13 defa operasyon geçirdim 11 tanesi evlendikten sonra. Eşim başımda durdu, başka kimseden yardım olmadıDediğim gibi bu yorumları yapanlar evli olmayan,çocuğu olmayan hatta hastanede bir operasyon dahi geçirmemiş kişiler.
Neden sanki yaşamış gibi üstten üstten yorum yapıyorlar o zaman... bilmiyorsan oku geçDediğim gibi bu yorumları yapanlar evli olmayan,çocuğu olmayan hatta hastanede bir operasyon dahi geçirmemiş kişiler.
annenız cok yaslı kendısının bakıma ıhtıyacı var babanız zaten rahatsızSezeryan bir ameliyat sonuçta,hangi ameliyattan sonra insan zeyna kesilir ben demiyorum ki ilk bir ay yatayım.Bir hafta yardıma muhtaçsın çünkü bir minik bebekte sana muhtaç.
kendısının bakıma ıhtıyacı varmıs :) oyle dıyorBiraz cevval olun..nedir bebegi bakmak..
Size cevap olarak ayrıca genel yorumlara istinaden yazıyorum.
Siz kendi hamileliğinizi, doğumlarınızı, lohusalığınızı biliyorsunuz. Ki tüm doğumları sizin yaptığınız 3 doğum üzerinden değerlendirmeniz ne kadar doğru olur. Ben de 2 doğum yaptım. Süreç olarak ikisi de birbirinden çok farklıydı. Kısacası kadınların regl dönemleri bile farklılık gösterirken hamilelik, doğum, lohusalık gibi olayları birbirleriyle kıyaslamaları hiç mantıklı ve gerçekçi değil.
Ayrıca herkes kendi başının çaresine baksın bakış açısı da çok sığ bir düşünce. İnsanlar sosyal varlıktır. İnsan insana ihtiyacı olduğunda lazım. Kötü günü kadar mutlu günlerinde de... Tamam sizin doğumlarınızda birine ihtiyacınız olmaz ama başka bir gün başka bir olayda destek arar, yanınızda bir insan eş dost istersiniz. Bunları karşılaştırıp insanları kendi bakış açımızla küçümsemek doğru olmaz.
Bir şeyleri yapmak için illa birilerine güvenmeye gerek yok ama destek olmak, yardımlaşmak güzel olaylardır. İnsanı güçsüz yapmaz.
sız nadidesınızAklıma geçen hafta bugün açtığım kendi konum geldi sinirlerim bozuldu birden kusura bakmayın
Keşke gelebilselerdi...Yemek işini filan eşiniz halledebilir mi?Yoksa da dışardan söylersiniz,ya da birkaç kap yemek yapıp koyarsınız dolaba sadece dolaptan çıkartılıp ısıtılır.Onun dışında kızınız size yardımcı olabilir aslında.Allah yardımcınız olsun.
Bu tarz yiyecek saklama durumunu nasıl yapıyorsunuz? Kaç gün duruyor? Konu dışında ama dikkatimi çekti temizliğe vakit bulsam kızlarıma vakit ayrımak istiyorum bu kez yemek kalıyor falan yani bir köfte ve nagget yapıyorum kendim ve dondurucuda ama diğerleri nasıl saklanırKızınız size yardımcı olacak yaşta, kimseye ihtiyacınız yok hatta kimsenin gelmemesi sizin için daha iyi. Maddi durumunuz iyiyse 15 günde bir temizlik için birini tutun, yemek içinde şimdiden dolaba birşeyler hazırlayıp koyun (köfte, dolma, börek, çorba, mantı vs..)
Szin durmunuzda bir çok insan var herkesin yanında annesi veya kaynanası olmuyor maalesef. Kızınız küçük değil zaten. İkinci çocuk olduğu için tecrübelerisinizde az çok var . Burda en önemli şey eşinizin desteği. Evinzi hep düzenli tutun her an doğuma gidecekmiş gibi. Buzluğa koyulabilecek pıpaca börek köfte tarzı şeyler hazırlayıp koyun. Bu çok büyük rahatlık olur sizin için . Eşinizle beraber bu işin üstesinden de gelirsiniz. Hayırlı bir şekilde bebeğinizi kucagınıza alırsınız inşallahMerhaba 38 yaşındayım 12 yaşında bir kızım var.3 kişiyiz yani bu gidişle doğuma da sonrasında da 3 kişi olacaz.Kayınvalide bana 3 dak uzaklıkta oturuyor ama koronadan bunalmış eşi tedavi görüyordu yazlığına gidecekmiş.Annem deseniz 75 yaşında babam var kalp ve şeker hastası,onu bırakamam diyor.Daha doğrusu babam bırakmıyor.bakıcı tutsam korona şüphesi ve bu saatten sonra kimi bulacam.Eşim de bir şey diyememiş kayınvalideye.Anlayacağınız herkes topu birbirine atıyor.Annem o gelsin sana çok yakın diyor,diğeri annesi gelsin diyor.Bu Arada annem başka şehirde 6 saat uzaklıkta.Zaten burda olsa sorun olmazdı.Eşimle birbirimize girdik,annesinin gitmesini normal karşılıyor gayet.Benimkinin gelemeyecek olması onu şaşırtıyor.moralim çok bozuk.Yaşayan varsa bu durumu teselliye ve tecrübeye ihtiyacım var.
