Doğuma kimsenin gelmeyecek olması

Sezeryan bir ameliyat sonuçta,hangi ameliyattan sonra insan zeyna kesilir ben demiyorum ki ilk bir ay yatayım.Bir hafta yardıma muhtaçsın çünkü bir minik bebekte sana muhtaç.
annenız cok yaslı kendısının bakıma ıhtıyacı var babanız zaten rahatsız
ne ıstıyorsunuz merak edıyorum
ben sızı tesvık edıcı moral verıcı yazıyorum altından kalkarsınız dogumla bırlıkte yuksek adrenalınden ınsan kendını guclu hıssedıyor sızde yaparsınız dıyorum sız bana ne dıyorsunuz

sız ben altından kalkarım kımseye ıhtıyacım yok kımsesız olsaydım aılem hayatda olmasaydı herkesden cok uzakta yasasaydım nasıl yapacaksam aynı sekılde yaparım demek yerıne
kı ustelık 12 yasında kızınız var cok sanslısınız

bakıma ıhtıyacım var ne yapacagım sımdı dıye depresyona gırmek strese gırmek ıstıyorsanız sızın kararınız saygı duyarım sız bılırsınız

tamam genel olarak haksiz degilsiniz ama bunun icin 75 yasindaki hasta babaya bakan 6 saat uzakliktaki anneden mi yardim beklenmesi gerekir?

kv ye gelince, dis kapinin dis mandali....

sız nadidesınız
dogurmadan nasıl anne olunur ornegısınız

aylarca yegenınıze tek basınıza bakıp onca evın temızlıgı yemegı ıvır zıvırıyla ugrasıp resmen tek basına herseyı cekıp cevırdınız

evınıze döndünüz mü merak ettım artık durum yardım ıstenmekten cıkmıstı bayagı mesaı yapıyordunuz orda cunku ...

Bu tarz yiyecek saklama durumunu nasıl yapıyorsunuz? Kaç gün duruyor? Konu dışında ama dikkatimi çekti temizliğe vakit bulsam kızlarıma vakit ayrımak istiyorum bu kez yemek kalıyor falan yani bir köfte ve nagget yapıyorum kendim ve dondurucuda ama diğerleri nasıl saklanır

Szin durmunuzda bir çok insan var herkesin yanında annesi veya kaynanası olmuyor maalesef. Kızınız küçük değil zaten. İkinci çocuk olduğu için tecrübelerisinizde az çok var . Burda en önemli şey eşinizin desteği. Evinzi hep düzenli tutun her an doğuma gidecekmiş gibi. Buzluğa koyulabilecek pıpaca börek köfte tarzı şeyler hazırlayıp koyun. Bu çok büyük rahatlık olur sizin için . Eşinizle beraber bu işin üstesinden de gelirsiniz. Hayırlı bir şekilde bebeğinizi kucagınıza alırsınız inşallah

Aslinda sezeryan sonrasi zor degil.moralinizi yuksek tutun.boylesi daha iyi bile olur.bebeginize ailece daha cabuk adapte olucaksinizsezeryan yeri 2_3 gun acir o da oturup kalkarken.ondan sonrasi kolay.simdiden buzluga yemeklik biseyler hazirlayip atin.ilk basta elinize hazir gelsin.esiniz de yardim eder bu surecte.evliyim 2 de cocugum var.bana annem gelmisti ama yatmamistim bakima ihtiyacim hic olmadi yani.

Buradaki olayları gördükçe kimsenin gelmemesi sanki daha hayırlı huzurlu gibi geliyor. Kızınız küçük değilmiş bir şekilde eşiniz de destek olursa kimse gelmeden huzurluca yaşarsınız gibi geliyor.

Sezeryan degilse bence halledebilirsiniz.dogumdan once dolaba birseyler atın.eşiniz yardımcı olur dogum sonrasında.
Ben 3.dogumumda kimseyi istememiştim.dogumda hastanede bile kimse yoktu dogumdan sonra geldiler.inanın hiç zor birşey değil.

Dediğim gibi bu yorumları yapanlar evli olmayan,çocuğu olmayan hatta hastanede bir operasyon dahi geçirmemiş kişiler.

Iki sezeryanli birisi olarak yorum yapiyorum.

Burada yazilan kotu senaryolar allah korusun basiniza gelirse zaten 75 yasindaki annenizin size hic bir faydasi olamaz, yine esiniz bakmali. Kiziniz icin belki gece kalacagi bir yer ayarlamaniz gerekebilir, bulundugunuz sehirde hic bir tanidiginiz yok mu guvenebileceginiz.

