- 14 Eylül 2024
- 1.026
- 3.974
- 53
- 21
- Konu Sahibi akrephanim
-
Sert bir şekilde asla istemediğinizi söyleyin. Sizin aileniz gelmemeyi kabul etmişken kvnin arkadaşı neden gelsin allah aşkına.Kızlar selam
Doğum yaklaştı. Yaklaştıkça her kafadan ayrı bir ses çıkmaya başladı. İster istemez strese giriyorum ve acaba ben mi yanlış düşünüyorum diyorum. En başından beri doğumda yalnızca eşim yanımda olsun istiyorum. Ziyarete dahi kimse gelmesin istiyorum çünkü sezaryen doğum olacak; sezaryen doğum hikayelerini duydukça bu düşünce bana daha mantıklı geliyor. Özellikle sezaryen sonrası bir süre yürüyememe, sonda gibi tıbbi şeyler sebebiyle mahremiyetin kalmaması, emzirmeye çabalama derken o anların anne ve babaya özel kalması gerektiğine inananlardanım. En başından beri de bunu dile getirdik, eşim de destekledi ama sonlara yaklaştıkça özellikle eşimin yakın akrabaları olmaz öyle şey, biz hastaneye geleceğiz diyorlar. Dün kayınvalidem hastanede yapılacak ikramlardan bahsetti. İstemiyoruz dedikçe ısrarla bu şekilde konuşmaya devam ediyorlar. Sen şimdi böyle söylüyorsun ama hastanede yanında bizi isteyeceksin diyorlar.
Bu arada benim ailem ya da yakın akrabam gelmeyecek. Kendileriyle net bir şekilde konuştuk, eğer ihtiyaç olursa çağıracağız ama hastaneye gelmeyin dedik. Tamam, saygı duyarız dediler. Siz nasıl isterseniz biz öyle yaparız dediler. Zaten farklı bir şehirdeler, o yüzden çağırdığımda hemen gelme şansları da yok. Bu sebeple kendi ailemden yana kafam rahat.
Fakat eşimin tarafı ister istemez şimdiden beni strese sokuyor. Kayınvalidem yakın arkadaşlarını çağıracağından falan bahsediyor. En sonunda eşim doğumu haber vermeyiz, eve gelince haber veririz istersen dedi. Bu da vicdanen bana iyi gelmiyor. Yani böyle yaparsak da üzülürüm bir yandan. Kayınvalidemi de üzmek istemem fakat sanki gel beni üz der gibi davranıyor
Pandemi döneminde insanlar nasıl doğurdu, anne baba dışında kimse yoktu. Özellikle bu dönemde doğuran arkadaşlarımla konuştuğumda kafalarının çok rahat olduğunu anlatıyorlar. Fakat bir yandan da düşünmeden edemiyorum, acaba ben mi abartıyorum? Sezaryen doğumlar nasıl oluyor? İnsan hemen toparlayabiliyor mu? İnsanlar ziyarete gelsin, anne iyi hissediyor diyen var mı? Tecrübeli anneler yazar mı? Gerçekten çok ihtiyacım var.
Eşim ben ne istersem onu yapar, fikrimi değiştirmeye çalışmaz. O yüzden onunla verdiğim karar ne olursa olsun arkasında durur.
Fikirleriniz ve tecrübelerinizi paylaşacağınız için şimdiden teşekkürler
Ben anlamadım, ilk yorumda kök aileler 2 saat durdu gitti demişsiniz, şimdi de 1 gün elti, 1 gün kv vardı demişsiniz. Hastanede kaç gün kaldınız?Esimi 2 kere markete, 2 kere starbucksa, 1 kere eve (40dk yol), 2 kere de buyuk oglumu getirip goturmeye babamin evine yolladim. O sirada 1 gun eltimle kaynim 1 gun de kv vardi. Epidural takili oldugu icin hareket ederken zorlandim cok yardimci oldular. Esim gelince gittiler. Bu arada epidural taktirmak yerine sadece spinal anesteziyi tavsiye ederim. Benim 1 numara sadece spinaldi cok daha rahattim.
2 gece kaldik. Esimi disarida yapilacak isler icin yolladigimda yanimdaydi kv/ elti. Kabaca 1,5 saat surdu getir gotur isleri. O sirada yanliz kalmadim. Esim dönünce de kalktılar.Ben anlamadım, ilk yorumda kök aileler 2 saat durdu gitti demişsiniz, şimdi de 1 gün elti, 1 gün kv vardı demişsiniz. Hastanede kaç gün kaldınız?
Ameliyat surecinde ikisi de rahat. Ama epiduralde omurganin icinde takili olan katateri 2. gun cikardilar. Takili oldugu surecte ben hic rahat edemedim. Ay acaba cikar mi, ay oturup kalkabilir miyim, wcye gitcem kucagimda epidural ilaciyla gidiyorum fln aşırı rahatsızdı.İkisi arasında fark olduğunu bilmiyordumspinal anestezi daha mı konforlu? Daha mı acısız?