Dediğim gibi bu yorumları yapanlar evli olmayan,çocuğu olmayan hatta hastanede bir operasyon dahi geçirmemiş kişiler.
Hatta ebeler doktor beni kimsesiz sanmış:)ben istemediğimi soyleyince de en güzelini yapmışsınız her kafadan bir ses çıkıyor diger türlü deyip tebrik etmişlerdi:)Sezeryan degilse bence halledebilirsiniz.dogumdan once dolaba birseyler atın.eşiniz yardımcı olur dogum sonrasında.
Ben 3.dogumumda kimseyi istememiştim.dogumda hastanede bile kimse yoktu dogumdan sonra geldiler.inanın hiç zor birşey değil.
33 yasımdayım 4 kez amelıyat oldum ve sezeryanla bırlıkte aynı anda 2 amelıyatı oldum tek basımaydım sadece esım vardıDediğim gibi bu yorumları yapanlar evli olmayan,çocuğu olmayan hatta hastanede bir operasyon dahi geçirmemiş kişiler.
kızınız 12 yaşında yani küçük değil.ben 12 yaşımda yemek hazırlardım mesela , viledayı süpürgeyi bilirdim yardımcı olurdu.demem o ki kızınız kendi başına idare edebilir duş alır aç kalmaz susuz kalmaz, size yardımcı olabilir.anneniz olsa iyi olurmuş destek sonuçta insan ayağı ağrısa anne diyo.ama annesi babası olmayan napsın? kendi başınıza halledebilirsiniz gerek yok bir yardıma.Bu yorumu beğenmiyorsunuz ama siz o çocuğu yaparken HER TÜRLÜ sorumluluğu ve sonucu göze alarak yapmıyor musunuz?Herkesin kendi hayatı ve sorumlulukları var.Bana baksınlar ya da çocuğuma baksınlar diye kimseye baskı yapamazsınız ki , istememek herkesin hakkı, yardımcı tutarsınız ona güvenirsiniz. Eşiniz korkuluk mu o napıyo?Merhaba 38 yaşındayım 12 yaşında bir kızım var.3 kişiyiz yani bu gidişle doğuma da sonrasında da 3 kişi olacaz.Kayınvalide bana 3 dak uzaklıkta oturuyor ama koronadan bunalmış eşi tedavi görüyordu yazlığına gidecekmiş.Annem deseniz 75 yaşında babam var kalp ve şeker hastası,onu bırakamam diyor.Daha doğrusu babam bırakmıyor.bakıcı tutsam korona şüphesi ve bu saatten sonra kimi bulacam.Eşim de bir şey diyememiş kayınvalideye.Anlayacağınız herkes topu birbirine atıyor.Annem o gelsin sana çok yakın diyor,diğeri annesi gelsin diyor.Bu Arada annem başka şehirde 6 saat uzaklıkta.Zaten burda olsa sorun olmazdı.Eşimle birbirimize girdik,annesinin gitmesini normal karşılıyor gayet.Benimkinin gelemeyecek olması onu şaşırtıyor.moralim çok bozuk.Yaşayan varsa bu durumu teselliye ve tecrübeye ihtiyacım var.
hayatımın diğer detaylarını söylemiyorum bile ama açık kalp ameliyatı geçirdim bilmem kaç saatlik mesela yeterli mi sizin için?Dediğim gibi bu yorumları yapanlar evli olmayan,çocuğu olmayan hatta hastanede bir operasyon dahi geçirmemiş kişiler.
Bu yorumları yapanlar sanki erkek gibi geliyor bana. Sezeryan olunca elini kaldrmyrsn tecrübe ile nr alakası Var. Allah mermahemtli insanlar çıkarsın insallah sizin karsinzA çünkü üzgün hamile bir kadına böyle yorum yapılmaz günahtır. Fikir vereblrsn ama uslubnz cok acımasız kimseye güvenip çocuk yapmylr ama amelyt oluyrsn kaç gün kendine gelemeyeblrsn.Başkasına güvenip çocuk yapılmaz. Eşiniz var, 12 yaşında sorumluluk alacak bir kızınız da var. Evi temiz tutun devamlı, dolaba börek, köfte vs. atın hemen çıkarıp yemelik. Kimseden beklentiniz olmasın. Kendi annenize bir şey demeyip eşinize ve annesine karışmanız da saçma. Ne diyecek koskoca kadına gel karıma bak mı? Yani tecrübesiz de değilsiniz şartları kabul edin derim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?