- 16 Şubat 2012
- 991
- 457
- 73
- 35
- Konu Sahibi wish-hope-love
-
Bugunde doğurmadım canım :) ama kontrole gittim. Bitmek tükenmek bilmeyen idrar yolu enfeksiyonu ve ödemden gına geldigünaydın tatlı anneler aramızda doğuran var mı yoksa bugün de doğurmadım diyenlerden miyiz
Aynen de öyle... bu havalarda bu hâlde olmak Allah biliyor ya çokkk zor. Rabbim affetsin gerçekten çok bunaldığım oluyor.Allah hepimizin yardimcisi olsun...
Oncelikle bu sicak havalarda 8-9 aylik hamilelere hayret etmemek mumkun degil. Masallah Allah en cok size guc kuvvet versin...
Ben 27. Haftama girdim. Yani bugun 7. Ayimiza girdik.
Benim 20-21. Haftalardan beri ayaklarim yusyuvarlak. İnanilmaz sisti. Neyse ki simdilik bir sorun yok.
Cok halsizim. Oturdugum yerde uyukluyorum. Bir de pwn panik atak hastasiyim. Hamile oldugumu ogrendigim an biraktim ilacimi. Simdi atak gelecek diye korkuyorum ve nefes alamamaktan korkuyorum. Cunku ataklarimdan dolayi nefes alamadigim zamanlarim cok oldu,hamilelikten once...
O yuzden nefes alamamak veya zor nefes almak benim en buyuk korkum. Gece yatamiyorum. 10 kere uyaniyorum. Aklima sacma sapan dusunceler geliyor. Simdi bir de midem sisiyor. Miden sisecek,bebek cigerlere baski yapacak iyice nefes alamayacaksin,diye dusunuyorum. Gece sirf bu dusunceler yuzunden nefesimin kesildigini hissediyorum. Bunaliyorum.icim daraliyo. Kendimi saat kac olursa olsun disari atmak istiyorum.
Eger ben simdi 8-9 aylik hamile olsaydim, asla ve asla basa cikamazdim bu sicaklarla. Sicaklar beni olduruyor mahfediyor. Gece uyuyamiyorum sicaktan daraltidan.
Allahtan agir zamanlarim serinlere denk geliyor.
Cnm bnm de bi haftaya kadar ayaklarım Dediğin gibi fil ayağı gibiydi doktor suyun azalmış bol su iç tuzu kes dedi bnde günde 5 lt su içip Sıfır tuz ve Sıfır salça Sıfır ekmek devam ediyorum bir haftadır ayaklarım hamilelik öncesine döndü uc günde eski Butun babetlerim falan oluyor su an ustelikte 3.5 kilo verdim ve bebeğimin kilosu gaYet iyiMerhaba arkadaslar. Hepinize doguma kadar sıkıntısiz günler, o gun geldiginde de kolaylıkla bir avazda kurtulmayı diliyorum. Benim de en buyuk sıkıntım uykusuzluk ve ayaklarımda ki ödem. Özellikle sol ayağım cok daha sis resmen iki ayak ustuste sankipsikolojim bozuldu artık ayağımı gördükçe ağlamak geliyo içimden ne yapsam fayda etmiyo. Sag ayağım Iniyo yine sabahları biraz ama sol hep aynı. Arada olan mide yanması karın kasık ağrıları gece uykuya dalamama saga sola donememe de var tabiki. Bu arada 16 kilo aldım. Dr um her gidişimde kiziyo Allah hepimizin yardımcısı olsun her dua edişimde kendimden once butun hamilelere diyorum. Sağlıcakla kucağımıza alalım bebislerimizi insallah
daha 2,5 ayım var ama mide baskısı nefes darlığı endişe bazen korku ,sıcaklar arada uykusuzluk ağrılar sızılar derken vakit geçiyor..
Ekleyecek bir şeyim yok :))))Biz ayni seyleri yasiyoruz. Pa liydin dimi:)
Gerci sen yine iyisin,ben 10 kere uyaniyorum gece ve sacma dusunceler yakami birakmiyo. Beynime hukmedemiyorum artik. Sanki icimden bir his, nefes alamayacaksiiin,bogulacaksiiiin, daha neler gelecek basinaaa diyor...
