakatçi bile alinmiyordu üstelik.. sezeryanli olsan bile

Burada mesele direkt anne degil anne+kayınvalide ki kayınvalide de gayet tatile gidiyor. Ikincisi 2 gün doğuma gidip gelerek kimsenin hayatının zindan olacağını düşünmüyorum.

Gerçekten bu yorumları yapanlara şaşıyorum bana bakalıcak çocuğa değil
Ben de şaşırıyorum
Saçma sapan konuşuyorlar Ya !!! Gerisini söylemeyeyim
Doğum yapmak kolay mı !! Koşa süreliğine de olsa doğum yapan kişiye bir yardımcı lazım , bi anne abla kardeş eş , kadın fizyolojik bir olay yaşıyor !! Hele de sezeryansa !! Eşi yanında olsa bile asla yetmez , ilaç alınacak ihtiyaçlar alınacak, yemek yapılacak, sezeyansa WC ye gitmek bile tek başına olmuyor , ağlayan bebek alınıp konacak bla bla bla , insanlar yaşamasan bilip bilmeden konuşuyorlar , herkes bebeğine bakabilir , doğum sonrası kısa bir süre doğum yapanın bakıma ihtiyacı var hepsi bu !!

türk kadin piremses olunca dogru mudur? dogum ne bilmesem, dicem ki haklidir mutlaka.....
Size cevap olarak ayrıca genel yorumlara istinaden yazıyorum.

Siz kendi hamileliğinizi, doğumlarınızı, lohusalığınızı biliyorsunuz. Ki tüm doğumları sizin yaptığınız 3 doğum üzerinden değerlendirmeniz ne kadar doğru olur. Ben de 2 doğum yaptım. Süreç olarak ikisi de birbirinden çok farklıydı. Kısacası kadınların regl dönemleri bile farklılık gösterirken hamilelik, doğum, lohusalık gibi olayları birbirleriyle kıyaslamaları hiç mantıklı ve gerçekçi değil.

Ayrıca herkes kendi başının çaresine baksın bakış açısı da çok sığ bir düşünce. İnsanlar sosyal varlıktır. İnsan insana ihtiyacı olduğunda lazım. Kötü günü kadar mutlu günlerinde de... Tamam sizin doğumlarınızda birine ihtiyacınız olmaz ama başka bir gün başka bir olayda destek arar, yanınızda bir insan eş dost istersiniz. Bunları karşılaştırıp insanları kendi bakış açımızla küçümsemek doğru olmaz.

Bir şeyleri yapmak için illa birilerine güvenmeye gerek yok ama destek olmak, yardımlaşmak güzel olaylardır. İnsanı güçsüz yapmaz.

Nasıl ya ?? Hastanede eşin kalamadı mı yanında ? Hiç kimse yok muydu gece yanında

zaten su doguracam biri bana baksin kafasi sadece türkiyede var. bunu alman bi kadina desen ne alaka der.
aslında ben o anlamda dememıstım :) hanı turkıyenın bır ucuna veya ulke dısına iş amacıyla gıden orada yasayan tum akrabalarından uzak ınsanlar var tek basına doguran
veya aılesı olmayan kısıler var onları soylemıstım :)
yoksa yabancı uyruklu arkadaslarımında aılelerı dogum yapana yardımcı oluyordu anneler kayınvalıdeler bebekle ılgılenıyorlardı dunyanın her yerınde var yenı dogum yapana yardım ama aslolan en guzelı cekırdek aılenın kendı kendıne yetmesı cunku her evın bır duzenı her annenın bır cocuk bakımı yetıstırme seklı var
bırde baskaları yardımcı olunca anne baba sonra bebekle tek kalınca daha cok zorlanıyorlar en basından kımse yokmus gıbı tum sorumlulugu ustlenmek en dogrusu anlamında soylemıstım :)

