- 16 Ağustos 2024
- 3.445
- 6.757
- 78
- Konu Sahibi akrephanim
-
Gelen gidenden rahat edebildiniz mi? Nasıl geçmişti, karışan eden oldu mu? Sosyal medyada bir video var. Geçen gün rüyalarıma girdi, kalabalık hastane odası. Anne yatakta perperişan, birileri bebeği almış seviyor. Arkadan biri “öbür tarafını da ver iyice doysun” diyorSadece ben ve esim gittik. Sabah dogdu. Oglen gibi herkes ziyarete gelmeye basladi. Ben basit ikramliklar getirmistim. Gelene ikram ettik. Sonra herkes evine dagildi
Gelen gidenden rahat edebildiniz mi? Nasıl geçmişti, karışan eden oldu mu? Sosyal medyada bir video var. Geçen gün rüyalarıma girdi, kalabalık hastane odası. Anne yatakta perperişan, birileri bebeği almış seviyor. Arkadan biri “öbür tarafını da ver iyice doysun” diyorResmen doğum travması oldu bu video bende
Böyle söylediğimizde kimsesiz gibi mi doğuracaksın dedi. Kadının içinden bambaşka bir kişilik çıktı resmen. Zaten ailen gelmiyor, bari biz gelelim diyor. Biz dediği eşimin akrabaları, kuzenleri, kv’nin arkadaşları… Ben de insanlar eve gelsinler ama oturmaya değil, yardıma gelsinler istiyordum. Sonuçta en çok evimde yardıma ihtiyacım olacak diye düşünüyordum. Elden ele bebeği dolaştırmam yani eve de gelseler. Şimdi de bebeğin yatağına serilecek nevresime falan taktısağlıkla gelsin bebişiniz Allah ım sağ salim kucağınıza almayı nasip etsin inşallah
eşinizle tabiki halledersiniz ama bazı şeylerde getir götür vs işleri olduğunda yanınızda biri olmalı
özel hastanede olsa hemşire tahsis etmiyorlar :)
kv ye anne yalnızca sen ol lütfen başka birini istemiyorum
evimize geçtiğimizde ziyaretçileri yavaş yavaş alırız deseniz?
Bunu birkaç kişi daha yazdı. Sadece hastanede ne durumda olurum bilemediğim için eve gelirler diyordum. Benim ailemde yeni doğum olmuş eve gelen iş yapar. Yemek yapar mesela, atıyorum bi çamaşır yıkar, ütüler. Etrafı toplar. Ama benim kv nevresim takımı falan demeye başladı. Yardıma değil göstermeye getirmek istiyor insanları belli yani.Yoo bence çok büyütmeyin gözünüzde ziyaretçi iyi gelebilir size. Evde ağırlamak daha sıkıntı hastaneye gelsin gelen bitsin gitsin aslında.
Ay evet ya. Kızımın adına özel çikolata yaptıracaktım, o hevesimi bile kursağımda bıraktı. Kulaklarımı tıkayacağım artık.Net: Kv deyi gerekirse kirin ama sacmaliklara izin vermeyin. Orasi hastane milletin oturma odasi degil. Ne ikramligi. Sacmalamasin. Sanirsin altin günü yapacak
Kendi akrabalarınız yardıma gelir ama kv akrabaları hizmet bekler. Onlara da kv hizmet eder artık tabi ki de evde sinirler daha çok bozuluyor hastanede Leyla oluyorsun biraz çok anlamıyorsun ne yaşadığınıBunu birkaç kişi daha yazdı. Sadece hastanede ne durumda olurum bilemediğim için eve gelirler diyordum. Benim ailemde yeni doğum olmuş eve gelen iş yapar. Yemek yapar mesela, atıyorum bi çamaşır yıkar, ütüler. Etrafı toplar. Ama benim kv nevresim takımı falan demeye başladı. Yardıma değil göstermeye getirmek istiyor insanları belli yani.
