Evet insanlar bir araya gelir de gelmemisler işte,zorla getirseniz de size bir faydaları olmayacağına göre ona göre çözüm bulacaksınızBaşkasına güvenip çocuk yaptığımı nerden çıkardınız anlamadım.Biz de hastalıkta doğumda ölümde insanlar biraraya gelir.Siz de öyle değilse bilemicem
Tamam bir işin ucundan da tutuversin gücü yeterse ne var ki bunda? Bunun yazılı olmayan kesin bir kural biçiminde lanse edilmesine üzülüyorum ben. Herkes o ilk zamanlar bekler böylesi bir ilgiyi bence. Sonuçta evde hayat devam edecek ama doğum sonrası ağrılar vs olacak evde yemek ve temizlik düzeni sürmeli. Ne bileyim kızım yok ama oğlumun eşi doğum yaptığında eger isterlerse beni koşa koşa giderim. Belki ben çok duygusal düşünüyorum bilmiyorum. Benim annem de kayinvalidem de doğumumdan sonra Allah bin kere razı olsun bir dedigimi iki etmediler. Ben böyle gördüğüm için aksini tuhaf buluyorumKonu sahibi annesini duygusal bağları için değil iş yapması için istiyor bence. Yoksa 100 yaşına da gelsek, annemizin çocuğuyuz hala.
Tamam bir işin ucundan da tutuversin gücü yeterse ne var ki bunda? Bunun yazılı olmayan kesin bir kural biçiminde lanse edilmesine üzülüyorum ben. Herkes o ilk zamanlar bekler böylesi bir ilgiyi bence. Sonuçta evde hayat devam edecek ama doğum sonrası ağrılar vs olacak evde yemek ve temizlik düzeni sürmeli. Ne bileyim kızım yok ama oğlumun eşi doğum yaptığında eger isterlerse beni koşa koşa giderim. Belki ben çok duygusal düşünüyorum bilmiyorum. Benim annem de kayinvalidem de doğumumdan sonra Allah bin kere razı olsun bir dedigimi iki etmediler. Ben böyle gördüğüm için aksini tuhaf buluyorum
Basimdan geceni anlatayim kizimda annem durdu sezeryan oldum kizim 5 gun yogun bakimda yatti bu arada ben eve gectimMerhaba 38 yaşındayım 12 yaşında bir kızım var.3 kişiyiz yani bu gidişle doğuma da sonrasında da 3 kişi olacaz.Kayınvalide bana 3 dak uzaklıkta oturuyor ama koronadan bunalmış eşi tedavi görüyordu yazlığına gidecekmiş.Annem deseniz 75 yaşında babam var kalp ve şeker hastası,onu bırakamam diyor.Daha doğrusu babam bırakmıyor.bakıcı tutsam korona şüphesi ve bu saatten sonra kimi bulacam.Eşim de bir şey diyememiş kayınvalideye.Anlayacağınız herkes topu birbirine atıyor.Annem o gelsin sana çok yakın diyor,diğeri annesi gelsin diyor.Bu Arada annem başka şehirde 6 saat uzaklıkta.Zaten burda olsa sorun olmazdı.Eşimle birbirimize girdik,annesinin gitmesini normal karşılıyor gayet.Benimkinin gelemeyecek olması onu şaşırtıyor.moralim çok bozuk.Yaşayan varsa bu durumu teselliye ve tecrübeye ihtiyacım var.
Siz konuyu okudunuz mu ? Annesi 75 yaşında,kadın kalp ve şeker hastası olan babasına bakıyor.Sanırsınız Bodrum'da tatili bırakıp gelmiyor,kadın zaten o yaşta eşinin hastalık derdiyle uğraşıyor,üstelik yakında da oturmuyor,6 saat mesafe var demiş.Biraz da büyüklere anlayış gösterilsin bence,hep evlatlar evlatlar olmaz.O insanların da azıcık dinlenmeye,soluk almaya ihtiyaçları var.Hayatlarının her döneminde çocuklarının yanında olan insanları şöyle 2 gün için ''kötü anne,yardımcı olmayan anne'' ilan etmek de çok yanlış bana kalırsa,asıl bu duygusuzca.
Ben de şaşırıyorumGerçekten bu yorumları yapanlara şaşıyorum bana bakalıcak çocuğa değil
Size cevap olarak ayrıca genel yorumlara istinaden yazıyorum.türk kadin piremses olunca dogru mudur? dogum ne bilmesem, dicem ki haklidir mutlaka.....