Ayrica korona zamani ben kayinvalidenize cok hak verdim, allah korusun vebege bur sey olsa vicdan azabi insani oldurur.

Hatta ebeler doktor beni kimsesiz sanmış:)ben istemediğimi soyleyince de en güzelini yapmışsınız her kafadan bir ses çıkıyor diger türlü deyip tebrik etmişlerdi:)

Dediğim gibi bu yorumları yapanlar evli olmayan,çocuğu olmayan hatta hastanede bir operasyon dahi geçirmemiş kişiler.
33 yasımdayım 4 kez amelıyat oldum ve sezeryanla bırlıkte aynı anda 2 amelıyatı oldum tek basımaydım sadece esım vardı

tam aksıne bırcogumuz dogum yaptık o yuzden yazıyoruz . ılk dogumunuz olsa endısenızı anlayacagım ama ben sızı saskınlıkla okuyorum bakıma ıhtıyacı olan annenızın sıze bakmasını ıstemenıze uzuldum. bu kadar müşkül durumdaysanız hasta babanıza bakan bakıma da ıhtıyacı olan annenızı uzuuuun yoldan corona zamanı cagırmak yerıne yardımcı bır hanımla anlasırsınız
oncesınde de buzluga yemekler yapar koyarsınız

bu sekılde napıcam ben napıcam dıyerek stresden baska bırsey elde edemezsınız 12 yasında cocugunuz var cekırdek aılenızle sız sıze yetersınız dıyoruz moral vermek ıcın ama sız sanırım tam aksıne ay nasıl yapacaksın tek basına yapamazsın perısan olursun dememızı bekledınız sanıyorum

kızınız 12 yaşında yani küçük değil.ben 12 yaşımda yemek hazırlardım mesela , viledayı süpürgeyi bilirdim yardımcı olurdu.demem o ki kızınız kendi başına idare edebilir duş alır aç kalmaz susuz kalmaz, size yardımcı olabilir.anneniz olsa iyi olurmuş destek sonuçta insan ayağı ağrısa anne diyo.ama annesi babası olmayan napsın? kendi başınıza halledebilirsiniz gerek yok bir yardıma.Bu yorumu beğenmiyorsunuz ama siz o çocuğu yaparken HER TÜRLÜ sorumluluğu ve sonucu göze alarak yapmıyor musunuz?Herkesin kendi hayatı ve sorumlulukları var.Bana baksınlar ya da çocuğuma baksınlar diye kimseye baskı yapamazsınız ki , istememek herkesin hakkı, yardımcı tutarsınız ona güvenirsiniz. Eşiniz korkuluk mu o napıyo?

Sezeryana doğum yaptım ertesi gün ayaktayım kimsesizlik insanı güçlü kılar... Bunu asla unutma ve ilk çocuğun da ehvamlanacağın bir yaşta değil. Yemek yapamazsa eşin dışarıdan söyle. Benim 2 yaşında kızım ve hamileyim gelecek kimse de yok. Ehvamlanmıyorum, sağlıkla o günleri görelim yeter diyorum.

Bence anneler kendine göre haklı hem tecrübeli siniz hemde ilk çocuk büyük ayak bağı olmaz aksine yardımcı da olur...bence boşuna evhamlamayin ilk günlerde eşinizle halledersiniz...kayinvalideyede gucenmeyin..anneniz varken....hamilesiniz bebeği sağlıkla kucağınıza almak dışında başka tasaniz olmasın...Allah kurtarsın diyorum..sevgilerle

hayatımın diğer detaylarını söylemiyorum bile ama açık kalp ameliyatı geçirdim bilmem kaç saatlik mesela yeterli mi sizin için?
*ama eski konularınıza şöyle bi baktım da siz esas bu bebeğe zerre hazır değilsiniz, siniriniz korunmayı başaramadığından mecburen 12 sene sonra çocuğu olan kendinize ve eşinize olmalı.

Bu yorumları yapanlar sanki erkek gibi geliyor bana. Sezeryan olunca elini kaldrmyrsn tecrübe ile nr alakası Var. Allah mermahemtli insanlar çıkarsın insallah sizin karsinzA çünkü üzgün hamile bir kadına böyle yorum yapılmaz günahtır. Fikir vereblrsn ama uslubnz cok acımasız kimseye güvenip çocuk yapmylr ama amelyt oluyrsn kaç gün kendine gelemeyeblrsn.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…