Sonra kendi evinde davet versin arkadaşlarina orda agirlasin, sen de bebeginle gidersin ne alaka ya hastane ? Amacı yardım etmekse gelsin yardım etsin sana hastanede yok amacı gosterisse kendi evinde hazırlasın gostersinSöyledik ama benim ilk torunum, ne demek kimse gelmesin, olur mu öyle şey diyor. Ben onlarınkine gittim, onlar da benimkine gelecek diyor. Eşim de çağırmayalım diyor. Annesini biliyor, tanıyor. Büyük damacanada lohusa şerbeti getirtecekmiş. Ben zaten eve gelen ziyaretçiler için isimli çikolata yaptıracaktım, çikolatayla olur mu diyor. Diyor da diyor yani
Ben sezaryan oldum ve ikiz dogurdum. SEzaryandan sonra sonda falan da takilmadi. Yalniz ayaga kalkmayi birakin yatakta dogrulmak bile imkansiz hale geliyor eger ki agri kesici almaz iseniz. Ben almamayi tercih ettim emzirdigim icin ama benim arkadasim catir catir agri kesicisini vurdurdu. Bu sizin tercihiniz. Ben asiri kan kaybindan dolayi hastanede 6 gun kaldim. Ilk 2 gun cok zor ayaga kalkabildim. Benim bir tek annem ve babam geldi. Babam cok kalmadi, bir gece annem kaldi yanimda. Sonrasinda hep esim vardi.Kızlar selam
Doğum yaklaştı. Yaklaştıkça her kafadan ayrı bir ses çıkmaya başladı. İster istemez strese giriyorum ve acaba ben mi yanlış düşünüyorum diyorum. En başından beri doğumda yalnızca eşim yanımda olsun istiyorum. Ziyarete dahi kimse gelmesin istiyorum çünkü sezaryen doğum olacak; sezaryen doğum hikayelerini duydukça bu düşünce bana daha mantıklı geliyor. Özellikle sezaryen sonrası bir süre yürüyememe, sonda gibi tıbbi şeyler sebebiyle mahremiyetin kalmaması, emzirmeye çabalama derken o anların anne ve babaya özel kalması gerektiğine inananlardanım. En başından beri de bunu dile getirdik, eşim de destekledi ama sonlara yaklaştıkça özellikle eşimin yakın akrabaları olmaz öyle şey, biz hastaneye geleceğiz diyorlar. Dün kayınvalidem hastanede yapılacak ikramlardan bahsetti. İstemiyoruz dedikçe ısrarla bu şekilde konuşmaya devam ediyorlar. Sen şimdi böyle söylüyorsun ama hastanede yanında bizi isteyeceksin diyorlar.
Bu arada benim ailem ya da yakın akrabam gelmeyecek. Kendileriyle net bir şekilde konuştuk, eğer ihtiyaç olursa çağıracağız ama hastaneye gelmeyin dedik. Tamam, saygı duyarız dediler. Siz nasıl isterseniz biz öyle yaparız dediler. Zaten farklı bir şehirdeler, o yüzden çağırdığımda hemen gelme şansları da yok. Bu sebeple kendi ailemden yana kafam rahat.
Fakat eşimin tarafı ister istemez şimdiden beni strese sokuyor. Kayınvalidem yakın arkadaşlarını çağıracağından falan bahsediyor. En sonunda eşim doğumu haber vermeyiz, eve gelince haber veririz istersen dedi. Bu da vicdanen bana iyi gelmiyor. Yani böyle yaparsak da üzülürüm bir yandan. Kayınvalidemi de üzmek istemem fakat sanki gel beni üz der gibi davranıyor
Pandemi döneminde insanlar nasıl doğurdu, anne baba dışında kimse yoktu. Özellikle bu dönemde doğuran arkadaşlarımla konuştuğumda kafalarının çok rahat olduğunu anlatıyorlar. Fakat bir yandan da düşünmeden edemiyorum, acaba ben mi abartıyorum? Sezaryen doğumlar nasıl oluyor? İnsan hemen toparlayabiliyor mu? İnsanlar ziyarete gelsin, anne iyi hissediyor diyen var mı? Tecrübeli anneler yazar mı? Gerçekten çok ihtiyacım var.
Eşim ben ne istersem onu yapar, fikrimi değiştirmeye çalışmaz. O yüzden onunla verdiğim karar ne olursa olsun arkasında durur.
Elalemin kadınlarının hastanede ne işi var. Eşiniz haklı haber vermeden gidip doğumunuzu yapın.Kızlar selam
İnsanlar ne kadar düşüncesiz gerçekten hastane ortamında siyaset konuşmak ne alakaHerkesin doğum süreci ve sonrası farklı olur, o yüzden kendinizi başkalarıyla karşılaştırıp strese sokmayın. Sezaryen doğumda evet yürüyenr kadar biraz sıkıntı. Bir de mesela sonrasında hastanede duş almanız gerektiğinde bunu tek başınıza yapmanız mğmkün değil, muhtemelen hemşireler yardımcı olacaktır. Bu süreçte bence annenizin olması rn iyisi ama yaşlıymış,onun için de çok zor olur. Eşinizle çok rahat atlatabileceğinizi düşünüyorum. Ben 3 gün hastanede kalmıştım, eşimin ailesi devamlı tepemdeydi. Annem babam onlar gelince çıkıyordu kalabalık olmasın diye. Doktorum sonra bana kızmıştı,bu kalabalıkta ne işiniz var bebeğe yazıkmdeğil mi dşye. Keşke bana söyleseydin ben uyarırdım dedi. Gerçekten çok rahatsız olmuştum. Kp ziyarete gelenlerle siyaset konuşuyordu, kv refakatçi yemeğinden yiyordu,ooo neler neler. Bebeğimle devamlı foto çekmek için sağa sola taşımalar. 3 gün eşime bugğn biri gelirse kovarım demiştim en sonunda. Siz de gerekirse kırıcı olun ama o süreçte sizi strese sokacak hiç kimseye izin vermeyin.