Tabi oyle olunca da uyku ne mumkun... Allahtan 2 gundur hava serin aksamlari. Simdi bir de mide sismesi basladii... Yemek yemeye korjuyorum. Yemek yesem kalbim firlayacakmia gibi carpiyo. Valla dinlenme esnasinda bile 95-100 atiyo...
8-9. Aylarda ne yapicam hic bilmiyorum.
Hiiii :O 5 lt suyu nasıl ictin canım yaa . Masallah sana. Bana da 3-4 lt iç dedi ama ne mümkün tas çatlasın belki 3 u buluyodur bazen :/ tuz desen azalttım ama tamamen tuzsuz yiyince midem bulanıyo bide hic su icemiyorum o zaman. Su günler bir an once geçsin ve sağlıkla kurtulalım insallahCnm bnm de bi haftaya kadar ayaklarım Dediğin gibi fil ayağı gibiydi doktor suyun azalmış bol su iç tuzu kes dedi bnde günde 5 lt su içip Sıfır tuz ve Sıfır salça Sıfır ekmek devam ediyorum bir haftadır ayaklarım hamilelik öncesine döndü uc günde eski Butun babetlerim falan oluyor su an ustelikte 3.5 kilo verdim ve bebeğimin kilosu gaYet iyi
Allah yardımcın olsun canımAy hele ben bunalimlarin sonundayim diyebilirim artikk.
Kazayla ikinciye hamile kaldim hemde dogumdan 2 ay sonra 10 aylik oglum var ve 32 haftalik yani 8 aylik da hamileyim surekli kucak ilgi isteyen bi bebek sicaklar agrilar artik dogsa diye düsündügüm bile oluyor.
Yeri geliyo halsizlik yatmak istyrm oglum durmuyo kucagima aliyorm tasiyamiyorum cok zormus gercekten sicaklar yorgnluk agrilar tam bi dert.
Hele dün denize gidelim dedik 2 haftadir vajina ustunde agrim var denizde doguruyorum sandim okadar baski yapydki bi ara kafasi cikacak heralde dedim ayagimi atamadim.
Denizden cikamadim kasildim kaldim esim yardim etti ciktim oturdum braz ama hala agri var 2 haftadr devam ediyor.
Bacagmi havaya kaldrrken eglirken kalkarken cok aciyor.
Heleki esofmanmi degistirrrken nasil canim yaniyorrr.
Bel agrisi falan filan o bu cocuk derken büyk knsmayim ama bidaha cocuk flan yapmam heralde rabbim olmyana versin hatta smdidden korunma yontemlerini arastryrumm.
Suyu üç bölüme ayırdım sabahtan saat 2 ye kadar 1.5 lt akşam 9 a kadar 1.5 lt sabaha kadar 1.5 lt aralardada bardakla falan bikac bardak içiyorum 5 i buluyor bi de eşim Sağolsun durmadan su iç diye geziyor arkamda onun sayesinde içiyorum bndeHiiii :O 5 lt suyu nasıl ictin canım yaa . Masallah sana. Bana da 3-4 lt iç dedi ama ne mümkün tas çatlasın belki 3 u buluyodur bazen :/ tuz desen azalttım ama tamamen tuzsuz yiyince midem bulanıyo bide hic su icemiyorum o zaman. Su günler bir an once geçsin ve sağlıkla kurtulalım insallah
Allah yardımcın olsun canımdaha lohusaligi atlatamadan tekrar hamilelik bunalımına girmişsin. Küçücük bebeğinle yasamışsin üstelik bu süreci. Senin icin kac kat daha zor oldugunu tahmin edebiliyorum. Ama bence gurur duymalısın kendinle :) bu günlere kadar iyi dayanmışsin. Cogu gitmis azı kalmış canım biraz daha sabret. InsAllah iki bebeğini birden büyüteceksin.
