İnşallah öyle olur,ilkinde eşimin ailesi,benim ailem kardeşlerim,eşimin kardeşi olunca ben de afalladım ve şok oldum haliyle.3 ay önce dogum yaptim.esim ve kızım ile baktık.iyi ki öyle olmuş diyorum.ilk dogumumda annem,kayinvalide,es dost akraba herkes vardı, sütüm kaçtı stresten emziremedim bile.
bunda hic kimse yoktu, bebegimle öyle keyifli vakit geçiriyoruz ki aslında neden ilkini emziremedigimi anladık eşimle.
her işte bir hayır var gerçekten
O komşun normal doğum mu yapmıştıben özelde doğum yaptım, eşim kaldı.ama ikimize de covid testi yapildi öyle alındı.
komşum benden 1.5 ay önce doğum yapmıştı devlette, kız tek başına gitti doğurdu, yatırmadan gece çıkışını yaptılar.refakatcisiz.
gerçi memnundu halinden,herkese 1 hemşire 1 hasta bakıcı verilmiş.gayet ilgilendiler diyor.ne olursa olsun,bayilip ayiliyorsun çocuğum mu karıştı,basina bi is gelir mi diye ben cesaret edemedim
Babam çok yaşlı, yol çekecek durumda değil.Anneniz babanızla gelsin. Hem size bakar, hem de babanızı yalnız bırakmamış olur.
AynenEvet normalde gelinir,gelmemelerine şok oldum o yüzden konuyu açtım zaten.Gelsinler bebeğe baksınlar gazını çıkarsınlar demiyorum zaten.Ameliyatlı olacağım için yardımcı olacak biri gerekiyor insana neyse gelen gelsin gelmeyen gelmesin artık.Valla kimse kusura bakmasın insan insana bu durumlarda lazım.
Kayınvalide şimdiden hastane çantasında neler olduğuna bile karışıyor inan doğurursam sütümün kesilmesinden korkuyorum3 ay önce dogum yaptim.esim ve kızım ile baktık.iyi ki öyle olmuş diyorum.ilk dogumumda annem,kayinvalide,es dost akraba herkes vardı, sütüm kaçtı stresten emziremedim bile.
bunda hic kimse yoktu, bebegimle öyle keyifli vakit geçiriyoruz ki aslında neden ilkini emziremedigimi anladık eşimle.
her işte bir hayır var gerçekten
bence bu sekılde tum hamılelerı dogum yapacak olanları korkutuyorsunuzBen de şaşırıyorum
Saçma sapan konuşuyorlar Ya !!! Gerisini söylemeyeyim
Doğum yapmak kolay mı !! Koşa süreliğine de olsa doğum yapan kişiye bir yardımcı lazım , bi anne abla kardeş eş , kadın fizyolojik bir olay yaşıyor !! Hele de sezeryansa !! Eşi yanında olsa bile asla yetmez , ilaç alınacak ihtiyaçlar alınacak, yemek yapılacak, sezeyansa WC ye gitmek bile tek başına olmuyor , ağlayan bebek alınıp konacak bla bla bla , insanlar yaşamasan bilip bilmeden konuşuyorlar , herkes bebeğine bakabilir , doğum sonrası kısa bir süre doğum yapanın bakıma ihtiyacı var hepsi bu !!
Baska hicbir yorumu okumadim,direkt olarak yazicam.Esiniz eger ki size tam destek ise ve allahin izniyle problem de cikmazsa kocanizla guzelce halledersiniz.Merhaba 38 yaşındayım 12 yaşında bir kızım var.3 kişiyiz yani bu gidişle doğuma da sonrasında da 3 kişi olacaz.Kayınvalide bana 3 dak uzaklıkta oturuyor ama koronadan bunalmış eşi tedavi görüyordu yazlığına gidecekmiş.Annem deseniz 75 yaşında babam var kalp ve şeker hastası,onu bırakamam diyor.Daha doğrusu babam bırakmıyor.bakıcı tutsam korona şüphesi ve bu saatten sonra kimi bulacam.Eşim de bir şey diyememiş kayınvalideye.Anlayacağınız herkes topu birbirine atıyor.Annem o gelsin sana çok yakın diyor,diğeri annesi gelsin diyor.Bu Arada annem başka şehirde 6 saat uzaklıkta.Zaten burda olsa sorun olmazdı.Eşimle birbirimize girdik,annesinin gitmesini normal karşılıyor gayet.Benimkinin gelemeyecek olması onu şaşırtıyor.moralim çok bozuk.Yaşayan varsa bu durumu teselliye ve tecrübeye ihtiyacım var.
Allah razı olsun valla biri de beni anlamış.Ben de şok oluyorum bazı cevaplara sanki çocuk benim de kimsenin torunu yeğeni vs olmayacak.ne saçma sanırım çoğunu bekar, doğum yapmamış ve ameliyat dahi olmamış insanlar yazıyor.Sezeryan da bir ameliyat sonuçta,emzirme için aç kalmamak gerekli devamlı sıvı tüketeceksin o halde kalkıp kim hazırlayacak,kim bebeği tutacak vs.kafamda deli sorular valla konuyu açtığıma pişman oldum.Ben gelsinler de 40 gün baksınlar demiyorum zaten bir hafta ameliyattan sonra insan insana muhtaç.tabiki kimseye güvenip çocuk yapmadım.Ama şuna da katılıyorum gelip her işe karışacaklarına gelmemeleri belki de avantaj ben sadece ilk etapta şaşkınlığımı ve çaresizliğimi dile getirmek istemiştim.Allah kimseyi kimseye muhtaç etmesin zatenİnsanlar çok garip. Ya duyguları gerçekten katılaşmış yok olmuş yada bilmedikleri yaşamadıklarımız durum hakkında yorum yapmak hayat tarzları olmuş gerçekten.