Katılıyorum. En son sadece eşimi istiyorum dediğimde kimsesiz gibi mi doğuracaksın dediElalemin kadınlarının hastanede ne işi var. Eşiniz haklı haber vermeden gidip doğumunuzu yapın.
Ailenize karşıda yoksa çok ayıp olur çok. Düşünsene annen gelmiyor kaynananın komşusu geliyor ne alaka.
Çok zorlanırsınız...Ziyaretçi değilde size bebek konusunda yardımcı olacak biri şart..Erkekler çok anlamiyor ee sizde bayağı sancılı olacaksınız kv de şart eğer dinç ise
Hayatımızı neden böyle komplike ve zor hale getiriyoruz bilmem. Ben özgür bir bireyim. Kimse umrumda olmaz. İstediğimi çağırırım istediğimi çağırmam. Neden işleri zorlaştırıyorsunuz. Canınız ne istiyorsa onu yapın. Bunun kuralı kaidesi mi var. Vahiy mi indi göklerden, şu gelecek bu gelmeyecek diye..Katılıyorum. En son sadece eşimi istiyorum dediğimde kimsesiz gibi mi doğuracaksın dedianlamıyorum bu kafayı gerçekten. Bir bebeğin anne ve babası başında, daha kime gerek var ki? Haber vermemeye karar verdik.
Kimseyi kırmayalım, aman insanlar alınmasın diye diye böyle taviz veriyoruz işte… Yapmamak lazım. Haber vermemeye karar verdik eşimle. Doğumu yaptıktan sonra eğer fikrimiz değişirse haber vereceğiz. Değişmezse vermeyeceğizHayatımızı neden böyle komplike ve zor hale getiriyoruz bilmem. Ben özgür bir bireyim. Kimse umrumda olmaz. İstediğimi çağırırım istediğimi çağırmam. Neden işleri zorlaştırıyorsunuz. Canınız ne istiyorsa onu yapın. Bunun kuralı kaidesi mi var. Vahiy mi indi göklerden, şu gelecek bu gelmeyecek diye..
Buna bende canı gönülden katılıyorum evde agirlamaktansaa korkmayın gercekten durmuyorlar o kadar uzun süre yani durmaya kalkarlarsa da eşiniz uyarsın dinlenecek diyeakrephanim ama bana kalırsa çok rahatsız hissetmeyeceksiniz yakın akrabalar hastanede görsün gitsin. Evde de mahremiyetiniz, dinlenmeniz ihlal edilebilir hastanede en azından süre sınır olur
Kimseyi kırmayalım derken saçlarım ağardı. O kimseler bizi düşünüyor mu acaba. Sanmam. Herkes ego derdinde. Bu konu özelinde yazmadım. Sizin en zor ve özel zamanlarınız. Canınızı bunlara sıkmayın. Kafanızı da takmayın. Canınız ne isterse onu yapın. İnsanlar 2 gün konuşur ve 3.gün herkes normal hayatına döner kimse sizi konuşmaz. Boşverin.Kimseyi kırmayalım, aman insanlar alınmasın diye diye böyle taviz veriyoruz işte… Yapmamak lazım. Haber vermemeye karar verdik eşimle. Doğumu yaptıktan sonra eğer fikrimiz değişirse haber vereceğiz. Değişmezse vermeyeceğiz
Katılıyorum vallahi birileri birilerine gösteriş yapsın diye kendimden taviz vermemeliyim. Bu benim en özel anım, yıllarca bekledim. Zor kavuştum bebeğime. Gösteriş malzemesi yapmak istemiyorum kesinlikleKimseyi kırmayalım derken saçlarım ağardı. O kimseler bizi düşünüyor mu acaba. Sanmam. Herkes ego derdinde. Bu konu özelinde yazmadım. Sizin en zor ve özel zamanlarınız. Canınızı bunlara sıkmayın. Kafanızı da takmayın. Canınız ne isterse onu yapın. İnsanlar 2 gün konuşur ve 3.gün herkes normal hayatına döner kimse sizi konuşmaz. Boşverin.
Sadece ben ve esim gittik. Sabah dogdu. Oglen gibi herkes ziyarete gelmeye basladi. Ben basit ikramliklar getirmistim. Gelene ikram ettik. Sonra herkes evine dagildiKızlar selam
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?