:) ilk baslarda cok hareketli oluyolar ama sonra yerleri daraldıkca hareketleri de azalıyor canım. İtip kakma hissediyorum bazen sadeceYa kizlar bise sorcam sizde d e oluo mu : ben iice paranoyak oldum. Dk.basi.bebegi.karnimda kontrol ediom nie kipirdamadi hadi bi tekme at oglum hadi bi yunruk filan bu moddayim ilk zamanlar bole deildim riskim de yok cok sukur psikolojim mi bozuldu nedir
Ay ins saglikla bi dogsaydi ya bide bu olumsuzluklari anlatan teyzElerden de kacar oldum korkutuolar ya:) ilk baslarda cok hareketli oluyolar ama sonra yerleri daraldıkca hareketleri de azalıyor canım. İtip kakma hissediyorum bazen sadeceama ister istemez yapıyorum bende uzun sure ayakta kalınca oturup napiyosun oğlum hadi bi vur bi hareket et diyorum :) endişelenmene gerek yok icin rahat olsun canım Allah'ın izniyle hic bisey olmaz insallah
Beni görmen Lazım hareket takip edeceğim diye geceleri bile uyumuyorum ancak tatmin edici derecede hareket etcek ki rahatlayacağım ufak hareketlerde kesmiyor beniYa kizlar bise sorcam sizde d e oluo mu : ben iice paranoyak oldum. Dk.basi.bebegi.karnimda kontrol ediom nie kipirdamadi hadi bi tekme at oglum hadi bi yunruk filan bu moddayim ilk zamanlar bole deildim riskim de yok cok sukur psikolojim mi bozuldu nedir
Canım insallah hersey kendiliğinden kolaylıkla oluversin. Mübarek cuma gunu Rabbim hepimizin yardımcısı olsun. 40. Hafta olduğu icin doktorun daha fazla ertelemek istememiş olabilir. Onlara güvenmekten baska care yok. Açılma olması icin de hurma ye bol bol. Rahat ol kendini de bebeğini de strese sokma gor bak Sağlıcakla kucağına alacaksın kuzunu insallahmerhaba anneler nasılsınız nasıl gidiyor bugün doktordaydım doktor çatı muayenemi yaptı normal doğuma engel yok dedi ancak hiç açılma da yokmuş 3 eylül tahmini doğum tarihim o güne kadar bekleyelim sancın olmazsa o gün gel suni sancıyla işe başlayalım dedi kesinlikle sezeryan düşünmüyor bu beni biraz rahatlattı ama 3 eylül diye tutturması da gerdi açıkçası. bu arada şimdiye kadar çatı muayenesi olmadıysanız hiç korkmayın zor ve acılı bir şey değil zaten çok kısa sürüyor birbirimize dua edelim de her şey yolunda gitsin inşallah suni sancıya gerek kalmadan bebeğim kendiliğinden gelirha bir de açılma olması için neler yapmamız lazım paylaşalım da birbirimize yardımımız dokunsun sağlıkla kalın...
Maşallah ya ne zaman 40 haftalik oldunda dogumu bekliyon daha sanki gecenlerde rahim kasilmasindan konusuyorduk.kac haftaliktin hatirlamiyom ama zaman su gibi akiyor.hadi bakalim hayirlisiyla sagsalim kazasiz belasiz dogurursun.benim anlamadigim 3 eylulden itibaren neden bir hafta daha kendi sancilarini beklemiyon gunun cokmu gecmis oluyor.insallah suni sanciya gerek kalmadan sancilarin baslar.benim tecrubem yok ama hurma ye diyorlar yürüyüş çomelip kalkacakmisinmerhaba anneler nasılsınız nasıl gidiyor bugün doktordaydım doktor çatı muayenemi yaptı normal doğuma engel yok dedi ancak hiç açılma da yokmuş 3 eylül tahmini doğum tarihim o güne kadar bekleyelim sancın olmazsa o gün gel suni sancıyla işe başlayalım dedi kesinlikle sezeryan düşünmüyor bu beni biraz rahatlattı ama 3 eylül diye tutturması da gerdi açıkçası. bu arada şimdiye kadar çatı muayenesi olmadıysanız hiç korkmayın zor ve acılı bir şey değil zaten çok kısa sürüyor birbirimize dua edelim de her şey yolunda gitsin inşallah suni sancıya gerek kalmadan bebeğim kendiliğinden gelirha bir de açılma olması için neler yapmamız lazım paylaşalım da birbirimize yardımımız dokunsun sağlıkla kalın...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?