Offf yazık değil mi biz kadınlara, hep diyorlar ya kadın kadının düşmanı diye. En çok anlayış beklediğim insan beni daha doğuma 1,5 ay varken böyle strese soktu. Vallahi çok üzülüyorum. Bizim toplumumuzda neden insanların fikrine, isteğine saygı duyulmuyor… Oysa kendi de bir zamanlar gelindi, doğurdu, zorluklar yaşadı…Kendi akrabalarınız yardıma gelir ama kv akrabaları hizmet bekler. Onlara da kv hizmet eder artık tabi ki de evde sinirler daha çok bozuluyor hastanede Leyla oluyorsun biraz çok anlamıyorsun ne yaşadığını
Offf yazık değil mi biz kadınlara, hep diyorlar ya kadın kadının düşmanı diye. En çok anlayış beklediğim insan beni daha doğuma 1,5 ay varken böyle strese soktu. Vallahi çok üzülüyorum. Bizim toplumumuzda neden insanların fikrine, isteğine saygı duyulmuyor… Oysa kendi de bir zamanlar gelindi, doğurdu, zorluklar yaşadı…
gebe halinizle kimse ile uğraşmayın o zaman boşverinBöyle söylediğimizde kimsesiz gibi mi doğuracaksın dedi. Kadının içinden bambaşka bir kişilik çıktı resmen. Zaten ailen gelmiyor, bari biz gelelim diyor. Biz dediği eşimin akrabaları, kuzenleri, kv’nin arkadaşları… Ben de insanlar eve gelsinler ama oturmaya değil, yardıma gelsinler istiyordum. Sonuçta en çok evimde yardıma ihtiyacım olacak diye düşünüyordum. Elden ele bebeği dolaştırmam yani eve de gelseler. Şimdi de bebeğin yatağına serilecek nevresime falan taktıEve gelen ziyaretçiler güzel nevresim takımı görecekmiş. Eşim kriz geçiriyor, yemin ediyorum annemi hiç tanımamışım diyor
Hayir sirayla geldiler, ablalarim, gorumcelerim, kv, annem. Herkes sinirini biliyor. Niye rahatsiz olayim. Aksine herkes mutluluk paylasmaya geldi, ben de mutlu oldum. Ilk saskinlikla bebege dokunmaya kiyamiyorsunuz, biraz yardim iyi oluyor. Ama bizim bebegimiz dogumdan iki saat sonra yogun bakima alindi. Surec sonra normal ilerlemedi. Bir hafta sonra eve gectigimizde de sirayla geldi herkes. Oyle cumbur cemaat kimse gelmedi. Ama ozellikle 10-15 gun sonra insanlarin eli etegi cekilince kotu hissettim yalan yok. Tuvalete bile gidemiyorsunuz, yemek yapamiyorsunuz tekken. Bir de minicik bir bebekle yalniz olma psikolojisi degisik. Lohusalik iste, duygular karmakarisik. O yuzden yerinde desteklere acik olun ama sinirinizi da net cizin. Kv'm bir iki sacma sey soyledi mesela, ama hep cevabini verdim. Kirmadan yerini gosterdim.Gelen gidenden rahat edebildiniz mi? Nasıl geçmişti, karışan eden oldu mu? Sosyal medyada bir video var. Geçen gün rüyalarıma girdi, kalabalık hastane odası. Anne yatakta perperişan, birileri bebeği almış seviyor. Arkadan biri “öbür tarafını da ver iyice doysun” diyorResmen doğum travması oldu bu video bende
Doğum çok özel bir an. KV bu özel anda orda olmalı .gayet anlaşılır yazdım aslında. İkram olayından bahsetmedim çünkü bana da gereksiz geliyor. Milletin dolusmasi gözüyle bakmadım hiç. Bilakis hastaneye kadar gelmek inceliktir. Ama durulmaz. On dakika gorür hayırlı olsun der cikarsinEn özel anımızda kayınvalidenin yanımızda olması mı gerekiyor yav, ne alaka? Onun da torunu olacak falan deseniz neyse. İki bebeğim de ilk gece güzel uyumuştu, hiç uyumuyor diye bir genelleme olamaz. Kayınvalidenin arkadaşları, onlara ikram edeceği yiyecekler falan o gün düşünecek son şey olmalı. Hastane odasında bir zahmet bir şey yemeyiversinler. Bebek çikolatası verilir geçilir. İki sezaryenim oldu, hiç de gerek yoktu milletin doluşmasına. Mahremiyete aykırı bir kere. Annesi yokmuş, en azından kayınvalide olabilir bence de. Ama o da doğuracak kadın istemiyor olmasına rağmen arkadaşlarını çağırmaktan bahsettiği için gayet hak ediyor bu muameleyi. Haber vermeseler yeridir. Bu kişisel bir tercih. Siz memnun olmuşsunuz, bazıları memnun olmuyor işte. İkisi de çok normal.