Neden doğurduğun çocuğa bakmıyorsun, bakamıcaksan doğurmasaydın vs. Kadın içinde bulunduğu duruma dertlenmiş ve üstelik hamile konu açmış derdini paylaşmak için neden bu kadar acımasızsınız?
Siz sezeryan doğum sonrasında ne kadar kötü bir durum farkındamısınız?
Heleki dikiş yerleri enfeksiyon vs kaparsa öyle zor bir durumki? Bazen öyle bir an olmuyorki ayakta duramıyorsun bebek ağlasa belki kalkıp ta beşikten alamayacak durumda oluyorsun ağrılar bazen çok ağır geçebiliyor. Neden bu kadar katı düşünceleriniz var?
Konu sahibi bence üzülmemelisin. Eşin var kızın var küçükte değilmiş eminim onlar sana annelerden daha iyi bakacaktır.
Hayırlı doğumlar
O komşun normal doğum mu yapmıştı
Siz kendi torununuza öyle yaparsınız madem. Kızınız sizden doğumu icin yardim isteyince ben seni bakıp buyuttum zaten bi de çocuğuna mi bakıcam, ben kendi hayatımı yaşicam dersiniz.. Ne kadar güzel değil mi insan bu hayati kendi için yaşamalı, kendini düşünmeli çolugunu cocugunu değil
zaten su doguracam biri bana baksin kafasi sadece türkiyede var. bunu alman bi kadina desen ne alaka der.
Pes diyorum artıkSizin dediğiniz gibi torunu, çocuğu değil. Konu sahibini bakıp büyütmüşler zaten. Aynı fedakarlığı bir de torun için mi göstersinler? Bu insanların kendi hayatını yaşama hakkı yok mu?
Zorla getirmek diye bir durumum yok zaten.Evet insanlar bir araya gelir de gelmemisler işte,zorla getirseniz de size bir faydaları olmayacağına göre ona göre çözüm bulacaksınız
Eşiniz babalık izni yazdıracak ilk hafta yanınızda olabilir, bir şekilde yoluna girer
Size niye bakılsın hasta değilsiniz doğum yapacaksınızGerçekten bu yorumları yapanlara şaşıyorum bana bakalıcak çocuğa değil
Sezeryan bir ameliyat sonuçta,hangi ameliyattan sonra insan zeyna kesilir ben demiyorum ki ilk bir ay yatayım.Bir hafta yardıma muhtaçsın çünkü bir minik bebekte sana muhtaç.bence bu sekılde tum hamılelerı dogum yapacak olanları korkutuyorsunuz
belkı sızın ozel bır durumunuz olmustur da bu kadar zor gecmıstır bılemem
sezeryan oldum dogumda ekstra amelıyat oldum sag yumurtam alındı 38 cm kıstım vardı 2 ayrı amelıyatı aynı anda oldum yanı
tek basımaydım ?
ılk ayaga kalkarken bır kolumdan esım dıgerınden kızımın ebesı tuttu 5-6 adım attım sonra hemen orda koltuga oturtup emzırme dersı verdı bebek nasıl tutulur falan genel bakım durumunu anlattı
ılk tuvaletımde de ılk oturusumda esım yardımcı oldu bır kerelık sonra hıc gerekmedı
cunku sureklı sık sık yurudum
ne kadar cok yurursenız o kadar cabuk ıyılesırsınız
ayaga kalkmaya korkan canım acır dıye aglayan yurumek ıstemeyen hasta (hepımızden once dogum yapmıstı ) benden sonra cıktı hastaneden cunku yurumedı cekındı
ben durmadan yurudum her saat bası 20 dk yurudum. dogumdan 6 saat sonra tek basıma hastanenın merdıvenlerınden ındım cıktım
o guc o enerjı yenı dogum yapınca yuksek adrenalınle gelıyor ınsana ınanılmaz bır enerjı gelıyor
kızlar hıc boyle korkulacak bırsey degıl tum yenı anneler zeynadır benım gozumde hepınızde o guc var yalnız olanlar korkmasın uzulmesın hepınız altından kalkarsınız
Sezeryan ameliyatı olacağım için olabilir mi acaba?Size niye bakılsın hasta değilsiniz doğum yapacaksınız
Siz doğum yaptınuz mı? Çocuğunuz yok bildiğim kadarıyla.Size niye bakılsın hasta değilsiniz doğum yapacaksınız
Dediğim gibi bu yorumları yapanlar evli olmayan,çocuğu olmayan hatta hastanede bir operasyon dahi geçirmemiş kişiler.Siz doğum yaptınuz mı? Çocuğunuz yok bildiğim kadarıyla.
Sezeryan bir ameliyat sonuçta,hangi ameliyattan sonra insan zeyna kesilir ben demiyorum ki ilk bir ay yatayım.Bir hafta yardıma muhtaçsın çünkü bir minik bebekte sana muhtaç.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?