Nasıl ya ?? Hastanede eşin kalamadı mı yanında ? Hiç kimse yok muydu gece yanındakızınız 12 yaşındaymış gayet kendine yetebilecek yaşta hatta size yardim bile edebilir, dediğiniz durumu ben 3 ay önce yaşadım.ustelik benim kızım 4 yaşında,çok zorlandım.salgının yoğun olduğu dönemlerde, il dışına çıkma yasağı, sokağa çıkma yasağı.. kıskançlık krizleri eşliğinde lohusalık gecirdim 4 duvar arasında..
bu kadar stres yapmayın doğumun, bebeğin keyfini çıkarın.bir şekilde herşey halloluyor.
hastaneye refakatçi bile alinmiyordu üstelik.. sezeryanli olsan bile
aslında ben o anlamda dememıstım :) hanı turkıyenın bır ucuna veya ulke dısına iş amacıyla gıden orada yasayan tum akrabalarından uzak ınsanlar var tek basına doguranzaten su doguracam biri bana baksin kafasi sadece türkiyede var. bunu alman bi kadina desen ne alaka der.
Ne ara bu kadar tekil olduk anlamadım ben de çocuk benim çocuğumsa onların da torunu yaniTorunları olduğu için olabilir mi acaba?
Nasıl ya ?? Hastanede eşin kalamadı mı yanında ? Hiç kimse yok muydu gece yanında
Öncelikle hayırlı olsun bebeğiniz, ama esiniz ve kızınız size yardımcı olabilırler onemlı olan Ilk bır hafta on gün hastanede de eşiniz kalsa sızınle yavaş yavaşda olsa eve çıkınca toparlanırsınız yada bı hafta kahvaltı türü yapılır birşey olmaz. Ama daha vakıt varken dolaba hazır yapıp atabılırsınız.Merhaba 38 yaşındayım 12 yaşında bir kızım var.3 kişiyiz yani bu gidişle doğuma da sonrasında da 3 kişi olacaz.Kayınvalide bana 3 dak uzaklıkta oturuyor ama koronadan bunalmış eşi tedavi görüyordu yazlığına gidecekmiş.Annem deseniz 75 yaşında babam var kalp ve şeker hastası,onu bırakamam diyor.Daha doğrusu babam bırakmıyor.bakıcı tutsam korona şüphesi ve bu saatten sonra kimi bulacam.Eşim de bir şey diyememiş kayınvalideye.Anlayacağınız herkes topu birbirine atıyor.Annem o gelsin sana çok yakın diyor,diğeri annesi gelsin diyor.Bu Arada annem başka şehirde 6 saat uza7klıkta.Zaten burda olsa sorun olmazdı.Eşimle birbirimize girdik,annesinin gitmesini normal karşılıyor gayet.Benimkinin gelemeyecek olması onu şaşırtıyor.moralim çok bozuk.Yaşayan varsa bu durumu teselliye ve tecrübeye ihtiyacım var.
sanırım ben (benımde 4 bucuk yasında kızım var ) suan doguracakmısım gıbı dusundum3 yaşında bir kızım var ve tüm aile üyeleri kronik ... Ben ne yapacağım?
Keşke bana da kimse gelmeseydi tek basima baksaydim inanın özendim size şuan
Evet normalde gelinir,gelmemelerine şok oldum o yüzden konuyu açtım zaten.Gelsinler bebeğe baksınlar gazını çıkarsınlar demiyorum zaten.Ameliyatlı olacağım için yardımcı olacak biri gerekiyor insana neyse gelen gelsin gelmeyen gelmesin artık.Valla kimse kusura bakmasın insan insana bu durumlarda lazım.E şikayet eden sizsiniz kimse gelmiyor diye ben değilim. Bu başkasına güvenmek oluyor. Sizde bir araya gelinirmiş ama gelen giden de yok gördüğümüz kadarıyla. Kendinizle çelişmeseniz daha iyi olur. Ben de hamileyim doğuma bir sürü insan plan yapıyor açık açık kimseyi doğum öncesi 1 ay yalnız kalma yok bebek doğdu 40 gün lohusasın diye tepemde çekemem gelmeyin istemiyorum dedim. Çocuğu yapan, isteyen eşimle ben olduğumuza göre bu sorumluluğu da beraber üstleriniz. Kolaya kaçıp anam babam arkamı toplasın, bebenin gazını çıkarsın, bezini değiştirsin derdinde değilim. Siz de olmayın daha mutlu olursunuz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?