Nasıl ya ?? Hastanede eşin kalamadı mı yanında ? Hiç kimse yok muydu gece yanında

ben özelde doğum yaptım, eşim kaldı.ama ikimize de covid testi yapildi öyle alındı.
komşum benden 1.5 ay önce doğum yapmıştı devlette, kız tek başına gitti doğurdu, yatırmadan gece çıkışını yaptılar.refakatcisiz.
gerçi memnundu halinden,herkese 1 hemşire 1 hasta bakıcı verilmiş.gayet ilgilendiler diyor.ne olursa olsun,bayilip ayiliyorsun çocuğum mu karıştı,basina bi is gelir mi diye ben cesaret edemedim

Öncelikle hayırlı olsun bebeğiniz, ama esiniz ve kızınız size yardımcı olabilırler onemlı olan Ilk bır hafta on gün hastanede de eşiniz kalsa sızınle yavaş yavaşda olsa eve çıkınca toparlanırsınız yada bı hafta kahvaltı türü yapılır birşey olmaz. Ama daha vakıt varken dolaba hazır yapıp atabılırsınız.

3 yaşında bir kızım var ve tüm aile üyeleri kronik ... Ben ne yapacağım?
sanırım ben (benımde 4 bucuk yasında kızım var ) suan doguracakmısım gıbı dusundum

kızımı ve esımı hastanede yanıma alırdım yanı cocuguda bu meseleye dahıl ederdım
cocugu baskasına bırakıp bır anda bak kardesın oldu dıye saskınlıga cevırmek yerıne her seye dahıl ederdım
doguma gırene kadar yanımda olurdu kızımla esım , kızıma bak sımdı kardesın senı gormek ıcın senınle tanısmak ıcın sabırsızlanıyor ben kısa sure doktorların yanına gıdıp kardesın senı gormek ıcın ne kadar sabırsızmıs sorup bakıp gelıcem derdım
doguma gırerdım odamda esımle kızımla beklerdı zaten
dogumdan cıktıktan sonra da o kadar sabırsızlanmıs kı hemen dogmak ıstedı derdım o anda tanıstırırdım :) ılk emzırme ılk kakası hepsıne tanık ederdım dahıl ederdım
gece uyku vaktı geldıgınde de esımle kızımı eve yollardım sız yatıp dınlenın hemen sabah erken uyanın gelın benım eve gecmeme yardımcı olun olur mu kızım derdım. yanı hastanede bebekle tek kalıp kendısını eve yollamamın bır acıklaması da olurdu mantıklı sekılde

zaten gece uyku saatı gelınce kendı basınıza kalkıp emzırebılecek kendı kendınıze her ısı yapabılecek durumda oluyorsunuz ılk ayaga kalkıstan sonra ben hep tek basımaydım sahsen :)

ustelık sezeryan oldum ve dogumda ekstra amelıyat oldum sag yumurtam alındı 38 cm kıstım vardı...

yanı bu sekılde yaparsanız hem ıcınız rahat eder, hem eve bır can daha gelıyor buna dahıl olur uzaktan beklemek yerıne daha kolay adapte olur hemde sıze moral olur dıye dusunuyorum :)

Evdesiniz zaten. Bence halledilemeyecek bir şey yok. Doğum yapıp kendi kendine bakan pek çok kadın var. İlla yardıma ihtiyacınız olan özel bir durum yoksa kimseye minnet etmeyin.

Keşke bana da kimse gelmeseydi tek basima baksaydim inanın özendim size şuan

3 ay önce dogum yaptim.esim ve kızım ile baktık.iyi ki öyle olmuş diyorum.ilk dogumumda annem,kayinvalide,es dost akraba herkes vardı, sütüm kaçtı stresten emziremedim bile.
bunda hic kimse yoktu, bebegimle öyle keyifli vakit geçiriyoruz ki aslında neden ilkini emziremedigimi anladık eşimle.
her işte bir hayır var gerçekten

Evet normalde gelinir,gelmemelerine şok oldum o yüzden konuyu açtım zaten.Gelsinler bebeğe baksınlar gazını çıkarsınlar demiyorum zaten.Ameliyatlı olacağım için yardımcı olacak biri gerekiyor insana neyse gelen gelsin gelmeyen gelmesin artık.Valla kimse kusura bakmasın insan insana bu durumlarda lazım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…