Allah sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin inşallahacaba ben mi abartıyorum? Sezaryen doğumlar nasıl oluyor? İnsan hemen toparlayabiliyor mu? İnsanlar ziyarete gelsin, anne iyi hissediyor diyen var mı? Tecrübeli anneler yazar mı? Gerçekten çok ihtiyacım var.
Doğum çok özel bir an, katılıyorum ve benim kanaatimce bu özel an anne ve babaya özel kalmalı. Kayınvalidenin bu özel anda ne işi var, anlam veremiyorum. Kayınvalide özel anda orada olmalıysa benim annemler, kayınpeder, kardeşler de olmalı. Sonuçta aynı şey değil mi? Neticede biz doğumu kayınvalideye haber vermemeye karar verdik. Çok fazla müdahaleci olduğu için gelmesini istemiyoruz. Hastaneye kadar gelmek değil de sonrasında eve gelip yardımcı olmak daha büyük incelik diye düşünüyorum. En zor anımda her şeye karışan değil, bir şeye ihtiyacım olup olmadığını soran insanları isterim yanımda.Doğum çok özel bir an. KV bu özel anda orda olmalı .gayet anlaşılır yazdım aslında. İkram olayından bahsetmedim çünkü bana da gereksiz geliyor. Milletin dolusmasi gözüyle bakmadım hiç. Bilakis hastaneye kadar gelmek inceliktir. Ama durulmaz. On dakika gorür hayırlı olsun der cikarsin
Teşekkür ederim, kayınvalidem sınırlarını bilmeyen bir insanmış. Zamanla daha çok farkediyorum. Konu açıldığından beri birkaç gündür beni didikliyor; kimsesiz gibi mi doğuracaksın, olmaz öyle şey, benim torunum… En son eşim de illallah ettim, anlamıyor dedi. Haber vermemeye karar verdik. Eşim çok istekli, çok heyecanlı. Şöyle tutacağım, böyle sarılacağım, sizi hiç bırakmayacağım diyor. Annem gelirse onu öyle yapma, şöyle yap diye her şeye karışacak; gerek yok gelmesin diyor. Güveniyorum ona. Ben de bu özel anları eşimle birlikte özel bir şekilde yaşamak istiyorum. Baktık zor oluyor, yardım isteriz elbette. Fakat ilk etapta bebek doğana ve ben kendime gelene kadar kimseyi çağırmayacağız.Allah sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin inşallah
Sezaryen doğum eğer vücudunuzda çabuk toparlanmaya müsaitse, doktorunuzun söylediklerini harfiyen yaparsanız korkulacak bir şey değil, kızımı sezaryenle doğurdum, ki 90’lardaki sezaryenle şimdiki sezaryen arasında teknik olarak bile fark olduğunu düşünüyorum çünkü o dönemlerde doktor sezaryenli kadınları 5 gün hastanede yatırıyordu, şimdi 2 günde çıkıyorsunuz.
Doğumdan bir süre sonra yürütüyorlar zaten, tek sıkıntınız ilk gazınızı çıkarana kadar sonrası dediğim gibi vücudunuzun toparlanma hızına bağlı, tezcanlı olduğumdan ben hemen yürümeye başlamıştım, 1 hafta sonra doktorumun onayıyla korse takmaya başlayınca çok daha rahat ettim, çok şükür hiçbir komplikasyon olmadı, hastaneden çıktığım gibi gezmeye bile başlamıştım:)
Doğum yapacağım gün belli olmasına rağmen biz kimseye haber vermedik eşimle gittik, doğuma girmeden önce bir hüzün çöküyor eşinize sarılarak sakinleşmek istiyorsunuz, o kadar duygusal ve hüzünlüydüm ki eşimi öpüp sarılırken helallik de istemiştim, kalabalık olsa belki kafam dağılacaktı ama belki de o anı yalnızca eşimle yaşamamış olmak üzecekti onu da bilemiyorum
Diğer detaylarla sizi boğmak istemiyorum lakin doğumdan sonra kendinize gelince de sadece kayınvalidenizin gelmesi şartıyla haber verebilirsiniz, öyle konu komşu cümbür cemaat doluşmanın anlamı yok hele de bu sıcak yaz mevsiminde bir odanın içinde bir sürü insan sakıncalı bence.
Ama duygusal olarak yanınızda anne istiyorsunuz bu kayınvalide olur mu bilemem, benimki uzaktaydı o yüzden gelemedi ama annemin gelmesi duygusal olarak iyi gelmişti, yoksa yürüme, bebeği ilk emzirme çabaları vs onlar eşle de yapılıyor kimseye ihtiyaç olmuyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?